H1N1 védőoltás, érdemes beadatni?

 ( timi | 2009. november 4., szerda - 4:57 )

Érdemes beadatni a H1N1 védőoltást?
Sok egymásnak ellentmondó infó kering az interneten és a médiában is. Amit eddig hasznos infónak találtam:
1. A magyar védőoltásban kis mennyiségű higany van, de erre szükség van. Ez tartja sterilen a szérumot.
2. Németországban a higany miatt robbant ki a botrány. A politikusok drága higanymentes oltást kaphatnak, a közemberek csak olcsó higanyosat. Szóval lehet higany nélkül is csinálni, csak nagyon drága.
3. A magyar védőoltás 1 év alatti gyerekekre nem kapta meg az ajánlást. Egy évesek felett megkapta a magyar hatóságtól. Nemzetközi listán nem szerepel a magyar védőoltást a bevizsgált és ajánlott anyagok között.
4. Szlovákia nem kért a felajánlott magyar oltóanyagból.
5. Ukrajna nem kért a segélyként felajánlott magyar oltóanyagból, inkább a svájci gyógyszergyárt választja, eddig kizárólagosan.

Kérdéseim:
1. Hozzá lehet jutni külföldi oltóanyaghoz? Ha igen, hol és mennyiért?
2. Melyik védőoltást gyártó céget érdemes választani. A német politikusoknak adott drága oltóanyag megvehető valahol?
3. Az nemzetközi szabad-kereskedelmi egyezmények ilyen gyógyszerekre is vonatkoznak, vagy nem?

Ukrajnában kezd olyan hangulat lenni, mint a Resident Evil egyes részeiben. Eléggé ijesztő és itt van a szomszédban. Szerintem mindenképpen jó lenne beadatni egy H1N1 védőoltást, de lehetőleg olyat ami valóban hatásos és lehetőleg a legkevesebb toxikus anyagot tartalmazza. Minden információ jól jön, de NO FLAME, PLEASE!
Az infókhoz lehetőleg link is legyen, hitelesnek tekinthető magyar, angol vagy német nyelvű oldalakra mutatva.
Az összegyűjtött információ mindenki számára hasznos lehet, ez a vírus sajnos sokkal veszélyesebb lehet, mint bármelyik számítógépes névrokona. Ez most nem egy cyber-játék a mátrixban.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egyszerű média hisztériakeltés. A világ népességére vetítve kevesebben fertőződtek meg vele mint a sima influenza által, és a halálesetek nagy százaléka sem közvetlenül a vírus miatt történt, hanem a szövődmények következtében(mint a sima influenzánál). Már az iskolákban is rémisztgetik a tanárok a gyerekeket, sőt van ahol ingyen be is oltják őket, ráadásul egy olyan oltóanyaggal amit rendesen le sem teszteltek. Ugyan vajon kinek lehet érdeke mégis.... Dolgozik a gyógyszergyártók lobbija ezerrel, amiben természetesen a politikusaink megint nem érdekeltek...

+1, a vírus annyiban különbözik csak a sima influenzáktól, hogy a szövődményei durvábbak, mint eddig. A fertőzöképessége, mortalitása alatta marad az eddigieknek.

A topcinyitónak: Ukrajnából kétpercenként egymásnak ellentmondő hírek jönnek. A helyi tisztifőelvtárs szerint NEM H1N1 fertőz, hanem tüdőpestis. A VHO azonnal közölte, hogy DE, ez H1N1. Nem lehet hinni egyiknek sem, Ukrajna tehát kérdéses, remélem, Milla Jovovich majd megy és rendet vág...:)
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

VHO --> WHO

* A vírus morbiditása (fertőző, megbetegítő képessége) nagyobb az átlagos szezonális influenzáétól. ezért áll most a bál.
* A vírus mortalitás (halálos végkifejlet) azonban átlagos, vagy átlag alatti (nincsenek még pontos számok.) Két ok miatt hallunk folyamatosan a sajtóban a halálesetekről: 1) a nagyobb számú megbetegedés ugyanazzal a mortalitási aránnyal nagyobb számú halálesethez vezet; 2) a fokozott sajtó figyelem következtében minden esetről beszámolnak, míg az elmúlt években ezt nem tették meg.

A vírus igazi veszélye a tömeges megbetegedésben van, amely kihat a nemzetgazdaság működésére -- egyszerre lesz mindenki beteg; mindemellett természetesen esetenként természetesen súlyosabb megbetegedések is előfordulhatnak.

Nyaron Kanadaban voltam, ahol akkor volt eleg aktualis a tema
tobben is meghaltak, raadasul a legveszelyeztetettebb kategoria pont a fiatal, egeszseges felnottek...
szinte minden nap voltak hirek az ujsagban a h1n1-rol, buszokon is voltak plakatok hogy moss gyakran kezet, stb
en oltas nelkul tuleltem Kanadat, remelhetoleg itthon mar nem er baj :D

Blame Canada! :-D

lol :D

+1
+2
+3
+Inf.

Én két napja bementem a kórházba ismerőshöz, kihozott egy "dunsztosüveget" betárazott belőle egy adagot, aztán benyomta, másnap kicsit éreztem de már elmúlt, gyalogaloppot idézzem "élek, jól vagyok, nagyon jól vagyok - Te halott vagy halgass!!!:D"

Most akkor az a kérdésed, hogy érdemes-e beadatni, vagy hogy melyiket és azt honnan szerezheted be? Nem mindegy. :)

Beszélsz butaságot! Köztudott, hogy a legdrágább és a legnehezebben beszerezhető a legjobb!
Ez mindennel így van!
:-{))E
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Akkor nekünk lehet az egyik legjobb, mert nem egyszerű beszerezni... :)

Hát, ez egy érdekes dolog. Egyetlen dolgot hiányolok az egészből: a tényszerű tájékoztatást. Csak a tényeket. Ilyen nem nagyon van, illetve ezt találtam: http://www.scribd.com/doc/22018040/null
Szóval, mit lehet tenni kire érdemes hallgatni?
Én nem tudom, bizonytalan vagyok az oltással kapcsolatban. Nem akarok megbetegedni, és itthon feküdni, ha valamiért, én ezért oltanám be magamat. Másik oldalról ott az a szöveg, hogy az immunrendszerünk hadd találkozzon a vírussal, így természetes.
Tényleg nem tudom mit lehetne tenni, de ha tényleg járvány lesz, akkor fura lesz nézni az üres utcákat hétfő reggel 8-kor:) Nem vagyok közgazdász, de azt még én is tudom, hogy ha egy hétig nem megy az ország (legyen fele, optimista becslés) dolgozni, az elég nagy baj.

Végkövetkeztetés: lehet, hogy beoltom magam. Ha nem, akkor az a tűtől való félelem miatt van, nagy részben:)

"Másik oldalról ott az a szöveg, hogy az immunrendszerünk hadd találkozzon a vírussal, így természetes."

Ha beoltatod magad, akkor is találkozik, ez a lényege az oltásnak...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

"Ha beoltatod magad, akkor is találkozik, ez a lényege az oltásnak..."

Igen, csak ki tudja még mivel találkozik. Így mindjárt nem természetes és ettől tartanak sokan.

>Nem vagyok közgazdász, de azt még én is tudom, hogy ha egy hétig nem megy az

>ország (legyen fele, optimista becslés) dolgozni, az elég nagy baj.

Persze, nem termelődik a GDP és akkor jajj de nagy baj lesz.

Igen, a jelenlegi gazdasági rendszerben hajj de nagy baj. De persze, ha ilyen cinikus vagy, biztosan tudsz jobb gazdasági rendszert is, tessék elmenni politikusnak, közgazdásznak, és megváltoztatni. Megköszönnénk.

---
http://xkcd.com/258/

Apple MacBook Pro 13"
C2D 2.26GHz/3MB | 4GB@1067MHz | 160GB@5400rpm SATAII

Én csak azon vagyok kiakadva, hogy április óta tudják, hogy nagy valószínűséggel járvány lesz. Ez Magyarországon az időjárás miatt is mostantól (november) várható. A védőoltás beadásától számítva két hét mire a szervezetet felkészül és ellenállóvá válik a vírusfertőzéssel szemben.
Nálunk szeptember elején (talán augusztus végén) jelentették be, hogy elkészült az első adag oltóanyag. Azt hiszem ez 500 adag volt! Csak néhány napja, a múlt héten az őszi szünet alatt jelentették be, hogy az általános iskolások ingyen megkaphatják az oltást, de arról semmi hír sincs, hogy ezt az iskolában végzik, vagy egyénileg kell elvinni a gyereket az orvoshoz.
A hír további részében azt is elmondták, hogy később döntenek arról, hogy a középiskolások is megkaphatják-e ingyen.
Délután megyünk a gyermekorvoshoz és szuri lesz, ha egyáltalán kapható!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Az általános iskolásokat kampányoltás keretében az iskolában fogják beoltani, a szülőknek kell majd egy nyilatkozatot aláírni, hogy beleegyeznek vagy sem.

Rendben, de mikor? Szerintem már most is késésben vagyunk!
Az egészségügyi apparátus megvan hozzá. Állítólag az oltóanyag is. Akkor mire várnak? Minnél nagyobb szövődményes beteg esetleg halálos áldozat a cél? Vagy még azon törik a fejüket, hogyan lehetne ebből is még ennél is több korrupciós pénzt csinálni?
A középiskolások ingyenes oltásáról, meg gondolom akkor döntenek, ha az általános iskolások oltása után marad oltóanyag. A pancserság magasiskolája amit a mi vezetőink össze vissza alkotnak!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Elméletileg pár napon belül, még szervezik az oltások pontos mikéntjét.
A mai napon elméletileg minden patikába eljut 40 db oltóanyag.

Ha pontosabbat akarsz tudni http://efrira1.antsz.hu/hajdu/ kérd közvetlenül a tiszti főorvost, vagy ha ő nincs a járványügyi felügyelőt.

...mi itt Bakonycsernyén épp most kaptuk meg az oltóanyagot az ÁNTSZ-től. Az EKI viszont elérhetetlen, semmit nem tudni arról, hogy a tőlük rendelt anyag jön/nemjön/mikorjön.
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

Erdélyvári Csilla hogy van ? :)

Nem ismerem, biztos nincs/nem romlott még el a számítógépe...

---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

Az is lehet, hogy elköltözött...mindegy.

>Rendben, de mikor? Szerintem már most is késésben vagyunk!

Itt a héten kezdődött az oviban és az ált. iskolában a papírozás. Talán a héten meglesz az oltás.

Ha megnyugtat, ma, Nov. 9-én kezdödik az álltalános oltás Ausztriában. Elötte nem volt semmi. Összesen 1,6 millió oltóanyag áll rendelkezésre, ami 800k embernek elég, mivel 2x kell beadni. Hogy mennyi a higany benne, azt nem tudom. Nem biztos, hogy az áll mögötte, amit te feltételezel, illetve ha igen, akkor nagyon messze elér a keze a magyar politikusoknak - még a Bexter nevü céget is tudják befolyásolni.

A higanyról:
"Az egyik és legfontosabb tévhit, hogy a védőoltás nem a pandémiás vírustörzset tartalmazza. Természetesen a vakcina alapjául ez a kórokozó, az új típusú influenza A(H1N1) szolgált, amely ráadásul elölt, azaz inaktivált formában van jelen az oltásban, ezért a védőoltás influenza megbetegedést nem okozhat. Ugyancsak sarkalatos kérdés volt a médiában a védőoltás higany tartalma. A Magyar Honvédség járványügyi szakembere elárulta: mint a különféle vakcinák többségében, az új típusú influenza elleni védőoltásban is található higany, egészen pontosan a tiomerzál, egy WHO által védőoltásokbn tartósításra engedélyezett etil-higany vegyület, amely vízben oldódó, veszélytelen vegyület, s a vizelettel kiürül a szervezetből. Ellentétben a metil-higannyal, amely viszont felhalmozódik az emberi szervezetben."

Forrás: honvedseg.hu

Bexter -> Baxter! Higanytartalom pedig eddig is volt, valoszinu meg jo darabig lesz, csak mostansag lett divat rola beszelni. Az osztrak Celvapan-ban viszont latszolag NINCSEN higanytartalmu tartosito...
Apropo ket dokumentum, azt hiszem ezek nem kerultek elo itt meg:
Harom, az EU-ban engedelyezett oltoanyag osszehasonlitasa a Fluval P-vel.
Fluval P kiseroirat.
Tobbet nem irok, oltoanyagcegnel dolgozom:)

Ami ... hát .. kissé érdekes, mert ez nem kötelező oltás, az iskolának semmi köze ahhoz, hogy ki oltatja be a gyerekét és ki nem, pláne nincsenek nagyon anyagi forrásai arra, hogy kipostázza a rengeteg levelet.

Nem postán megy, a gyermekek megkapták a nyilatkozatot, itt nálunk hatodikáig kellene visszajuttatni a szülőknek a gyermekeken keresztül a kitöltött iratot.

A védőnő elviszi a nyilatkozatokat az iskolába. A tanárok kiosztják a gyereknek, a szülő záros határidőn belül "igen akarom", "nem nem akarom" "a gyermekem már egyénileg megkapta az oltást" válaszok valamelyikét megjelölve visszaküldi. Védőnő visszakapja, összesít, értesít, hogy mikor lesz az oltás. Orvos elmegy vagy fogadja osztályonként a gyerekeket.
Ennyi. Nem kell postaköltség csak gyerekenként 5-10 Ft fénymásolási költség, meg a vakcina ára, amit nem az iskola fedez.
Csak idejében lépni kellene, nem totojázni! Szerintem még mindig azon spekulálnak, hogy lehet itt is lopni valamit!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Tegnap délután az általam felvázolt tartalmú nyilatkozat űrlapot hozta haza a gyermekem.
Igen kérjük az oltást!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Annyit hozzátennék, hogy nálunk (némi lobbi szag felsejlik) hazaküldték a gyereket egy nyomtatvánnyal, hogy írja alá a szülő akarja-e a gyereknek beadatni vagy sem. Nézem a papírt és csak azt választhattam, hogy akarom... :)
Kérdezzük a tanárt, hogy most akkor ne adjunk vissza semmit mert mi nem kérjük, de olyan lehetőség meg nincs? Neki természetesen semmi infije nincs, de kell a szülőtől valamilyen papír...írtam egyet, hogy nem kérjük. Persze elgondolkoztam, hogy ez mégis hogy van?

üdv: pomm

Nekünk 3 választási lehetőségünk volt.
Amúgy a feleségem is pedagógus egy másik iskolában a szomszéd településen és ők is tegnap osztották ki a 3 választásos nyilatkozat űrlapokat. Lehet, hogy a regionális ANTSZ-ek készítették az űrlapot.
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Itt a kistérségi tisztiorvos fogalmazta meg a levelet, amiben 4 lehetőség közül kell választani:
1. kéri az oltást
2. nem kéri, mert a saját gyermekorvosától már megkapta (ez esetben meg kell adni az orvos adatait)
3. nem kéri, mert egyéb betegsége miatt blabla...
4. nem kéri, és ezzel tudomásul veszi, hogy veszélyezteti a saját gyereke és a többi gyerek egészségét, stb.

A negyedik pont megfogalmazása többeknél kiverte a biztosítékot. A legtöbb szülő itt úgy reagált erre, hogy vagy odaírt egy sima örödik pontot, ahol indoklás nélkül nem kéri, vagy áthúzta a 4. pont indoklós részét, vagy csatolt egy hosszabb indoklást, amiben kifejti (ilyen volt a legtöbb), hogy mivel úgy érzi, nem kapott megfelelő tájékoztatást az oltás lehetséges mellékhatásairól, nem állnak rendelkezésre megfelelő és hiteles tesztek, stb., ezért nem kívánja a gyermekét beoltatni ezzel az anyaggal, és egyébként is kikéri magának ezt a hangnemet, ezt az érzelmi zsarolást.

