Ximian

17 év után testközelben a HaikuOS első bétája

 ( trey | 2018. szeptember 9., vasárnap - 11:06 )

Just over 17 years since the project launched, and more than 18 years since the last release of the operating system that inspired it, the open source Haiku OS is nearing a beta release.

Bővebben itt. tl;dr: szeptember 10. és 18. közt érkezhet a beta1.

Evolution 2.1.0

 ( aries | 2004. november 3., szerda - 10:30 )

Megjelent a 2.1.0-ás Evolution. A 2.1-es széria jelenleg erősen fejlesztés alatt áll, ezért csak tesztelési szándékkal javasolt a használata. A bejelentés itt olvasható, a fejlesztői ág legfrissebb tagját innen lehet elérni.

Evolution 2.0.1

 ( slink | 2004. október 2., szombat - 8:20 )

Nemsokkal az Evolution 2.0-ás verzió megjelenését követően a fejlesztők bejelentették a PIM alkalmazás 2.0.1-es hibajavító kiadását. A frissítések, csiszolások a program valamennyi komponensét érintik. Frissültek a levelező nyelvi állományai is.

Evolution 2.0.0

 ( trey | 2004. szeptember 22., szerda - 17:54 )

Tegnapelőtt nagy csendben megjelent az Evolution névre hallgató népszerű PIM 2.0.0-ás kiadása.

Felhasználói oldalról érdekes újdonságok: NNTP támogatás, S/MIME támogatás, integrált spamszűrő a SpamAssassin segítségével, web naptár, javított UI, bugfixek, stb.

Az anyag letölthető:

A Ximian Connector nyílt forrású lesz (május 14-től)

 ( trey | 2004. május 11., kedd - 22:01 )

Újabb lépés a vállalati környezet meghódítása felé, köszönhetően a Novell-nek.

A Novell ma bejelentette, hogy a Ximian Connector szoftverét nyílt forrásúvá teszi. A licence GPL lesz.

A Ximian Connector egy egyedülálló kliens szoftver, melynek segítségével a Linux és Unix felhasználók egy hatékonyan használható Microsoft Exchange Server klienshez juthatnak. Ha a Ximian Connector-t telepítjük, a Ximian Evolution PIM (Personal Information Manager) mint egy Exchange kliens működik, mellyel a felhasználók elolvashatják leveleiket, kezelhetik személyes naptárjukat, olvashatják a public folder-eket, csoport munkát végezhetnek, központi címjegyzéket használhatnak, és elérhetnek minden olyan szolgáltatást amelyet egy Exchange szerver általában biztosít.

A Mono lesz az elsődleges fejlesztői platform Linuxra?

 ( Anonymous | 2004. március 12., péntek - 22:48 )

Vajon tényleg a Microsoft .NET Framework, illetve ECMA szabvány alapján készült Mono lesz-e az elsődleges fejlesztői platform Linuxra? A kérdés érdekes. A válasz is bizonyára az lesz.

Elhunyt Ettore Perazzoli

 ( trey | 2003. december 12., péntek - 10:23 )

Tegnapelőtt éjjel elhunyt a GNOME fejlesztői közösség jól ismert alakja, a Ximian hacker Ettore Perazzoli (kép).

Megjelent az Evolution 1.5

 ( trey | 2003. december 9., kedd - 19:21 )

Megjelent a népszerű PIM (Personal Information Manager) - az Evolution 1.5-ös verziója.

Outlook2Evolution migrációs eszköz

 ( arnoldm | 2003. november 27., csütörtök - 12:06 )

A napokban publikálásra került az Outlook2Evolution személyes információ migrácós eszköz és kalauz, amely az Outlookban tárolt, levelek, címjegyzék, naptár és a feladatok bejegyzéseit tudja a Ximian Evolution által használt formátumba átalakítani.

Evolution 1.4.4

 ( trey | 2003. augusztus 3., vasárnap - 11:03 )

A GnomeDesktop jelentése szerint megjelent a népszerű Ximian Evolution 1.4.4-es verziója. Ez a kiadás egy bugfix release.

Ximian Evolution új bőrben

 ( trey | 2003. július 15., kedd - 7:22 )

Úgy tűnik, hogy sokunk kedvenc PIM-je új ruhát kapott.

