docsis-0.9.5 és docsis_server-3.5 mire is szolgálnak?

 ( HePe | 2010. április 24., szombat - 10:30 )

Sziasztok!

Ismét szeretnék egy kis segítséget kérni!

Fel tudna valaki világosítani pár mondatban, hogy mi is a külömbség a két program között?

Lenne egy ISPadmin nevű program ami vezérelné a CMTS-eket ami a /usr/local/bin/docsis fájlra hivatkozna. Elméletileg a docsis-0.9.5 csomag telepítése során létrehozza az említett fájlt, csak most nemtudom hogy a docsis_server-3.5 programot is fel kell-e tennem.

Igaz még soha nem foglalkoztam docsis hálózattal!

Minden segítséget előre köszönök!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

Szerk.: Elnézést, nem olvastam elég figyelmesen.

a kulonbseg?
hat ha fejallomast akarsz uzemeltetni vele, akkor valoszinuleg a docsis_servert kell megadnod neki, a masik csak egy tool.
hol es mivel, milyen kornyezetben fogsz te catv-n uzemeltetni? milyen cmts-ed van?

Az ISPadminnak kellene vezérelni a cmts-eket. Akkor ezek szerint a server csomagra is szükség lesz. A CMTS-esek 2 db CUDA 12000 és egy Motorola BSR1000. A környezet egy pár kisváros 540-es hálózaton Mikrotikes net betáppal.

kivancsi leszek, majd szamolj be rola.
motorola bsr64000et nem neztetek? a novekvo igenyekkel egyutt eleg jol lehet boviteni. a CUDA vezerlesevel kapcsolatban van par CUDAr elmenyem. :) ilyen szempontbol a motorola cuccok szerintem jobbak, de kozel sem tokeletesek persze.
szamlazas hogy lesz megoldva? az ispadmint en ugyan nem ismerem, gondolom valami db-be dolgozik o is, lehet az alapjan lehetne, persze attol fugg hogy van ez az egesz nalatok.
fizetos szolgaltatasrol beszelunk egyebkent?

Elős körben ezekkel az eszközökkel kell majd megküzdenem. A motorola nekem is színpatikusabb. A számlázást szintén az isdadmin kezeli. Igen fizetős szolgáltatásról van szó. Jelenleg egy Inka nevű program csinálja a cmts vezérlést. Sok kiegészítő szoftver van a cégnél és ezt próbáljuk egy összefogó szoftverrel megoldani. Ha sikerül majd mindent szépen összehozni akkor majd ide is kiteszem.

oh, a szenzacios ikron termek? :))) melyik terseg ez? melyik inca verzio? mikori telepites? milyen a jelenlegi architektura? nms/www/db/stb.
nem csodalom ha levaltjatok. a kabelkonos nemesisre nem kertetek ajanlatot?

Hi deta!
Gondoltad volna hogy 1x ez is elő fog fordulni itt?:P
-------------------------------------------------
Fórumozós 1x1: Nem érdekel a hitvallásod! Érvelj és ne hirdess!

szeva!
az haggyam, de majd akkor valik erdekesse a dolog mikor kiderul, hogy en vagy te terveztuk a rendszert oda. :) ami persze onmagaban tokeletes, az inca meg olyan amilyen, ugye, az nem a mi sarunk. ;)
sosem gondolkodtal el azon, hogy az egykori tudashalmazt felhasznalva openszosz alapokon csinalni valamit? es meginkabb, sosem gondolkodtal el azon, hogy kene egyet sorozni? :D

ISPadmin + OpenNMS esetleg?
-------------------------------------------------
Fórumozós 1x1: Nem érdekel a hitvallásod! Érvelj és ne hirdess!

Maradva ugye az open source hímes talaján...:P
-------------------------------------------------
Fórumozós 1x1: Nem érdekel a hitvallásod! Érvelj és ne hirdess!

Szerintem a kábelkonos nemesis olyan bonyolult, hogy nem érdemes használni.

amennyire én tudom, a docsis server az dhcp-t, tftp-t, meg hasonló nyalánkságokat tartalmaz, de rég volt, hogy utoljára néztem.
a docsis meg egy kis programocska, ami egy ékesszóló txt formátumú fájlból a modemek számára szükséges konfigot gyártja le.