Újévi fogadalom: 109kg -> 90kg és Wushu

Mikor megismertem Ágit júniusban, 95 kg voltam. Ez se kevés a magasságomhoz (178 cm), de egész jó bőrben voltam, mondhatni snájdig fiatalembör.
December 31-én megmértem magam, mert éreztem, hogy mintha kissé meghíztam volna az elmúlt pár hónapban. Majdnem leesett az állam, amikor megláttam a mérleg ítéletét: 109 kg-os disznó vagy, gecó!
14kg-ot felszedni 6 hónap alatt azért respect. Nem is érzem túl jól magam a bőrömben (bár voltam már 115 kg is).
Szal elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, nyárig (június) lefogyok 90 kg-ra. Ez úgy érzem egy reális érték, ráadásul az alkatom szerintem nem is nagyon engedné, hogy az alá menjek.
Legelőször is csökkentettem a kajamennyiségem. Próbálok egészségesebben is főzni - nem túl sok sikerrel, mert utálom a párolt szarokat, szvsz semmi ízük. A nyers saláta (paradicsom, paprika, saláta/káposzta) mondjuk jöhet, mert a zöldségeket unblock szeretem, csak egy a baj: irtó drága így télen. A gyümölcsbevitelt is próbálom erőltetni, de azokban is rengetek a cukor, szal vigyázni kell velük (ráadásul a citrusfélékben és az almában rengeteg sav van, és mostanában kicsit érzékenyebb a gyomrom).
Persze, tudom, hogy csak koplalással és zöldség/gyümölcs kombóval nem sok mindenre megyek, valami intenzív mozgás is kell, méghozzá rendszeresen, csak így lehet eredményesen fogyni (és erősödni, mert azért az is rámfér).
Már szeptember óta pedzegetem egyik legjobb barátomnak, hogy szívesen kipróbálnám vele a shaolin wushu-t. Ő már 6 éve tanulja, az Érdi shaolin wushu és sportakrobatika edzéseire szokott járni. Múlt héten kedden végre rászántam magam, hogy elmenjek vele, és azóta még háromra (kedd és csütörtök van edzés).
Háttőő... azóta egy roncs vagyok :D Olyan izomláz van a lábamban, hogy lépni is alig bírok! Ma egy mammer megelőzött az utcán a banyatankjával... mondom magamnak, ez már a vég, kedves kuzen! Deréktól lefelé színtiszta fájdalom vagyok. Rogal Dorn büszke lenne rám!
De nagyon élvezem, régóta nem esett ennyire jól a mozgás. Jiao-Lian Balogh Péter pedig nagyon érti a dolgát! Jelen pillanatban egy-két hétig csak egy dolgot kért tőlem: azt, hogy edzésről edzésre próbáljak egy kicsit többet mozogni.
Ma reggel megmértem magam. 104 kg-ot mutatott a mérleg. Azt hiszem, jó úton haladok :D

Hozzászólások

Amikor en megismertem Agit (enyem is igy hivjak :D) 72 korul lehettem, most 88 vagyok. Ez tortent 6 ev es 2 honap alatt. Igazabol ugy 85-ig boven heppi vagyok es sztem a 72 meg a novesi korszak vegen voltam, szal 182 cm-hez a 85 sztem megfelelo, jelenleg 86-89 kozott fluktualok (ugy 2 eve), szal csak egy picit kell leadni.
Mondjuk sportoljon a halal, en ugy vettem eszre ha normalisan taplalkozom (ertsd: nem zabalok, de nemis a buzakorpa/repa dietara kell gondolni), akkor siman elhagyok 1-1 kilot egy honap alatt.

Amikor megismertem Ágit (igen, az én barátnőmet is így hívják) akkor 95kg voltam. Most 90kg vagyok és igen boldogtalan, mert ez az 5 kiló izomból jött le. Úgyhogy most diétán vagyok, hogy szeptemberig elérjem a 98-at.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az én barátnőm nem Ági, de mielőtt megismertem volna én is nekiálltam fogyózni. 100-ról kezdtem és ami igazán segített (a kevesebb és egészségesebb kaja és mozgás mellett) az egy napi frissítésűfogyiblog volt.

Sok visszajelzést kaptam így barátoktól és olyanoktól is, akiket nem is ismerek személyesen, sokan feliratkoztak RSS-re, hogy tudják, hogy hol tart a project, így volt komoly kontrollom, nem tehettem meg, hogy lazítok, mert rögtön megszóltak a pörköltért :) Ennek eredményeképpen (nyomonkövethető, ha valakinek van türelme ~100 postot végigpörgetni) 3 hónap alatt 10 kg-ot fogytam.

Utána megismertem barátnőmet, úgyhogy most 105 kg vagyok, de lassan nekiállok újra normalizálni a súlyomat.

Az en baratnom sem Agi, de gondolom, a felesegemnek aztan mar tenyleg nem a nev a legfontosabb :-)) De amikor osszejottem a felesegemmel, aki akkor meg nem volt ugyan a felesegem, de a az eddigi rossz hatasok ram is ervenyesek voltak. Szoval ugy tunik, hogy ez egy Murphy-torveny lehet...

HF*P portal - politika, flame és offtopic huppereknek szabadon!

hint: csak a mozgassal nem lehet (tartosan) lefogyni, ahhoz a kajalast kell drasztikusan atrendezni, es ugy is tartani. Az ilyen sulyos elhizas jellemzoen annak az oka, hogy a kaloria bevitel nincs koszonoviszonyban a felhasznalassal...

HF*P portal - politika, flame és offtopic huppereknek szabadon!

Én is jártam wushu-ra, ismerem Balogh Pétert, jók és kemények az edzések. Sajnos most nem nagyon van időm rá, helyette inkább elmegyek úszni amikor tudok.
Van a Lurdy Házban is wushu (kung-fu, xanda), akit érdekel.