Milyen TV előfizetésetek van?

 ( ntomasz | 2019. június 12., szerda - 9:01 )
Nincs előfizetésünk
44% (206 szavazat)
Földfelszíni (értsd: antennás) TV (DVB-T)
3% (13 szavazat)
Kábel TV (DVB-C)
33% (154 szavazat)
Műholdas TV (DVB-S)
4% (18 szavazat)
IPTV
13% (60 szavazat)
Egyéb / Nem érdekel / Tartózkodok
3% (14 szavazat)
Összes szavazat: 465

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A DVB-H-t kihagytam a válaszok közül, mert nem igazán terjedt el itthon.

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Ingyenes mindigtv + tvheadend + osmc/kodi

Netflix + HBO Go

Ezt már ketten is írtátok, de miért lenne tévés előfizetés? Ezek internetes szolgáltatások, ezzel az erővel a Youtube vagy a Vimeo is bekerülhetne a listába :)

Tévés, mivel tévén nézem, előfizetés, mivel havidíjat fizetek érte. :-)

Akkor a PlayStation Plus tagsag is teves elofizetes? :)

én nem mondtam hogy TV-előfizetés lenne, épp ellenkezőleg, azt mondtam ezek miatt nincs TV-előfizetésem

Hasonló, mint az IPTV.
Előfizetsz rá és egy modern TV-n nézheted.
Illetve az IPTV-t is nézheted számítógépen és mobilon is.

Mi a különbség?

csak annyi a különbség mint a 90's években volt a videoéka (videó-kölcsönző és a TV között :D

Vicces, de sajnos ezzel semmit sem mondtál! :-D

Az egyikkel lehet élő adást nézni (valamit, ami most történik), a másikkal meg korábban elkészített tartalmakat lehet visszanézni.

Pl. Angliában az elsőért fizetni kell havi 12 font TV előfizetési díjat, a másodikért meg nem. Platformtól, szolgáltatástól függetlenül.

Youtube-on is nézhetsz élő adást. IPTV-n is nézhetsz csak és kizárólag nem élő adást. Pl. Telekomnál az IPTV része a Videotéka, a Moziklub, a régi műsorok utólagos megnézése, vagy az HBO GO "csatorna".

+1

+1
--
kozapeti

NETFLIX + HBO GO

Sajnos a flix még mindig hadilábon áll a feliratokkal is,

az HBO meg sok esetben épp az eredeti nyelvet nem kínálja csak a hun-t,
sőt az hbo néha valami förtelmes SD minőségben kínál néhány régebbi filmet, ami nevetséges lenne, de havi 1500ft -ért igazából összességében jó szolgáltatást kapunk, többet azért nem érne.

persze új dolgokra marad a mozi, ami sajnos a hazai " mozikultúra " mellett inkább kényelmetlen, mert biztosan akad majd valaki aki miatt nem lehet majd élvezni az alkotást,

vagy végső esetben a klasszikus és meg nem nevezett illegális, ami az utóbbi években a fent említett lehetőségek mellett háttérbe szorult,
fizetős mivoltuk ellenére is.

Szóval, ezek után én megvagyok TV-előfizetés nélkül, filmeket így szerzem be,
hírek meg időjárás neten is megvan, a királyi adók is, habár azok engem nem különösebben érdekelnek.

+ a hbo-n nincs 4k felbontás.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

de néha még 720p sem :D

mindegy, 1500-ért nekem megéri, monitoron, tableten meg telefonon nem adja ki annyira a gyengébb minőséget, TV -n meg nem rosszabb mint ha enkór webáruházból töltenék 720p alatti videót.

+ valóban komoly hiba, hogy nincs meg az eredeti hangsáv sok film esetében, a szinkron pedig nem hozza az eredeti szintjét se hangminőségben, se élvezeti értékben. A netflix esetében kevésbé probléma a magyar felírat hiánya (ez egyébként mára már nem igazán fordul elő), viszont a minősége legalább kiváló.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

igen hallottam róla hogy már a flix is szállítja a feliratokat, de még így is legtöbb esetben ha csak random keresek valamit, ami nem népszerű vagy túl keresett, ott bizony magyar felirat nincs, oké persze én elvagyok angollal de nem csak magamra kell gondolni családi mozizás alkalmakkor.

