iPhone 4-re várakozók Győrben - 20100924 @ 9:00

 ( trey | 2010. szeptember 24., péntek - 18:25 )

iPhone 4-re várakozók

Győrben egy helyen, az Árkád bevásárlóközpontban megtalálható T pontban lehetett iPhone 4-hez jutni. Az informátorom szerint összesen kb. 40 darab készülék érkezett ebbe a városba. Nagy tolongás nem volt érte, ahogy az a képben is látszik. A kép az üzlet nyitása után nem sokkal készült.

Volt néhány fanatikus. Köztük egy srác, aki előző éjjel Budapesten sorban állt a telefonért, de 3-kor - amikor megtudta, hogy a 32GB-os elfogyott - eljött. Azt ígérték neki, hogy reggel soron kívül kiszolgálják majd Győrben. Hát persze, hogy nem.

Az üzlet személyzete nem nagyon készült fel az eseményre és még úgy is sikerült káoszba esniük, hogy gyakorlatilag nem volt roham a telefonokért. Egy helyen aktiváltak, így aki 9-re odament a helyszínre, az 1-2 (vagy több) órás várakozás után mehetett haza egy készülékkel.

Negyed 12-re (mire én végeztem) a 40 darab készülék kb. fele elfogyott. Túlzásba nem vitték a mennyiséget.

Néhány dolog a vásárlással kapcsolatban:

  • a folyamat lassú, de zökkenőmentes volt, eltekintve attól, hogy egyes ügyfelek nem értették meg, hogy szerződéskötéshez papírokkal is rendelkezni kell (személyi, lakcímkártya, üzleti vásárló esetén a megfelelő cégpapírok), így volt olyan ügyfél, aki többedszerre visszatérve vette csak sikerrel az akadályt (a várakozók meg szoptak)
  • volt, aki nem értette meg, hogy az apja cégének nevére egy bélyegzővel 18 évesen nem tud vásárolni (elment az apjáért)
  • a várakozás kényelmes volt (kanapé, két plazma TV és a sok szerencsétlen adott elég szórakozni valót)
  • az eladó elsőre értette mit akarok, pedig nem csak a telefont vettem meg, hanem pl. vettem egy prepaid kártyát is a régi telefonba (kellemes meglepetés)
  • a telefonhoz kötelező volt biztosítást kötni, havi 490 forint, vagy havi 790 forint (akár azonnal le is mondható, de meg kell kötni)
  • az eladó nem tudta kiszedni a SIM tartót, nekem kellett segítenem
  • beszámították a hűségpontokat (2 év - ~ 1 év ikon 400 és ~ 1 év ikon 200 - előfizetés után kaptam 2 ezer forint kedvezményt)
  • a MicroSIM árát ki kellett fizetni (4 ezer forint)
  • az előfizetői csomagra kötbért kell fizetni (30 ezer forint), ha a tulajdonosa 24 hónapon belül 3526 forintnál olcsóbb csomagra akar váltani, vagy meg akarja szüntetni az előfizetést

Szóval végül kaptam telefont.

iPhone 4

De többet kellett egy kicsit szívni a beszerzésével, mint 2 éve az iPhone 3G vásárlásánál.

A gyerek rácuppant a 3G-mre. Azóta Wolfenstein, Facebook, FarmVille, meg mit tudom én mi megy már rajta.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gratulalok, de kicsit sajnalom azert, hogy emellett dontottel, annak ellenere, hogy sokszor probaltunk meggyozni az Androidrol tobbekkel itt a forumon.

Engem is próbáljatok meggyőzni pls.
Nagyon szeretnék androidot használni, mivel jelenleg csak ilyen fossal szerelt gépen van fizikai billentyűzet.

Itt tanulhatsz a belépő szintű enterprise felhasználásra tett kísérletem első öt percéről:
http://suckit.blog.hu/2010/07/31/android_2_2_hasznalhatatlan

A tapasztalt, segítő kezet előre is köszönöm.


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

"ahol az internet, és a céges hálózat más APN-en jön"
"szerver (Exchange)"

A problémáid a felhasználók közül közel senkit, még közvetetten sem érintenek. Statisztikailag te egy annyira elhanyagolható tényező vagy, hogy egy sor kód, annyi sok azért, hogy megkapd amit szeretnél.

