"Csak az nem futott, aki nem akart"

Fórumok

Megjelent egy cikk a virushirado.hu-n: itt. E a témáról elsőként a sophos.com írt: itt. Megjelent a itcafe.hu-n is egy másik összefoglalás: itt.

Idézet a Vírushíradó cikkéből (az idézett rész szubjektív döntés eredménye, a kiemelés tőlem):Csak az nem futott, amelyik nem akart

Tapasztalataik szerint a Bredo.m és Banker.eut nevű trójai programok víruskeresőtől és UAC védelemtől függetlenül sem indulnak el Windows 7 alatt, kompatibilitási problémák miatt. Az új Microsoft operációs rendszer gyárilag beépített védelme ezen kívül csak egy kártevő futását tudta megakadályozni: ha be volt kapcsolva az UAC képesség, az Autorun.atk nevű vírus hozzáférési hibával elszállt a MisVh55 nevű változón.

A többi hét fenyegetés viszont gond nélkül elindult Windows 7 alatt is (a FakeAV.afx/afy kamu biztonsági programok, EncPK.kp/ky titkosított kártevők, Agent.liw és Zbot.jn trójaiak és a Autorun.atc vírus).

Valahogy nem tervezem a vásárlást. :-)

Hozzászólások

Szerintem az SP1 kiadásakor javítani fognak a kompatibilitási problémán és a hozzáférési hibán. ;)
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Hm, akkor nyugodtan kapcsoljam k az UAC-t, úgyse lesz rosszabb? :D

Nemtudom megvegyem e. RC ota probalgatom. Most retail trial-al szenvedek, de kapom a BSOD-t es a Windows Explorer Leallt hibauzenetet. Mit hasznaljak? Laptopra Linux? Ha meg fejlesztenek a drivereket hozza akkor okes lenne. (HA javitjak ezeket akkor LEHET megveszem, de sokallom a 2x~30k -t a ket gepre. :/)