SCO

Az UnXis Group lehet a SCO UNIX üzletágának felvásárlója

 ( trey | 2011. február 7., hétfő - 13:07 )

A SCO nemrég közölte, hogy az UnXis Group-ot választották ki a The SCO Group Inc. szoftvertermék üzletágának lehetséges felvásárlójaként. A SCO február 16-án terjesztette be a fizetésképtelenségi ügyében (Chapter 11 nyilatkozat) eljáró csődbíróság elé az eladást elfogadásra. A bejelentés itt olvasható.

A SCO piacra vágta a teljes UNIX divízióját

 ( trey | 2010. szeptember 17., péntek - 9:33 )

A The SCO Group, Inc. tegnap sajtóhírben közölte, hogy gyakorlatilag a teljes UNIX vagyonát, eszközkészletét értékesítené aukción. Az eladásra kínált dolgok közt megtalálhatók bizonyos UNIX system V szoftvertermékek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások. Az érdeklődőknek 2010. október 5-ig kell megtenniük az ajánlataikat. A bejelentés itt olvasható.

Újra vesztett a SCO

 ( trey | 2010. szeptember 14., kedd - 12:27 )

Nem tudom, hogy immár hányadik alkalommal, ember nem bírja követni. Július elején jött a már senkit meg nem lepő hír, hogy a SCO ismét fellebbezett a közte és az IBM közt évek óta húzódó pereskedés legújabb felvonásában. De most sem volt szerencséje. Tena Campbell bíró úgy határozott, hogy elutasítja a SCO már adminisztratív értelemben lezárt per újranyitására irányuló kérését. A részletek itt.

Újra fellebbez a SCO

 ( trey | 2010. július 8., csütörtök - 15:49 )

Június végén ezt írtam: "A Groklaw most arról számol be, hogy Stewart bíró pontot tett az ügy végére. Végleg? Ezek után ki tudja biztosan?"

Nem fogod elhinni. A Groklaw arról ír, hogy a SCO megfellebbezett mindent újra. Három per nem volt nekik elég. A részletek itt.

Stewart bíró ítélete: a Novell nyert, az ügy lezárva

 ( trey | 2010. június 11., péntek - 9:00 )

Az elmúlt években már annyiszor jöttek hírek arról, hogy a SCO-nak vége, most már tényleg, biztos, 1000%, nem áll fel, nem jön vissza. Ezzel szemben azt lehetett látni, hogy a FUD király csak tovább erőlködött. Akinek van ereje elolvasni a részleteket, az megtalálja a sztori főbb állomásait a SCO topikban. A Groklaw most arról számol be, hogy Stewart bíró pontot tett az ügy végére. Végleg? Ezek után ki tudja biztosan? Mindenesetre a SCO legutóbbi, új per indítására tett kérését a bíró elutasította és az ügyet lezárta. A részletek itt.

A SCO ismét a bírósághoz fordult a UNIX jogok miatt

 ( trey | 2010. április 29., csütörtök - 8:41 )

Elkapták, megölték, elásták. Feltámadt. Elkapták, megölték újra, szívébe karót szúrtak, elásták. Nem használt. Újra és újra előjött, mint a zombi egy 20-ad rangú, "ZS" kategóriás hollywoodi produkcióban. A Groklaw szerint a SCO most egy újabb "felújított" indítványt nyújtott be jegyzetei társaságában a bírósághoz. Ebben arra kérik a bírót, hogy az mondja ki, az előzőleg eljáró testület rosszul ítélt, amikor úgy határozott, hogy a SCO 1995-ben nem kapta meg a UNIX jogokat a Novell-től. Alternatív megoldásként új pert szeretnének. Neveztük ezt már az elmúlt évek során szánalmas vergődésnek, szappanoperának, de most már kifogytunk a szavakból. Itt már a double facepalm is kevés. A részletek itt.

Ismét nyert a Novell a SCO ellen

 ( trey | 2010. március 31., szerda - 9:01 )

Dale Kimball bíró egyszer már 2007-ben úgy döntött, hogy a Novell a UNIX és a UnixWare jogok tulajdonosa. A SCO ebbe nem nyugodott bele és nem sokkal bíróság döntése után bejelentette, hogy nem hagyja annyiban a dolgot. A vergődő SCO tovább küzdött, de tegnap ismét kapott egy pofont. A Novell egy szűkszavú közleményben jelentette be, hogy a District Court of Utah tegnapi ítélete megerősítette, a UNIX jogok a Novell-nél vannak.

