Kollega

Fórumok

Oke! Muszaj megkerdeznem.

Udv!

Szoval van kb. 2 hete mellettem egy uj kollega, aki, nem is tudom hogy mondjam finom. Szoval budos. Szerintetek mit csinaljak normal modon? Neha van, hogy hatragurul a szekevel, nekem jon, es a szekemnek dorgolozik. Esetleg hivjam meg egy zuhanyozasra, abbol hatha rajon?

Kivancsi vagyok masok mit tennenek a helyemben.

Koszi a valaszokat.

Hozzászólások

Nekem is volt egy ilyen kolegám, nem tudsz nagyon mit tenni, vagy veszel neki karácsonyra egy dezodorkészletet, vagy a szemébe mondod és reménykedsz, h elviseli.

// jaxx

Nekem volt ilyen kollégám és mivel négyes boxokban ültünk, hárman szenvedtünk tőle. Egyszer az egyik szenvedő fél korábban jött dolgozni és egy szappant helyezett a büdi asztalára, majd elment kávézni. Mire végzett már mindenki a helyén volt, a szappan eltűnt büdi asztaláról és másnaptól illatosan járt. Lehet, hogy nem fürdött, de dezodorált rendesen. :D

Egyébként finoman, mert betegség is állhat a háttérben. Volt egy katonatársam, akinek penetráns szájszaga volt, de valami írtózatos....és egy év után vallotta be a sok cikizés és kiközösítés után, hogy nem zár rendesen a gyomorszája és leszerelés utánra már elő van jegyezve műtétre is. Eléggé kínos volt.

várj még pár hetet, meg fogod szokni a szagát. Mikor elmegy szabadságra, már-már hiányozni fog a kellemes aroma :D

Gimiben egy osztálytársammal volt ez a szitu. Mondjuk nekem sajnos baj van a szaglásommal (néha inkább szerencsére), így eleinte nem is éreztem, pedig a padtársam volt a gyerek... de aztán az osztályból egyre többen mondták, végül én is éreztem. Nem tudtunk mit csinálni, hiába kapott Mikulásra (kihúzgáltuk egymás nevét egy sapkából és megajándékozott mindenki egy másik személyt) dezodort... aztán egy osztályfőnöki órán az osztályfőnök megmondta neki szemtől szembe a frankót. Csak ez segített, utána zuhanyzott.

Esetleg te se zuhanyozz, így a saját szagod elnyomja az övét. Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy "fegyverkezési verseny"-be torkoljon a dolog. :)

Pár évvel ezelőtt be kellett mennem az APEHba.
4 en voltak egy irodába. 3 nő és 1 férfi.
A férfinek irtózatosan kellemetlen szaga volt.
Biztos voltam benne, hogy zavarja a nőket.
Segítettem nekik :)

BEléptem az irodába és azt mondtam...

Húúú de kellemetlen izzadtság szag van. Ki lehetne szellőztetni? Biztos nagyon rossz lehet így dolgozni ....

A nők utána megsúgták hogy hálásak nekem, hogy ki mertem mondani.
Nem voltam bunkó... úgy csináltam mint amikor bemegyek a kamasz lányom szobájába.. és bár a parfüm illattól de el akarok ájulni. Szólok neki is hogy szelőztessen már ..

Tehát a javaslatom: valakit avassatok ebbe be és segítsen ő. Mondja ki hogy kibirhatatlan ez a szag.

"es a szekemnek dorgolozik."

Megjelöli a területét. :D

Ezzel jelzi dominanciáját. :)

Szerezz be egy görényt és tedd az asztalára! :lol:

LOL:-)

Egyébként milyen kis puha pöcs a topic nyitó fn26 :DDDD

Inkább ide teszi fel ezt a baromságot, mint kérdést, ahelyett, hogy megkérdezné a kollégát, hogy a szomszéd mikor dobja ki a szappant...

Ez nem illetlenség, hanem evidencia, hogy szólok, ha bajom van. Pláne, ha ilyen.

