Ximian

Ximian

Evolution 2.1.0

Címkék

Megjelent a 2.1.0-ás Evolution. A 2.1-es széria jelenleg erősen fejlesztés alatt áll, ezért csak tesztelési szándékkal javasolt a használata. A bejelentés itt olvasható, a fejlesztői ág legfrissebb tagját innen lehet elérni.

Evolution 2.0.0

Címkék

Tegnapelőtt nagy csendben megjelent az Evolution névre hallgató népszerű PIM 2.0.0-ás kiadása.

Felhasználói oldalról érdekes újdonságok: NNTP támogatás, S/MIME támogatás, integrált spamszűrő a SpamAssassin segítségével, web naptár, javított UI, bugfixek, stb.

Az anyag letölthető:http://ftp.gnome.org/pub/gnome/sources/evolution/2.0/evolution-2.0.0.tar.gz

http://ftp.gnome.org/pub/gnome/sources/gtkhtml/3.2/gtkhtml-3.2.1.tar.gz

http://ftp.gnome.org/pub/gnome/sources/gal/2.2/gal-2.2.1.tar.gz

http://ftp.gnome.org/pub/gnome/sources/evolution-data-server/1.0/evolution-data-server-1.0.0.tar.gz

http://ftp.gnome.org/pub/gnome/sources/libsoup/2.2/libsoup-2.2.0.tar.gz

http://ftp.gnome.org/pub/gnome/sources/ximian-connector/2.0/ximian-connector-2.0.0.tar.gz

Bejelentés, FAQ, stb. itt.

A Ximian Connector nyílt forrású lesz (május 14-től)

Címkék

Újabb lépés a vállalati környezet meghódítása felé, köszönhetően a Novell-nek.

A Novell ma bejelentette, hogy a Ximian Connector szoftverét nyílt forrásúvá teszi. A licence GPL lesz.

A Ximian Connector egy egyedülálló kliens szoftver, melynek segítségével a Linux és Unix felhasználók egy hatékonyan használható Microsoft Exchange Server klienshez juthatnak. Ha a Ximian Connector-t telepítjük, a Ximian Evolution PIM (Personal Information Manager) mint egy Exchange kliens működik, mellyel a felhasználók elolvashatják leveleiket, kezelhetik személyes naptárjukat, olvashatják a public folder-eket, csoport munkát végezhetnek, központi címjegyzéket használhatnak, és elérhetnek minden olyan szolgáltatást amelyet egy Exchange szerver általában biztosít.A Novell bejelentése szerint a Ximian Connector az Evolution 2.0-ba már integrálva lesz. Addig is letölthető lesz a Ximian Connector az Evolution 1.4 verzióihoz. A Ximian Evolution 2.0 az év harmadik negyedévében fog megjelenni, mint a Novell (SuSE) Linux Desktop része.

A Ximian Connector forráskódja megtalálható lesz az ftp.ximian.com. A Ximian Connector az Evolution 1.4-hez letölthető innen május 14-től.

A Connector-ról működés közbeni képernyőképeket találsz itt.

A Novell sajtóbejelentése itt.

A Mono lesz az elsődleges fejlesztői platform Linuxra?

Címkék

Vajon tényleg a Microsoft .NET Framework, illetve ECMA szabvány alapján készült Mono lesz-e az elsődleges fejlesztői platform Linuxra? A kérdés érdekes. A válasz is bizonyára az lesz.Ez egyben azt is jelentheti, hogy az eddig leginkább használatos C nyelv a háttérbe szorulhat (C/C++ nyelvet fejlesztő létemre, alacsonyszintű alkalmazások elkészítésének kivételével nem szívesen hasznék szoftverfejlesztésre).

Ja, és ezek után további kérdéseket vethet fel a Java, J2EE, illetve Sun Java Desktop System alkalmazása is.

Egy biztos. A .NET egy kiváló keretrendszer bárki is alkotta (kéretik nem cikizni). Remélhetőleg a Mono is azzá válik majd egyszer. Én a béta változatát próbáltam UHU-Linux 1.0 alatt. Ugyanaz a program remekül működött Linux és Windows alatt egyaránt - újrafordítás nélkül. Persze aki ismeri a .NET Framework jellemzőit az bizonyára nem lepődött meg ezen.

A részleteket és talán a választ mindenki megtudhatja az O'Really ONLamp.com webhelyén. Én bízom a .NET minél szélesebb körű elterjedésében.

http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2004/03/11/mono.html

Egyéb, a témához kapcsolódó webhelyek:

http://www.go-mono.com

http://msdn.microsoft.com/netframework/using/understanding/

(Azért írtam Anonymusként, mert néhány szemellenzős ember nem képes elviselni azt, hogy a Microsoftnak is lehet jó technológiája vagy terméke, melyre akár mások is alapozhatják a jövőjuket - lásd Mono. Nos, így legalább nem kell elszenvednem az állandó, kellemetlen és méltánytalan megjegyzéseket.)

Elhunyt Ettore Perazzoli

Címkék

Tegnapelőtt éjjel elhunyt a GNOME fejlesztői közösség jól ismert alakja, a Ximian hacker Ettore Perazzoli (kép).Nem ismert, hogy mi okozta a hacker halálát, de kollégája a szintén ximianos Miguel de Icaza pár sorban megemlítette a szomorú hírt a GNOME.org-on. A hír sokakat sokkolt mert Ő a második ximianos személy aki rövid időn belül eltávozott.

Pontosan egy hónappal ezelőtt halt meg Mexikóban ejtőernyőzés közben Chema Celorio aki egyike volt a GNOME Love megalkotóinak.

A hírt elolvashatod itt.

Outlook2Evolution migrációs eszköz

Címkék

A napokban publikálásra került az Outlook2Evolution személyes információ migrácós eszköz és kalauz, amely az Outlookban tárolt, levelek, címjegyzék, naptár és a feladatok bejegyzéseit tudja a Ximian Evolution által használt formátumba átalakítani.
A felhaszálást egy részletes lépésről-lépésre Outlookból Evolutionba migrálás kalauz segíti. Az alkalmazott párhuzamos export és a kötegelt feldolgozás módszertan lehetővé teszi akár több száz Outlook felhasználó kényelmes migrálását. Az eszköz GPL licenszelésű szabad szoftver.Letöltés: Klikk ideA megoldás előnye, hogy nem kell programot telepíteni a Windows-os kliensekre, akik Sambán keresztül exportálják a személyes információkat egy dedikált migrációs számítógépre.

Evolution 1.4.4

Címkék

A GnomeDesktop jelentése szerint megjelent a népszerű Ximian Evolution 1.4.4-es verziója. Ez a kiadás egy bugfix release. Az Evolution egy IWPIM, azaz egy "integrált munkacsoport és személyes információs menedzsment". Van benne RDF/RSS olvasó, időjárás jelentés modul, természetesen email olvasó (pop3/imap/mbox/stb.), teljesen Outlook-like. Évek óta használom teljes megelégedéssel, egyetlen dolog ami nekem hiányzik belőle, az a News kliens.

Bejelentés itt.