Ugyanazzal a módszerrel és alapanyagból készítik ezt a védőoltást is, mint amit évek óta használna. Csak a vírus más amiből kiindultak, de az évente más, illetve más-más a koktél , mert a legvalószínűbbek kerülnek bele. Most valamiért a H1N1-re külön oltóanyag készült, ezért az idén ajánlatos mind a kettőt beadatni, illetve aki általában nem szokta, annak legalább a H1N1-et, mert lehet, hogy a megfertőződés valószínűsége nem nagyobb, de a következményei súlyosabbak lehetnek. Ez ami itt folyik hiszti és zavarkeltés, mert így mindenki veszi az újságot, figyeli a híradókat, hallgatja rádiót, hogy mi a fejlemény!
Elismerem ehhez az is hozzájárul, hogy a jelenlegi banda kommunikációból mindig is elégtelen volt! De mint látjuk döntéseket is lassan hozzák meg és utána az apparátus is óvatosan jön lendületbe.

Szerk: Jó lenne belegondolni abba, hogy azok az emberek akik lelkiismeretesen végzik a munkájukat a vakcina kifejlesztésében és előállatásában, valamint azok az egészségügyi és járványügyi dolgozók és vezetők, akik évek óta eredményesen küzdenek a járványok elszabadulása ellen, mit érezhetnek, amikor "Higannyal mérgez az új vakcina!" jellegű hírek kelnek lábra!

--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Hát, ha azzal mérgez, akkor jogos, ha szarul érzik magukat.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Akkor én pontosan ma két hete dupla adag mérgező higanyos vakcinát kaptam. És kutya bajom! Hozzátenném még azt is, hogy évek óta kapok egy adagot.
Rettegjenek azok akik nem bírják ki azt a csöpp kis higanyt!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

És akinek amalgám fogtömése van?

Az a másik mánia! 20 éve van amalgám fogtömése, de most rohan, hogy cseréljék ki neki, mert, mert, mert... Mindegy cseréljék ki és kész!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

De van még a tengeri halakban, meg az energiatakarékos fényforrások egy részében is. Bár ez utóbbiakat kevesen rágcsálják.

A fogorvosom 20 éves tapasztalattal rendelkezik 8 éve nem használ amalgámot. Kérdésemre hogy cserétessem-e az volt a válasz hogy neki van 15 éves amalgám tömése, bármikor kicserélhetné de nem kell, mert semmilyen káros hatása nincs.

Viszont mikor kifúrta az egyik régi tömésemet, felhívta a figyelmet hogy
"Most a magas fordulatszámtól, és a keletkező hőtől felszabadulhatott higany, tehát ne nyeljem le a tömésdarabokat hanem öblítsek. Ha magától esik ki egy darab, és lenyelem az nem gond, az kijön ahogy bement..."

Szal ez is egy gazdasági hisztéria. Ja a fogorvos magán orvos, érdeke lenne hogy áttömje, de nem javasolja mert fogtömeget veszítek minden kifúrással. Igen még létezik ilyen fogorvos aki az ember érdekét nézi, nem a sajátját (azt csak picit)

Az én orvosom megkérdezte az oltás előtt, hogy kellett-e szemcseppet használnom és ha igen volt-e allergiás reakcióm, mert azokban is ilyen formában van egy kis higany. Szemcseppel kapcsolatban meg soha nem hallottam semmilyen ellenvetést.

Arra szerettem volna rávilágítani az idézettel, hogy a szerencsétlenül megfogalmazott nyilatkozattal/nyilatkozatokkal milyen jól el lehet téveszteni a célt.
Vitatkozni, pro-kontra érvelni eszemben sincs. Felnőtt emberek vannak itt, mindenki döntsön belátása szerint, és nem kéne lehülyézni azt sem, aki kéri az oltást, meg azt sem, aki nem.

Maximlisan egyetértek!
Attól én is kész vagyok, amikor döntés elé állítanak és elvárják, hogy úgy döntsek, ahogy ők akarják, mert ahhoz nem elég merészek, hogy kötelezővé tegyék, hiszen akkor övék a felelőség. Azt nem vállalják! Nincs ezzel semmi baj, de akkor ne legyenek ilyen gusztustalan húzások.
Ilyeneket kellene felelőségre vonni! (Már akik ilyet fogalmaztak és akik ezt engedték kiadni!)
üdv: pomm

Ez nem érzelmi zsarolás szerintem. Nem kéred ? És tudomásul veszed ennek a következményeit vagy ha kiderül, hogy rosszul döntöttél rohangálsz a kertévékhez zokogni ? Ez a 4. pont. És pont.

A 4. ponttal szemben kifogást emelők között öt orvos anyuka/apuka volt.
Pont. :)
Amúgy az nagyon tetszik, hogy az Omninvest nem vállal semmilyen felelősséget a munkájáért, sem az eü. minisztérium,de ha vki nem oltatja be magát, az vállalja, mert különben a nemzet(gazdaság) ellensége. Remek.

Jó de ez nem arról szól, hogy ha mégis megbetegszel, akkor leperelik rólad a kieső adóbevételt. Hanem olyan, mint amikor az orvosi javallat ellenére mész haza a kórházból, aláírod, hogy a te felelősséged, ha megdöglesz.

A dr mellé meg nem jár ész, elég megnézni az ügyvédeket. Pont. :)

Érdekes, ha beadatod és szövődményien lesznek, akkor sem rohangálhatsz sehova.
Magyarul adnak valamit, ami vagy jó vagy nem, egy - köztudottan - gyorsított eljárás keretében átvert engedélyeztetés után. Ez nem egy informatikai beruházás, hogyha nem sikerül akkor lehet elölről kezdeni és max anyagi veszteségeket okoz.
Tehát az úgy lenne korrekt, hogy vagy mind a két fél vállalja a felelősségét vagy nem kezdenek ilyen gyomorfordító kampányba. Ha ők vállalják, hogy én következmények nélkül beadathatom, akkor én vállalom hogy a köztudottan következmények nélküli oltás be nem adatásával ezt és azt a veszélyt zúdítom a környezetem nyakába.
Csak ha egy kicsit is tájékozottabb lennél, akkor tudnod kéne, hogy ezt senki (szokás szerint ha valahol puhatestű politikusaink szeretnének valamit) nem garantálja és pont hogy te vállalod a felelősséget ha a gyerekednek valami szövődményt okoz.
Meg ne sértődj, de neked vagy gyereked nincs vagy csak a hírekből tájékozódsz, ami kimerül az állam által tolt adókban. Mi ugyanis több orvost (családban lévőt is), külön a gyerekek orvosát, kezelőorvosát is megkérdeztük. Bizonyára egyik sem ért hozzá veled szemben!
üdv: pomm

Nálunk egy pont volt: igen, kérjük

Gondosan le kellett húzkodnom és odaírnom, h nem, nem kérjük. Köszönjük!
Nehogy félreérthető legyen...

ez mindenhol így volt, még Svájcban is, pont ott, ahol a WHO kiadja a figyelmeztetéseit ...persze ettől még nem jobb a helyzet.

http://hup.hu/cikkek/20091015/beoltatod_magad_az_uj_influenza_elleni_vedooltassal
itt elég sok minden szóba került a témával kapcsolatban

Tele van a HUP releváns szakértővel.
Gondolom, azért tetted fel itt a kérdést.
Webbetegen meg kérdezz virtualizációról vagy adatbázis HA megoldásokról.

Webbeteg? H1N1 almát!

:DDD nem bírok betelni vele. "Teljességgel röhögcséges" :)

+1 :-D

Offtopic!

Én már több mint egy hete megkaptam, egyik vállba a sima influenza elleni oltást, a másikba meg a H1N1 ellenit. Azon kívül, hogy másnap a vállaimban annyit éreztem, mintha súlyzóztam volna kicsit, semmilyen mellékhatása nem volt.

Egyébként azt kéne megnézni, hogy egyrészt az új influenzának mennyi a halálozási aránya (azaz a megbetegedettek közül mennyien halnak meg) a hagyományos influenzához képest, másrészt az új influenza mennyire virulens (azaz az egészséges népesség mekkora valószínűséggel kapja el, ha mondjuk rátüsszent egy beteg). A halálozási arányt meg lehetne még korcsoport szerint is felbontani. Csakis ezek alapján szabadna összehasonlítani a hagyományos influenzával, nem az alapján, hogy különböző érdekcsoportok mit magyaráznak.

Szóval: nyilvános statisztikákat akarunk!

De még ezzel is óvatosnak kell lenni, mert lehet, hogy sokan, akik meghaltak H1N1-től, azok a sima kommersz influenzától is meghaltak volna, mert volt már egy alapbetegségük, és a vírus csak az utolsó csepp pohár volt a tengerben...

Olyanról is hallottam már, hogy valakinek a kórbonctani lapjára azt írták rá, hogy a halál oka: szívmegállás.... Végül is, definíció szerint mindenki abban hal meg...

"Olyanról is hallottam már, hogy valakinek a kórbonctani lapjára azt írták rá, hogy a halál oka: szívmegállás.... Végül is, definíció szerint mindenki abban hal meg..."

El sem hinnéd, hogy ez milyen gyakori.
Az orvosok kaptak tájékoztató könyvet a halottvizsgálati bizonyítvány kitöltéséről, tartottak nekik jó pár előadást, mégis nagyon sokan képtelenek rendesen kitölteni.

Azt kéne megnézni, hogy hányan halnak meg (tüdő)rákban, AIDS-ban éhezés miatt... ezek ellen is kellene tenni valami láthatót. Influenzában (tök mindegy melyikben, hagyományos vagy h1n1) is meghalnak, de mégis hányan? Nyílván mindenkit nem lehet megmenteni. Akkor mondom tovább. Azt is meg kéne nézni, hányan halnak meg autóbalesetben, kerékpár balesetben, gyalogosbalesetben, repülős katasztrófában és egyéb. Többen mint influenzában. Akkor most ne bringázzak? Ne üljek autóban, és ne is gyalogoljak, mer elb.sz egy busz?! A Bringa baleset ellen vehetek vel könyökvédőt, térdégőt, fejvédőt, de ettől még az állam sz.rrá törhetem, ha átmegy rajtam a kamion, még tátekeredik a belem. Mégsem b.sztatnak minket halálra, hogy vigyázzunk így, meg vigyázzunk úgy, meg nem költenek eleget a biztonságos közlekedésre, vagy csak bénák. Akkor ezzel az óltóanyaggal se kéne b.asztatni senkit. Tudjuk, hogy van. Mi a fenéért kell kampányolni vele? Csak paráztatják a jónépet, mint ha eljött volna az ebola. Az orvosnál egy néni a másiknak: - Nem ha elkapom ezt a h1n1-et, legalább meghalok végre, és nem kell állandóan csak otthon ülni.
Az ergy dolog, hogy depis, de úgy fogja fel, hogy ha ekapja, meghal. Miért?! Nem Ő a hülye, hanem akik minden egyes beteget bejelentenek a híradóban, hogy meghót. Részvétem, de közöm hozzá? Az autósokat csak akkor mondják be általában ha csecsemő is meghalt, vagy több ember, vagy valaki részeg volt. Ezt se mindet. Miért nem fújják fel jobban? Picsába velük...

Most biztos nagyon meglepődsz, de ez az oltás nem életmentésről szól elsősorban. Több száz milliárdos veszteséget előzHET meg, ha nélküle országos járvány lenne, több százezernyi táppénzessel.

Tényleg meglepődtem :) Mert azt veszem észre, hogy ez a védőoltás, csak aggodalmat szült eddig, jósokat, és minden este azt nézem, vajon ma este hányadik lesz a h1n1 hír :D mostanában általában 2., de volt, hopgy a 3. helyen volt csak.
Nem tudom mi az oka, hogy mindenki (nagyon sokan) parázik ettől az oltástól, de nyílván van oka. Ennyi ember nem lehet hülye egyszerre. Nem emlékszem ekkora kavarásra akármelyik korábbi védőoltás körül, bár én egyiket sem kértem soha. Élek, virulok, és nekem ez számít. Ha megbetegszem, akkor se fogom azt mondani, hogy a picsába, miért nem oltattam be magam.

Azt viszont nem halljátok a tv-ben, hogy vannak kisgyerekek, akik azután kerültek kórházba, miután megkapták, és meg is állapították, hogy biz az oltás miatt kapták el. Tudom, előfordul, de ugyan úgy, mint hogy meghal valaki benne. De a tv-ben csak az utóbbit látod. Életmentés ide vagy oda, ez inkább biznisznek tűnik.

Az oltástól nem lehet elkapni az influenzát, mert elölt vírus van csak benne, ami nem képes a fertőzésre, viszont az immunválaszt kiváltja.

Természetesen nem is fogják hallani, kivéve talán azt az esetet ahol a egy magyar kisgyerek "csak" arcideg-bénulást kapott.

Tudniillik most egyezkednek a szülők és már van ügyvédjük is.
Szerintem kb. 1-2 héten belül nyilvánosságra kerül (no nem a TV-ben.) és addig sajnos sok gyereket fognak még beoltani.

Jane Bürgermeister -t ajánlom mindenki figyelmébe, aki tett már pár feljelentést az ügyben és úgy tűnik, hogy Svájcban és Ausztriában már "népirtás" ügyben vizsgálódnak. (persze erről sem hallani)

(Állítólag léteznek statisztikák, hogy hányan kapták meg az oltást, majd haltak meg, lettek betegek, stb. de természetesen csak külföldön.)

- - - - -
Tagadom a Microsoft Windowst. Szerintem ilyen operációs rendszer nincs és nem is volt soha. A létezése nem igaz, meg sem történt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy van. Nem hiszek a létezésében és abban sem, hogy ilyen.

Neharagudj, de ez az egész bullshit.

Kb a 50 éve csinálják a vakcinát hasonló módszerrel. Most meg megy a para, hogy lebénulsz meg hasonló baromságok. Persze van rá esély. Mint ahogy a fejfájás-csillapítótól is igen szarul lehetsz, ha paracetamol allergiád van.

Jól látod, a h1n1 hisztit a média kavarta, bár van némi alapja.
De azt is vedd észre, hogy a vakcina körüli hisztit meg az ellenzék, és akik távirányításra vannak kapcsolva.

Vakcinaellenzők meg mindig is voltak, olyanok is akik szerint semmit nem szabad beadni egy csecsemőnek. Csak eddig a közvélemény nem foglalkozott velük, mint ahogy kreacionistákkal sem. Most meg teret kaptak, és mondják a baromságaikat.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Azért annyira nem egyszínű a helyzet, hogy oltáspártiak = felvilágosult, értelmes, gondolkodó emberek, oltásellenzők/magukat nem oltatók = begyepesedett, távirányított, X párttal szimpatizáló agyatlanok. Persze lehet, hogy a te világodban igen, de erre mifelénk kicsit tarkább a kép :)

Én szeretnék hinni neked abban, hogy az ellenzők nem "begyepesedett, távirányított"-ak, de ehhez az kéne, hogy legyen egy olyan érv, ami megmagyarázza, hogy miért nem oltatnak, sőt, miért akarnak erről másokat lebeszélni.

A nehézség abban van, hogy ez az érv olyan kell legyen, ami nem áll a szezonális vakcinára. Mert ugye a szezonális vakcina körül nem volt, sőt, most sincs hiszti.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

A nehézség abban van, hogy a szezonális _influenza_ körül sem volt ekkora hiszti, ezért nyilván az ellene való oltás körül sem.

Itt most az alaphiszti az "új influenza" veszélyességével való riogatás meg az erőltetett oltás körül alakult ki, csak utána jött az ellenzők hisztije.

Én mindenhol azt látom, hogy bénulással meg vakcinától bekövetkezett fertőzésről beszélnek (ez utóbbi nettó hülyeség).