Inkább sutyizunk a többiekkel, ellenség kép megteremtése...

EMBER! SZÓLJ NEKI, HOGY BÜDÖS VAGY. Ennyi! És még lehet, hogy hálás is lesz érte, mert legalább rájön, hogy a nők miért kerülik. :D

"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) /* (c) written by W. Shakespeare. */

Tudd meg, h nem beteg-e?
Ui a vese probléma, sajnos erősen kihat a természetes izzadtság szagára. Aaaz tényleg kellemetlen szagú is lehet. De nem tehet róla, akármennyi dezodort fúj magára, akkor is át fog ütni. Kivétel, ha megtalálja hozzá azt az illatot, ami semlegesíti. Nem egyszerű feladat, de nem lehetetlen, tudok több ilyenről. Ha beteg, akkor sajna nincs mit tenni, hidd el, tudja magáról...
Ha nem beteg, akkor bizony kösd az orrára, h eddig nem mertél szólni, mert azt gondoltad, h ilyen problémája van, és nem akartál véletlenül sem beszólni/megsérteni ezért eddig nem merted megemlíteni. De most, h tudod, legyen szíves ezen változtatni, mert ez egy munkahely, ahol meglehetősen kellemetlen más testszagát érezni egy zárt térben.
Szóval finoman add tudtára, h gondod van ezzel, de határozottan jelentsd ki h ez a továbbiakban nem szeretnétek érezni. Tegyen valamit ezzel. Ne sértsd meg, de mégis legyél határozott, de ne érzéketlen tahó. Ha megfelelő a stílusod, Te sem fogod kellemetlenül érezni magad, és ő sem fog berágni, és ráadásul lerúgni a cipőjét, csak, h bosszantson. :)
Ha első körben ez nem járható, és esetleg fokozza, akkor viszont keress felettes kollégát, h beszéljen erről vele.
Van olyan ki tudja magáról, h izzadékony és van akit még nem szembesítettek vele. Felnőtt emberként viselkedjen, ne mint 1 hanyag diák! Ennyi. Nekem ez bevált már többször is. Sok sikert!

Hogyhogy mit csinálnék? Szólnák neki. Ennyi. Ha megsértődik, az az ő baja. Ha tud róla, és valami egészségügyi problémája van, akkor legalább tiszta vizet öntesz a pohárba. Ha meg nem tudja (a lábgombás emberek nagy része nem érzi a saját lábszagát), akkor legalább megtudja. A lényeg, hogy ne legyél sértő. Egy normális ember nem fog ezen megsértődni.

Sorakozó! A büdösek lépjenek elő! Maga is, {büdös-kolléga-neve}!

BTW: ugye nem veled dolgozom? :)

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Meleg is, vagy csak büdös? Tudod, ott a meleg, ahol a
büdös.

> Sol omnibus lucet.

Nálunk ezt úgy oldottuk meg, hogy egy kolléga félrehívta a delikvenst, meghívta egy kávéra, s mondta neki, hogy a csajok a cégnél panaszkodtak, s hát ugye még milyen jó, hogy félfüllel elcsípte a beszélgetést, mert az adott kollegínának meg amúgy "bejön" a srác. Másnaptól a delikvens frissen üdén jött, s nekiállt udvarolni a csajnak. :D

No ez is jó ötlet Dacr....

55 éves...

A problémát abban látom hogy nagy valószinűséggel nem használ fürdés után hónalj dezodort.
Szerintem férfiaknál ez az alfa és omega ..
Hiába fürdenek... szerintem szükség van az Old spice vagy hasonló stiftekre ...
No meg nagy valószinűséggel túl műszálas dolgokat hord és nem a megfelelő mosóport használnak otthon.

Ebben kellene segítségére lenni de nem tahó és bunkó módon.

"A problémát abban látom hogy nagy valószinűséggel nem használ fürdés után hónalj dezodort."