Másrészt extraordinális nagyvállalati felhasználásra vettél magadnak egy készüléket, amit legfeljebb Facebookra, Twitterre, zenehallgatásra stb. találtak ki, ez olyan, mintha üzleti tárgyalásra trikóban, rövidnadrágban meg szandálban mennél el.

Bizonyára ezért volt képes minden másik gyártó implementálni ezen feature-ök nagy részét. Keresgess kicsit a google bugreportok között, és csodálkozz, hogy egy-egy ilyen hibánál hány százan plusz egyeznek, felsővezetők, informatikusok, egyebek. Olyanok, akik több százas, ezres készülékbeszerzésekről döntenek.


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

Ugyanazt tudom mondani, a felsővezetők és beszerzéseik nem elég nagy tétel ahhoz, hogy ilyen jellegű felhasználásra készítsék fel az Androidot.

Talán majd a közeljövőben ezzel is foglalkoznak majd, egyelőre sem a Google, sem a gyártók nem érdekeltek.

Te az android szövetség szóvivője vagy? Ha nem, mégis mire alapozod ezt a kijelentést? Szerinted miért éri meg más gyártóknak ugyanez? És mire véled azt, hogy az androidban van activesync (olyan, amilyen), ha egyszer nem célközönség az üzleti felhasználó?
Kicsit hasonlít ez az apple fikázásra a multitaskinggal, mms-sel és hasonlókkal, nem gondolod?


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

Más gyártók erre a célpiacra koncentrálnak, Az android meg nem. EZ van.

A blackberryre gondolsz? Az apple-re? A nokiára? Gyárt még valaki okostelefont? Nem is tudtam, hogy ezek mind erre a piacra koncentrálnak.


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

Kekec vagy- Meglep, hogy alkalmaz valaki.

Elfogytak az érvek, jön a személyeskedés?


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

Ez már kötekedés. A gyártó helyében én sme törekednék arra, hogy neked megfeleljek a termékemmel, mert mission impossible :)

Az általad említett három gyártó közül egyedül a blackberry tudta maradéktalanul megvalósítani azokat a funkciókat, amiket hiányolsz. Persze fizetősen. A többi rendszer és gyártó alternatívája (az Apple-t nem ismerem), egy vicc. Nem véletlen, hogy üzleti felhasználás terén nem szarakodnak az userek, blackberry és kész.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Más dolog a szubjektív vélemény, meg az, hogy van-e lehetőség. (az activesync egyébként szerintem nagyobb szabadságot ad, mint a BES, hiszen ha akarom, megcsinálhatom a full stacket ingyen, a gyártók, és a szolgáltatók kihagyásával. És legutóbb, mikor szembe jött velem ilyen, a BB nem tudott activesyncet)
A blackberrynek kétségtelenül vannak előnyei, bár nekem valahogy nem kedvencem az OS.


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

ActiveSync is csak az Android 2.1 óta van, előtte egyes HTC Magic készülékekkel volt elérhető vagy harmadik fél által biztosított szoftverrekkel.

Erre a multiple APN / simultaneous PDP contexts probléma megoldására meg nem tűnik úgy, hogy tömeges igény lenne, különben már megoldották volna.

Tömeges igény van, nézd meg hány alkalmazás van két(!) apn közötti manuális váltásra (mert az automatikusat ugye az OS nem támogatja) mindenfelé. És ez még nem multi context pdp (hiszen azt külső appal nem lehet megoldani), csak sima váltás.


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

Nem, csak marginalis dolgokat varsz el egy tomegtermeknek szant eszkoztol. Mintha azon hoborognel, hogy a ketszaz forintos fulhallgatodnak miert nem aranyozott a csatlakozoja.

A lenyeges kulonbseg itt szerintem az, hogy tobb APN-t szerintem a felhasznalok... hmm... mondjuk ketto szazaleka akar hasznalni, ellenben MMS-t mondjuk negyvenot szazalekuk. Hogy ertsd: masok az aranyok, igy masok a preferenciak is.