A h1n1 valós probléma, és nem azért, mert halálosabb mint a szezonális, hanem mert új vírustörzs, amire a lakosság nagy része nem rendelkezik semmilyen védettséggel. Ennélfogva esélyes egy durvább járvány. Ez meg minimum gazdasági szempontokból is probléma, a korházak véges befogadóképességéről már nem is beszélve.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Én is így kaptam meg a védőoltásokat a kórházban, nekem is csak ezek a tünetek voltak amit leírtál. Másnap simán tudtam dolgozni. Nem tudom miért de, mikor csak a AB védőoltás volt, nem volt hisztéria belőle. Állítolag rosszabbak a szövődmények ennél az influenzánál ezért inkább beadattam mert egy védőoltásban kevesebben halnak meg és kisebb szövődményei vannak mint magának a betegségnek.
Tudom hogy nem ad teljes védelmet, de meg kell tenni mindent annak érdekében hogy ne betegedjen meg az ember.

http://ellenkultura.info/miert-nem-kerek-az-ujinfluenza-elleni-vedooltasbol/:

1. pont:
# Mert a számok nem hazudnak.
A WHO statisztikái szerint a szezonális influenzában évente 250.000-500.000 (!) ember hal meg világszerte. A 2009 áprilisa óta nyilván tartott (sertés- vagy más néven) új típusú influenza-járvány halálos áldozatainak száma a világon eddig még nem érte el az 5.000-t. Ez a szám jövő áprilisra talán megduplázódik, esetleg megtízszereződik? - Még akkor sem jár a szezonális influenza nyomában sem… Magyarországon eddig kevesebb mint 300 esetben állapítottak meg újinfluenza-fertőzést és 4 fő haláláért tették közvetve felelőssé a h1n1-vírust. Szerintem “meg sem érdemli” a járvány elnevezést.

---------------------------
Oszt jónapot!

Jóhogy nem. Biztos van rendes definíciója annak, hogy mikortól beszélünk járványról. A rádióban hallotam, de már nem emlékszem.

Járvány

A járvány szóhoz két orvosi kifejezés csatolható. Az egyik az endémia, mely fertőző betegségek rendszeres és tömeges előfordulását jelenti a Föld egyes tájain (pl. a malária számos trópusi országban). A másik az epidémia járvány, mely bármilyen fertőző vagy nem fertőző betegség számszerűen emelkedő esetszámát jelenti egy országon, egy tájegységen vagy a népesség egy különálló csoportján belül (pl. influenza, bárányhimlő). Pl MRSA fertőzés , ha kórházban 8-10 megbetegedés törtánt egymás után már helyi járványró beszélünk , de ez a szám influenzánál nagyon kevés.

"Sokan fognak meghalni Magyarországon H1N1-ben?" "Nem uram, csak egyvalaki. De az Ön lesz."
Ezek után mindenki eldöntheti, hogy kit érdekel, hogy rajta kívül még hányan halnak meg, ha pont neki bejön.
De ennek a járványnak nem is az egyén oldaláról van nagy kockázata, mert az egyén igen nagy eséllyel felépül 1-2 hét alatt.
Viszont, ha a fél ország egyszerre beteg, az az egyénnek is nagy baj...

De ez a veszély bármelyik influenza vírussal megeshet, sőt, bármilyen betegséggel.
---------------------------
Oszt jónapot!

Ezert van pl szezonalis influenza elleni oltas is :)

Igen, de azokra nincs akkora felhajtás, mind erre.
---------------------------
Oszt jónapot!

Pont ez a lényeg, hogy ez egy új vírus, még a populációból gyak. senki nem védett ellene, nem úgy mint a szezonális vírusnál, ami ellen az emberek jelentős része már védett, ezért nem alakulhat ki belőle olyan járvány, mint egy új vírusnál.
Különben hihetetlen, mekkora kampány-ellenkampány és hisztériakeltés van mindkét oldalon. Pedig ez egy annyira egyszerű probléma.

"Különben hihetetlen, mekkora kampány-ellenkampány és hisztériakeltés van mindkét oldalon."

Vezetőik oly sokszor becsapták ezt a népet, hogy szinte már egy szavukat sem hiszik.

Nem is tudom melyik tanmesében volt, ahol az egyik mindig viccelődött, hogy jön pl. a farkas. Addig szivatta a többieket, hogy akkor sem hittek már neki a többiek, amikor igazat mondott.

Ha igaz is bármi...ki hiszi el?:)

Azért az gyanús, amikor a farkast kiáltó fiú tudatában van saját hiteltelenségének, mégsem marad csendben.

Mindeközben a "hiteles" figurák, bár dolguk lenne (közérdekből) megszólalni kussban vannak, hagy főjön a levében az a hiteltelen mocsok! Még 6-7 hónapig ez megy utána meg tovább, csak felülről anyagi munícióval még jobban ellátva totálban!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Egyrészt nehéz lenne a mostani érveket elsütni a szezonális védőoltás ellen (a higanyos hiszti megáll, az ismeretlenség, kipróbálatlanság, stb. nem). Évtizedek óta adják, igaz, technológiailag ugyanaz, mint az új, de ezt a rémhírterjesztők elfelejtik hozzátenni.
Viszont sokadszor is leírom, az új vírus csak az miatt veszélyesebb, hogy senki nem védett még ellene, ezért rövid idő alatt nagyon sok embert kiejthet a munkából 6-10 napra. Nem halnak bele, de a társadalom számára sokkal nagyobb veszteség, mint fejenként 2000 Ft.
Ha mázlink van, akkor elhúzódik a dolog, ha nincs, akkor exponenciálisan felfut, és sokakat egyszerre ver le.

józan paraszti informatikus aggyal úgy döntöttem upgradelem a víruskeresőmet :D, nem bízom az automatikus tanulásra :D,
szerintem ez az oltás sem külömb azoknál amiket gyerekkorban belémtoltak, és mivel kb 20 éve volt az utolsó upgrade, hát most ezt beadatom. Már le is warezoltam kiderült én ingyen is megkaphatom :)))

Hisztéria.
Igyál sok csapvizet, ha megbetegszel, még többet.

Én jó magyar ételeket eszem, körömpörkölt, kocsonya, töltött káposzta, sok belsőség (pl szív pörkölt). Utána 100%-s gyümölcsleveket iszom (lehetőleg magyart :) ) és már nem is tudom mikor voltam utoljára beteg, beleszámítva influenzát is. Szerintem ebben van valami...

Szerk: Ja és én linuxot használok, hallottatok már olyat, hogy valamelyik meghalt H1N1-s linuxot használt volna? Nem.. no látjátok...
---------------------------
Oszt jónapot!

...téged ne is az influenza fog lenyomni, hanem idővel majd a koleszterin:) Akárcsak engem, mert én is ezt csinálom:)
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

:) Ez olyan, mint a drog. Aki egyszer (szó szerint) megízleli, annak már nincs kiút. :) 4 éves korom óta apám mutatta meg ezeket, azóta eszem húst hússal. A zöldség az állatoknak. :)
---------------------------
Oszt jónapot!

A zöldség az amit az étel eszik.
--
http://bacsi2.extra.hu

Így van. Mióta elköltöztünk Büdöspestről vidékre, én is örömmel hívom fel a gyerek figyelmét a környéken fellelhető élővilágra: "Nézd csak, fiam, ott legel a hamburgerhús... ott meg egy nyúlpörkölt szalad a mezőn... Ami ilyen hangosan kotkodál, az pedig a tyúkhúsleves..."

Alapesetben tehát kétféle kaját ismerünk: a készételt és azt, amelyik szintén készétel, csak még nem tudja:)
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

Asszem anno Simpson családban volt, hogy: Azért kell állatot enni, mert különben ők esznek meg téged.
---------------------------
Oszt jónapot!

Te se vagy nyúl? :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ja. Ez olyan dolog, hogy az elmúlt négy évben kettőször lettem beteg, valami elkapott, nagy lázam lett. Ettem egy tál jó nagy gulyáslevest, jól telenyomva erős pistával, utánna megittam két feles pálinkát jóbarátom házi szilvájából, másnapra mindkét esetben kutya bajom volt.
Szerintem ha eszel rendesen fehérjét, meg vitaminokat (nem tablettára gondolok - rendes étel tele van vitaminnal, meg húsleves is), semmi bajod nem lesz.

Az erőspista az csak sós pirosfesték. Az erő (pl) ebben van. Ahogy számolom 6-9000 szer erősepp az erőspistánál.
------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Beyond Death :D LOOOL mekkora név!

És igaz is. Ha valaki nem bírja a csípős izeket és ebből bekap egy kávéskanállal, nem garantálom, hogy életben marad. Egy jófajta kis gégegörcs, és meg is fullad (nem mintha bárki halálát kívánnám félre ne értes, de rá is van írva, hogy ÓVATOSAN). Nekem 3 hónap alatt fogyott el egy ilyen üveg 3/4-e.
------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Egész jó könyvek vannak a témában, pl. Berente Ági: A gyógyító természet. 400 pengő és meglepően jól használható. Ahogy néztem a könyveket, bőven akad még hasonló.

Meg mi van a madárinfluenzával? Az már nincs? Idén csak a sertésinfluenza van?
Minden esetre elkezdem írtani a teheneket környékemen, mert tippem szerint jövőre jön a szarvasmarha-influenza. :)

Nem-nem. Megbízható forrásból tudom, hogy teknősbéka i-i-influenzaaa lesz. Méghozzá itt a hup-on írta valaki.

Igaz, hogy én mondtam ilyent, de nem vagyok megbízható forrás, s mint kiderült, téves volt az értesülésem. Jó lenne, ha nem terjesztenék az emberek az alaptalan rémhíreket.
Jövőre (a rádióból hallotta ulysses, aki megírta a fórumra, tehát megbízható forrásból származó információról van szó) macskainfluenza lesz! Úgy nézzetek innentől minden cicusra, hogy benne rezidensen fut már az evil. Ha tehetitek, még a tavaszi járvány előtt pusztítsátok el kis házi kedvenceteket, úgy csökken a vírusmutáció valószínűsége. És nem árt, ha a szomszédéról is gondoskodtok - ugye nem szeretnétek, hogy szegény cica megbetegedjen?

Na! Macskainfluenzaval nem viccelni, az elege veszelyes. Igaz, hogy csak a macskakra, de akkoris. (Vicces, egy mutans-macskainfluenza virus elegge szepen lecsokkentene az emberiseget. Hm... Jolhangzik. :)
--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Miért adsz ötleteket minden jött ment rossz embernek? :P ;)

"Minden esetre elkezdem írtani a teheneket környékemen, "

Talán pont ez a cél?:)

Én kaptam oltást a héten. Még élek... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

http://blog.puruttya.hu/bypost/2009/11/02/H1N1_es_amit_elhallgatnak_elolunk
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

Én kihagyom, családom is...
_______________
:: sidocious ::
: XboxKlub.Hu :
: Web2Auto.hu :

Én meg beadatom - éppen a családom miatt.

A feleségem ápolónő egy sürgősségin. Ott aztán van mindenféle baci, meg kórokozó, meg vírus. Viszont határozottan elutasítja a H1N1 oltást a 4 éves gyermekünknek is. A kollégái is. Az orvosol és az ápolók is. Úgy gondolom, hogy ők tudják mit csinálnak. Ráadásul a gyermekek körében, világ szinten, szinte 0 a halálozás...

Ukrajnában pedig tüdőpestis van...

Egy kérdést feltehetnél nekik. Van-e gyártástechnológiában különbség a szezonális influenza oltás és az N1H1 oltás között? Mert úgy tudom, hogy csak a felszaporított és aztán elölt vírustörzs a különbség a két vakcinában.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

edesanyam hasonlo munkakorben dolgozik. naluk mindossze 4-en oltatjak be magukat (edesanyam nem)

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Akkor tőled is megkérdezem, amit egyel feljebb kérdeztem, hogy kérdezz rá... :)

A vakcinában lévő vírustörzs okozza a kifogásolt mellékhatásokat, vagy a vakcinában lévő egyéb (segéd)anyagok? Én úgy tudom, hogy csak a vírustörzs különbözik a két oltóanyagban.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

1./ passz, én a helyedben nem is kutakodnék utána ld lejjebb
2./ Mindenképpen a Magyart. Az indexen volt egy jó összefoglaló cikk a klf oltásokról. Addig én is vaciláltam, h kell-e és melyiket, de ez abszolút meggyőzött.

A lényeg. Egyedül a magyar tartalmaz teljes és elölt vírusszekvenciát a többi csak részlegeset, tehát nem nyújtanak egyértelműen teljes védettséget. Mert ugye a vad vírusból készítik. Ha csak részleges az oltóanyag, akkor e módosulásaira nem feltétlenül készül fel a szervezet, csak azok a darabok ellen, amit tartalmazott az oltóanyag.
A magyarban van a legtöbb infó a szervezet számára. Ez a lényeg. A módosulásra/rossz esetben mutációra még mindig inkább ez készíti fel.

3./ A kicsi gyerekekre valóban kevés védőoltás van amit be lehet adni nagy biztonsággal. De mindegy milyen betegségről beszélünk! ! !
HA van kicsi gyereked, akkor tudhatod, h az oltások milyen sorrendben jönnek, és mennyire kevés betegségre van egyáltalán oltás.

4-5./ Szlovákián nem csodálkozom, a nemzeti nacionalizmus gátolja a gondolkodásukat. Ukrajna, ott meg akkora a fejetlenség, mint nálunk a középkorban. HA voltál kint bármikor, akkor láthattad. Ők is kicsit a média hisztéria áldozatai. Illetve várják a sült galambot. Ez a kialakuló gáz vitában is szerepet fog kapni, figyeld meg!

Egy neves gyógyszereket gyártó cégnek kellett egy kalkulátort beépítenem, ami kiszámolja a cégek veszteségét ha nem készülnek fel a világjárványra. Erről én 2009 nyár elején értesültem. Feltehetőleg ők már régebben készültek rá. Ha jól emlékszem akkor még messze nem volt sztárolva a sajtóban a téma. Valahogyan azt érzem, hogy ez egy nagy üzlet és bizonyos köröknek ez kedvező. És azért nagyszerű a technika, mert ha nem adatod be a gyerekednek, mint szülő akkor az jön le kapásból, hogy milyen gonosz szülő vagy sajnálod a pénzt a saját gyerekedre. Hölgyeim és uraim van mit tanulni !

Azért érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy a hisztéria keltése milyen érdekeket sért és mennyi a valóságtartalma. Azért az is érdekes, hogy ki mit nyilatkozik és mond. Ezekből le lehet vonni a következtetéseket.

Jah és magyarázza el nekem valaki, hogy amikor kötelező biztosítást váltok akkor miért tudok megtakarítani éves szinten 20, 30 vagy akár 40 ezer forintot is? Mert ilyenkor azt érzem, hogy eddig átk...tak nem kicsit, nagyon.

----
http://szentendreinyaralo.hu

Idézet:
Azért érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy a hisztéria keltése milyen érdekeket sért és mennyi a valóságtartalma. Azért az is érdekes, hogy ki mit nyilatkozik és mond. Ezekből le lehet vonni a következtetéseket.

Úgy gondolom, hogy (influenza) oltást alapvetően nem azért kér valaki, mert halálos betegség, hanem azért, mert ha 1-2e forint költséggel megelőzhető, hogy egy hétig táppénzen legyek, akkor inkább befektetek ennyi pénzt, mivel a táppénz csak 60 százaléka a fizetésnek, minimálbért tekintve kétnapi táppénzen megtérül, ennél több fizetés esetén pedig pláne.

Én azért kértem, mert a normál influenzával szemben védettnek tekintem magam, eddig se lett tőle komolyabb bajom, de az új influenzával szemben feltehetőleg nem vagyok védett. Az oltásnak - szerintem - nincs olyan komoly mellékhatása, amelyet mellé tesznek, nyilván kockázati tényező, de a benne lévő veszélyes anyagok is csak akkor veszélyesek, ha kapok az oltásból egyszerre 10 vagy 1000 adagot (éppen melyik összetevőt nézzük).
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Amíg eldöntitek addig is itt egy jó tanács:

http://www.youtube.com/watch?v=YZBeOp_U_Tg&feature=fvst

:)

----
http://szentendreinyaralo.hu

Maszkok gyártásába kezdtem, nálam lehet előjegyeztetni
Az első 100 megrendelő ajándék vakcinát kap !
: -)
----
http://szentendreinyaralo.hu

Én egy Guy Fawkes maszkot kérnék.

nekem a köpeny is jöhet.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Vissza kérdezek.
Kik kaphatják el leghamarább a vírust?

Természetesen azok akiknek az immunrendszerük egyébként is gyenge.
A transzplantáltaknak gyógyszeresen leállítják, lecsökkentik az immunrendszerüket.
Nekik viszont abszolút nem szabad beadni a vírus elleni oltást.
Ha Ők túlélik, miért ne élnék túl az egészséges emberek?

Ez az egész egy nagy hisztériakeltés.