Amugy a honaljdezodorok nagoyn egeszsegtelenek az aluminiom(-oxid?) tartalmuk miatt, nem javallott hasznalni.
Viszont ha a honlajszortol megszabadul az ember, nem fog bebudosodni.
+lehet hasznalni alkohol tartalmu illatositokat, pl. parfumoket.

De ilyen old spice meg egyeb stifteket messzirol kerulni kell.

tessék, én kinyitom a csipámat, neked meg olvasás-szövegértés óra 1. osztály.
idézet innen: http://hup.hu/node/84454#comment-980276 :
""A problémát abban látom hogy nagy valószinűséggel nem használ fürdés után hónalj dezodort.""

Dupla idézőjel, mert te is idézted.

Majd ugyaninnen:
"Amugy a honaljdezodorok nagoyn egeszsegtelenek az aluminiom(-oxid?) tartalmuk miatt, nem javallott hasznalni."

ez dezodorról szól, akárhogy is erőltetem a szemem, ide nincs stift karaktersorozat beírva. Kettővel lentebbi hsz:

"FébertI ilyen old-spice meg hasonló _stiftekről_ beszélt.
Nyílvánvaló, hogy én is azokról beszéltem." ez a két mondat önmagában azt jelenti, hogy te a stiftekről beszéltél. Viszont amire utal, ott nem a stiftekről, hanem a dezodorokról van szó. Mivel az utalás stiftről szól, de a hivatkozott helyen nem stiftről, hanem dezodorról van szó, jogos a "ne keverjük" kezdetű mondatom. A dezodorokban pedig továbbra sincs alumínium oxid, az a stiftekben van. Tényleg ne kommentelj álmosan.

Ha erre megint csak annyit tudsz válaszolni, hogy troll meg retardált, akkor inkább semmit se válaszolj.

"A problémát abban látom hogy nagy valószinűséggel nem használ fürdés után hónalj dezodort.
Szerintem férfiaknál ez az alfa és omega ..
Hiába fürdenek... szerintem szükség van az Old spice vagy hasonló stiftekre ..."

Itt a teljes kontextus.

Szerepel benne dezodor? Igen.
Szerepel benne stift? Igen.

--
http://bsdbased.com

Amennyiben arra a hsz-re akarok válaszolni, amiről te beszélsz, azon a hsz-en fogok ráklikkelni a válasz linkre. A kérdésem feléd pedig nem az volt, hogy 300 hozzászólásból ki tudsz-e kotorni valami egyéb kontextust, hanem az, hogy ezt az egy mondatot elemezd:
"""Amugy a honaljdezodorok nagoyn egeszsegtelenek az aluminiom(-oxid?) tartalmuk miatt, nem javallott hasznalni."". Ha nem megy, szólj, megteszem a kedvedért. (Hint: hónaljdezodor, hívjuk rendes magyar nevén, dezodorban, nincs alumíniumoxid. Stiftben van. Tehát itt egy mondaton belül volt keveredés. Tehát a "ne keverjük a stiftet és a dezodort" hozzászólásomnak volt alapja. Q.E.D.)

szerintem ne rugózzunk egy süllyesztőbe került témán.

Nono, nem minden izzadásgátló tartalmaz alumíniumvegyületeket. A másik, hogy az adott alumíniumvegyület rákkeltő hatása is eléggé vitatott.
link Attól még persze egyéb kellemetlen hatása lehet (arra meg pont nem emlékszem, hogy az Old Spice-ban van-e az adott vegyület), pl. okozhat helyi irritációt. De találhat magának viszonylag kímélő dezodort is.
(A másik, hogy nem tudunk róla, hogy a dezodorhasználat elterjedése miatt lecsökkent volna az átlagéletkor, szóval azért mert az illető nagyon egészségeséletmód-mániás, még hadd ne kelljen a kollégáinak megfulladnia.)

jovanna, vettem a celzast, en is olvasom am a hup-ot...

talan meg nem volt: regisztralsz freemail/yahoo/barmi, nevtelen level kuld, szep normalisan, nem sertoen, tapintatosan, celozgatva, tenyleg lehet hogy beteg. Aztan ki tudja, meg lehet hogy valaszolni is fog.

