Köszönjük Apple, ez lóf...

Nah, ugye van új MBP. Legnagyobb előnye, hogy kicsi csendes, normálisan össze van rakva és úgy aránylag korrekt alkatrészek voltak benne.

Na most ez szép meg jó, hogy van i5-s, de az az Intel HD 3000 az mialófasz? Főleg egy pro-ban, ami ugye a felső kategóriát képezné...

Hozzászólások

Az lol.. Nekem a T61-ben van Intel Gma x3100, de ma már szinte az összes alsó kategóriás notiba (is)(ha Intelről van szó) 4500MHD-t (vagy 4500M-et) tesznek.
Ez jókora fail az apple részéről.

Te most komolyan nem látod azt az ordító ellentmondást, amit az ezelőtti kommentedben elkövettél?

Várjál, segítek:
"Hát Radeon kártyánál logikus a dolog, ki lehet találni. Többnyire Intelnél is.. De ez most egy kivétel (A HD név miatt valószínűleg, azt nem is vettem figyelembe.), most úgy látszik melléfogtam/tunk."

--
Don't be an Ubuntard!

miert kene minden gyartotol? az Apple nem csak abban kulonbozik a Toshibatol, hogy mas a gyartoja
masreszt meg nem is fikazza esz nelkul az osszeset

a helyes kerdes az lenne, hogy 'neked volt mar komoly tapasztalatod az osszes altalad fikazott platformmal?'

-
Slackware current / OSX Snow Leopard

lenyegeben a Ferrari akkor is egy auto. Akarcsak a Suzuki. tehat ha van egy tizeves Suzukim, akkor nyugodtan verhetem a mellem hogy en mar csak tudom hogy milyen szar a Ferrari, hiszen nekem van egy Suzukim, ami szinten auto :D

de ugy latom, nem jott at amit irtam. tehat meg egyszer: "az Apple nem csak abban kulonbozik a Toshibatol, hogy mas a gyartoja"
te meg mindig arrol beszelsz, hogy de igen
holott egy Toshibahoz nem kapsz OSX-et, nem kapsz olyan zsenialis touchpadet
marpedig ha egyszer kiprobalod hogy milyen egy valodi Apple gep, nem akarsz mast. tapasztalatbol tudom :D
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

>lenyegeben a Ferrari akkor is egy auto. Akarcsak a Suzuki. tehat ha van egy tizeves Suzukim, akkor nyugodtan verhetem a mellem hogy en mar csak tudom hogy milyen szar a Ferrari, hiszen nekem van egy Suzukim, ami szinten auto :D
Elég rossz párhuzam, de ha már autó=számítógép, ha a proci, vga, alaplap uaz, akkor motor, alváz megegyezne a 10 éves(!!! Ez honnan jöhetett?)Suzukiban és a Ferrariban.
>Toshibahoz nem kapsz OSX-et, nem kapsz olyan zsenialis touchpadet
Az OSX tagadhatatlan, hogy a vassal legjobban összegyúrt rendszer, sok mindenben fejlettebb a vetélytársainál,
de azt nem mondom, hogy ez minden pénzt megérne, főleg úgy, hogy előfordulhat, hogy valamilyen speciális alkalmazás(mondjuk vállalaton belül fejlesztett, vagy ilyesmi) miatt mégiscsak Windowsra kell cserélni.
A touchpad szerintem nem lényeges alkatrész, de vehetsz külön is.
Egyébként szeretem a Macet én is, de akkor is túlárazottnak tartom, bár _bizonyos szakmák esetén_ lehet akár jó vétel is.

Nem a 350k-val van a gond, egy hasonló kategóriás Dell Latitude is kb. ennyi. Az a probléma, hogy ez a gép amcsiban kb. 230k körül mozog. Csak erre rájön az Áfa (+25% => 300k), és meg miegyéb és máris ott tartunk, hogy 350k. Nah, ez a nagyobb gond. Viszont ami nagyon durván zavar, hogy hosszú üzemidejű, kis (13"), normálisan összerakott notit más gyártótól nem látni.

Inkább a nagyobb gond ott van, hogy az előző szériánál pl. a +200 mhz és a +70G lemezhely +100k-t jelentette árban.