Pontosítanék. Nem a gyenge immunrendszerrel szerelt példányok kapják el leghamarabb a fertőzést, hanem azok, akik leghamarabb kerülnek kapcsolatba vírushordozóval. A gyenge immunrendszer szerepe csak az elkapás után értelmezhető, azaz a gyenge immunrendszer nehezebben vagy nem kűzdi le a betolakodót. Az erős immunrendszer is lehet néha hátrány, azaz ha erős immunreakció lép fel valamivel szemben. Allergia vagy influenza a példa kedvéért.

Az a mellékes körülmény, hogy többnyire steril szobában tartják őket épp a gyenge immunrendszer miatt csak belerondítana a szép kerek elméletbe.

Szabad ország, mindenki azt csinál amit akar...(nak)

A tények:
1. Mindenki tudja a magyar gyógyszertörzskönyvezés szigorú és igen hosszú időtartamú ..
2. A médiában (Hál Istennek) mi magyarok vagyunk azok akiket igen nagy százalékban be lehet oltani, mert már íly gyorsan sikerült az "ellensz@rt" kifejleszteni.
3. Az egészségügyi miniszter véleménye szerint az ország lakosságának a 60% nak meg kellene kapnia ahhoz hogy ne legyen "járvány". (ADALÉK: a 60% 6 millió ember tételezzük fel ennek egynegyede "ingyen" azaz Ő nem fizet érte. A maradék kifizeti az ezerkilenszázegynéhány forintos árat - Tessék számolni -)
4. A vakcina üvegén nincs termelési szám csak a papírdobozán amit a gyártó elismert (média) (ADALÉK: a qrva csirkéknél amikkel én vakcinázok, mindegyik üvegen rajta van a termelési szám sőt még öt évre meg kell őriznem a termelési számukat)

és most:
TESSÉK EGY KICSIT
GONDOLKODNI.
G O N D O L K O D N I
G * O * N * D * O * L * K * O * D * N * I

és dönteni.

Ami nem öl meg, az erősít...

Azt azért ismerd el, hogy nagyságrendekkel jobban teljesített .hu Ukrajnánál, ahol most post-festa tamifluznának.

Ami meg a szart illeti: baromság. Az alapanyagot a WHO adja, a gyártás meg a lehető legegyszerűbb: a francia Sanofi-Pasteur Panenza és az ausztrál CSL Panvax nekem tök ugyanennek tűnik ...csak mi nem tudtunk ilyen szép weboldalt csinálni:

http://www.h1n1vax.com.au/s1/cs/auvx/1249870357662/content/1249870357466/content.htm

...és .au abban tényleg jól csinálta, hogy mind a 21 millió oltás állami, nincsen piacszegmentálás (ingyenes, patika).

Valaki csinálhatna egy ilyen weboldalt...

halálcsip van benne, senki ne adassa be magának!!!!!!4!!4

Ne engedd el a shiftet mert akkor négyes lesz a felkiáltójelből.. :)

Ami nem öl meg, az erősít...

Ne furdje le, sun, megvan az ujabb tema amirol lehet beszelgetni...
Hat igen, ertelmes temakrol mar nem kepes a magyar ember.

http://djszapi.homelinux.net

Engem épp ma öltek meg az egyikkel. De már elmúlt.

Egész nap csuklok

Ki leszel írtva ! xD

0. Érdemes komolyan venni. Főleg a mi korosztályunk veszélyeztetett: ez teljesen független a (vélt vagy valós) égészszegügyi állapotodtól. (Mint a tetanusz: hiába vagy egészséges). Az öregek már találkozhattak hasonlóval és védettek (1918-as .es hagyaték), az icipiciknek meg másként működik még az immunreakciója. Azért .es nátha, mert csak ott nem volt PR kampány -- máshol cezúra, hogy ne romoljon tovább a háborús morál. Szerintem ezt vették most át az ukránok. Az influenza a légúti nyálkahártyán megtelepszik, felszaporodik és a környezetedben másokat is fertőz (ezért a maszk), aztán gennyes tüdővel lélegeztetőgép nélkül annyi (na, itt már viszont számít a kiindulási egészségügyi állapotod). Ezért jó, ha mindenki védett, mert nem vagy gazda, nem szaporodik, értsd mutálódik (a populáció 60%-a általában egyszerűen megússza, 30%-nál van baj, amiből 1-2% halálos, mint legtöbb járványnál). Kérdés, hogy ki van abban a 30%-ban...

1. A magyar védőoltásban kis mennyiségű higany van, de erre szükség van. Ez tartja sterilen a szérumot.

Nem csak a magyar védőoltásban: .fr-ben 2000-ben ki akarták szedni a rutin oltásokból "elővigyázatosságból" (a nem rutinszerűekben megtartották). Sőt, jelen esetben ők is vissza defaultolnak. Ez a higany kiürül, és nem "újdonság", értsd volt már ilyen oltás, sőt valsz. Neked is (sőt). A ritkán használatosakban (pl. kígyómérgezés elleni oltás) mindig van.

2. Németországban a higany miatt robbant ki a botrány. A politikusok drága higanymentes oltást kaphatnak, a közemberek csak olcsó higanyosat. Szóval lehet higany nélkül is csinálni, csak nagyon drága.

Nem a higany miatt. Hanem két félét vettek (Baxter, GSK). Főleg azért, mert a Baxter hamarabb érte el a piacot mint a GSK, aki először uk-nak szállít (ahogy a ciprusiak itthon).

A jól értettem az alapvetéseket:

- több féle gyártás létezik: hagyományos tojáskultúra (magyar, és "init" lépés pl. a GSK-nál), illetve egy tojás néküli kultúra (pl. Baxter, aki érzékeny a tojásra)

- a gyártást későn "lehetett" megindítani, több oknál fogva (időszakos influenza védőoltás leköti a kapacitást, a WHO-tól idő begyűjteni/összeszedni a több aktuális variánst). Mivel jó ha az oltásban levő példányok közeliek a járványt előidéző variánssal, adva van egy szűk időablak. Hogy "feljavítsák" a vírus bemutatásának hatékonyságát, ún adjuvánst használnak (van szerves és szervetlen Al & squalene "cápaolaj" - kb. "nitro"). Ez azért "jó", mert kevesebb "valódi" példány szükséges a bemutatáshoz (értsd hígítani lehet: többet lehet gyártani adott készletből). Adjuvánst használ a GSK, a szabadalmaztatott AS03-t ("Adjuvant System 03") a Pandemrix-ben. .ch-ban mindenki adjuvánsast kap, .fr-ban a terhes nők nem. .ch a Novartis MF59-nek hívja.

Az adjuváns körüli "zavar", hogy az öbölháborúban több titkosított oltásban (pl. anthrax?) használták a squalene-t (többek között...), és megpróbálták összekapcsolni a veteránok öböl szindrómájával (ami szerintem leginkább pszichoszomatikus meg DU stb.) De bizonyítottan semmi kapcsolat nincsen. Sőt, adjuvánst jóval korább óta használunk...

Az EU négy megacéget pecsételte 2009 szeptemberében, de nem is igazán ezzel és most talán, hanem még a madaras H5N1-re, ha jól láttam (nézz utána, valami prototípusnak adták el) - volt aki végig sem csinálta a próbák összes fázisát:

például:
ch: 5 millió Focetria Novartis (+adj.) és 8 milló GSK: az Állam fizeti
fr: 16 millió Novartis (+adj.), 50 millió GSK (+adj.), 28 millió Sanofi-Pasteur, és új Baxter rendelés.
de: Celvapan, Baxter és GSK.
uk: tán túlnyomórészt GSK

Szumma: van tojásos (i.e. csokiban mogyorónyom történet) meg anélkül (Baxter). Van adjuvánsos meg anélkül (Baxter). Az un. szerves higannyal a franciáknak sincsen igazán baja (ezek a rendeletek ugyanúgy születnek mint itthon a közbeszerzés -- a vista tutira jobb mint az XP, mert újabb és drágább, sőt DRM is van benne!). A német belügy vett 200K Baxtert (az ár 10€) magának, a többi GSK (+adj, +tojás) -- ennyi a különbség (a GSK 6€, a SP 6.5€).

3. A magyar védőoltás 1 év alatti gyerekekre nem kapta meg az ajánlást. Egy évesek felett megkapta a magyar hatóságtól. Nemzetközi listán nem szerepel a magyar védőoltást a bevizsgált és ajánlott anyagok között.

Nemzetközi listán a négy cég szerepel a fenti okok miatt. A pecsétet szeptemberben ütötték ki.

4. Szlovákia nem kért a felajánlott magyar oltóanyagból.

ebbe kár belefutni, főleg most (más dolgok is szerepet játszanak, akárcsak itthon, szerintem kitalálod...)

5. Ukrajna nem kért a segélyként felajánlott magyar oltóanyagból, inkább a svájci gyógyszergyárt választja, eddig kizárólagosan.

szerintem ők is ugyanúgy le tudják gyártani egy egyszerű és kipróbált technológiával, mint .hu teszi. Ha nem vagy tojásra érzékeny, kurvára mindegy.

Ami a gyártást illeti, még van 1-2 érdekesség az adjuvánson kívül: hogy pontosan mit is mutatnak be az embernek. A legegyszerűbb egy teljes vírusroncsot (pl. a magyar), de persze elég az antigén bemutatáskor maga az antigén, a többi vírushulla nem feltétlenül szükséges ...így vannak elegáns szétválasztó eljárások.

Kérdéseim:
1. Hozzá lehet jutni külföldi oltóanyaghoz? Ha igen, hol és mennyiért?

Több országban több lépéses ("veszélyeztetett", majd nov. közepétől mindenki, lásd .fr, .ch) de talán ez a német tartományonként eltér.

2. Melyik védőoltást gyártó céget érdemes választani. A német politikusoknak adott drága oltóanyag megvehető valahol?

Teljesen jó a magyar: tény hogy vannak modernebb technológiák, de ha tudod, hogy nem vagy érzékeny/gyenge stb. akkor teljesen mindegy.

3. Az nemzetközi szabad-kereskedelmi egyezmények ilyen gyógyszerekre is vonatkoznak, vagy nem?

ilyenkor szvsz aztán végleg teljesen mindegy, mi van a papíron. Volt idő, amikor idejöttek C vitamint vásárolni, az sem sokkal legálisabb...

linkbazár:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8334723.stm - FEATURES AND ANALYSIS

meg persze a wiki elég jónak tűnt.

Szerintem nem nagyobb a halálozási arány, mint egy klasszikus influenzánál. Erről nem beszél senki. Ki tudjatja az esetleges mellékhatásokat??? Ki kapta meg ezt a vakcinát, mondjuk 10 éve? Senki. Minek mérgezzem magam ezzel?

hogy ne legyél vírusgazda.

Szerintem ne is mérgezd vele magadat. Aztán, majd ha a pékek meg a sofőrök (akik szintén nem mérgezték) egyszerre lesznek betegek egy hétig, te meg baromi éhes, akkor gondolj rá, hogy a kenyér is sok mérgező anyagot tartalmaz.

(A Kínából érkező) ukrajnai tüdőpestis ellen mi véd?

Háromszázezer ... harmincezer liter.

Abbó' veszi ki a zoxigént!

http://mignews.com.ua/en/articles/378759.html
"At the same time, Yukka Pukkila stressed that, besides Californian flu in Ukraine there is a large number of varieties of acute respiratory viral diseases and many other viruses that infect the respiratory system, reports Liga."

Fentebb valaki említette, hogy ez nem valószínű, hogy a megfelelő médium az információkérésre, de mindegy.

Először is a "higany" témáról:
Lol bazmeg, de jó, hogy nem nézek híradót, ilyen baromság is csak ott hangozhat el! Az a bizonyos higany, ami az oltóanyagban van, az ún. thiomersal nevezetű tartósítókomplex része (mikrobiológiai stabilitás érdekében). Jól bevált, nagyon ritkán allergiát okozó szer. Magisztrális gyógyszerkészítésben rengeteget használjuk nap mint nap (Solvens pro oculogottis cum thiomersalo).

További infók az influenzatémáról:
http://www.gyogygond.hu/h1n1tajek
Ez egy nagyon jó szakmai portál, sok hasznos információval, ahogy gyorsan átfutottam, nem csak gyógyszerészek fogják megérteni.

Az Országos Epidemiológiai Központ ide vonatkozó szekciója:
http://www.oek.hu/oek.web?to=1601&nid=786&pid=1&lang=hun

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ide vonatkozó oldala:
http://www.antsz.hu/portal/portal/ujinfluenza.html

További tájékoztatásért pedig KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT! (de ha egyiküknek se hisz, akkor a szomszéd Julinénit, vagy egy timbuktui sámánt, az biztos jó lesz...)

Szerk: lemaradt, hogy 89 éves Nagymamám 2 hete kapta meg az oltást, és köszöni szépen, még mindig nagyon jó egészségnek örvend, csak úgy, mint Édesanyám.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."

Én múlt pénteken kaptam meg a hagyományos influenza ellenivel egyszerre. Most elég nagy bajom van, mert a bankszámlám egyenlege igencsak megcsappant...de nem hiszem, hogy ez összefügg az oltásokkal.

Senki nem mondta, hogy beadatod és meghalsz... Senki nem erről beszél. Az esetleges, évek múlva előjövő mellékhatásokról. Amik emiatt a vakcina miatt vagy ezzel együtt és egyéb oltásokkal bevitt méreganyagok felhalmozódásából fakadhat.

FUD

De persze minke is tépem a pofámat, amikor ebben az országban mindenki meg van győződve arról, hogy az egészségügy és az abban dolgozó összes orvos, gyógyszerész, ápoló és asszisztens egy profitorientált halálgyár csatlósa.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."

Leírtam valahol, hogy a feleségem ebben az egészségügyben dolgozik. Nagyon sok jó orvos között. Egy központi intenzív osztályon, ahol a szakmai tudás elengedhetetlen. Ismerek közülök én is párat. Az ő véleményükre adok.

Én is ismerek egy körorvost. Én az ő véleményére adok. Azt mondta, kisebb a kár ha beadatom, mintha nem és elkapom.

Nyugi, ne izgassad fel magadat, az is káros. Én oltatom magam és halmozom a sok káros anyagot, te nem izgulsz és nem oltatod magadat. Miért kell ezen pattogni ?

...hehe, nálatok is játszik a szomszéd Juli néni, aki jobban tudja? Ő szokta beküldeni az embereket a patikába azzal, hogy kérd azt a zöld dobozost, ami volt a reklámban:)
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

Nem vagyok szakértő, de dolgoztam a gyógyszeriparban néhány éve, azon belül is a vakcina iparban voltam mánáger (már kinőttem - dont hit me!:)).

Szemtanúja voltam, hogy egy minden évben 50-100 embert megölő fertőző betegségből, miként lehet csinálni egy adott évre járványt, miközben nem volt több fertőzött v. áldozat mint egyébként. Kell hozzá egy kevés eladatlan raktárkészlet, egy csipet sajtó, ántsz, valamint egy nagy adag profitéhség, korrupcióval jól összekeverve. Nagyon gyanús, hogy most is ezt főzik éppen, persze ez csak feltételezés.

A törzskönyveztetés tényleg szigorú és bla-bla, de néha elég rá pár óra is.;)

Nem tudom ma mi a helyzet, de az én időmben a magyar vakcinagyártó kapacitás nagyon elavult volt. (Értsd: normális országban be sem adnák az itthoni technológiával készült vakcinát.)

Dióhéjban ez a szomorú valóság azon szelete, amit én ismerek.

ui.: amióta ott dolgoztam, gyógyszert csak a klinikai halál beállta előtt 1 órával vennék be.:)

Ez elég hiteles rémhírnek tűnik, természetesen mindez csak feltételezés, így ha beperel érte az eüminiszter bácsi, melletted tanúskodok.

Rémhír? Mindössze vázoltam, hogy mi (volt) a helyzet a gyógyszeriparban. Az, hogy mi értelme volt leírni, azt már így utólag nem tudom.

Ilyen feltétlen reflex lehet, ha szóba kerül az ántsz.