Lényeg hogy fejlődőképes a témában, csak lehetne gyorsabban is :D
A minőség pedig igaz, hbo esetén a kép és hang-minőségi tényezők miatt is olcsóbb gondolom, jelentősen olcsóbb

Az sokkal idegesítőbb, hogy több évados sorozatoknál pl. mondjuk az első pár évadhoz van magyar, aztán egyszercsak nincs tovább (lásd pl. Orange is the new Black, House of Cards, stb.), aztán csak esetleg évek múlva pótolják, de olyan is van, hogy évad közben kimarad egy egy epizód felirata (szar a lektorálás), hevenyészett egy egy fordítás, szar a GUI (letilthatatlan preview-mód, nem mutatja a feliratokat, csak ha megnyitom a filmet, így mindig meg kell nyitogatni, stb.)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

ez igaz, de tekintve közgazdasági szempontból véve a kereslet és kínálat törvényét, valahol megértem hogy nem nagyon ölnek bele pénzt, pl. ott van a z eredeti StarTrek sorozat vagy a StarWars 4-5-6, ahol CGI segítségével felújították mert tudták hogy megtérül,

de hogy most épp az egyébként is bugyuta pl. sliders sorozatot szinkronizálni hogy megnézze max 500 ember, többe kerül a hús mint a leves ahogy mondták anno, én sem fektetnék bele egy fillért sem, ez akkor nyerne max teret ha amcsi módra rajongói összedobott pénzből menne.

Nekem az utóbbi ~5 moziélményem (ami mondjuk 1-2 év alatt megy le) majdnem mindig szar volt. Vagy a vetítés szakadt meg 20 percre, vagy iszonyatosan lelakot, koszos, retkes volt a moziterem (hello Duna Plaza), és még mellette félig romlott, hűtőszekrényszagú volt a nacho (hello, Duna Plaza :), vagy lehűtötték a termet 16 fokra amikor kint volt 20, ... szóval valahogy mindig sikerült elb.szniuk az élményt. Arról nem is beszélve, hogy eleve kicsit haragszom a mai filmgyártásra, és majdnem minden film kényszeredetten 2-3 óra közé van belőve. Magyarul valamikor a 60-70%ánál mehetek ki slozira, mert elég jól dolgozik a vesém, meg sok vizet is szoktam inni. A mozilátogatók se a szívem csücske. Előre vásárolni nem szeretnek, mert félti a parasztja a 2000 forintját ha mégse tud elmenni, inkább csak befoglalják a helyeket, így vásárláskor sokszor sz.r helyet sikerül belőni, és kiderül, hogy óriási foltokban vannak úgy helyek még, hogy nem rugdosnak hátulról. De lehet, hogy csak öregszem :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Úgy emlékszem, a hivatalos magyarországi elérhetőség után néhány hónappal előfizettem a Netflixre, majd kb másfél évig vártam, hogy a kínálat az amerikaihoz közelítsen. A végén már eléggé felb...idegesített, hogy ugyanannyit fizetek, mint egy USA-beli (arányosan többet is), de csak a feléből válogathatok. Lemondtam a 'csába. Idén egy sorozat megnézése miatt aktiváltam az ingyenhónapot, de megint visszamondtam.

Én is a kezdetektől fizetem, mondjuk nekem nem volt probléma a magyar felirat hiánya, a választékbeli különbséget pedig proxyzással elég jól át tudtam hidalni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Meg aztan az itthoni valasztekkal is tobb mindent talaltam, mint amennyi idot toltok film/sorozat nezessel mostanaban :)

Ja, szerintem is bőven elég és friss, mondjuk én speciel a twin peaks-et néztem végig az amerikain, azt nem adják a hazaira.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

IPTV, de minek?
Az elmúlt 1 évben talán összesen 2 órát néztük random műsorokkal.
Csak én szoktam 1-2 hetente nézni a Forma 1-et.
Set-top-boxot ki is kötöttem, mert teljesen jó TV GO-val a TV-zés.