Nekem egy olyan kollegam volt, aki belelepett egy kutyagumiba. De turacipoben! Sebaj, megesik a legjobb csaladban is. Erzem, hogy valami rossz, penetra buz van, persze lebukik az arc, mint Rottenbiller. En pedig megkerdeztem tole, hogy 'es annyi eszed nem volt, hogy kimenj a mosdoba, es lemosd?' Noha volt kozottunk ~15 ev az o javara, de kiment, es elintezte a bakancsat. Ha nem szolok, akkor tan addig hordja magaval a cuccot, amig le nem kopik?

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Szerintem az UFO-k mi vagyunk a jövőben, amikor már tudunk időutazni, és csak azért nem jelenünk meg többször, nehogy helyrehozhatatlan hibákat vétsünk, amik olyan nagy mértékben befolyásolnák a történelmet, hogy pl. az időutazásig már el se jussunk, azaz rosszabb esetben visszamenőleg is megszűnjünk létezni.

Csakhogy az amúgy is lehetetlen lenne, hiszen akkorra már eljutottunk az időutazásig, tehát bármit is tesznek az UFO-k a történelem már mindazt tartalmazni fogja. TEhetnek tehát bármit, nem fog változtatni semmin, sőt, pont azzal érik el hogy minden úgy történjen, ahogy kell. Nagypapa-paradoxon: UFO Edition

Btw, szerintem meg titkos náci űrhajókísérletek :)

Szerintem meg többszörösen is félreértett a dolog:
1. Az UFO azonosítatlan repűlő tárgyat jelent
1. Ez a tárgy pedig emberi találmány :
www.google.com/search?q=schauberger+turbine
3. A "zűmmögőket" ne keverjük össze primitív földlakókkal. Zaphod Beblebrox igencsak megsértődne, ha ezt meghallaná ;) !
--
AGA@
Clyde Radcliffe Exterminates All the Unfriendly Repulsive Earth-Ridden Slime

Ezért is szeretek ide járni, itt minden problémára lehet megoldást keresni.
Egyébként én is a szolidan megbeszélős változat híve vagyok, ebből baj nem lehet.
Ha normálisan és őszintén elmondod mi bajod, akkor meg kell tudnod vele beszélni.

"Esetleg hivjam meg egy zuhanyozasra, abbol hatha rajon?"

-aztán holnap lesz egy új hup olvasónk, aki élete első hup topikját "buzi kollega meg akar hágni zuhanyzás közben" címmel fogja indítani. szóval ezt hanyagolnám.

--
pata pata pata pon ‪‪‪‪‪!!!

Én egy hasonló levelet hagynék az asztalán.

Kedves XY!

Örülünk, hogy a munkatársunk vagy és itt dolgozol. Itt nagy figyelmet szentelünk a személyi higiéninának. Kérünk te is figyelj erre.

Köszönjük!
A munkatársaid.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

"Ha most bunko lennek, megkerdeznem mitol van ez a szag"

A Windows 7 fejlesztoiben felmerult a kerdes, hogy belerakjak a kde 3.5.10-et. De Bill Gates ezt valaszolta: "Majd ha fagy"

klikk :D

___________________________________
"Bízzál Istenben és mentsél rendszeresen!"

Tegyél az asztalodra egy füstölőt, vagy illóolaj párologtatót.
(Már ha nem olajfinomítóban vagy gáztelepen dolgozol)
---------------------------------------------------------------------------
Környezetvédelmi nyilatkozat: Ez a hozzászólás kizárólag reciklált elektronok felhasználásával íródott.

