LBA Extended NTFS->ZFS + /home migráció?

Fórumok

Egy külön lévő, kiterjesztett NTFS-partíciót szeretnék legyalulni ZFS-é. Ezt csak elsődlegeseken lehet megcsinálni, vagy az OpenSolaris támogatja a kiterjesztett partíción lévő ZFS-fájlrendszerek kezelését is?

Friss OpenSolaris 2009. 06 telepítés után át szeretném költöztetni az /export/home könyvtárat az rpoolból a létrehozandó ZFS-es partícióra.
Tudnátok segíteni hogyan hozzam létre az új ZFS-es partíciót, majd adjam meg az /export/home-hoz az egészet?

Köszi a segítséget!

Hozzászólások

Konkrét megoldásban nem tudok segíteni, viszont...Az OpenSolaris telepítője elég bugos, tehát mielőtt bármit csinálsz, ments le mindent! Nekem verte szét egyszer a particiós táblámat, amit később úgy kellett összekaparni parted segítségével.

most az os zfs-en van? azaz van már zfs pool, és szeretnéd kvázi megnövelni, vagy esetleg úgy gondoltad, hogy ugyanazon a diszken legyen két partíció, mindkettőben egy-egy zfs pool, vagy még nincs zfs pool egy sem, és most szeretnéd, hogy legyen?

Úgy szerettem volna megcsinálni, hogy van egy feltelepített OSol az egyik partíción.
A másik partíció egy extended part lett volna, amin benne van mégegy zfs pool.

A dolog tárgytalan, de azért kiváncsi vagyok hogyan lehetett volna megoldani, hátha másoknak (vagy nekem a jövőben) segítene ez.

ZFS használatában nem vagyok jártas, lehet, hogy nincs is szükség partíciókat létrehozni? Mik a lehetőségek?
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

A Solaris x86 nem direktben használja a PC-s partíciókat.
Kell egy konténer partíciót csinálni, és ebben lesz minden Solaris-os cucc. Tehát Solaris-on kívülről úgy néz ki, hogy egyetlen, bazi nagy Solaris-os partíció van, míg a Solaris csak az ezen belüli területeket kezeli, ellenben viszont a Solaris ezt a partíciót belül felosztja, és lesznek benne ún. slice-ok. Egy slice - kb. megfelel egy partíciónak - Solarison belül. A ZFS poolba a slice-t rakod, UFS-t a slice-ra csinálsz, stb.

A Solaris konténer partíció mérete értelmesen nem változtatható, azaz ami területet a diszk partícionálásakor odaadtál a Solarisnak, azt használhatja, mást nem. Tudsz csinálni másik ilyen partíciót a diszkre, csak azt nem fogja a Solaris használni.