Darl McBride távozott; A SCO keresi a nem alapvető vagyonok értékesítésének lehetőségét

 ( trey | 2009. október 20., kedd - 19:06 )

A SCO Group Inc. a SEC-hez benyújtott 8K jelentésében arról értesíti a bizottságot, hogy Darl McBride már nem a vállalat vezérigazgatója. Darl McBride elnök-vezérigazgatót mindenki ismeri aki figyelemmel kísérte a SCO vs. Linux históriát. Darl volt az a vezető, aki cége minden bajáért a Linux-ot tette felelőssé.

"Ismét a Linuxra támad az SCO"

 ( mash | 2009. augusztus 25., kedd - 15:31 )

"Egy amerikai szövetségi bíróság tegnap megváltoztatott egy korábbi ítéletet, mely a Novellnek ítélte a UNIX System V operációs rendszerhez fűződő tulajdonjogokat. A fellebbviteli bíróság szerint a két évvel ezelőtti határozat téves, ezért új tárgyalást tűztek ki a tulajdonjog eldöntésére." [...] "Jogdíjak nélkül az SCO láthatóan életképtelen, története során csak néhány negyedévben tudott nyereséget felmutatni, mivel saját UNIX operációs rendszerét is kapcsolódó termékeit láthatóan képtelen kereskedelmileg sikeressé tenni. A cég ezért a Linuxot hibáztatja, a mostani ítélet kapcsán Darl McBride, az SCO elnök-vezérigazgatója az Associated Press hírügynökség számára ismét elpanaszolta, hogy a Linux hatására a cég éves forgalma 250 millió dollárról 15 millió dollárra apadt, és csődbe ment."

A teljes cikk itt.

Folytatódhat a véget nem érő SCO történet

 ( trey | 2009. június 18., csütörtök - 9:55 )

Azt hittük, hogy többé már nem jön vissza. Csődbe megy, felszámolják, eltűnik. Azonban a Groklaw nemrég arról számolt be, hogy a Stephen Norris & Co. Capital Partners cég vezetője, Stephen Norris által megalakított Gulf Capital Partners LLC a legutolsó pillanatban felajánlotta a SCO-nak, hogy megvásárolja. A részletek itt és itt.

Végleg befejeződhet a SCO agonizálása

 ( trey | 2009. május 7., csütörtök - 10:33 )

Az Egyesült Államok vagyonkezelője - a United States Trustee, amelyik egyebek mellett felelős a csődvédelmi ügyek lefoly(tat)ásának ellenőrzéséért - Joseph J. McMahon, Jr. tanácsoson keresztül egy beadványt nyújtott be a The SCO Group Inc. csődvédelmi ügyében, amelynek lényege, hogy javasolja a SCO Chapter 11-ét Chapter 7-re módosítani.

Megbírságolták a SCO-t Németországban a Linux-szal kapcsolatos állításai miatt

 ( trey | 2008. augusztus 24., vasárnap - 12:06 )

A SCO folyamatosan állította, hogy a Linux nem más, mint törvénytelen Unix leszármazott, de egy per után kénytelen volt beleegyezni, hogy nem tesz többé ilyen kijelentéseket Németországban. Most azért bírságolták meg a vállalat németországi leányvállalatát, a SCO Group GmbH-t, mert annak weboldalán olyan amerikai anyagok voltak elérhetők, amelyekben ezek az állítások még jelen voltak. A vállalatot 10 000 euró büntetés megfizetésére ítélték azon állítása miatt, hogy a Linux a Unix-ból származó szellemi tulajdont tartalmaz. A részletek elolvashatók itt olvashatók.

Kimball bíró: 2.5 millióval tartozik a SCO a Novell-nek

 ( zeller | 2008. július 19., szombat - 11:04 )

Dale Kimball bíró ítélkezett nemrég a SCO vs. Novell ügyben. A döntés szerint a SCO 2 547 817 amerikai dollárral és a kamatokkal tartozik a Novell-nek. További részletek itt.

