Mosógép eldugult kifolyó

Fórumok

Sziasztok,

tegnap este sikerült eldugítanom a mosógép kifolyócsövét (szerintem). A kilépőket raktam be mosni, 40 fokon, de az aljáról levált a gumírozott réteg egy része kis apró golyók formájában és ez tömíthette el valahol a rendszert. A kifolyó szűrő is tele volt a golyókkal, de ezt kitakarítva sem oldódott meg a probléma. Mellékeltem 1 képet oldalról a cuccról: http://kepfeltoltes.hu/110228/mosogep_lowres2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A dob alatti csövön keresztül folyik le a víz először ki a gép elejéhez, ahol a szűrő van, majd a szűrőn keresztül alul vissza hátra a szivattyúhoz, ahol a felfelé majd hátra induló csövön ki a szennyvízcsőbe.

A szűrőnél állt a szennyvíz egészen addig a lyukig, ahol bejön a szűrőhöz a víz a dobból, ez normális? Nem mosásra használt víz, hanem konkrétan büdös szennyvíz. Ezt szivaccsal kiszedtem belőle egészen az alsó kifolyó lyuk szinjéig, adtam neki még 1 kiszivattyúzás programot, de kinyitva az alját megint a felső szintig volt a víz, pedig direkt a wc-be engedtem a kifolyócsövet, nehogy bármi visszafolyhasson.

Nem akarok tizen ezreket adni a szerelőnek 5 perces munkáért, ha én is tudom mit/hol kéne szétszedni h. kitakarítsam.

Hozzászólások

eloljaroban elmondanam, hogy eros muszaki erzekem dacara, amikor a mosogepunk razkodasa miatt a lengescsillapito elfaradasara tippeltem, a kihivott mosogepszerelo beallitotta a labait, es azota siman centrifugal, szoval,

ha a szurotisztitas utan sem ereszt vizet, akkor
1) megprobalnam a szenyvizcsovet leszedni, az atjarhatosagot ellenorzni,
2) atjarhato, visszaszerelt szenyvizcso eseten nyitott szurohazfedellel, aramtalanitott keszulekkel a szenyvizcsovon keresztul visszafele vizet engednek bele, lehetoleg nyomassal, az kimossa (-e?) a szivattyuban beallt gombiceket
3) szetszednem a szivattyut, de en bator vagyok

"nyomassal" itt ne 2 barra gondolj.

odatartanam a szenyvizcso veget a vizcsaphoz, odaszoritanam kezzel, es kinyitnam a csapot. Ha bejon az otlet, akkor a kinyitott szurohaz ajtajan kijon egy nagyobb kupac csuszpajz, es onnantol minden ok. Ha nem jon be az otlet, akkor szetszednem a szivattyut ;) vagy hivnek szakit.

varjal

ha a dobban van viz, es kinyitod a szurohaz ajtajat, kiveszed a szurot, akkor annak a viznek egybol ki kene omlenie a padlora. Ha ezt nem teszi, akkor belenyomodott egy zokni a dob esz a szurohaz kozott a csobe.

A víz kifolyásnál fali elvezetés van, v. a kádba küldöd a kifolyó vizet? mert ha fali megoldás akkor abban szokott lenni egy golyó ami bűzelzáróként funcionál.

remélhetőleg segítség...

Egyébként jó kis mosógép ez AEG/Bosch :-) ilyet szervizeltünk kb egy hónapja.

------------------------

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Electrolux :) soha semmi baj nem volt vele (bár nem használom olyan intenzíven).

Falba megy, de teszt miatt most kádba küldtem a kifolyó vizet. Jött is ki belőle 1 kevés, de ettől még ott áll a szűrő környékén, valamint ami a dobban állt abból 1 centi nem ment le.

Na, ezt nem erőltetném.
A mosógép output ága nem nagyon van nyomásra tervezve.