Egyébként meg Twitchen nézünk streamereket szórakozás gyanánt, vagy hogy valami menjen a háttérben :)

Gondolom nem csak én, de elég sok helyről megkaptam már hogy 'a mai fiatalok azt mondják nem néznek TV-t'

de lássuk be, nem csoda, már a szüleim is jól ötvözik az okosTV előnyeit (netflix, gbo go, youtube) a hagyományos csatornákkal,
amit jellemzően ők is csak kapcsolgatnak hogy legyen min elaludni.

a TV amilyen volt, szerintem a mai 40+ korosztály végigviszi úgy ahogy és vége.

Ugyanitt felvetődik a kérdés,
Ki hallgat még hagyományos rádiót?
Nálam pl. az is Spotify + Tunein kombóval teljesen ki van váltva.

Ugyanezt csinálnám, pedig 50+-os vagyok, csak itt a világtól távoli vidéken (Szeged kertváros) nincs normális internetszolgáltatás. :-(

'Ki hallgat még hagyományos rádiót?'

szinte mindenki aki kocsiban tölti a 1/2 életét.
pont ezért nem szűnt meg még az analóg rádió, ill nem váltott digitálisra a rádiózás, mint a tv.

Az állami rádiók mennek DVB-T -n. :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Viszont azt legalább tényleg senki nem hallja. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Budapesten.

én épp ellenkezőleg tapasztaltam, igaz csak tesómon és magamon,

a netes lefedettség elég jó már országosan is, szóval eddig még nem volt belőle gond hogy mondjuk az M3-as vonalán vagy Pest-Keszthely között végighaladva ne ment volna a mobilnet avagy spotify, épp emiatt nem kapcsoltam be sem a rádiót több mint 2 éve max online.

De az is igaz hogy nekem ez valahogyan hozzátartozik az úgynevezett szabadságérzéshez, azt, akkor és úgy hallgatok ahogy jól esik, rádiót elsősorban angol nyelvűt, mert még talán ragad is valami, erre földi sugárzott adásnál nincs megfelelő opció, de hát miért is lenne.

Sokat megyek kocsival de eszembe sem jut bekapcsolni a radiot. Szerencsere van benne mp3 es egy 6-os cd tar :D

Radio: egyreszt ritkan jatszanak olyan zenet amit szeretek de ha esetleg lenne megis erdekes akkor valami balfasz(musorvezeto) beleugat minden szamba agyfaszt kapok tole kb a harmadik masodpercben
Az aktualis divatmajmos okorkodos musorok nem kotnek le. Hireket meg nem a radioban kell hallgatni. Kihagytam valamit? :D

UK-ben BBC beszelgetos musorokat hallgattam ha mar nagyon unatkoztam.

BT-s rádió + telefon + spoti még jobb :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

+1

"Ki hallgat még hagyományos rádiót?"
A hagyományos rádió nyugaton is másodvirágzását éli, sokkal többen (sokkal sokkal) hallgatnak hagyományos rádiót, mint pl spotify-t, vagy youtube-ot.
A hazai helyzet az utóbbi években nem annyira egyértelmű, amióta elkommunizalta a kormány (strómanokon keresztül) az frekvenciákat és megszűnt a választék, ami pedig maradt az középszerű szar.
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

ezek szerint akkor ebben csak én vagyok azon a véleményen hogy ez is épp kihalóban van mint a TV?!?!?!