Nekem hitelesnek tűnt(él). Nem hallottad hogy...? http://www.medicalonline.hu/cikk.php?id=11578

De-de.
Érdekes lenne egy próbaper a miniszter úr ellen. Rémhírterjesztés, félreinformálás miatt. Bár, mint tudjuk ilyenkor mindössze nem bontják ki teljesen az igazságot, vagy mi. :)

Mivel már úgyis szanaszét van offolva meg flémelve az egész, megkérdezném: miért kell 25 évre titkosítani egy ilyen szerződést? Mi lehet annyira titkos benne (az üzleti titkon kívül), ami 25 évig nem lehet hozzáférhető a pórnép számára?

25 év múlva már nem lesz élő ember, aki beoltotta magát. Nem tud majd perelni se és majd sok pénzük lesz a nagykutyáknak.
---------------------------
Oszt jónapot!

Az érdekeltek köre.

"4. Szlovákia nem kért a felajánlott magyar oltóanyagból.
5. Ukrajna nem kért"

http://index.hu/belfold/2009/11/03/60_orszag_erdeklodott_a_magyar_vakcina_irant/

Ugyanakkor: fingom sincs, nem értek hozzá, de szerintem hisztéria nagyrészt. De ha fizetsz 1900ftot, hatásos az oltás, és leszarod a dolgokat, jól járhatsz.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

szerintem nem érdemes. had hulljon a férgese:)

hát ja. teljessssssen igaza van. nem kell védőoktás! legyen újra tbc. meg sárgaláz, meg minden.

a VÍRUSOKNAK IS JOGUK VAN ÉLNI!

!előre a szebb halálos vírusokkal teli világért!:)))))

és akkor az Gates is kaphat békenobeldíjat a sok életképes vírusnak nyújtott kiváló táptalaj előállításáért:)))))

de széles az isten állatkertje.

Szomorúan kell ismertetnem Veled hogy TBC most is van.
A teheneknél évente kötelezően szűrik. (van itt is elszórva) de ami sokkal rosszabb hogy régen ezt állatról-emberre terjedő betegségnek tekintették ma ez megfordult: emberről-állatra terjed.

És ne gondold hogy ez egy másik országban nem igy van.

Még egy dolog magunkról:

Az immunitásunk lehet passziv (kész ellenanyagot kap a szervezetünk) vagy aktív (az adott kórokozó egy gyengitett változata ellen a saját szervezetünk dolgozza ki az ellenanyagot)

Az immunrendszerünk aktiv védekezésének lépcsói:
1. bőr, nyálkahártya (ide kerül a kórokozó) (Védd magad moss kezet)
2. véráram, nyirokrendszer (már bejutott kórokozó, a fehérvérsejtek kezdik boncolgatni stb)
3. Láz ( a láz egyszerü oka : 1 celsius emeléssel pld 37 röl 38 ra a szervezetünben az sejtanyagcsere kb tízszeresére növekszik ezzel együtt a védekezési mechanizmus is)
4. Ha a láz tovább nem növelhető akkor valami a szervezetünben lekapcsol ( pld kóma: ezzel védi a szervezet a legfontosabb részeinket )

Amit irtam nem teljes, de talán nem mindenki tudja és fontos lehet.
A magam részéről a "lázat" 39 fok után kezdem csillapítani addig nem. ( a háziorvosom csak a jogosítványom lejártakor szokott velem találkozni )

Ami nem öl meg, az erősít...

vannak rezisztens vírusok, meg baktériumok, mert sokszor használnak olyan gyógyszereket amit nem akkor, és nem ott, vagy hosszabb ideig kellett volna szedni, meg minden...
és ezek a kórokozók "maguktól" is mutálódnak, és így tovább.

mert valószínűleg akkor is lennének olyan vírusok, és baktériumok amelyek az addigi szokásaiktól eltérően máshogy terjednek mint azelőtt. az evolúció nem a védőoltások eredménye:) annak hogy mi lett volna ha..., meg amúgy sincs értelme, merthogy nem úgy lett. pont.

de azért ugye nem azt akarod mondani, hogy tök fölösleges az egész hercehurca, orvostudomány, meg védőoltások és egyéb hülyeségek.
vagy hogy a CIA, a kínai kormány, a marslakók, vagy a magas szőkék direkte le akarja rombolni az immunrendszerünket.

kétségtelen, hogy azért mert valaki paranoiás, még lehet hogy üldözik, de azért ez enyhe túlzás:)

ugyanakkor az orvostudomány azt teszi amire képes, meg amit kicsikarnak belőle az ipari vállaltok, a politikusok, meg úgy általában a pénz. de ettől nem rosszabb az orvostudomány, mint bármi másnak a helyzete. legyen az számítástechnika vagy gépipar, vagy akármi.

halálra rémíteni embereket azzal, hogy a védőoltás azért nem jó, mert nem lesz beteg, egyenesen agyrém, és azt mondani, hogy a magyar védőoltás azért nem jó. mert "nátha" helyett higanymérgezéstől patkolsz el, meg élet elleni bűntett.

hogy te személy szerint nem akarsz semmilyen oltást, az a te egyéni szoc. problémád. de hogy egyesek - gazdasági érdekből, húgyagyúságból, rosszindulatból, kib@szásból, vagy akármiért - azt állítják, hogy aki a magyar vakcinát adatja be magának az elmeroggyant, az... hát nemto'k mit mondani. egy barom.
mondja azt hogy retteg a tűtől oszt kész. vagy hogy be van szarva...

1; Alapszabály: ukránoknak azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek.
2; Néha próbálkoznak a hisztériakeltéssel, mint pl. 1976-ban: http://www.youtube.com/watch?v=ASibLqwVbsk

----------------------------
http://jailhouse.blogozz.com

http://www.sg.hu/cikkek/70689/a_h1n1_tol_a_h1n1_ig

----
Hol van a kígyónak farka? Minek annak az a nagy karkötő?

Ok, rendben mindenkinek a véleményét tiszteletben tartom, hiszen feltételezem, hogy mindenki felnőtt dönteni képes ember. Mindenki arra költi a megtakarított pénzét amire akarja. Feltételezem, hogy sok olyan ember olvassa ezt a fórumot, aki az informatikához ért nevezetesen tételezzük fel, hogy az adott szakterület ismerője tehát szakember. Egyszerűen ha a 65 éves gizi néninek vagy a 12 éves jancsi bácsinak :) vagy a 35 éves jóska ügyvezető úrnak valami problémája van akkor útba igazítjuk szakmai tanácsot adva neki hiszen az ismeretei kevesek, hogy számára előnyösen tudjon dönteni.

Tegyük fel a következő kérdést bizalmasan a közvetlen közelünkben lévő egészségügyi szakembereknek:
(orvos, gyógyszerész stb ...)

Te(Ön) beoltattad (beoltotta) magad (magát) ?

vagy

Te(Ön) be fogod (fogja) oltani magad (magát)?

A válaszokat összegyűjtve mindenki saját maga mérlegelje és vonja le a tanulságot.

------
http://szentendreinyaralo.hu

Ezeket annyira gyenge érvnek tartom, hogy "megkérdeztem szomszéd józsibácsi lányát, aki ápolónő a XY kórházban, és azt mondta, hogy ő kéri/nem kéri, ezért én is/sem." Azt bezzeg senki nem írta le/kérdezte meg, hogy aki elutasította, az mivel indokolta ezt, pedig abból talán még meg is tudnánk valamit. Bár lehet, hogy azért nem lett leírva, mert kiderülne, hogy az egészségügyben dolgozók is ugyanazok a rémhírek, politikai okok miatt utasítják el, mint az átlagos emberek, ezért semmivel nem relevánsabb a véleményük, mint magának józsibácsinak.
Szóval egy ilyen kérdéssorozatnak csak akkor lenne értelme, ha indoklást is kérnél hozzá, és azokból kidobnád a nem szakmai érveket, majd azután értékelnél.

Ugye nálunk informatikusoknál is nagyon gyakran van egyébként olyan, hogy egy tanácsot nem csak szakmai okok alapján adunk, hanem bizony befolyásolja azt a meggyőződésünk, elég ha csak egy oprendszerválasztásról van szó.

Én Linux-ot használok :) Szerinted? :)

Valami szöget ütött a fülembe..., most hallottam az EchoTV-n, hogy szerbiában meghalt a harmadik H1N1 fertőzőtt beteg. Mellesleg megjegyezték, hogy szívbeteg is volt. Na pont ez a lényeg. Visszaemlékezve a híradásokra, szinte mindegyik halálestnél megjegyezték, hogy ilye és ilyen betegsége is volt. Volt már ezidáig olyan haláleset ahol H1N1 kivételével egészséges volt a paciens?

Eddig is az volt a véleményem, hogy vaklárma(üzleti érdek) az egész, de ez most mégjobban megerősödött.

Nem.
És ha jól emlékszem, külföldiában sem. Bár a védőoltástól meghalt/megnyomorodottak mintha túlsúlyban lennének a vírustól meghaltakhoz képest.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Kezded kapisgálni a lényeget, de nem teljesen erről van szó ;)
Egyelőre a "normál", szezonális influenza miatt sokkal több ember halt meg, mint emiatt az új variáns miatt. A probléma ott van, hogy a pandémiás influenza ellen oltóanyag nem véd ez ellen, mert más az antigénszerkezete. Ezért kell 2 oltás.
A másik, valós probléma pedig abban rejlik, hogy minthogy ez egy új vírus, senkinek sincs semilyen védettsége, így fokozottan terjedhet, és a maximálisan veszélyeztetetteknek (terhesek, tüdőbetegek stb.) nagyobb az esélye, hogy másoktól elkapják, így gyorsabban terjed. Terhesekre kifejezetten veszélyes, már eddig is magasabb a halálozási arány mint a nem terhes nőknél.
Egyébként elképzelhető, hogy volt olyan, aki egészséges volt és meghalt (nem néztem utánna), de nem ez a jellemző.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."

Az ellen nem vééd - jó pár éve megmondta Szalacsi apánk... :D

Igen, volt már olyan Magyarországon, aki elvileg egészséges volt, mégis meghalt. (Azért írom, hogy elvileg egészséges, mert valamilyen rejtett "defektje" mindenkinek van)

http://index.hu/belfold/2009/09/24/ujabb_magyar_halaleset_h1n1_miatt/?rnd=989

Viszont a védőoltás előtt ezt sem árt megnézni és mérlegelni:

http://www.youtube.com/watch?v=URHhyP4lmQ4

----------------------------
http://jailhouse.blogozz.com

A történethez hozzátartozik, hogy általában szezonális influenza is visz néha egy-két egészséges delikvenst:

http://index.hu/bulvar/0125vsvr/

----------------------------
http://jailhouse.blogozz.com

"Újabb haláleset történt Magyarországon az új típusú influenza miatt – közölte csütörtökön az ÁNTSZ. Az áldozat egy Dél-Dunántúlon élő fiatalember, aki egészséges volt, nem volt kórelőzménye, nem tartozott rizikócsoportba. A boncolás során beigazolódott, hogy a megbetegedést a H1N1 vírus okozta. A járványügyi kivizsgálás folyamatban van – írta az ÁNTSZ közleményében.

Székely Tamás egészségügyi miniszter délutáni sajtótájékoztatóján közölte: a 34 éves férfi váratlanul halt meg Tolna megyei otthonában szerdán. Igazságügyi boncolást rendeltek el. Ezután derült ki, hogy vérzéses tüdőgyulladása volt – ez a H1N1 egyik leggyakoribb szövődménye."

A második magyar haláleset.

Köszzi..., közben kicsit utána túrtam ennek a témának, nagyon sok kérdés merült fel bennem:

1. Mi ez a hetedhéthatárra szóló oltási kampány? Semmi nem indokolja a pénzen kívül. A mostani járvány és halálozások meg sem közelítik egy hagyományos influenza járvány méreteit és halálozási statisztikáit.
2. Hol marad hagyományos védekezés(vitaminok, életmód, stb) népszerűsétése, ha már ennyire "aggódnak" az egészségünkért?
3. Miért vannak elhallgatva a káros mellákhatások és a korábbi talán 70-es évekbeli hisztéria káros mellékhatásai? Többen szenvedtek a védőltástól maradandó károsodást, mint a H1N1-től.
4. Miért 70-90%-os az egészségügyi dolgozók körében az oltás elutasítása? Szerintem ők talán tudják mit csinálnak, és ők vannak legjobban kitéva a fertőzésnek.
5. Az oltóanyag engedélyeztetése is zűrös körülmények között folyt. Stb, stb.

Egyenlőre én mellőzöm a szurit. Az pedig mindenki saját felelőssége, hogy beoltatja e magát.

Egy kis vigyor a végére:

A medve, az oroszlán és a disznó találkozik.
- A medve azt mondja: Ha én ordítok az egész erdő remeg a félelemtől.
- Az oroszlán azt mondja: Ha én ordítok az egész dzsungel retteg.
- Mire a disznó: Ez semmi... ha én köhögök már az egész világ összecsinálja magát.

Nem akkor kell elkezdeni építeni a gátakat, amikor megjön az árvíz, hanem még előtte.

Akinek az egészségügyben dolgozik ismerőse, kérdezze már meg, hogy mi a különbség mellékhatást tekintve a szezonális és a H1N1 vakcina között. Ha van, akkor mi okozza a különbséget, ha nincs, akkor tavaly miért adták be nyugodt szívvel a szezonális oltást, és miért nem kérik a H1N1 elleni oltást. Amíg ezt nem tudja megmondani egy orvos, addig egyszerű FUD áldozata ő is és nem szakmai a döntése.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Ok, de miért építsek gátat dinamittal(oltás) - félve attól, hogy megsérülök én is -, ha tehetem lapáttal is(életmód) biztonságosabban.

Abban pedig nemigazán hiszek, hogy az egészségügyi dolgozók átlagosan nyolcvan százaléka ennyire idióta.

Tavaly miért volt jó a szezonális oltás?

Életmóddal nem tudsz vírusok ellen védekezni. Ha megfertőz, hiába vészeled át kisebb lázzal, ha előtte és utána egy-egy hétig mindenki mást is megfertőzöl a vírussal. Olyanokat is, akik hiába élnek egészségesen, a genetikai alkatuk vagy egyéb megbetegedésük folytán hetekig betegek lesznek vagy belehalnak abba, ami neked csak hőemelkedést okoz. Másrészt magadról sem tudhatod, hogy ez a vírus csak enyhe lázat fog-e okozni nálad vagy vérzéses tüdőgyulladást.

Az egészségügyi dolgozók ellenkezéséről elhangzott itt 70, 80 és 90 százalék is, szeretném tudni, hogy honnan ez a szám?
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Ööööö... Ilyen sokáig üríteném a fertőzőképes vírust..? 3 hétig..? Nem sok ez egy kicsit..?

Nem tudom, hogy tavaly miért volt jó az oltás, én 39 éve nem kaptam semmilyen oltást.

Szerintem az életmóddal igenis megelőzhető a megbetegedés, éberen kell tartani az immunrendszeredet. Az oltóanyag is ezt váltja ki csak specifikusan a vírusra, amellet más területen kárt okozhat. A fertőzést az oltóanyaggal sem tudod elkerülni és mindaddig tovább fertőzöl amíg el nem pusztítja az immunrendszered a vírust. Persze egy igazi járványban van létjogosultsága a védőoltásnak, de ez most nekem a gyógyszerlobby keltette hisztériának tűnik.

A százalékok pedig internetes hírportálokról és fórumokból származnak. Ha rákeresel meg fogod találni őket. Mikor olvastam ezeket nem gondoltam, hogy szükségem lesz forrás megjeleölésre, mégegyszer pedig nincs kedvem áttúrni a netet. A 90% egy anglia felmérés eredménye. Itthon jellemzően 3-bók 2 eü. dolgozó nem oltatja be magát.

Se a fertőzés, se a megbetegedés nem alakul ki az oltás után. Lásd bárányhimlő, rózsahimlő és a többi olyan vírusos megbetegedés, amelyen maximum egyszer esik át egy ember. Ha oltva van ellene, akkor egyszer se. Az influenzavírus annyiban más, hogy sok vírustörzs létezik belőle, és mutálódnak is - nincs olyan oltóanyag, amely mindegyik ellen hatásos védelmet ad, de részleges védelmet tudnak adni.