Ximian Desktop 2

 ( bra | 2003. június 2., hétfő - 12:35 )

Joe Barr cikkezett egy kicsit a Ximian Desktop 2-esről. Az egy mondatba sűrített véleménye így hangzik: "Akarsz egy kicsinosított desktopot? Tedd próbára!".

A cikk itt olvasható.

Kapcsolódó oldalak:

Ximian Desktop

Evolution 1.2.3

 ( trey | 2003. március 21., péntek - 23:47 )

A GnomeDesktop jelentése szerint megjelent a népszerű Ximian Evolution 1.2.3-as verziója. Az evolution egy PIM, azaz egy "személyes integrált információs management". Van benne rdf/rss olvasó, időjárás jelentés modul, természetesen email olvasó (pop3/imap/mbox/stb.), teljesen Outlook-like.

[release notes]

A SuSE és a Ximian megállapodott

 ( rellg | 2003. március 6., csütörtök - 10:52 )

A Ximian Inc., a vállalati Linux desktop és szerver megoldások kiemelkedő fejlesztője, valamint a SuSE a mai napon egy széleskörű megállapodást kötöttek, mely lehetővé teszi, hogy közösen csökkentsék a Linux vállalati integrációjának és adminisztrációjának költségeit szoftvermenedzsment, üzenetküldési (messaging) és csoportmunka (groupware) termékek segítségével.

Evolution 1.0.7 kiadás

 ( trey | 2002. június 15., szombat - 8:35 )

Megjelent az Evolution legfrissebb kiadása, az 1.0.7-es.

Ximian Evolution 1.0.4 kiadás és GNOME 1.4 (DP) HP-UX-hoz

 ( trey | 2002. május 9., csütörtök - 21:23 )

Két bejelentés is kapcsolódik a Ximian projecthez. Az egyik, hogy megjelent az Evolution 1.0.4-es verziója. Az Evolution egy ígéretes levelező, határidőnapló, időbeosztás tervező program, a Ximian szerint egy "személyes integrált információs management", amely a Ximain Gnome része. Aki nem tudja, hogy most mire is gondoljon, az gondoljon a Window$-os Outlook-ra =). Valami olyasmi, csak ingyen van, és nem kell hozzá Windows.

Az Evolution-ről bővebben itt.

Ximian Connector Exchange 2000-hez

 ( trey | 2002. március 25., hétfő - 17:48 )

A Ximian Inc., a vezető open source desktop vállalat ma bejelentette, a Ximian Connector for Microsoft Exchange nevű termékét.

A Ximian Connector egy egyedülálló kliens szoftver, melynek segítségével a Linux és Unix felhasználók egy hatékonyan használható Microsoft Exchange klienshez juthatnak. Ha a Ximian Connector-t telepítjük, az Evolution PIM (personal information manager) mint egy Exchange kliens működik, mellyel a felhasználók elolvashatják leveleiket, kezelhetik személyes naptárjukat, csoport munkát végezhetnek, központi címjegyzéket használhatnak, és elérhetnek minden olyan szolgáltatást amelyet egy Exchange szerver általában biztosít.

A termékkel a Ximian egy költséghatékony megoldást kínál a Windows hálózattal rendelkező vállalatoknak és reméli, hogy a Connector segítségével jobban elterjednek a Linux munkaállomások.

Evolution 1.01 release

 ( trey | 2002. január 13., vasárnap - 21:16 )

Az Evolution egy ígéretes levelező, határidőnapló, időbeosztás tervező program, a Ximian szerint egy "személyes integrált információs management", amely a Ximain Gnome része. Aki nem tudja, hogy most mire is gondoljon, az gondoljon a Window$ -os Outlook -ra =). Valami olyasmi, csak ingyen van, és nem kell hozzá Windows.

Evolution 1.0 release

 ( trey | 2001. december 3., hétfő - 18:07 )

Megjelent az Evolution 1.0! Az Evolution egy ígéretes levelező, határidőnapló, időbeosztás tervező program, a Ximian szerint egy "személyes integrált információs management", amely a Ximain Gnome része. Aki nem tudja, hogy most mire is gondoljon, az gondoljon a Window$ -os Outlook -ra =).