Nem tudom, de én azt látom inkább, így 30as fejjel hogy egyrészt a telefonokban is egyre kevésbé van már hagyományos rádió,
másrészt pedig a tizenalatti-tízen-húszonévesek elsősorban online vagy eszközön tárolt zenét hallgatnak, nem rádiót, főleg mint azt fentebb is mondtam, a telefonokban is kiveszőben van ez a funkció, én személy szerint a samsung e250 csúsztathatós telefon óta nem kapcsoltam telefonon rádiót

Pár éves amerikai és viszonylag friss hazai kutatást láttam a kérdésben és ezek azt mutatják, hogy bár a streaming tör föl mint a talajvíz, de egyrészt inkább a podcastok mennek, másrészt a klasszikus rádiózás remekül elvan a fiatalok körében is - a youtube-ot és társait ne vegyük ide, mert más műfajok, máshogy működnek, nem összemérhetők a rádiós műfajjal.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én jazzy -t szoktam hallgatni reggelente, a millásreggeli nagyon frankó kis műsor. Ha autóban akkor sima rádióval, ha tömegközlekedek akkor app + bt fejhallgató. De ez a max, egyébként ha zenét akarunk hallgatni akkor spoti bt-vel az autórádióra, vagy bt receiverrel otthon. Nagyon ritkán retro rádió, de az is app + chromecast :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Na pont ez az, sokan itt a rádió==zene képletet használják, pedig egy idő után már marha unalmas tud lenni csak a zene, valamint néha informálódna is az ember.

Nem igazán, a műsorprofil mindig az igényekhez van igazítva, a zenés rádiótól nem várja senki az informálást, vagy csak nagyon röviden,ami a zenei folyamot még nem akasztja meg.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Van még nem zenés rádió, ami nem kormánypropaganda.
A petőfiért meg most is haragszom, hogy tinglitangli rádió lett, pedig akkor egyetemista voltam.

" egy idő után már marha unalmas tud lenni csak a zene"

ez szerintem személyfüggő,

informálódni olvasással és youtube -on szoktam, azért messze nem ott tartunk már hogy ha valaki nem néz TV -t hallgat rádiót akkor nem lehet informálódni :)

szóval mint mondtam, személyfüggő, kinek mire van igénye, ki honnan vonzza be az információt

Szeretem a betelefonálós műsor(oka)t, lehet jókat röhõgni és bosszankodni

én azt még valamikor középiskolás koromban élveztem,

ha az utóbbi években hallgattam is rádiót azt jellemzően zenei stílusra szűkítve külföldi digitális adásokból nyertem,
nyilván elsősorban brit, amerikai, ausztrál adókból mert azokat meg is értettem.

azért az online kínálat messze túlmutat a hazai 2-5 hallgatható adón, ez is egyfajta szabadságérzés,
ha az ember egy stílust szeretne hallgatni akkor nem egy adó van ami 6-9 óra között nagyjából olyasmit játszik hanem egy stílushoz kapcsolódóan van 150 adó világszerte ami egész nap le tudja fedni az igényeim :)

persze nyilván mindenki úgy és azt hallgat ami neki ideálisabb, mindenesetre az én véleményem hogy az analóg rádiózás ideje lejárt, vagy hamarosan le fog.

Ez is egy másik tészta, hogy a lineáris műsorok fognak kihalni szerinted vagy csak az FM? Mert nekem pl olyan mindegy hogy a rádió az FM-en jön be vagy LTE-n vagy Wifi-n keresztül. Nagy késleltetés nincsen, a betelefonálós műsort Pestről (pontosabban Budáról) meg csak streaming-en keresztül tudom, míg a fővárosiak FM-en is tudják.

Első körben szerintem az FM, főleg ha pár éven belül valóban működni fog a globális műholdas internet is.
Második körben pedig a rádiós műsorok a jelenlegi formájukban.

Az az igazság hogy míg dédnagyszüleim és az emberiség nagy része anno csak FM/AM rádiót halhatott, mivel nem volt más,
addig mára a statisztika a következőként alakult.:

- 2011 - 2016 között az online rádiózás 34% -ról 57%-ra nőtt (okostelefonon ez 31% -ról 76% -ra)

- 2014 -es statisztika alapján a zenehallgatás FM / AM rádión mindössze 35% -ot tett ki (iTunes 3%, Facebook 4%, YouTube 10% stb. ezek a számok azóta csak növekedtek)

- 2016 -os (online és fm) statisztika alapján következőként változott 18-34 éves kor között.:

ZERO rádiózással töltött idő
2008 _ 6%
2016 _ 32%

1-3 óra rádiótás
2008 _ 70%
2016 _ 60%

4 vagy több óra
2008 _ 24%
2016 _ 8%

--------------- A statisztikák különböző forrásokból származnak mégis egy dolgot erősítenek meg.
Véleményem szerint az elmúlt közel 10 év statisztikái elég jól tükrözik,
míg a korábbi generációk belekényszerültek hogy azt nézik és hallgatják amit adnak addig az újabb generáció rendelkezni akar a felett hogy mikor mit hallgat, maga akar lenni a műsorvezető.

