Szerzői jog, Online jog, Szólásszabadság

Európai felhős cégek a NextClouddal karöltve Európai Bizottsági fellépést sürgetnek a Microsoft ellen

A böngészőháború után új csatatér látszik nyílni az IT iparágban. Európai felhős cégek koalíciója a NextCloud GmbH-val karöltve EU-s fellépést sürget a Microsoft ellen, mondván, hogy a redmondi cég versenyellenes magatartást tanúsít. Mindezt azzal, hogy OneDrive, Teams stb. szolgáltatásait beépítette a Windowsba:

Az Apple beperelte a kémszoftvereket gyártó izraeli NSO Group vállalatot

A nagy amerikai techvállalatok közül a Facebook(Meta)/WhatsApp után másodikként az Apple is beperelte a Pegasus fantázianevű kémszoftveréről ismertté vált izraeli NSO Group vállalatot a felhasználóik megfigyelése miatt.

"Az államilag szponzorált szereplők, mint az NSO Group, több millió dollárt költenek kifinomult megfigyelési technológiákra anélkül, hogy ténylegesen felelősségre lehetne őket vonni. Ezen változtatni kell."

- fogalmazott Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezető alelnöke.

Milyen tartalmakból szeretnél nagyobb mennyiséget látni a HUP-on?

Szerintem a mostanában megjelenő tartalmak nem tükrözik azt amiről a HUP-nak szólnia kellene, vajon ezzel csak én vagyok így?

Választások

Jó ötlet-e szerinted orvosszakmai kérdésekből népszavazást csinálni?

Dönthessen-e kiskorú arról maga, hogy beoltatja-e magát COVID ellen, és ha igen, mivel? Hogyan kezeljük anyád vérnyomását? Tiltsuk-e be az inzulint, mert GMO termeli? Adjunk-e Ivermectin-t a covidosoknak? Megannyi kínzó kérdés:

Jó ötlet-e ezekről népszavazással dönteni?

Választások

Az EFF igazgatótanácsa eltávolította a 76 éves John Gilmore-t az igazgatótanácsból

Az Electronic Frontier Foundation (EFF) igazgatótanácsa bejelentette, hogy nehéz döntést hozott és eltávolította igazgatótanácsából a 76 éves John Gilmore-t. Gilmore az EFF társalapítója, aki az elmúlt 31 évben meghatározó szerepet töltött be a szervezet vezetésében. Az EFF kommunikációs nehézségekre hivatkozva hozta meg a döntést:

Támogatnád-e, hogy mobiltelefon gyártója olyan eszközt építsen a készülékbe, ami gyermekpornó után kutat?

Lazán kapcsolódik: állítólag valami ilyesmire készül az Apple 👉

* CSAM = Child Sexual Abuse Material

Igen!
20% (113 szavazat)
Nem!
80% (440 szavazat)
Összes szavazat: 553

#Chatcontrol - az Európai Parlament elfogadta a tömeges megfigyelést lehetővé tevő irányelvet

#Chatcontrol néven (is) fut az ügy az ellenzőknél. A lényege, hogy az Európai Parlament tegnap elfogadta az ePrivacy Derogation irányelvet, ami szerintük (ellenzők) lehetővé teszi a szolgáltatók számára a privát email, chat stb. üzenetekben való automatikus kutatást gyanús tartalmak (szöveg, kép stb.) után. Mindezt a gyermekpornográfia visszaszorítása érdekében. Amennyiben a szolgáltató gyanús tartalmat talál, azt jelenti a rendőrségnek. Az ellenzők szerint ez az automatikus kutatás aggályos és totalitárius eljárás, aminek demokráciában nincs helye:

Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a Google javára döntött az Oracle vs. Google perben

Az Oracle által a Google ellen indított, időtlen-idők óta tartó szabadalomsértési per végjátékához értünk. Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a Google javára döntött az Oracle vs. Google perben:

Helyes-e ha egy technológiai cég (pl. Facebook, Twitter stb.) ilyen szinten beavatkozik?

Vitaindító:

A Twitter felszólította Trump-ot, hogy távolítsa el három korábbi tweet-jét, valamint 12 órára felfüggesztette Trump fiókját, végleges felfüggesztés kilátásba helyezése mellett.

Igen.
50% (558 szavazat)
Nem.
50% (559 szavazat)
Összes szavazat: 1117