Little Susie

Little Susie: Új artwork készül, új designere van a csapatnak

 ( eCaffee | 2011. március 28., hétfő - 18:22 )

"Örömmel jelentem be, hogy új artwork készül a Zsuzsihoz, ami várhatóan az új kiadásban debütál, de témaként telepíthető lesz a régire is."

Megjelent a Little Susie első nagyobb frissítése

 ( eCaffee | 2011. március 21., hétfő - 14:30 )

Megjelent a Little Susie első nagyobb frissítése, mindössze egyetlen tároló felvételével frissíthetjük a rendszert az openSUSE 11.3 műszaki alapjaira. A bejelentés itt olvasható.

Az update tartalmazza a 2.6.34.7-es kernelt, a hozzá tartozó eszközmeghajtókat, libeket,

Little Susie: BW2RGB teszt

 ( eCaffee | 2011. február 16., szerda - 8:40 )

Ezen a linken előzetes látható egy régóta futó fejlesztésből, ami a BW2RGB munkacímet viseli. A kísérlethez használt rendszer a Little Susie, a feldolgozás egy átalakított GIMP-et használ. Mint a rövidítés sejteti, az eljárás képes fekete-fehér fotókat színessé alakítani, ám - az eddigi hasonló eljárásokkal szemben - NEM kiszínezi őket vélt színekkel és emberi közreműködéssel. A módszer arra tesz kísérletet, hogy a fekete-fehér fényképezés és nyersanyagok optikai, fizikai, és kémiai jellemzői alapján alkotott eljárással ELŐHÍVJA a képben lappangó színinformációt...

Bővebb infó itt.

Little Susie: OSDM alrendszer wishlist

 ( eCaffee | 2011. január 31., hétfő - 8:46 )

Érdekes szellemi játékra invitálom a Susie fórumának olvasóit, annak kapcsán, hogy megkezdődött az évtizede fiókban heverő, beszélő, udvariasan cselekvő és kommunikáló OSDM alrendszer felélesztése, újraírása, és beépítése a néhány hónapon belül megjelenő, már az openSUSE 11.3 műszaki alapjain építkező új Little Susie-ba. Mit szólnának az itt megfogalmazott kérdésekhez a HUP lakói?

Megjelent a Little Susie feat. KDE3 (11.1)

 ( eCaffee | 2010. szeptember 26., vasárnap - 17:02 )

Megjelent a Little Susie feat. KDE3 (11.1) teljesen kész kiadása. Ezzel egy időben elindult a hétköznapi felhasználóknak szánt weboldalunk. Szakmai-fejlesztői oldalunknak és a kapcsolódó fórumnak az opensuse.hu adott otthont. Természetesen, második otthonunk a HUP, fórumunk itt is tovább működik.

Susie Labs: HD videók lejátszása egymagos processzoron

 ( eCaffee | 2010. március 22., hétfő - 10:36 )

Egy hete írtunk arról a fórumon, hogy egy javított régebbi MPlayer segítségével 1080p wmvHD videót tudtunk lejátszani, a Microsoft által ajánlott minimális hardverigényhez képest 2/3 CPU, és 1/3 RAM felhasználásával.

Aztán a vita után -bár csend sokáig nem lett- a Nyájas OLvasó már majdnem fellélegezhetett, gondolván, hogy ezt a hétvégét már sikerült megúszni Little Susie cikk nélkül! Hát nem, mert itt jön a mára esedékes "CoV rulez"...:)

FOO2LASER-SETUP 1.0.1 (Susie Labs, Little Susie feat. KDE3)

 ( eCaffee | 2010. március 15., hétfő - 16:27 )

A Linux világában szinte mindenki találkozhatott már problémás irodai lézernyomtatóval, ahol csak hp-setup, forrásból forgatott foo2zjs, vagy ehhez hasonló praktikák segítenek, proprietary firmware kézi, vagy részben automatizált letöltésével kombinálva.

Egy héttel ezelőtt a HUP Little Susie fórumán egy önkormányzati rendszergazda hírül adta, hogy éles üzemre több gépen is bevetette a Susie-t, és így jelentős hardver-vásárlási költségeket tudott megtakarítani a pénzügyi forrásokban egyébként sem dúskáló intézmény részére, viszont neki is gondjai akadtak a fent említett készülékekkel.

Letölthető a Little Susie USB telepítő image és egy újabb béta

 ( eCaffee | 2010. március 6., szombat - 12:18 )

Az USB image egy gzip-pel tömörített tar archívum, kicsomagolása után egy 2GB méretű RAW lemezképet kapunk. Linux alatt célszerűen a dd paranccsal írhatjuk pendrive-ra (kezdő linuxosok és éjszakás műszakban dolgozó rendszergazdák figyelem: a dd parancs kiadása előtt egy esetleges eszköznév-tévesztés megelőzése érdekében nem árthat eltávolítani minden más USB háttértárolót... az ENTER lenyomása után ugyanis már nincs visszaút...)

Susie Labs : A GIMP és az integrált FX Foundry

 ( eCaffee | 2010. február 27., szombat - 18:20 )

Alig egy hete történt, hogy kis projektünk a derült égből, egy csendes vasárnap reggelen - váratlan megjelenés formájában - "sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre", az elmúlt napokban pedig - a végsőkig hűséges kis Debian szerverünket különös kegyetlenséggel megizzasztó letöltés-lavina formájában - megkezdtük a partraszállást a hazai informatikában. :)

24 óra alatt kb. 1 500-an töltötték le a Susie bétát

 ( eCaffee | 2010. február 23., kedd - 12:49 )

A vasárnap reggeli bemutatkozás után délutánra elindult a tömeges letöltés, ez este tíztől hajnalig tetőzött, az utóbbi 24 órában mintegy 1 500-an töltötték le a kicsi Susie béta telepítőt! Rengeteg visszajelzést, segítséget, és felajánlást kaptunk, mindenkinek köszönjük az érdeklődést!

Új magyar Linux disztró: Little Susie feat. KDE3

 ( eCaffee | 2010. február 21., vasárnap - 9:11 )

Little Susie - magyar Linux disztribúció

Letölthetővé vált a Little Susie feat. KDE3 első publikus bétája. A Little Susie feat. KDE3 egy magyar fejlesztés és tesztelés keretében indult Linux disztribúció. A teljes névadási forma a modern zene világából származik, de már a tesztelők is csak Susie néven hívják egymás közt. A Susie név sem véletlen: a disztró műszaki alapjául az openSUSE közösségi fejlesztés szolgál, és hasonló elgondolások mentén készül, mint ahogyan a Debian GNU/Linuxból az Ubuntu fejlesztői létrehoztak egy kicsi, könnyű, elsősorban desktopra tervezett, jól felszerelt, könnyen kezelhető terméket.