Az első rádióban leadott műsor 1910 -ben volt, akkor alig pár-száz ember hallgatta,
szóval itt van egy több mint 100 éves dolog, a rádiózás,
aminek az "online korszak" és a bőségesebb, szabadabb médiatartalom, választék lassan de biztosan véget vetni látszik.

ez milyen statisztika, honnan van? Ezt: "az újabb generáció rendelkezni akar a felett hogy mikor mit hallgat, maga akar lenni a műsorvezető." honnan következtetted ki?
Tudomásom szerint úgy nőtt az online hallgatottság az elmúlt 10 évben, hogy közben az FM nem igazán csökkent, párhuzamosság van, nem kizárólagosság. Az emberek használják az új technológiát, de a régit sem felejtették el, már csak gazdasági, praktikussági okokból sem.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"ez milyen statisztika, honnan van?"
Google a barátod, én is ott kerestem :)

"Ezt: "az újabb generáció rendelkezni akar a felett hogy mikor mit hallgat, maga akar lenni a műsorvezető." honnan következtetted ki?"
A fent is említett statisztikákból, továbbá
tapasztalat, ezt látni családban, barátok gyerekeinél, fórumokon sem azt olvasni hogy melyik rádiót hallgassam hogy hol hallgatnak online zenét, YouTube és az új YouTube Music sem azért népszerű mert csak...
Play áruházban csak a Spotify letöltési száma 500M+ van és ez nem a tört reklámmentes ACMARKET statisztikája hanem csak a play áruházé, a Spotify évek óta veteti az ajánlott appok listáját és ennek alternatívái is amik nem rádiók. (és ez csak az android)

"Tudomásom szerint úgy nőtt az online hallgatottság az elmúlt 10 évben, hogy közben az FM nem igazán csökkent, párhuzamosság van, nem kizárólagosság. Az emberek használják az új technológiát, de a régit sem felejtették el, már csak gazdasági, praktikussági okokból sem."

Tudomásom szerint viszont nem, nyilván én vagyok a hibás hogy a fent említett statisztikákat nem linkeltem be, az én saram,
mivel nem egy forrást vettem figyelembe hanem amit találtam átolvastam ezért nem volt szándékom egy linkkupacot hagyni magam után, ez lehet hiba volt bár szinte biztos hogy téged az sem győzött volna meg. :)

Majd ha lesz időm összevadászom újból, viszont addig is a kereső tartalmazza a választ, én rászántam fél órát ezek megkeresésére,
hogy ne csak egy "Tudomásom szerint" választ tudjak adni, és ne csak egy szimpla egyéni személyes véleményt írjak le, hanem valós tartalmat, ezt bárki más is megteheti aki akit valóban érdekel a téma és nem csak kötözködni, vitatkozni akar. :)

Zárnám ahogyan a népmesék is zárták (és itt felvetődhetne az "analóg könyvek" olvasásának lassú kihalása is),
„Aki nem hiszi, járjon utána” :)