ActiveSync pedig megint ugyanez a kategoria, tobben akarnak ActiveSync-et, tehat belefejlesztettek, ellenben multiple APN miatt en meg nem hallottam senkit se hoborogni, szerintem aki olyan helyen dolgozik, az fel perc alatt valt APN-t a telefonjan (van erre kulon menu).
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Tehát az a 45%, aki mms-t használ, nem lesz ideges, mikor az mms küldéskor lebomlik az internet kapcsolat, felépül az mms apn, elmegy az mms, majd újra felépül az internet, mindeközben valószínűleg új ip címet kap (azaz szakad minden meglévő kapcsolat, pld streaming stb)?


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

Kivancsi lennek, a 45% -bol hany streamingel MMS kozben. Mert kb. ennyire erdekes problema ez.

Nem mondom, hogy a jelenlegi helyzet jo, de eddig is hasznaltak emberek telefont multi-APN tamogatas nelkul, szerintem meg te is, es nem szurtak tokon magukat. Raadasul ez tenyleg olyan feature, amirol a tobbseg nem is tud, hogy letezik (csak kerdezd meg, hanyan ismerik az MMS belso mukodeset), ennekokan meg csak nem is hianyoljak.
Jelenleg az ActiveSync sokkal popularisabb technologia, mint ez, es sokkal fajdalmasabb a hianya, mint az a problema, hogy a streaming megszakad az MMS kuldes idejere (egyebkent furallanam, hogy ha az ujabb telefonok ezt cachelessel nem tudnak megoldani...).
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

-1
lásd nokia n900

Elég bizonytalan a platform... Egyébként abban ezek teljesülnek?


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

A főproblémád tuti kezeli a Maemo, remélhetőleg a Meego is, legalábbis az N900-on simán megy az MMS, miközben lógok a neten.
És még fizikai billentyűzete is van. Az más kérdés, hogy van kb 1000 olyan dolog benne, amitől idegrángást kapnál, de még így is azt mondom, számomra ez a legjobb kompromisszum telefon terén.

+1... szívesebben olvastam volna androidos teszteket
--
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Korábban már többször is leírtam, hogy szívem szerint androidos készüléket vennék, ha a hardverdizájn minden ponton kielégítő lenne. Műanyag készüléket nem akartam venni. Az iPhone 4 jelenleg jó kompromisszum, ha megfelelő OS-ből és vasból összegyúrt készüléket szeretne az ember. Az pedig már csak egy plusz dolog volt, hogy mivel korábban is ilyen készülékem volt, az átállás egyikről a másikra 10 perc volt (egyiket backup-oltam, másikra restore-oltam), illetve most van a családban két töltő és adatkábel, amelyik alighanem kompatibilis egymással (az előbbit még nem ellenőriztem). Persze ez utóbbi sokat nem számít, de valamit nyomott a latban azért. Emellett nem kell újra megtanulnom a telefon kezelését, mert tök ugyanaz, illetve már ismerem az App Store-t és az iTunes-t, tehát ezzel sem kell időt töltenem. Ezeket mind mérlegeltem, amikor döntöttem.

--
trey @ gépház

Vas? Aszittem üveg.

És most milyen konstrukcióban vetted meg?

2 év hűség, ikon 200, nem részletre

--
trey @ gépház

Melyiket vetted: 16GB vagy 32GB?

Mivel nekem a 8GB-os sem volt a felénél jobban tele sose, úgy gondoltam, hogy a 16GB-os elég lesz nekem.

--
trey @ gépház

"a telefonhoz kötelező volt biztosítást kötni, havi 490 forint, vagy havi 790 forint (akár azonnal le is mondható, de meg kell kötni)"

ROFL Vajon, ez az antennahiba miatt kötelező? Nem talál hálózatot és amikor megint tud kapcsolódni, szétfloodolja a cellát. A biztosító, a szolgáltató meg ebből fizeti az így megnövekedett management igényeket. ;)

"volt, aki nem értette meg, hogy az apja cégének nevére egy bélyegzővel 18 évesen nem tud vásárolni (elment az apjáért)"
Tipikus iUser.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A biztositas inkabb a robbano akku miatt kellhet.
Vagy ez elejtett/szettort keszulekre is vonatkozik? Mert ugy meg lehet valami ertelme. A ket ar a 16GB/32GB-ra vonatkozik, vagy mast biztosit? (pl. nincs benne a robbano akku csak a villamkar)

--
Always remember - correlation does not imply causation.
Since realising this, my life has been so much better.