Darl McBride: "A Linux a UNIX egy másolata, nincs különbség"

 ( trey | 2008. május 3., szombat - 12:45 )

Amikor tavaly augusztusban Dale Kimball bíró úgy ítélkezett, hogy a Novell a UNIX és a UnixWare jogok tulajdonosa, úgy tűnt, hogy kifullad a szappanopera, a SCO előbb-utóbb belátja, hogy tévedett és nem erőlteti tovább ezt az ügyet. Nem így történt.
Az ítélet, miszerint a Novell sosem adta át a SCO-nak a UNIX jogokat, magában hordozta egy, a Novell részéről indított viszontper lehetőségét, aholis a Novell megpróbálhatja behajtani a SCO által számára ki nem fizetett jogdíjakat. A per elkezdődött a héten, az Ars Technica jelen volt.

A SCO új reorganizációs terve

 ( trey | 2008. február 15., péntek - 1:12 )

Már majdnem eltemettük, de lehet, hogy újra visszatér. A The SCO Group sajtóbejelentésben tudatta a csőd elkerülésére született terveinek részleteit. Úgy tűnik, hogy a Stephen Norris Capital Partners (SNCP) és annak közel-keleti partnerei 100 millió amerikai dollárig bezárólag pénzt tolnának be a cégbe, amelyet aztán privát tulajdonúvá kivezetnének a tőzsdéről. A sajtóhír szerint az SNCP üzleti tervet dolgozott ki a SCO számára, amelynek része egy új, globális ügyfeleket célzó termékvonal bemutatása is.

A SCO levelet kapott a Nasdaq-ról való eltávolításról

 ( trey | 2007. december 27., csütörtök - 18:25 )

A The SCO Group, Inc. ma bejelentette, hogy 2007. december 21-én egy végzést kapott a Nasdaq-tól, amelyben értesítették, hogy a cég papírjait eltávolították a Nasdaq Stock Market-ről és a 2007. december 27-i tőzsdenyitástól kezdve felfüggesztették a papírokkal való kereskedést. A SCOX tőzsdei szimbólum nincs többé, helyette SCOXQ.PK van. A "PK" a pink sheets-re utal. Azok a cégek kapnak ilyen jelzést, amelyek nem tudják teljesíteni a tőzsdéken való listázás minimális feltételeit.

Ezek után furcsa olvasni a sajtóbejelentésben két ízben is, hogy a "SCO, a UNIX® szoftver technológiák és mobil szolgáltatások vezető szolgáltatója".

A bejelentés itt.

A SCO azt állítja, hogy vevő jelentkezett az UNIX üzletágára

 ( trey | 2007. október 26., péntek - 13:10 )

A Linux-Watch arról ír, hogy a York Capital Management érdeklődik a csőd szélén álló SCO egyes részei után. A The SCO Group állítja, hogy a York Capital Management egyik leányvállalata megvásárolná a SCO UNIX üzletágát és a hozzá kapcsolódó Linux pereket is (kivéve a Novell és IBM ellen benyújtott kereseteket). Joggal merülhet fel a "Milyen üzletet?" c. kérdés. SCO-t fenyegeti a Nasdaq listáról való törlés (delist) veszélye. Kitöltötte nemrég a fizetésképtelenségről szóló Chapter 11 nyilatkozatot. Elvesztett minden UNIX szerzői tulajdonjoggal kapcsolatos pert, a UNIX üzletága folyamatosan hanyatlik és pénzt veszít. A cikk itt.

Darl McBride a Linux-ot okolja

 ( trey | 2007. szeptember 18., kedd - 19:35 )

Darl McBride, a The SCO Group, Inc. vezérigazgatója a Linux-ot okolja amiatt, hogy cégének nemrég csődvédelmet kellett kérnie. A cég vezetője szerint a nyílt forrású Linux - amely jelentősen eszi a UNIX piaci részesedését - által okozott verseny nagymértékben hozzájárult a SCO jelenlegi helyzetéhez. A cikk itt.

A The SCO Group Inc. tegnap reorganizációs csődvédelmet kért

 ( trey | 2007. szeptember 15., szombat - 8:50 )

A SCO nehéz anyagi helyzetbe került. A cég tegnap önkéntesen kitöltötte azt a fizetésképtelenségről szóló nyilatkozatot, amellyel az Egyesült Államokban reorganizációs csődvédelmet (Chapter 11) lehet kérvényezni. Ha egy cég elér arra a pontra, hogy sem az adósságait, sem a hitelezőit nem tudja fizetni, akkor maga, vagy a hitelezői a szövetségi csődbíróságon védelmet kérhetnek az Amerikai Csődkódex (US Bankruptcy Code) 7. illetve 11. fejezete alapján.