"Google a barátod, én is ott kerestem :)"
- akkor linkeld be mint forrást, mert ez így elég gáz.
" továbbá
tapasztalat, ezt látni családban, barátok gyerekeinél, fórumokon sem azt olvasni hogy melyik rádiót hallgassam hogy hol hallgatnak online zenét, YouTube és az új YouTube Music sem azért népszerű mert csak..."
- az hogy a családod, baráti köröd hogyan nyilatkozik, illetve neked mi a tapasztalatod a kérdésben, egyáltalán nem bír relevanciával annak eldöntésében, hogy iparági és társadalmi szinten milyen a helyzet a média fronton.
"Tudomásom szerint viszont nem, nyilván én vagyok a hibás hogy a fent említett statisztikákat nem linkeltem be, az én saram,
mivel nem egy forrást vettem figyelembe hanem amit találtam átolvastam ezért nem volt szándékom egy linkkupacot hagyni magam után, ez lehet hiba volt bár szinte biztos hogy téged az sem győzött volna meg. :)"
- Bizony nem is, mint ahogy a fenti gondolataid sem segítettek az ügyben, inkább csak rontottak. :)
"Majd ha lesz időm összevadászom újból, viszont addig is a kereső tartalmazza a választ, én rászántam fél órát ezek megkeresésére,
hogy ne csak egy "Tudomásom szerint" választ tudjak adni, és ne csak egy szimpla egyéni személyes véleményt írjak le, hanem valós tartalmat, ezt bárki más is megteheti aki akit valóban érdekel a téma és nem csak kötözködni, vitatkozni akar. :)"
- Eddig viszont csak személyes prekoncepciókat olvashattunk tőled, pedig ha a google tényleg a barátod, akkor találhatsz erre vonatkozó konkrétumokat is, pl:
https://www.journalism.org/fact-sheet/audio-and-podcasting/
http://www.rab.com/whyradio/10Reasons.pdf
https://www.marketingcharts.com/cross-media-and-traditional/radio-traditional-and-cross-channel-108187
https://newsgeneration.com/broadcast-resources/radio-facts-and-figures/
és a hazai helyzet:
http://nmhh.hu/cikk/197725/Mediahasznalat_mediafogyasztas_mediaerteskutatas_716_eves_gyermekekkel_es_szuleikkel (rádiós célcsoporton kívül végzett kutatás)
Na erről lehet már vitatkozni, a trendek alapján egyáltalán nem kell még temetni a klasszikus rádiózást (legfeljebb itthon és más okok miatt). Az online vs. fm (youtube vs. rádiók) összehasonlítás pedig kicsit almát a körtével esete.
"„Aki nem hiszi, járjon utána” :)"
- ha utánajártál volna, akkor most te sem hinnéd amit írtál. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mar 3-4 eve semmilyen. Nem hianyzik.

Ingyenes DVB-T (Mindig TV). Egy évre kifizettem korábban, de nem néztük eleget ahhoz hogy megérje. A kereskedelmi csatornák által futószalagon gyártott "szórakoztató" műsorok nem érdekelnek, sorozatokat és filmeket inkább HBOGO -n nézünk.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Semmilyen, és nem is hiányzik.

--
robyboy

+1

Gyerek csatornák miatt van, de ha kicsit is kevésbé érdekli őket, megy a levesbe. Franc fizet reklámokért

az FTTH elofizetes melle jar alapbol, multicast streamre lehet csatlakozni, Apple TV-vel is integralva van (de megy VLC-bol is), adnak playlist URL-t. ~200 csatorna vagy mennyi. nem nezzuk :)

Mindig TV (Ingyenes) Szóval nincs előfizetés :) illetve Eurosport playerre van és chromecaston megy.

tartozkodo__m__

miert nem tudunk magyarul?

Az is magyarul van, ugyanolyan helyes.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

+1
Sőt nekem pl. még jobban is esik ide az alanyi ragozás.

:wq

Ez nem alanyi vagy tárgyas ragozás kérdése.

Lehet, viszont mindkettő helyes. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

ne nekem mondd!

Ez már a második szavazás ahol valaki ilyenen pattog. A nyelv változik...

mivel a tartalom értelmezése nem megy, így formai hibákat keres :)))))

Azt hiszem iptv, mert igazából az előfizetés ugyanannyi, ha van, ha nincs. Ha nem így lenne, akkor nem lenne.

A kötelező BBC előfizetésem van, ami műsorszolgáltatással nem jár.

A műsort (kb. 128 csatorna) az ingyenesen elérhető földfelszíni digitális adásból fogom. Nézni viszont leginkább Amazon Prime videókat, DVD-ket és hasonlókat szoktunk.

