A SCO állásfoglalása a SCO vs. Novell ügyben hozott bírói döntéssel kapcsolatban

Címkék

A SCO egy állásfoglalást adott ki arról a bírói döntésről, amely múlt pénteken a SCO vs. Novell perben a Novell számára kedvező ítéletet hozott. Az állásfoglalásban az áll, hogy a cég nyilvánvalóan csalódott a döntéssel kapcsolatban. Mindazonáltal, a bíróság világosan megállapította, hogy a SCO birtokolja azoknak a SCO által fejlesztett / SCO-tól eredő technológiáknak a szerzői jogait, amelyek azután születtek, hogy 1995-ben a Novell átruházta a cégre a vagyont, javakat (eredeti: assets). Annak ellenére, hogy a területileg illetékes bíró fontos kérdésekben a Novell számára kedvező döntést hozott, a jogi gépezet még nem vizsgálta meg teljesen az ügyet, ezért a SCO tovább keresi annak lehetőségét, hogy hogyan tudna előrelépni jelenlegi helyzetéből. - áll a bejelentésben.

A cég állásfoglalása itt.

Hozzászólások

Szerintem az SCO vezetosegenek pontosan ugyanazok a valasztasi lehetosegei, mint a kinai jatekgyarto vezetojenek voltak tegnap (akinek a termekeire kiviteli tilalmat szabtak ki, mert olomtartalmu volt a festek)
hatrament szepen a raktarba es felakasztotta magat.
de legalabb megtette az SCO a kotelesseget, amire az M$ felberelte oket. a katona acsataban hal meg, ugy szep az:):)

A Novell volt idiota, hogy megkototte a szerzodest az M$-el a multkor. abban kolcsonos "nem pereljuk egymast" zaradek is van. pedig most (mivel az M$ mindent elismert az SCO fele) lenne alapja hogy milliardokra perelje az M$-t.
az egesz szabadalma szerzodes valojaban alca volt, hogy az M$ permentesseget kapjon a Novelltol. az idiota Novell meg meg fizetett is azert, hogy nem keri el a penzet az M$-tol.
az M$-nak van talan a legjobb ceges jogi csapata amerikaban. aki szerzodik vele az biztosan sokkal rosszabbul jar.

--
Live free, or I f'ing kill you.

Annyi tény, hogy a MS ezeket igen jól szokta intézni, és ez teljesen legális, hiszen azzal szerződsz, akivel akarsz és ha mindketten aláírják, azzal kifejezték hogy mindenben megegyezik az akaratukkal. Ezen egy bírói döntés hasonló ügyben jogilag nem változtat.

Hozzátenném, hogy reputációban a Novellen sokat dobott a MS az USA-ban, és ez nehezen fejezhető ki pénzben.
---
;-(

Lehet hogy a reputaciojan a cegek szemeben sokat dobott, viszont szerintem sokan vannak a vilag tobbi reszen a megallapodas hatasara ugy, mint en: Novell, no way, never. Lehet magyarazni keremszepen a bizonyitvanyt, az ido majd megmondja kifizeto dolog-e hatba szurni azt a kozosseget akibol vegulis elnek. Jo, nekem konnyu, itt Europaban az M$ nem sokat kezdhet a duplaklikk szabadalmaival, sot tudtommal ha pl MO-on ha a picipuha el kezdene terjeszteni az "iget" hogy a linugz ilyen meg olyan jogait serti, barmelyik linuxos ceg siman beperelhetne, hogy vagy fedje fel milyen jogait serti pontosan a linux es miert, vagy pedig hagyjon fel az uzletrontassal, ragalmazassal. Mondjuk nem ertem az USA-ban ez miert nem mukodik. BTW azzal hogy az M$ kovetkezmenyek nelkul hagyja az altala ismert "jogsertest", ugy remlik hogy egy ido utan mar nem lesz eselye perelni senkit.

hatba szurni azt a kozosseget akibol vegulis elnek
Ezt én nem merném ilyen határozottan állítani.
A "közösségnek" minden bizonnyal russzul esik a paktum, de hogy a Novell ebből a körből komoly bevételre számíthatna azt nem hiszem.
Aki üzletilleg gondolkodik és IT megoldást vásárol a Novelltől, az túl tud lépni a "közösségi" sérelmeken és szakmai döntést hoz.

Jah, az konkrétan baromság. Nem fogytak el az aktivációs kulcsok, csak nem akarják azt, hogy könnyebben lehessen találni valós termékkulcs az XP-khez, mert jelenleg az aktiváció az alapján lesz sikeres vagy sikertelen, hogy a telepítésnél használt product key regisztrálva van-e náluk, mint termékhez rendelt, kiadott kulcs... Maga a kulcs kezelési sémáját már visszafejtették az MS-nek, úgyhogy az egyetlen amivel védekezni tud az az, hogy nem használják fel az összes key-t, így nehezebb Genuine-nak látszó kulcsot generálni.