Részletek itt.

--
trey @ gépház

Talán a t-mobile oldalán jobban olvasható és ott van több oldalas részletes tájékoztató is.

(Burkolt subscribe, kíváncsi vagyok majd a használat során kialakuló véleményre.)

""volt, aki nem értette meg, hogy az apja cégének nevére egy bélyegzővel 18 évesen nem tud vásárolni (elment az apjáért)"
Tipikus iUser."

Ne,ne,ne,ne...
Ha cégnévre kérek számlát, akkor kötelező adni, akárhány éves vagyok.
Azt tudom elképzelni, hogy előfizetést is kellett kötni, a srác mondta otthon a faternak, hogy venne telefont, az meg "itt a bélyegző fiam!"
Aztán sokaknak, akik még iskolába járnak, nem tudatosul ez, hogy céges telefonelőfizetéshez kell friss cégkivonat, aláírási címpéldány, hisz eleve csak azt látja, hogy a fater amikor szerződést köt, aláír és pecsétel, semmi egyéb.
Most ezért miért kell lefikázni?

Nézd, itt arról van szó, hogy 18 évesen ahhoz már van esze, hogy az apja pénzén, az apja cégének a nevére nekiinduljon egy státusszimbólum telefont venni, de arra nem képes sem az apja, sem ő, hogy a feltételeinek utánanézzen. Miért szomorú ez? Mert egy az egyben az agyatlan, csóringer, fogyasztói mentalitást tükrözi. És akárhonnan is nézzük az iFelhasználók igen jelentős része ilyen.

Másrészről két tockos kijárna a faterjának is, hogy legalább egy minimális életet taníthasson a kölyöknek.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az iphone nem státuszszimbólum, szinte már mindenkinek van.

"sem ő, hogy a feltételeinek utánanézzen. Miért szomorú ez?"
Tapasztalat. Most megtapasztalta, tanult belőle bizonyára.
Senki sem úgy születik, hog a kisujjából szopja ki a Tudást.

"Másrészről két tockos kijárna a faterjának is, hogy legalább egy minimális életet taníthasson a kölyöknek."
Szerintem pont jól csinálja: menjél fiam, intézd el. Ha elsőre nem sikerül, menj vissza megint. És megint. És megint... Amíg nem sikerül.
Az Életet csak így lehet megtanulni.

"És akárhonnan is nézzük az iFelhasználók igen jelentős része ilyen."
Jaj ne, jaj ne.
Ez olyan hülyeség, mint a "bmw-s köcsögök", "köcsög hondások", "bunkó passatosok", stb.
Egyrészt semmi alapja nincs, másrészt nettó baromság.

"Senki sem úgy születik, hog a kisujjából szopja ki a Tudást."
Nem is. Viszont elég egy dolgot megtanulnia: Kérdezni. Kérdezni. Kérdezni.
Egész addig amíg az összes részlettel tisztába nincsen.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Vagy pedig: próbálni, csinálni, újrakezdeni, megint megpróbálni, stb.
Egészen addig, amíg nem sikerül.

"Tapasztalat. Most megtapasztalta, tanult belőle bizonyára."

OK, de ne más emberek kárára szerezzen tapasztalatot lehetőleg. Vártak ott emberek, akik nem nézték ezt a tapasztalatszerzést jó szemmel.

--
trey @ gépház

Azt is megtanulta, hogy ha legközelebb f*sz, akkor csúnyán néznek rá megint....

Gratula!
Na és hogy tetszik?

Gyors. A 3G fogása sokkal jobb. Ez szinte vágja a kezem. Három külön ember véleménye ez eddig. Beleértve engem is.

--
trey @ gépház

Így jár az, aki bleeding edge telefont vesz.


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

Kijelző hogy tetszik?

Jó, jó, de nem adta be a flash-t. Főleg, ha összehasonlítom a Galaxy S kijelzőjével.