Én még azt se fizetem, csak crunchyroll van, mikor telefonba kérdezték, hogy nézek e netes streamet és igent mondtam majdnem berántottak, de mondom megkérdezem, hogy ugyanmár a crunchyrollon milyen bbc tartalom van, akkor csak hebegtek habogtak, ugyh megbeszéltük, hogy még egy évre békén hagyjuk egymást :)

Ha az ember élőben néz bármilyen eszközön TV adást (szerintem nem csak BBC), akkor kell fizetnie. Ha felvételről nézed, vagy mást nézel, akkor nem.

Emlékszem, pár évig nem volt TV-nk, nyilatkozni kellett, és volt, hogy ki is jöttek ellenőrizni.

Amikor meg TV-t vettünk, az Amazon leadta a drótot, és 2-3 nappal később jött is a levél, hogy "tudomásunkra jutott, hogy Önöknek immár egy televízió is a berendezés részét képezi, lesznek kedvesek fizetni tehát"!

A Crunchyroll online anime streamelős szolgáltatás. Semmilyen Európában előállított tartalom nincs rajta, a bbc, itv, iplayer amik miatt fizetni kell, a tv-s szarságuk miatt vettem extranagy monitort tuner nelkul

Amikor kint laktam, mi sem néztünk tévéműsort, de kifizettem nekik azt a pénzt, mert szerintem támogatandó, hogy még van valahol ilyen minőségű közszolgálati műsorkészítés.

TV? Minek? A filmek nem érdekelnek, a "zene" mindegyiken hallgathatatlan, híreket meg hallgathatok a rádióban is. Lagfeljebb a Spectrum vagy a National Geographic lenne az, amit talán néznék néha, de ezért egy egész "csomagot" venni nem éri meg. ... nomeg, ami érdekes, előbb-utóbb úgy is letölthető lesz valahonnan.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Tegyük hozzá azért, hogy ez egy erősen szubjektív vélemény. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

hát... hogy ki melyen TV-t néz/nemnéz/nézne az szubjektív alapon működik :)

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

A topic címe alapján az a téma, hogy milyen tv előfizetésed van, nem az hogy milyen nincs, vagy hogy melyik nem érdekel. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

nincs tv-m, online se nézek semmit (amit igen, az mozi, torrent, youtube, twitch. ami itt nincs, azt max kocsmában)

Nincs tévénk, csak a pincében a spektrumot hátulról, amúgy júpíci visszanézős kábel... Meg netflix. Meg Primevideo. Meg HBOGo.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Amazon Video, vagy mi az.

UPC-s DVB-C, kizárólag NFL szezonban nézem. Ezen kívül NETFLIX és HBO GO, az utóbbira más fizet elő a családban (ha ez számít)

Csak PewDiePie-t nézek.

Mindigtv extra, elsősorban nem számomra kötöttem, de ha már van, társkártyával esetleg nézem. Régebben háttérzajnak, vacsorához, főzéshez néztem, de mostmár kiváltotta a youtube.

Valószínűleg még mindig menne a telekom kódolatlan dvb-c alap kínálat is. Régebben a kábelnet mellé volt analóg minicsomag árcsökkentőnek, ahogy kamu telefon is van. De a kötelező iptv felár lett volna, a kódolatlan alapcsomagot, amit azóta analógról dvb-c-re cseréltek, meg a cég sem becsüli annyira, hogy kiküldjenek szerelőt a kábelre szűröt tenni. De végülis nem használom, nem is fizetek érte, szóval a kérdés szerint nincs :D

Egyébként meg
- youtube premium, amiben youtube originals is van, bár még nem nagyon néztem milyen filmeket és sorozatokat kínálnak. Play musicom előtte is volt, plusz háromszázat megért a reklámmentes youtube premium. A youtube music és play music is megy vele. Időnként élő közvetítéseket is.
- netflix 4k előfizetés
- amazon video előfizetés
- hbo go, lényegében ingyen. A 100GB-os mobilnet csomagomhoz ingyen extraként a kötéskori feltételek miatt. "Élő" stream már lekerült azt hiszem minden platformról, régebben a tévében látható adásra is volt gyenge minőségű stream a szolgáltatásban, bár értelme nem sok volt, mivel 99% a hbo go -n fenn lévő tartalom megy a mindenfél hbo és cinemax csatornán.