A SCO állásfoglalása a SCO vs. Novell ügyben hozott bírói döntéssel kapcsolatban

 ( trey | 2007. augusztus 13., hétfő - 20:31 )

A SCO egy állásfoglalást adott ki arról a bírói döntésről, amely múlt pénteken a SCO vs. Novell perben a Novell számára kedvező ítéletet hozott. Az állásfoglalásban az áll, hogy a cég nyilvánvalóan csalódott a döntéssel kapcsolatban. Mindazonáltal, a bíróság világosan megállapította, hogy a SCO birtokolja azoknak a SCO által fejlesztett / SCO-tól eredő technológiáknak a szerzői jogait, amelyek azután születtek, hogy 1995-ben a Novell átruházta a cégre a vagyont, javakat (eredeti: assets). Annak ellenére, hogy a területileg illetékes bíró fontos kérdésekben a Novell számára kedvező döntést hozott, a jogi gépezet még nem vizsgálta meg teljesen az ügyet, ezért a SCO tovább keresi annak lehetőségét, hogy hogyan tudna előrelépni jelenlegi helyzetéből. - áll a bejelentésben.

A cég állásfoglalása itt.

Bíróság: a Novell birtokolja a UNIX és UnixWare jogokat

 ( trey | 2007. augusztus 11., szombat - 10:46 )

Dale Kimball bíró kiadott egy 102 oldalas ítéletet a régóta húzódó SCO vs. Novell perben. A bíróság az alábbi megállapításra jutott: "the court concludes that Novell is the owner of the UNIX and UnixWare copyrights.", azaz a Novell a birtokosa a UNIX és UnixWare jogoknak. A Groklaw cikke itt.

(A linket többen is beküldték, köszönet érte.)

Tovább agonizál a SCO

 ( trey | 2007. április 28., szombat - 20:25 )

A SCO figyelmeztetést kapott a Nasdaq-tól, amelyben az áll, hogy a cég részvényei 30 egymást követő üzleti napon záráskor a minimálisan előírt 1 dollár / részvény ár alatt voltak. A Nasdaq Marketplace Rule 4310(c)(4) előírja, hogy csak azok a cégek szerepelhetnek a listán, amelyek teljesítik ezt az előírást.

A SCO a Linuxot okolja a gyenge bevételei miatt

 ( trey | 2006. szeptember 9., szombat - 13:03 )

A UNIX operációs rendszer gyártó és mobil alkalmazás fejlesztő-eszköz wannabe SCO tegnap bejelentette a harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. A cég eladásai - nem meglepően - tovább csökkentek, ami miatt a SCO a Linuxot okolja.

SCO: az IBM kritikus bizonyítékokat semmisít(tet)ett meg

 ( trey | 2006. július 22., szombat - 10:28 )

Folytatódik a SCO-féle bóhockodás. Most éppen azt állítja a cég, hogy az IBM a per kimenetelének szempontjából kritikus adatokat semmisíttetett meg. A SCO fenomenális logikával kitalálta, hogy az IBM felszólította a Linuxszal foglalkozó programozóit, hogy azok töröljék le a merevlemezeikről az olyan kódokat, amelyeket a SCO felhasználhatott volna igazának bizonyításához.

A SCO jéghegynek ütközött

 ( trey | 2006. július 1., szombat - 13:02 )

A fenti címmel számolt be a Linux-Watch a SCO kontra IBM per legújabb részleteiről. 2006. június 28-án Brooke Wells bíró az IBM-nek nagy mértéken kedvező ítéletet hozott a régóta húzódó, SCO által erőltetett "UNIX kódot másoltál a Linux kernelbe" ügyben. A bíróság korlátozta a The SCO Group Inc. azon állításait, hogy az IBM visszaélt a birtokában levő UNIX anyagokal. Az ítélettel a SCO állításainak nagy részét - 294-ből 182-t (egyes helyeken 194-et) - elvetette a bíróság.