Nekem volt egy nagyon büdös albérlet lakótársam, a problémát úgy oldottam meg, hogy vettem a dm-be egy mozgásérzékelős légfrissítőt,(Brise a neve ha jól emlékszem) tehát, ha valaki a közelébe megy akkor fúj egyet, először meglepődött a srác, de mondtam neki, hogy itt mindig büdös van "valamitől" :D
Először nem tudta mi az és kicsit arcon fújta... :D
A csótányát is néha a konyhaasztalon tartotta akkor kiborult a bili és elköltöztem. :D
Ajánlom neked is a figyelmedbe, lehet cserélni a patronját, 700-800 Ft körül van.

Olvassa a HUP ot?
:)
esetleg küldj neki egy linket .)

Nem, de nem csak az en orromat szurta a jelek szerint :- ). Nem voltam ott, de ciki lehetett. Kapott egy csomagot, amiben volt egy tusfurdo, egy szappan, es egy olyan eszkoz, aminek nem tudom a nevet, de arra jo, hogy ha vegigmesz vele egy ruhan, akkor leszedi rola a szoszoket (talan ez a magikus henger, vagy hasonlo). A ciki az volt, hogy feladonak az volt feltuntetve, hogy "From: `company`", szoval hogy az adott cegtol, es ott az open area- ban bontotta ki, de amikor ez tortent, en mar atkoltoztem (nem miatta termeszetesen) egy masik helyre.

Ha mar elokerult a topic, van valami fejlemeny az ugyben..? :^)

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Hat, reggel, amikor olvastam, nem is akartam eloszor valaszolni. Anno meg masik helyre ment dolgozni, marmint epuleten belul, de azonos szinten is maradt. Nos, ma kerekparral jottem be, mentem zuhanyozni, utana osszefutottam vele az oltozoben. Ugyanaz a ruha volt rajta, mint mindig. En eppen jottem ki, O ment be. 5 perccel kesobb kivancsisagbol arra mentem, ahol O is van. Ugyanaz a ruha volt rajta, valoszinuleg csak a sisakjat rakta le. No mindegy, nagyon ritkam futok ossze vele.

En 3 honapig szenvedtem egy ilyen goreny tipusu kollegaval Nemetorszagban. Egy hetig jott munkaba ugyanazzal az inggel. Melleje meg fokhagymat is reggelizett. Szegyelltem megmondani neki, hogy valtoztasson a stilusan, de itthon a fonoknek az elso szavam az volt, hogy tobbet nem megyek sehova ha ez a goreny is jon velem.

--
FeZo

Van ennél sokkal rosszabb is sajnos, amiről nem is vesz tudomást az ember...

Én kerékpárral járok egyetemre (ELTE TTK), és néha a KFKI-ban is van/volt egy-egy órám. Mivel mozgás közben megizzad az ember, így mindig van nálam egy váltópóló, amit a megérkezésem után - egy kis gyors mosdással a csapnál - egyből át is veszek a mosdóban.

Nos ott kezdődnek a bajok, hogy látom közben az embereket ki-be járkálni a mellékhelyiségbe. _Nem elhanyagolható_ százalékuk dolguk végeztével egyszerűen _nem mos kezet_!

Aztán el lehet képzelni, hogy hány emberrel fog kezet ezután, használja a gépét, megfog kilincseket stb...

Hasonló okok miatt (pl. a BKV retekfaktora) már régen koromban rászoktam arra, hogy ahogy beérek az egyetemre/munkahelyre/akárhova, egyből kezet mosok, ne legyen rajtam egész nap a retek.

Ugyanígy, otthon is evidens, hogy kézmosással nyitok.

És számomra meglepő módon nagyon sok ember nem mos otthon sem kezet, a retkes BKV-s, szaros, akármilyen kezével már nyúl a kaja, ruhák, asszony stb. után... hát ők tudják...
--
http://www.open-st.eu

játszd le neki ezt, majd közöld hogy "aztán ezt semmiképpen se vedd magadra ám!" :)

"Amit mondok most, azt csak az vegye magara, aki n furdott az elmult 2 napban es 5 napja ugyanabba a poloban jon be..."

<-----------
Arra van Buda!
Archlinux user (KDE)! Number of reinstalls since 2009 september: 0