A fejlesztés cirka 2 évig tartott, most végre itt az eredménye. Én lassan 9 hónapja használom, folyamatosan figyelemmel kísértem az Evolution evolúcióját. Volt amikor olyan bugos volt, hogy levelet nem lehetett vele küldeni, de a fejlesztés végére, az RC1 magasságában már egy stabil, jól használható integrált rendszert kaptam.

AbiWord 0.9.5

 ( trey | 2001. november 26., hétfő - 9:03 )

Az AbiWord egy egyedülálló word-processor, azaz szövegszerkeztő program. Az egyedülállósága abban rejlik, hogy a készítők a fejlesztés során nagy gondot fordítanak a platformfüggetlenségre, tehát a kódot úgy igyekeznek megírni, hogy minimális időráfordítással (portolási idő) szinte bármely operációs rendszeren fusson. Emellett szinte az összes nyelvet támogatja. Az AbiWord legutolsó verziója fut Windows 95, 98, NT, 2000, és ME rendszereken Intel-compatibilis processzoron. Természetesen a fő platform a Linux/Unix-like rendszerek.

Ximian Evolution 1.0 RC2

 ( trey | 2001. november 20., kedd - 17:03 )

A Ximian Inc. Evolution programja egyre jobban közelít a stabil kiadás felé. A Ximian megköszönte azt a segítséget, amelyet azoktól a programozóktól, és felhasználóktól kaptott, akik az RC1 során bugreport -okat, és egyéb segítséget nyújtottak a release-critical hibák felderítésében. Az RC2 kiadás célja, hogy az összes nagyobb hiba fixálva legyen, és tulajdonképpen ezekután már semmi nem állhat a stabil kiadás útjába.

Nautilus 1.0.6 kiadás

 ( trey | 2001. november 9., péntek - 9:27 )

Megjelent a Nautilus legújabb verziója. A Nautilus egy grafikus file- és shellmanager, amelyet a Ximian Gnome -ban (és azt hiszem a többi Gnome -ban is) találsz meg (olyan mint a KDE -ben a Konqueror). Tartalmaz filekezelő, böngésző, beépített képnézegető stb. szolgáltatásokat.

Evolution 0.99 (Release Candidate 1) kiadás

 ( trey | 2001. november 9., péntek - 8:55 )

Két év kemény munka után kiadták a Ximian Gnome új levelező, tervező, határidőnapló, és még ezer dolgot tudó programját (olyan mint az Outlook, csak nem jut eszembe a gyűjtőnév) az Evolution 1.0 előzetes beta -ját. Az release -ben több mint 700 ezer sor kód került, amelyet többnyire a Ximian hackereinek köszönhetünk. A RC1 kiadásána célja a még meglévő bugok felfedezése. Ebben várják a tesztelők (azaz a mi felhasználók) segítségét. Amint a kód teljesen stabil állapotba kerül, már fordítják is az 1.0 -ás verziót.

Ximian: Ximian Gnome Woody -ra is

 ( trey | 2001. november 5., hétfő - 10:38 )

Ahogy kerestem a választ az előző kérdésre, felfedeztem egy debian-woody-i386 könyvtárat a Ximian ftp szerverén. Ez azért érdekes, mert eddig a Ximian nem támogatta a Woody -t.

Re: Ximian gnome telepítése

 ( trey | 2001. november 5., hétfő - 10:27 )

" Szia!

Csak azt szeretnem kerdezni , hogy az Ximian gnomot debian potato 2.2

ala csak netrol lehet telepiteni, vagy le is lehet tolteni a csomagokat (nem root-kent)? Es ha igen, akkor honnan. (Binarsok kellenenek) ?

Elore is koszonom a valaszod

Udv : Laci"

Lássuk csak, amint a howto -ban leírtam, többféleképpen is lehet a Ximian Gnome -ot telepíteni. Ha valamilyen okból, nem fel meg az apt-get -el történő telepítés, akkor van lehetőség egyéb úton is.

Letöltheted a .deb csomagokat a Ximian ftp szerveréről.

- Potato:

ftp://ftp.ximian.com/pub/ximian-gnome/debian-potato-i386/


- Woody:

ftp://ftp.ximian.com/pub/ximian-gnome/debian-woody-i386/