----------------
Lvl86 Troll

Nem értem a problémádat! Ha -- szerinted -- nem ér annyit, mint amennyibe kerül, akkor ne vegyél ilyet. Ha megéri az árát, akkor ne panaszkodj!

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

pont most nezegettem en is, hogy kene venni egyet kint. ott a fizu/mbp ratio >1 :-)

Két egymástól független dologról van szó:
- A magyar fizetések szarok.
- Ettől függetlenül az Apple termékek túlárazottak.
A kettő között legfeljebb annyi a kapcsolat, hogy a magyar fizetésekhez viszonyítva sokkal túlárazottabb, mint az amerikai fizetésekhez képest.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Tegyük fel, hogy egy átlagos apple gép megfelel egy átlagos amerikai állampolgár havi fizetésének (lehet hogy nem, de így könnyebb lesz számolni). Nézzük meg, hogy itthon milyen termékeket kapunk meg kb. egyhavi fizetésért (ugyanaz vonatkozik erre is mint az amerikai átlagfizetésre): egy olcsóbb notebook, egy nagyobb lcd tv, egy erősebb okostelefon. Ha megnézzük ezen termékek elterjedtségét a lakosság körében, kb. hasonló arányt kapunk, mint amennyire elterjedt egy apple gép az amerikai lakosság körében.

Azaz az apple nem az elit kategóriába sorolja be a termékeit, csak a felső kategóriába (remélem érződik a különbség). És szerintem nyújt is annyival többet, hogy a felső kategóriába való legyen. Szerintem azért érzed túlárazottnak, mert magadban az elit kategóriába soroltad be a számodra túlságosan magas ár miatt, pedig ez csak neked magas, az amerikaiaknak nem annyira.

--
Don't be an Ubuntard!

Jó széria lett ez most, legalábbis én valami ilyesmit vártam, csak a 13"-osnál fájó a képernyőfelbontás...még a 11-es új airben is nagyobb.
Ha az intel hd 3000-hez normális driver lesz osx alatt akkor nincs gond a teljesítményével talán, nekem mondjuk a régi macbookban az intel x3100 is elég volt, leginkább az opencl támogatás hiányzott belőle.
Ha az árakat nézzük a 13"-asoknál, akkor mondjuk ahhoz képest hogy eddig egy core2duo alapú cuccot árultak ennyiért, inkább az volt a drága.
Arra leszek még kíváncsi hogy ki fog ezekután $999-ért sima c2d macbookot venni, illetve mi lesz a sorsa annak a modellnek.

A szűk keresztmetszet szerintem inkább a segglassú 5400-as notebook HDD-k. Ha vennék, akkor tuti csak SSD-vel

Ha a Mac OS X árával kevesebbe kerülne, és helyette Ubuntuval jönne alapból, akkor azt mondanám, hogy egy jó gép.

Drágának tartod? Nem tetszik? Nem veszed.

Mert az Intel HD 3000 jelentősen nagyobb akkumulátoridőt, kisebb hőleadást, hardveres videógyorsítást és belépőszintű GPGPU képességeket biztosít, valamint a belépőszintű dedikált videókártyákkal (Nvidia Geforce 310M, AMD Radeon HD 5450) képes felvenni a versenyt.

Konkrétan a GPGPU videótranszkódolást (Quick Sync) az Intel HD 3000 sokkal energiatakarékosabban végzi.

Manapság 2011-ben annak van szüksége dedikált GPU-ra egy notebookban, akinek jelentős GPGPU teljesítmény kell (szimulációkhoz, kriptográfiához stb.), vagy magasabb beállítások, nagy felbontás, több kijelző mellett akar videójátékokkal játszani.

Na most a problémám az, hogy nekem kisméretű gép kell. Az a kategória, ami 12-13" között mozog és hosszú akkuidővel bír, normálisan fel van szerelve és régen egész sok gépet lehetett kapni ezen kategórián belül ("subnotebook"). Ma meg az elbaszott Eeepc-k és társai miatt ki lett nyírva teljesen az a kategória, ami kisebb, mint 15". Nem értem miért.

----------------
Lvl86 Troll