Telekom műholdas alap csomag + HBO Go Apple TV-n.
A műholdasra igazából nincs is szükség, havonta egyszer-kétszer nézzük.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Nekünk van előfizetésünk, de én több mint 10 éve nem nézek TV-t. Utálom. Állandóan ömlik belőle a hülyeség meg a reklám. Egyoldalú, tömeg "kommunikációs" eszköz, ami esetében maximum annyi visszacsatolás lehet, hogy adott műsort sokan, vagy kevesen néznek, és ebből bizonyos következtetéseket le lehet vonni. Ha rajtam múlna, akkor csak netre meg telefonra fizetnénk elő. Maga a készülék viszont második monitornak több mint megfelelő. :D
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

"Állandóan ömlik belőle a hülyeség meg a reklám." - a távirányítón a csatornaváltó gombot érdemes megkeresni és használni... :-P

Próbáltam. Nem segít.
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Akkor sz@r a választék, amit a szolgáltatód ad. Nekem bőven van élvezhető/hasznos tartalmat nyújtó csatorna a kínálatban.

Felesleges. Nem véletlenül hívják szennyvízcsatornának - kb. ugyanazt a szart látod mindenhol.

Ha a kötelező alapcsomagot vesszük, akkor nagyjából akár igazad is lehet, de van élet meg tartalom ezen a "készleten" túl is. Sőt.

Persze hogy van, főleg ha be sem kapcsolod :)

megfigyelesem alapjan, az egy kompaniahoz tartozo csatornakon kb egyszerre adnak reklamot. de osszejatszanak/figyelik egymast, mert a konkurencia is rovid idon belul reklamra valt. szal ha megis nezel valami erdekes/ertelmes filmet amit megszakitanak reklammal, nem sok valasztasi lehetoseg marad. :/

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

* milyen on-demand előfizetésed van :) És akkor Netflix, HBOGO és társai ki is estek (IPTV rögzíthető, de alapvetően akkor nézed amikor a szolgáltató szórja)

Én sok év kihagyás után újra rátaláltam a TV-re. A filmekre, sorozatokra ráuntam, már alig nézek ilyesmit, ellenben megszerettem a show-műsorokat, talk show-kat, sportműsorokat. Az eredeti tartalmat kínáló YT csatornák sose jelentettek igazi szórakozást, valahol az indokolatlan időelcseszés és a kötelezően kipipálandó megtekintés közötti mesgyén helyezkednek el.

Annyi változott, hogy nem lineárisan TV-zek hanem javarészt VoD és PVR alapon. Talán épp azért tértem vissza, mert megnyílt erre a lehetőség. Live-ban csak néhány sportműsort, ahol megvan az elő adás varázsa. Így nincs reklám, illetve csak virtuális. A TV-k VoD kínálata meglepően fullos, csak a minőséggel van bajom, ha nagyon fáj, akkor bekattintom a PVR-t a műsorra és kész.

Analóg

Jókor jött ez a szavazás, mert eszembe jutott, hogy be kellene menni a cselló ügyfélszolgálatra és visszamondani a tv csomagot és drótos telefont.

Amikor a tv-t az új helyére raktuk, visszahúztam a padlásra a koax kábelt, hogy majd az új helyen is kifúrom a plafont és ott leeresztem a kábelt. Ennek több, mint egy éve, de még nem készült el a luk. És senkinek sem tűnt fel a hiánya a családban :)

A vezetékes telefont meg valami akciós csomagban sikerült beszerezni, de sose volt készülék rádugva, tökfölösleges az is. Szerencsére a vállalt hűség már lejárt.

Amúgy hbogo kids illetve a helyben tárolt rajzfilm sorozatokat fogyasztják rajta a gyerkőcök.

UPC-s kábel TV (a net és a telefon mellé), de nem használjuk, nincs tévénk.

---
| Dropbox |