Én megnézném, hogy életmóddal hogyan tudod legyőzni a hepatitiszt, a tetanuszt vagy a veszettséget. Vállalnád, hogy oltás nélkül megfertőzzenek ezek bármelyikével és aztán győzzön az immunrendszered? A valóság sajnos mást mutat.

Járvány esetén már hiába adnak oltást, azt jóval előtte kell.

Idézet:
A százalékok pedig internetes hírportálokról és fórumokból származnak.

Olyanokból, mint ez?
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Biztos vagy abban, hogy a fertőzés nem alakul ki? Logikátlannak tűnik. Honnan tudja a vírus, hogy egy beoltott emberrel áll szemben és nem szabad belemásznia?
Tényleg nem tudom, hogy hogyan működik, csak logikusan gondolkoztam.

A hepatitis és társai nem azonos kategória egy influenza vírussal, ezek halálos vírusok, az influenza halálozási aránya pedig oltás nélkül is nagyon kicsi.

A Hepatitis nem minden változata halálos. Sőt egyiknek sem 100%-os a letalitása. Amúgy mióta oltogatnak mumpsz és bárányhímlő ellen felnőttként sokkal inkább veszélyeztetett vagy. Mumpsz + ffi lét -> magas% meddőség... Bárányhímlő/övsömör: sokkal durvább/csúnyább, mióta kérhető oltás ellene. Ami nem ad 100% élethossz védettséget, ellentétben egy egyszerű pöttyösödéssel óvodásként...

Kérdésedre visszatérve: ha az immunredszered találkozik egy már ismert enzimmel (vagy egyéb vírusra jellemző bigyóval :D), akkor arra van ellenszere: a szaporaságra befogott sejteket elpusztítja az immunrendszer -> szép lassan kihal a vírus a szervezetedből -> trenírozza az immunitásod -> nincs időd jelentős mennyiségű vírust üríteni. Stb. Pongyolán. Szvsz. Miegymás. Lótök.

Akkor mégis csak jól gondoltam: megfertőződsz, de nem leszel beteg, és nagyon rövid ideig vagy fertőző.

Ja. Látens tudásod van a témában, te józan paraszt, minek kérdezel?!? :D :D

Idézet:
Bárányhímlő/övsömör: sokkal durvább/csúnyább, mióta kérhető oltás ellene. Ami nem ad 100% élethossz védettséget, ellentétben egy egyszerű pöttyösödéssel óvodásként...

Erre van valami forrásod is? Mert én ezt nem egészen így ismerem... a bárányhimlő "természetes" formában se ad élethosszig tartó védelmet, a felnőtt korban kialakuló övsömört csak azok "kapják" el a tudomány mai állása szerint, akik kiskorukban átestek egy vad bárányhimlőn, mivel a vad vírus visszamarad a testben az oltás által bejuttatott elölt vírus viszont nem. Az újra aktiválódott vírus okozza az övsömört.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Mivel ez a típusú vírus egy herpesz variáns, ja. Bentmarad. Viszont az oltás után elkapott övsömör cifrább, mint az oltás nélküli. Párom védőnő, már elég régóta, így van szerencséje 10+ éve látnia jó pár gyermeket. Az Ő tapasztalatai ezek. Forrást, természetesen, erről nem találni. Majd évek múlva talán.

Olyan a pillanatnyi közeg, hogy a (ritka) családnevével egyező nevű "konzulensek" járnak marketingelni az iskoláiba az általuk képviselt gyógyszergyártók/terjesztők nevében a nem kötelező oltások mellett (párom rühelli a "lehúzós oltásokat"), azt sugallva, mintha. Ezek egy részét amúgy is megkapná a kölök, csak más formában... Elég ciki ez neki, így úgy tűnhet hogy megkérdőjelezik szakmán belül a hozzáértését.

Idézet:
Viszont az oltás után elkapott övsömör cifrább, mint az oltás nélküli. Párom védőnő, már elég régóta, így van szerencséje 10+ éve látnia jó pár gyermeket. Az Ő tapasztalatai ezek. Forrást, természetesen, erről nem találni. Majd évek múlva talán.

Ok. Tehát "érzésre" cifrább az oltás utáni övsömör.

Tehát ha rajtad/rajtatok állna, akkor azt javasolnád, hogy egyátalán ne legyen oltás, aki pedig gyerekkorában nem kapta el, és súlyosan megbetegszik, az vessen magára, miért ment fertőzött ember közelébe? Vagy esetleg minden gyereket fertőzzünk meg mesterségesen a vadvírussal, amelyik nem éli túl, az úgyis meghalna másban, aki meg túléli, az törődjön bele, hogy idős korára majd övsömör alakul ki. Vagy mi a javaslat? Mindegy mi, csak tiltakozzunk ellene? Sokszor nem értem ezt a reakciót.

Remélem azt mondod, hogy azért vannak hasznos oltások is, és alapvetően jó szolgálatot tesz az oltás.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Zseniálisan forgatod KI a szavakat. :DDD

Magyarországon a bárányhímlő elleni oltást 5-6 éve lehet mindössze kérni. Azaz aki előtte érte el az iskoláskort - 90+%-os valószínüséggel volt bárányhímlős... Pillanatnyilag, mivel opcionális ez az oltás, akiket beoltanak vele azok szereznek egy védettséget ~9-10éves korukig, utána gyakorlatilag olyan arányban kapják el az övsömört a beoltatlan emberektől, akikben ott heverészik ez a rotavírus, mintha az oviban lennének. Abban az életkorban (10+) nyiladozik a dözsölődzős szexualitás. Párom most találkozik 10 évesekkel akiken roppan furamódú övsömör lakik 1-2 hétig...

Azt hiszem japánban kezdtek el először kötelezően oltani bárányhímlő ellen - jó rég. Utána kéne néznem a pontos adatoknak, de annyira nem érdekel a dolog, és Te is előáshatod, ha akarod.

Ebben a formában, ahogy most "oltanak" bárányhímlő ellen -> szvsz nem helyes. Pillanatnyilag mindenkinek jobb volna, ha "elkapná" kisgyerekkorban. Sajnos a szórványos oltások miatt már a spontán elkapás ideje is kitolódott az alsó tagozatra, és huszonévesen hétszentség hogy fog benne lakni ilyen vírus. 3éves kor alatt látnám értelmét ha kötelezővé tennék. Tágabb közösségbe kerülés előtt.

Szerinted hogy lenne jó..? ;)

Az oltások jó része FONTOS. De jól kéne kezelni a dolgokat. Ne aggódj, párom nem hangoztat semmi ilyesmit, ő max. felvilágosít, ha kérdezik. Nem szokták. Mindenki mindent tud. Sőt jobban. :DDD

update, reggel :) :
Beszélgettem párommal, és felhívta a figyelmemet arra, hogy ~5 éves japániai felmérések szerint (tényleg ott kezdtek először oltani 20+(!) éve) az oltott nemzedékben gyakorlatilag eltűnt az összes bárányhímlőre visszavezethető szövődmény. (Valamilyen izületi gyulladás típus, herpesz típusú vírusok okozta dolgok (övsömör :) ) stb.) Ezek a szövődmények amúgy ~5%-ban szoktak előfordulni, ~25-30 éves kor körül jelentkeznek. Azaz ~mostanra érett be egy oltástípus valódi hatásossága. 20+ év. És nálunk még mindig nem kötelező... Azon kívül a japán, és követőjének (usa) tapasztalatai alapján az oltás kétlépcsős kell legyen... Ellentétben azzal, amit ma hirdetnek Mo.-n.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy leányunkat akartuk ez ellen oltatni, szereztünk volna olcsón anyagot az egész ovinak, de elmaradt a buli, mert végigszaladt egy fertőzés a kölykökön. :D

Idézet:
Beszélgettem párommal, és felhívta a figyelmemet arra, hogy ~5 éves japániai felmérések szerint (tényleg ott kezdtek először oltani 20+(!) éve) az oltott nemzedékben gyakorlatilag eltűnt az összes bárányhímlőre visszavezethető szövődmény. (Valamilyen izületi gyulladás típus, herpesz típusú vírusok okozta dolgok (övsömör :) ) stb.) Ezek a szövődmények amúgy ~5%-ban szoktak előfordulni, ~25-30 éves kor körül jelentkeznek. Azaz ~mostanra érett be egy oltástípus valódi hatásossága. 20+ év. És nálunk még mindig nem kötelező... Azon kívül a japán, és követőjének (usa) tapasztalatai alapján az oltás kétlépcsős kell legyen... Ellentétben azzal, amit ma hirdetnek Mo.-n.

Ok, kb. ezt mondtam én is. Azt is, hogy bizonyos vírusok ellen kell emlékeztető oltás, bizonyos vírusok ellen nem.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

:D Jaja, nem is belőled indult a válaszszálam, hanem Néhai kollégából. A Te hsz.-edhez nem igazán volt hozzáfűzni valóm. Elnézést hogy belerondítottam a száladba. Gyerekoltásban gyakorlatilag naprakész ÁNTSZ konform vagyok. Ezt hallgatom esténként... :DDD

Azért nem alakul ki fertőzés, mert az immunrendszer többnyire "emlékezik" a vírusra, s arra még azelőtt rátapadnak az antitestek, mielőtt el tudott volna szaporodni komoly mennyiségben. Vannak olyan vírusok, amelyekre élethosszig emlékszik az immunrendszer (például a rózsahimlő) és vannak olyan vírusok, amelyek ellen rendszeresen emlékeztető oltásokat kell adni (például vírusos agyhártyagyulladás).

Nem a vírus tudja, hogy beoltott emberrel áll szemben, hanem az immunrendszer ismeri fel a vírust, mivel már találkozott egy olyannal korábbi túlélt fertőzés során, vagy oltással amely nem okozott se fertőzést, se betegséget, de a felszíni antigén struktúrája egyezik a "vad" víruséval. Ezt a felszíni antigén struktúrát ismerik fel az immunrendszer bizonyos sejtjei, és gyártanak ellene antitesteket, amelyek rátapadnak a vírus antigén struktúrájára, és ha jól emlékszem, akkor a falósejtek ezek után már tudják, hogy ezt kell megenni.

Ismert vírushoz a szervezet azonnal tud antitesteket gyártani, ismeretlen vírushoz "ki kell fejleszteni" ezeket az antitesteket és amíg ez megtörténik a vírus képes szaporodni, a gazdatest pedig fertőzni illetve lebetegedni. Az oltás arra jó, hogy az immunrendszer különösebb kockázat nélkül képes antitesteket gyártani a fertőzésképtelen vírusra. A kockázat mindig is az volt, hogy az oltás segédanyagai és gyártástechnológiai maradékai okoznak problémákat, nem pedig az oltásban lévő elölt vírusok...
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Álljunk le..., nem egyformán értelmezzük a fertőzés fogalmát. Úgy látom a te olvasatodban akkor áll fenn a fertőzés, ha vedtelen vagy a vírussal szemben és fertőző beteg leszel.
Szerintem pedik ha egy immunrendszernek döntenie kell, hogy mit csináljon a behatolóval már a fertőzés fennáll. Függetlenül attól, hogy fertőző leszel vagy sem, vagy beteg leszel vagy sem.

Egyébként minden ok amit írtál.

Idézet:
Álljunk le..., nem egyformán értelmezzük a fertőzés fogalmát. Úgy látom a te olvasatodban akkor áll fenn a fertőzés, ha vedtelen vagy a vírussal szemben és fertőző beteg leszel.
Szerintem pedik ha egy immunrendszernek döntenie kell, hogy mit csináljon a behatolóval már a fertőzés fennáll. Függetlenül attól, hogy fertőző leszel vagy sem, vagy beteg leszel vagy sem.

Felőlem lehet ez is a definíció, de akkor minden egyes lélegzetvétellel szinte az összes gyakori betegséggel megfertőzöd magad... van értelme így definiálni a fertőzést?
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Fertőzött akkor vagy, ha fetrőző vagy. Logikusan. Az, hogy picit, vagy nagyon - mindegy. Ha észreveszik/észreveszed, a pici is számít. De nem fogod/fogják észrevenni... Tífusz Néhai leszel - de csak picit. :D H1N1-nél is.

Te sem vagy egy mikrobiológus...
Honnan tudja a PC vírus, hogy a PC-n vírusirtó van, nem fog tudni fertőzni? Sehonnan, csak nem tud fertőzni, mert blokkolja a védelem. A humán vírus meg úgy jár, hogy a szervezet felismeri a már leküzdött vírust, és specifikus ellenanyagot termel.

http://haxel.hu/wodehouse-konyvek.html

Életmóddal hogyan tartod éberen az immunrendszeredet ? Ez nettó ökörség. És rögtön írod a következő nettó ökörséget, miszerint járványban van létjogosultsága a védőoltásnak. Kedves néhai, szenderülj már jobblétre ! A védőoltás preventív eszköz, a járvány kitörésének a megakadályozása a célja illetve a járvány enyhítése. Ha egy járvány kitört, akkor már oltogathatod az embereket, halottnak a csók. Az oltóanyaggal pedig pont felébresztik és az emlékeztető oltással pedig ébren tartják az immunrendszert. Ennél sosem lesz jobb a norbi update pékség reggeli kínálata vagy az ökölbeszorult arcú természetes életmód.

Mellesleg részletezzed már a híres életmódodat, mennyit mozogsz és hogyan ? Milyen étrenddel ügyelsz a szervezeted egészségére, mit csinálsz ha folyik az orrod és ha valakinek folyik az orra, szólsz-e neki, hogy húzzon haza, mert fertőzhet ?

Kedves tomi66! Én tiszteletben tartom mindenki véleményét, még ha gyökeresen eltér az enyémtől akkor is. Sem nettóban, sem bruttóban nem mondom neki, hogy ökörségeket beszél. Nem hiszem, hogy neked kellene részleteznem bármit is. Elvagy te a saját tudásoddal.

Azért egy pici apróság amit korábban is említettem: 39 éve nem kaptam semmilyen oltást, nem voltam orvosnál(kivéve ha igazolás kellett suliba) és nem voltam kórházban, nem volt semmim eltörve, stb.

Aztán még egy pici adalék.. csak, hogy tudd bruttósítani az ökörségeimet: dohányzom, kávézom, megiszom a jó piát, és szintén 39 éve nem fogyasztottam tejtermékeket. Norbitól pedig hányingerem van, meg az updatjeitől is.

Én köszönöm szépen megvagyok oltások és gyógyszerek(gyógyhatású vegyszerek) updatek, reggeli italok, bifidusok nélkül is. És Te?

Nos az állítást visszatüzeléssel nem lehet alátámasztani. :)

Nem is akarom, ennyi volt.

Tehát semmi. ok.

világos. tehát ha tegnap nem volt bajod, ma nincs bajod, abból az következik, hogy holnap sem lesz bajod.
teljes indukció, örökké fogsz élni, hurrá. ügyes vagy.

Az ő teljes indukciója még mindig sokkal hihetőbb, mint a tied: ma is egészséges vagy, holnap is, tehát örökké élsz...

hint: irónia

hint: :-) vagy ;-) stb.
Írásban ez a metakommunikáció.

Ó, milyen kár, hogy nem kötelező.

http://giulio.freeblog.hu/

Itt sok forrás van megnevezve, külföldiek is.

"Az Egészségügyi miniszter hangzatos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy feljelentik azokat akik az interneten, vagy egyéb tömegkommunikációs csatornán a H1N1 hazai védőoltása ellen valamilyen formában véleményüket kifejtik, hatásosságát megkérdőjelezik."

"Magyarországon bezzeg adatok helyett fenyegetés a reakció. Nincs azaz orvos, aki korrekt adatok alapján, egy hatékony és biztonságos vakcinát ne alkalmazna."

"Kérnénk a minisztériumot, hogy a klinikai vizsgálatokra összpontosítson, ha kell javítsa a vizsgáló intézetek feltételeit, hiszen most ez a legfontosabb, hogy minél hamarabb legyenek a beadást végző orvosok kezében ezen vizsgálatok adatai."

"A minisztériumnak nem sajtótájékoztatókat kell tartani és a beadás, hatásosság során fenntartásait megemlítő orvosokat fenyegetni, hanem a fenti információkkal kell a nyilvánosság elé állni."