--
trey @ gépház

Flash-t? :) Ez egy IPhone! :P

Hja kérem, próbálták aztat megmarketingelni, hogy mennyire jobb a 100000:1 (1000000:1 dinamikus) kontrasztarányú 0.01 ms válaszidejű S-AMOLED-hez képest a 800:1 kontrasztarányú 25 ms válaszidejű LCD.

El is nevezték ezt a módosított IPS paneles LCD-t Retina Display-nek, hogyaszongya a képpontok nagy száma az emberi szem .. szóval elképesztően értenek ezek a marketinghez.

A technikai paramétereket nem tudtam betéve, de nem vettem zsákbamacskát, mert mindegyik készülék (Galaxy S és az iPhone 4 is) volt a kezemben, mielőtt megvettem volna. A bejelentéskori nagy hype után én a retina display-től valami óriási dolgot vártam, de csak annyit kaptam, ami 2 éves kijelzőtechnikai fejlődés után (ugye a 3G-t két éve vettem) minimum _elvárható_.

--
trey @ gépház

kicsit off: nektek milyen minosegunek tunik az i* cuccok fulhallgatojai? nekem az egy+ eves ipodomrol mar "lekoptak" a szurke gumi reszek, az a resz ami a szaran van az "megpuhult" tudjatok mintha gumit melegitenel

Az a gumiperemes fülhallgató, amit az ipodokhoz adtak egy időben, nagyon szarul sikerült darab volt. A családban már mindegyik ledobta a gumiperemet, anélkül meg nem nagyon marad meg a fülben. Én most egy - gumiperem nélkül is fülben maradó - AKG-t használok.
Nem minden jó, amit az Apple csinál. Csak többnyire.

Ave, Saabi.

Garban cserelik ha jol emlekszem.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Rosszul emlékszel, nem cserélik. Legalábbis egyik öcsémnek sem akarták kicserélni az Andrási úton, az iStyle-ban. Valami viszont lehet a jogos reklamációban, mert jelentős kedvezménnyel vehettek AKG fülest. (ami ráadásul jobb is, mint az eredeti fülese az iPodoknak)

Ave, Saabi.

"(ami ráadásul jobb is, mint az eredeti fülese az iPodoknak)"

Ami valljuk meg, elég ótvar. Az iPhone mellé adott fülhallgató még középszerűnek sem nagyon mondható.

--
trey @ gépház

Gratulálok, használd egészséggel. Nekem bassza a csőröm, hogy ennyire drága... hülyének néznek... A hűségpontom elég arra, hogy a simkártya cserét fedezze :P

nekem azt mondták, hogy arra nem használhatom a pontjaimat...
akkor lehet átvertek :D

+1

kollégámnak is van ájfónja, van benne egy-két dolog ami nekem is tetszik, de ennyi pénzt semmilyen telefon nem ér szerintem...
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

grat. Vettél magadnak egy szép státusz-szimbólumot. Ez a telefon szép meg okos, csak sokkal többe kerül, mint amit tud. Szerintem. Nem azt mondom hogy nem professzionális, csak elnézve milyen gyermekbetegségekben szenved (asszem itt volt azokról szó) én nem emellett döntöttem volna, hanem mondjuk ha ennyi pénzed van, akkor egy HTC Legend. Vagy egy Samsung Galaxy S. De mindegy, mert mind a 3al el lehet érni a netet, és asszem van bennük telefonálás funkció is.

Mindent összevetve, ha tetszik, az iPhone4, akkor veled örülök neki.

Igazából egy használati tárgy, ami nekem bevált. Különösebben örömet nem érzek a birtoklása felett. Támogatja a mindennapi munkámat. Mindössze ennyi. Különösen drágának sem érzem a hasonló kategóriájú készülékekhez képest, hiszen 116 ezer forintért jutottam hozzá úgy, hogy ebben még van egy dominó kártya ára is.

--
trey @ gépház

Na most pisiltem be a röhögéstől :)

Pedig tényleg így van. Jelenleg a legnagyobb örömöt (ezerszer akkora örömet szerez, mint egy használati tárgy birtoklása okozhat) egy összességében 5 ezer forint értékű kis valami okozza immár egy hete. A napok jelentős részét kedd óta erre a valamire áldozom. Az iPhone 4 azóta van ott az asztalon gyakorlatilag érintetlenül, amióta meghoztam. Most is mennem kell, mert törődést igényel.

