DragonFly BSD verziók, kiadások

 ( trey | 2005. október 8., szombat - 17:42 )

A dragonfly-kernel listán keresett az egyik listatag olyan weboldalt vagy dokumentációt, amely leírja a DragonFly BSD verziószámozási rendszerét, és a kiadások idejét. Mivel ilyen oldal nem nagyon van, Simon 'corecode' Schubert fejlesztő összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat:A fejlesztő szerint észrevehető némi hasonlóság a Linux kernel és a DFly BSD verziószámozása közt.

A fejlesztés kizárólag a -DEVELOPMENT névre hallgató CVS ágon történik. A -DEVELOPMENT ág számozása mindig páratlan. Jelen pillanatban az 1.3-nál tartunk.
Amikor a fejlesztők úgy érzik, hogy már elég messze jutottak a fejlesztésben, és ideje lenne egy új kiadást készíteni, akkor megpróbálják a forrást extra stabil állapotra hozni, majd készítenek egy új CVS branch-et. Ez a CVS branch mindig páros verziószámot kap. Jelenleg az 1.2-nél tartunk. A fentiekből következik, hogy a következő stabil kiadás az 1.4-es lesz, míg a következő fejlesztői ág (-DEVELOPMENT) az 1.5-ös verziószámot fogja kapni.

A kiadott branch-ekhez természetesen járnak biztonsági javítások, de új dolgok nem kerülnek beléjük. Minden olyan esetben, amikor a kiadott branch-ek változnak (mert biztonsági javítás került beléjük), akkor Matt [Dillon] léptet egyet az alverzió-számon (pl. 1.2.6, 1.3.7).

Emellett vannak még ún. sliptag-ek is. Ilyen például a DragonFly_Preview, amely a -DEVELOPMENT valamely részét mutatja. Ez egy snapshot a fejlesztésről, amely rendszeresen frissül.

Bővebben itt.