----
http://szentendreinyaralo.hu

Leghamarabb egy év múlva lesznek illetve lehetnek pontos adatok arról, hogy mennyi volt a megbetegedettek aránya az oltatlan illetve az egyik, a másik és a mindkét vakcinával beoltott populációban. Ezt még lehet cizellálni azzal, hogy a megbetegedettek hány napig voltak munkaképtelenek, illetve hány százalék szenvedett X maradandó vagy tartós károsodást vagy halt meg. Ugyancsak akkorra a várható kimutatás arról, hogy a beoltottak között magának az oltásnak volt-e és milyen szövődménye.

Akkor most milyen eredményeket vártok? Oltsanak be 1000 önként jelentkezőt, majd próbálják szándékosan megfertőzni őket, hogy a fenti statisztikát a lakosság elé tárhassák! Ennek az eredményét talán már februárban közzé is lehetne tenni!

Mondjuk az elmúlt évekről azért közzé tehetnének ilyen statisztikát, ha egyáltalán készült.
Sőt én azt mondom, ha készült is ilyen statisztika azt most nem nagyon lobogtatják, mert az az oltásszkepticizmus ellen szólna és akkor nincs téma,nincs miből felfújt hírt csinálni.
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

A vírus mutálódott ! Figyelem a vírus mutálódott!!!
Intelligenciára tett szert és elszabadult. Az Apeh munkatársai cáfolják a hírt miszerint csak a számlát nem adó vállalkozókat betegítené meg. Arra kérünk mindenkit aki észleli a tüneteket, állítsa ki a számlákat és vallja be az eddig eltitkolt jövedelmét. A vírus ellen ez az egyetlen ellenszer!
Számlával milliókért !!!
A hír téves miszerint a minimálbérre bejelentettek immunitást élveznek.

hír: Magyar Önkéntes Vírusszolgálat
----
http://szentendreinyaralo.hu

:D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

infohoz:
1. higany csak vízben oldódó vegyületben
3. nemzetközi lista hivatkozása? (link?)
4. szlovákia nem kér a semmilyen magyarból.
5. mint 4.

+info
magyar oltóanyag: aki tojásallergiás az csak kórházban szuri, mert tojásfehérje származék is van benne.

francia oltóanyag: két részletben adandó be.

Már a Mikola is beoltatta magát tegnap délutánra.

Kérdéseidre nincs válaszom. :-(

3:

http://www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/home.htm

http://www.h1n1vax.com.au/s1/cs/auvx/1255922570499/content/1255922570467/content.htm

http://www.sanofipasteur.com/sanofi-pasteur2/sp-media/SP_CORP/EN/54/964/H1N1%20Oct08%20VA.pdf

5. az utókezelésről szólt a rendelés, ami főleg Roche Tamiflu. Kapcsolódik az amerikai Peramivir engedélyezése szükségállapot alapján.

francia oltóanyag: igazából kettő van. Egyik hatásfokozós (Humenza, 2 komponensű), és a másik anélkül (Panenza, terheseknek?). Az adagolás meg mindegyiknél eredetileg 2x 40 nap alatt, az én olvasatomban. Aztán mintha az lett volna végül a hivatalos álláspont, hogy elég 1x. Az aug-i próbákat 2-menetesre csinálták (nyilván), 93%-os védettséget hirdetvén.

Nálam most csapták ki a biztosítékot: "Az a legjobban veszélyeztetett akinek erős az immunrendszere, mert erősebb immunreakciót vált ki ami halálhoz vezethet..."

24 évig súlykolták belém hogy egyek sok vitamint, nyomelemet, gyümölcsöt. És most 1-ik napról a másikra én fogok meghalni!!!

Ugye semmi köze, ahhoz hogy akinek erős az immunrendszere, az vélhetően dolgozik, maga a dolgozó réteg, ott van a pénz és hát akkor a Média becélozza azt akik megtudják venni. Persze az HIV fertőzött, 2 infarktust átélt, cukorbeteg, szifiliszes 84éves bácsika sokkal nagyobb túlélési rátát mutat, mint én aki sportol, vitamint és nyomelemeket tol, meg nap mint nap fehérjét.

Annyira azt érzem hogy csak manipulálnak hogy vedd meg.

Gyógyszertáros barátom mondta, hogy 1 cég gyárt és csak 1 cég szállítmányoz Magyarországon oltóanyagot. (ő látja a beszállítókat, ill. beszállítót!!! mivel csak 1 van) Szerintem ez puszta gazdasági maffia, semmi más. Most olvastam webbetegen, hogy Mexikóban a 148 emberből 89nél nem tudják mitől haltak meg, nincs bizonyítva a H1N1. Hát kérem szépen?!

Bocsánat ha fellángoltam... de ez már azért sok!

Veszélyeztetettek a fiatalok, az idősek, de különösen azok, akik egyik korosztályba sem tartoznak!

:D:D:D:D:D:D A halottak kimondottan!

"Repülőgép zuhant a városi temetőre, eddig 4000 halottat találtak, de még ásnak...."

"...akinek erős az immunrendszere, az vélhetően dolgozik, maga a dolgozó réteg, ..."

Ezt az összefüggést levezethetnén némileg, azaz kibonthatnád az igazság minden részletét, hogy kiderüljön a logikai bukfenc.

10 éves koromtól, cirka 21 éves koromig megállás nélkül biológiát, biokémiát, kémiát, tanultam, többek közt eü gimiben, immunológiai, és genetika faktokkal. (aztán az orvosi első éve után rájöttem, hogy sokkal fertőzötteb vagyok informatikával, szal abbahagytam :)
Ezt nem vagizásból írtam, (már az 1/10-re sem emlékszem), hanem azért, hogy jelezzem: tényleg próbálok objektíven dönteni a h1n1 kérdésben.

A helyzet az, hogy mint minden vírus, állati gyorsan mutálódik, és nem meglepő, h. van egy ilyen vírnyák.
Több elmélet is létezik arra vonatkozóan, hogy milyen lesz a "szupervírus", amely kialakulását a nagy népesség, folyamatos környezet szennyezés, és egyéb (szerintem már a csillagjóslás témájába vágó) szempontok alapján biztosra veszik.

Ennek lehet elő futára a h1n1 is, ugyanis biztosra veszik a "szupervírus" kialakulását, csak senki nem tudja h. mikor, és milyen formában fog megjelenni. Ezért van k. tele a nadrágja mindenkinek.
Az megint egy másik kérdés, ez most jól jön-e a gyógyszeriparnak, vagy sem.
1ébként szerintem értelmetlen a kérdés, mert ha nem ez a szupervírus előhangja akkor megkeresik azt a pénzt, amit egy vitamin készítménnyel amúgy is bezsebelnének, ha viszont igen, akkor 10 éven belül gyógyszeripar sem lesz. (igaz semmilyen ipar sem)

Az átlagosnál alattomosabb, és egy kicsivel fertőzőbb a drága, mint a "hagyományos" influenza, és a halálozási arány is jóval kisebb.
A probléma gyökere valóban az (van aki már felismerte itt a fórumban) h. a nagyobb fertőző képessége miatt nem sima influenza járvány tör ki, (mint minden évben) hanem konkrétan kiesik a termelő réteg hetekre.

A tömeges megbetegedés akár a nemzet stratégiai ágakban is human erőforrás hiányt eredményezhet, ami jelenetkezhet pl: akadozó áram szolgáltatás módján is.

Gondoljuk el, ha futótűzként terjed szét, és elég ha 2 millió ember lebetegszik november hónapban!
Meghal mondjuk 1000 ember.
-Pánik.
- a kieső munkaerő miatt akadozó ellátási rendszerek,
- a termelés kiesése államcsőddel fenyeget (főleg most h. horror a gazdasági állapot)
- fantáziátokra bízom....

Neked sem jó, ha otthon majd megdöglesz, és a (még) egészséges rokonságod hiába visz orvoshoz mert ő is beteg, de ha nem, akkor gyógyszert nem kapsz, mert a patikus az már tuti elkapta, és ő is a halálán van.

Egy keményen fertőző vírus járvány nem effektíve milliós halálozást, vagy hörgő és tántorgó zombi hordákat jelent, ez nem a resident evil :))))

Viszont ha megáll az ország egy hónapra, 100 évet ugrunk vissza az időben :/

Ehhez képest az oltásból származó pár hányás, és minimális mellékhatás a népesség 1%-nál "igazán jó üzlet" mindenkinek.
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

"...biztosra veszik a "szupervírus" kialakulását, csak senki nem tudja h. mikor, és milyen formában fog megjelenni."

Szerintem jövőre és blu-ray.

2010 a vírusok éve lesz :DDDDD
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

+1 :D

# 4ee07848d68ff6b26ac9d518c96a7dda169954d5 #
http://err0rs.info /*IT & Much more */

DC-n és kazettán

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

az emberek természetes módon népi ellenállási jelképet csinálnak a védőoltás elutasításából, mert jobban bíznak _bármiben_, jobban hisznek _bárminek_, mint az általuk támogatással nem bíró, többszörösen hiteltelenné vált, érdeket érvényesíteni csak velük szemben bíró "kormányzatban", vagy a vele egy tőről fakadó, alapvető kérdésekben vele mindig összezáró mű"ellenzékben"

ez tragikus, hátborzongató (attól függetlenül, hogy az oltás jó-e avagy nem) - de természetes

+1

Félek tőle hogy amit írsz kimondatlanul, de igaz.
És ez tényleg szomorú.

Ami nem öl meg, az erősít...

+1

"Ami nem öl meg, az erősít..." Úgy tudom ezt nem szokták mondani szívinfarktus után.
---------------------------
Oszt jónapot!

Elötte vagyok, remélem így is marad.

Ez azért van alul, mert már annyi pofont kaptam az élettől, hogy azt nem kívánom sem Neked de másnak sem. ( ja és itt vagyok )

Ami nem öl meg, az erősít...

Ez motoszkált az én fejemben is, csak még nem érett meg a gondolat. :-{)E
Bős-Nagymaros szindróma ez a javából! Azaz szakmai dolognak beállított politikai ellenállás.

--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Csendben megjegyezném, hogy ezt a kormányt (és az utódját is) azok az emberek választják meg, akik annyira nagyon nem támogatják. Ennyire telik. Meg annyira, hogy inkább döglünk meg, csak gondolkozni és dönteni ne kelljen... Fel kéne ébredni, nem népi ellenállni kell, hanem kiállítani egy arra érdemes elitet, és rájuk szavazni (persze olyan országban, ahol a lakosság 80%-a gyanakodva néz arra, aki egyetemet végzett, vagy ahol két szomszédos gazda nem hajlandó anyagi haszon reményében összefogni, elég nehéz lesz).

http://haxel.hu/wodehouse-konyvek.html

nem pontosan értem milyen megválasztásról beszélsz a jelenlegi kormány esetén

Szeretném, ha a következő választásnál a részvételi aránynak megfelelően telne meg a parlament, mert akkor a 386 képviselő helyett lenne talán 100 képviselőnk, a többi hely üres lenne... talán kisebb lenne egyes képviselők arca, amikor arról beszélnek, hogy a többség őt vagy a pártját támogatta. És szeretném, ha a pártok támogatását is a részvételi arány határozná meg.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Persze Magyarországon soha nem kormányt választanak (az Orbán-Torgyán polgárkormányt sem választotta meg az emberek többsége), hanem pártokat, akik kormányt állítanak. Itt pedig rendre megválasztották azokat, akik az ilyen-olyan kormányokat kiállították.

és azt tudod-e mitől lesz illegitim egy kormány? (demokráciában)

Sajnos ezt én sem tudom, így kapásból.
De azt látom, hogy ezen a kérdésen nem nagyon kell az embereknek törni a fejüket, mert mindig van egy ember aki ezt megmondja nekünk. Amúgy sajnos mindig ugyanaz az az egy ember! :-{(E
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

+1

Az átalad hiányolt "elit" kitermelődése már megindult, csak még hosszú iudő kell neki. (min. két kormányciklus addig lemegy.)
De szvsz igazad van.
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Bárcsak igazad lenne, és elég lenne rá nyolc év...

http://haxel.hu/wodehouse-konyvek.html

Off: Aki Váncsa István humorát szereti, annak ajánlom ezt az írását a figyelmébe, remek kis glossza :)
A hivatkozott Windorfer-prognózis itt található.

Hát ez állati! Kösz, h nem maradtam le róla! :-D

hat gemdzab.. ez a topic hatalmas :DD
amugy ez egy szemelyes kerdes.. "Ha felsz a hekkertol, tegyel fel tuzfalat.." :>

# 4ee07848d68ff6b26ac9d518c96a7dda169954d5 #
http://err0rs.info /*IT & Much more */

Asszony olvasta reggel az internyeten, hogy a tegnap a lengyel egészségügyi miniszter beszélt volna arról, hogy a WHO tudatosan dezinformál az ukrajnai járvánnyal kapcsolatban. De mit tesz isten, pont a lényeges résznél megszakadt az élő közvetítés mind a tv, mind az internetes csatornákon.

Sosem hittem a nagy összeesküvésekben, de a WHO innentől elmehet a kurvaanyjába, az összes fanatikus oltáspárti barommal együtt.
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

Hubazz, mit fogyasztasz?

?
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

A drogra kíváncsi, amitől ilyen színes a világképed. :)

Nem nagyon értem, mi ezen a különleges... Adott a pletyka, miszerint nincs rendben az újinfluenza vakcinája. Adott a másik oldal, akik egyre látványosabban próbálják belédtömni az oltásukat, akár iszonyatos, blőd kamuinformációáradat árán is. És akkor ráadásul még ilyen "bakik" is előfordulnak. Ha ebben valaki nem látja az összefüggést, akkor az igen sajnálatos...
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

egyébként tényszerű egybeesés, hogy a látványosabb influenza kampányok mindig egybeestek a WHO előléptetési naptár ütemezésével (nem vicc).

Jode kit leptetunk elo?
Vagy hogy trollkodjak kicsit, WHO is WHO? :o

# 4ee07848d68ff6b26ac9d518c96a7dda169954d5 #
http://err0rs.info /*IT & Much more */

Ezek azok a szürke eminenciások, akik A Szervezetnek dolgoznak, és akikről általában senki soha nem hall. Lényegében a WHO *áciája, akik tkp. nem is a deklarált alaptevékenységgel foglalkoznak főleg (pl. oltásra pecsétnyomás) hanem foglalkoztatják azokat, akik a munkát végzik A Szervezet nevében.

http://www.who.int/employment/profiles/en/index.html

Persze nem a juniorokra kell gondolni elsősorban, és főleg nem az idénymunkásokra. Mi ezen a pályán nem focizunk ...csak fizetünk, olcsó munkaerőként. Ezért értem meg, hogy a ciprusi gyár miért nem szarozik a WHO stemplivel (szemben a GSK, Novartis és Baxterral), a mintát úgyis ők adják...

Nem szamitottam ilyen definiciora, tul lettem informalva, kicsit overflow hatas tort elo :D
Mindenesetre koszonom :)

# 4ee07848d68ff6b26ac9d518c96a7dda169954d5 #
http://err0rs.info /*IT & Much more */

ezqgtouvszfgc esetében ez nem szokatlan.

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,630593,00.html

http://www.businessweek.com/globalbiz/blog/europeinsight/archives/2009/02/sanofi_aventis_1.html

http://en.sanofi-aventis.com/binaries/20090309_mexico_flu_en_tcm28-24323.pdf

ennyit a médiáról...

ja, már magam is megszoktam (meguntam) ezt az ezqgtouvszfgc-t, kiadok egy új pwgent :) Stay Hungry, Stay foolish ...és kösz a halakat!

Ilyen azonosító mellett a jelszavad nyugodtan lehet almafa.

Just for FUN: http://www.youtube.com/watch?v=hlgMvKGBa2k

Érdemes leszűrni belőle az igazságot, és röhögni egyet a többi marhaságon :)

Pedig Icke egy rendkívüli ember, lásd például itt vagy itt.

Közben én is rákerestem erre a David Ickere.
Szóval egy műsorvezető, aki a nézettségben érdekelt. Így már értem hogy miért beszél így. Kell a nézettség, hogy drágán lehessen eladni a reklámidőt. Szóval most is a lóvé beszél belőle!
Ahogy elnézem a témáit az összesküvés elméletek és sikeres emberekbe történő belérúgás a fő profilja! http://buzz.miner.hu/david_icke
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Ez egy ritka nagy fasz. Bocs a ritkáért. Sok ilyen van.