--
trey @ gépház

tamagochi? :)

Miert, mit vettel? Most mar engem is kivancsiva tettel...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Majd blogolok róla.

--
trey @ gépház

Használt műpina 5.000-ért? :D

Az egy használati tárgy. :) Így az kiesett.

--
trey @ gépház

NewL?


suckIT szopás minden nap! ZFS RO^WSUX - duplagondol

:)

--
trey @ gépház

Én valami szőrös házikedvencre tippelnék ... nem, nem arra gondolok, amire a többség asszociál, az nem jön ki ennyiből ... :)

Ps: Most láttam csak egeresz blogjában trey hozzászólását, így a rejtvény szerintem megfejtve.

omg 116, dolgozhattál érte egy ideig :D
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

A helyzet az, hogy nincs semmilyen költséges hobbim, nem iszom (rendszeresen), nem dohányzok. Talán ennyit megengedek magamnak 2-3 évente. Illetve korábban már említettem, hogy 10 évvel ezelőtt is vettem már 150K-ért telefont. Olyat, ami még ennyire sem érte meg.

--
trey @ gépház

ezzel én is így vagyok, ezért vettem pár hete notebook-ot :)
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

10 éve vettem 1 milláért latopot, ma már a 180k-t is sokkalom! :)
(Pedig sokkal jobban élek azóta.)

Most tudnék erre valami frappánsat mondani, de szerintem megsértődnél ;)

--
trey @ gépház

-1

Az Androiddal meg megkövette volna a trendet, hogy nem az iPhone, mert az Apple stb.

Lássuk be, az Androidnak még van hova fejlődnie, és fog is, és jönnek majd a következő generációs készülékek.

A HTC Legend hardveresen a közelében sincs az iPhone-nak (még a 3G-nek se), a Samsung Galaxy S pedig egy belépőszintű készülék érzetét adja a műanyaggal, egyébként mindössze a kijelzője és a GPU-ja fejlettebb, a többi azonos.

És azt is lássuk be, hogy az iPhone a prémium kategória, ebben a szegmensben mindig komoly kihívás lesz az Androidokra, a 4G hardveres specifikációját elnézve minden tekintetben, de a most kiépülő piac 90%-át a belépőszintű és középkategóriás eszközök gyártói fogják adni, ahol az Android akár egyeduralkodó is lehet.

vagyis arra gondolsz, hogyha kialakul az okostelefon piac, akkor az olcsóbb telefonok között az Android fog uralkodni?
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

Biztos, hogy igy lesz, remelhetoleg azzal egyutt, hogy a felso szegmens nagyo reszet is uralja.

hát én is kb akkor fogok birtokolni okostelefont, ha legalább 40 ezer Ft-ért kapható meg egy értelmes készülék.
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

Bebattyogsz a telenorhoz, leperkálsz 28490 HUF-ot (ha van hűségpontod, azt levonják belőle, két év után ez 10000 HUF), aláírsz két év hűséget a Mobilkvartett 1000-es csomagra, és tied egy HTC Desire. Szerintem most ennél jobbat nem nagyon lehet találni, én a jövő héten intézem a dolgot.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

ezzel csak egy bibi van számomra: telenorosnak telenoros vagyok, de csak kártyás.. Előfizetést (még) nem szeretnék. Amúgy szerintem egy-két éven belül ez az okostelefon piac annyira ki fog szélesedni, hogy ilyen telefonok a pornépnek is elérhetők lesznek :)

(mondjuk azt tényleg nem írtam, hogy kártyás telefon ha 40 ezer körül lesz, akkor... )
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

Néztük többen is ezt a konstrukciót, de nekem ez ellentmond annak a főoldali "Akciós számlás részletfizetési" ajánlatnak, amiben 29.900 kezdőrészlet után 18 hónapig havi 6.224-et kell leperkálni (+ az előfizetés vagy PrePaid díj).

Mit értek félre?

featurefon
okostelefon
értelmes telefon
--
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Thanx a pezsgőt:)