Ma hallgattam radiot Veszprembol Pestre menet, es aszondtad ukrajnaban 900e, majd par nap mulva 2x annyi beteget szamoltak, ez most WTF? Reklamfogas?
+ Azokat a haziorvosokat, akik nem javasoljak a pacienseiknek a h1n1 elleni vedooltast 'eloveszik' (?)

ez csak nekem 0day?

# 4ee07848d68ff6b26ac9d518c96a7dda169954d5 #
http://err0rs.info /*IT & Much more */

18/1998. (VI. 3.) NM rendelet
a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről

Az egészségügyi szolgáltatók védőoltásokkal kapcsolatos feladatai

(2) Az oltóorvos
a) nyilvántartást vezet az általa oltandókról,
b) az általa oltandó személyek számára az életkorhoz kötött oltáshoz szükséges oltóanyag (a hozzá bejelentkezettek neve és TAJ-száma szerinti) igénylését - a védőnővel együttműködve - a rendelő helye szerint illetékes kistérségi intézetnek megküldi,

c) egyedileg elbírálja az oltás végrehajthatóságát

c) egyedileg elbírálja az oltás végrehajthatóságát
Az egyedileg a lényeges. Nem hirdetheti általánosságban, hogy az oltás fölösleges vagy káros. Ha így tesz, menjen politikusnak és ne praktizáljon orvosként!
Egyedileg pl. lázas influenzás betegnek megtagadhatja, sőt meg is kell tagadnia az influenza elleni oltás beadását.
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Az hogy nem javasolja a páciensének az oltást az szerintem egyedi elbírálásba tartozik, azt meg nem határozza meg senki neki, hogy az egyedi elbírálást mi módon kell elkövetnie, gyakorlatilag kiskapu.
Az viszont érdekes, hogy nagyon kevés orvos kapta (kérte hogy adják be neki) meg a vakcinát és ez a kép is érdekes, amin Falus Ferenc országos tisztifőorvost oltják be. Csak védőkupakkal az injekciós tűn nem kap meg semmilyen oltóanyagot az illető. De jó fogás a hitetlenkedőknek, hogy "látják én is beoltottam magam!"

Mutatok egy másik képet is: http://doc.javaforum.hu/FFoltas_meretek.jpg

Osztán mindenki döntse el, hogy volt-e védőkupak vagy sem.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Vedd le az üldözési mánia és össze esküvéselmélet szemüvegedet!
Én is kaptam bő két hete 2 db védőoltást. H1N1 és az úgynevezett szezonális vírus ellen is. Amikor a tűt tövig beszúrják akkor nem látszik csak a kónusza, ami egy műanyag kupakra hasonlít. A tű hossza szerintem nincs 15 mm sem.
Ilyenkor lehet egy fényképet lobogtatni és hülye aláírásokat kreálni hozzá!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Hát én már öreg vagyok, így nekem nincs olyan jó szemem, mint a többieknek, úgyhogy nem tudom eldönteni, van e kupak vagy nincs... :)
De azt tudom, hogy mikor nekem benyomták az oltást, akkor nem ferdén nyomták be, mint ahogy vért vesznek... itt ferdén tartják oda, engem meg egyenesen ledöftek :)

Az én háziorvosom pontosan így, alulról felfele ferdén adta be. Talán egy kicsit tompább szögben.
Amúgy 49 éves vagyok. Olvasáshoz 1,5 monitorhoz 0,75-ös szemöveget használok.
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Oké, akkor nem tudok mit mondani... :)
Úgy látszik az oltás dokinként változó... :)
Bár nálunk az asszisztens adta...

Csak egy kérdés, ha nem kötelező az oltás akkor némelyik iskolában miért hoz haza a gyerek a szüleinek oylan papírt, hogy engedélyezi a gyerek oltását, de a papíron csak engedélyezés van, nem engedélyezem rész nincs egyáltalán?
Ha a törvény szerint csak az oltó orvos döntheti el, hogy kapjona beteg oltást vagy ne, akkor mi alapján vonják felelősségre az orvost.
És még valami:
,,A FLUVAL P uniós engedélyezésével a cég nem is próbálkozott

Az EMEA (Európai Gyógyszerügynökség) és az OGYI honlapjáról letöltött hivatalos tájékoztatókból összeállított adatok. A magyar oltóanyag a „leghiganyosabb” oltóanyag, a Pandemrix higanymennyiségének 10-szeresét tartalmazza, ami az EPA (USA környezetvédelmi hivatala) idevonatkozó egészségügyi határértékei alapján egy 245 kg testsúlyú embernek megfelelő adag.

Ezzel a higanymennyiséggel nem engedélyeztethető az Unióban.
A magyar oltóanyag, a Fluval P ampullánként 50 µg tiomersalt tartalmaz.

Ez egy 245 kg-os testsúlyra méretezett adag. Ez egy átlagos testsúlyú, 60 kg körüli kismama esetében az egészségügyi határérték 4,1-szerese.
•1 A tiomersal konzerválószer. 49 %-a etilhigany.

Az EPA (USA környezetvédelmi hivatala) szerint methyl-mercury esetében az egészségügyi határérték 0,1 µg/testsúly kg.

A magyar oltóanyag tehát 24,5 µg etilhiganyt tartalmaz. A higany az anyai vérkörbe kerülve természetesen eljut a magzat szervezetébe is, akinek testében egy nagyon erős idegrendszeri fejlődés zajlik.

A higany legerősebb rombolóhatását az idegrendszeri fejlődés ellenében fejti ki. (A magzatban és a kisdedkorban nem működik a vér/agy gát.)"

Ilyen feltételek mellet mindenki más elsiklik, csak a háziorvos hibás persze, mert ő tudja, hogy milyen veszélyekkel járhat ez.

Hát a magyar állam már megrendelte a vakcinákat, nyilván ki is fizették 1x az egészet, most már nem akarnak leégni, hogy a nyakukon marad...

Az oltó orvos nem döntheti el, csak elmondhatja a véleményét...

És hogy miért ilyen egészségtelen, abba szerintem jobb ha nem megyünk bele, ne politizáljunk.

Szeretném megjegyezni, hogy itt van egy erős csúsztatás. Az oltóanyagok thiomersal-t (etil-higanyt) tartalmaznak, amely nem halmozódik fel a szervezetben, hanem kiürül (WHO oldalán utána lehet nézni). Az említett EPA határérték pedig metil-higanyra vonatkozik, amely viszont felhalmozódik a szervezetben, mert lassan ürül ki.

Aki a kettőt nem tudja megkülönböztetni, az ne fogyasszon sót, mert nátrium (amely erősen gyúlékony és kismértékben robbanásveszélyes amikor vízzel érintkezik) és klór (erősen mérgező, szúrós szagú, zöldes-sárga színű gáz) van benne.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Egy szóval nem említette az idézet, hogy felhalmozódik.
Ezen "szösszenet" alapján, meg terhes anyáknak nem ajánlják.

Will it ever be proved safe?
It is not possible to prove that thiomersal is completely
safe-epidemiology can only quantify a risk, not prove its
absence. As for many other vaccine debates, the public demand
for a study that shows thiomersal is free of risk cannot
be met. The best epidemiology can do is to indicate the confidence
limits to an observation occurring by chance.

A labor tesztek, meg nem kölönbözetik meg az ethil-higanyt a methil-hianytól, csak az össz higanymennyiséget nézik.
Igen az előző hozzászolásomban idézett szöveg írója, kicsit összezavarodott a mennyiségekkel kapcsolatban, viszont a lényeg, hogy terhes anyáknak nem ajánják, és nem az, hogy ethil- vagy methil-higany amit tartalmaz.

Szerintem ő már hetekkel ezelőtt megkapta, ez most csak cirkusz.

Mióta Mikola is beoltatta magát, a SE-n (azelőtt SOTE) megfordult a szél, a "maradék" 85% azóta jelentkezett oltásra.
Itt is "itt" tartunk.

Ma dél körül mondták a Sláger rádióban a hírekben, hogy válságos állapotban van egy H1N1 fertőzött terhes nő, aki BEADATTA a védőoltást.Aztán az esti híradókban azt mondták, hogy a terhes nő NEM kapott védőoltást.

Tudja valaki mi az igazság?

----------------------------
http://jailhouse.blogozz.com

Én azt a verziót olvastam, hogy a terhessége miatt nem kapta meg.

Olvasva a sok hozzászólást, a pro és kontra érveket, a videókat, a linkelt anyagokat.. kicsit olyan "Legenda vagyok" érzésem támadt.. sokan sokféle bogarat ültettek a fülembe.. el lehet játszani a film gondolatával is, ha már paranoia nemde?

Eddig úgy voltam eddig ezzel a h1n1-es dologgal, hogy egye fene, ha csak sóoldat is van abban az injekcióban, a lelkiismeretem nyugodt, de olvasom ezt a rengeteg dolgot és... egyre jobban nem tudok racionálisnak mondható döntést hozni...

Persze mindenkinek magának kell döntenie a jövőjéről, hogy kire hallgat és kire nem. Részemről a lehető legnagyobb döntés képtelenség uralkodik a fejemben.

Minden oltásnak meg van a rizikója. Nem utolsó sorban azért vagyunk ennyien és élünk ilyen
hosszú ideig, mert vannak oltások, amelyek miatt nem tudnak világjárványok kitörni.

Azt kell mérlegelned, hogy sikerül-e beletalálnod abba az iciri piciri kis lehetőségbe, hogy nálad lesz komolyabb gond az oltásból. Az nem kérdés, hogy lesznek körülötted bőven, akik elkapják és fertőzik a környezetüket - mint ahogy az a "hagyományos" influenzánál is működik. Ha nem akarod átélni a betegséggel járó kellemetlenségeket (táppénz, gyógyszer vásárlás) - akkor oltasd be magad. Ha védett szeretnél maradni és nem akarsz másokat tovább fertőzni, akkor oltasd be magad.

Kommunista bérenc! Biztos pártvonalon került arra a polcra. A WHO is kommunista és/vagy tőkés extraprofit orientált.
:-{)E vagy inkább :-{(((E
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

No. Először is köszönet mindenkinek, aki fizet a tb-be.
Megkaptam az oltást. Azt mondja a doki, hogy "először beadom a h1n1-et a bal karjába." Kérdem: "Talán a h1n1 ellenit, nem?"
Még pár nap, s - bár most fáj a karom, főleg a hagyományosinfluenzás - I am invincible!

Nem, H1N1-et :)

csak legyengített változatot ;)

Pontosítsunk! Nem legyengített, hanem elölt teljes vírust.
A magyar vakcina ezt tartalmazza.
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Mutter munkatársa, aki egy műtőben dolgozik, meséli, hogy 2 rokona meghalt. Mind a ketten 1-2 nappal előtte adatták be magunknak a H1N1 védőoltást. Az egyik 60, másik 80 éves volt. Előtte nem volt komolyabb bajuk. Nem hiszem, hogy leközli majd bármelyik média is.

Amúgy hugom 1 hónapja átesett a H1N1-en. Pár napig napig láz, izomfájdalom, "menni" alig tudott. Itt a családban később többen náthásak lettünk, de enyhébb lefolyással. Az utóbbi vagy szezonális infuenza volt vagy szelídebben válaszolt a szervezetünk, nem tudom. Mindenesetre azt hiszem hugom révén a család védett lett. Semmi eget rengető nem volt, amiért szaladnánk a tűért.

te pontosan honnan is tudod, hogy húgod a h1n1-et kapta el?

A háziorvos honnan tudja? Le vannak írva a tünetek, amik ha együttesen előfordulnak gyanakodni kezd és beküldi kivizsgálásra.
Bő 1-1.5 hónapja volt, elment háziorvoshoz, de nem küldte be. Akkor még nem is volt olyan nagy dobra verve. Szerencsére most már neten is úton-útfélen megtalálni az infókat.
Ezek megvoltak nála is a gyomor bántalom kivételével. Eddig egy náthánál sem voltak ilyen komplex tünetei.
Ettől még lehet, hogy tévedünk, minden esetre jó bizakodni:)

Jelenleg én egy 15 éves lányról tudok, aki közvetlenül az oltás beadása után 1 nappal halt meg. Média mélyen hallgat. Felment a láza és utána orvost hívtak, aki legyintett, hogy ez előfordul. Hozzá kell tenni, hogy az anyja nem akarta beadni de az orvos tanácsára ezt tette. Nos, mindenki maga mérlegeli a helyzetet. Valamiben meg kell halnunk volt Pál Tamás válasza az indexen megjelent cikkben, ahol 7 halálesetről tudnak.

--
http://szentendreinyaralo.hu

Majd a boncolás megmondja a halál(ok) okát. Addig mindenki csak találgat bizonyos mértékig.

A Szemmelversz E-gyetemen a Dr.-k egynegyede komoly formában bizonyítottnak látja (és terjeszti), hogy microchip-et csempésznek belénk a szurival (A részletekről annyit közölnek, hogy bárki könnyen utánajárhat - ha nagyon akar).

Fizikailag (víz, szappan) mosnak ezek kezet egyáltalán?

Mert egyébként nyilván "mossák kezeiket".

Látom, a drogfogyasztás már kezelhetetlen méreteket kezd ölteni.

Ezt nem hiszem el.
Nekem is küldtek kétségbeesett leveleket, hogy jajj chipet ültetnek belénk, mostmilesz.
Ritka állat aki ezt kitalálta... (van egy sejtésem, hogy ez is Molnár F. Árpád)
Csak ugye nem gondolta végig.
1. Elég drága így "végig chippelni" a fél világot.
2. Az átlagos nyugati polgárt teljesen felesleges.
3. Pont akiket tényleg követni kéne a műhóddal, annak nem jár oltás. (afganisztáni tálib vezérek pl.)
4. Az első röntgennél le lehetne vele bukni
5. Vígan és dalolva megosztják az adatokat az interneten, a gps-es mobillal adatokat osztanak meg, mobiltelefonon beszélnek, stb... (soroljam?)
Akit meg akarnak találni chip nélkül is megtalálják. No nem bánom, chip nélkül 10 perccel talán tovább tart a dolog....

Eszméletlen mennyi ökör van, és sajnos egy komoly részük a nemzeti radikálisokat "erősíti". (ez a chip őrület is onnan származik, a magyarság UFO eredetével, és a csoda táltosok -azóta már népes- hadával egyetemben)
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

'és sajnos egy komoly részük a nemzeti radikálisokat "erősíti".' - miért sajnos? Ezt a réteget lehet ilyen és hasonló ... őőő ... kevés bölcsességet tartalmazó dolgokkal etetni. El lehet gondolkozni, vajon az általuk hasonló hittel előadott többi "nézet"-ben mennyi igazság lehet. Aztán ennek megfelelően megbízni őket mindenféle közfeladatokkal.

http://haxel.hu/nyomda.html

Annak sikerült utánajárni (könnyen), hogy valószínűleg nagyon utálják Berencsi Györgyöt.
Valószínűleg nem is mancsolnak találkozáskor.

Igen. Főleg az elgondolkodtató, hogy egy "leterhelt" háziorvos hogy tud napi 5-10 háttérkutatáson alapuló mélyenszántó és magasröptű bejegyzést írni, reagálni a megjegyzésekre és néha interjúkat adni. Beleolvastam az írásaiba, nekem egy (valamiben) megbántott-megkeseredett ember benyomását kelti, aki minden-mindegy alapon áll hozzá a kritizált területhez... a bejegyzései nem konstruktívak, hanem tipikusan fikázós tartalommal bírnak, amely ugye széles olvasói rétenek imponál.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

Lehet, hogy igazad van. Lehet, hogy nem. A blogja nekem "sem jött be", viszont a riportban van egy-két érdekes gondolat. Az is mindegy, hogy igaz-e vagy sem, de mindenesetre lehet rajta gondolkodni egy kicsit. Ezt is írtam.

Az pedig hogy mire képes egy ember akármilyen leterhelés mellett is, ismeretlenül eldönteni egy kicsit meredek. Az az érzésem, hogy egy picit lenézed a csókát, mert másképpen gondolkodik, vagy talán mert gondolkodik.

Nem nézem le, de az "én tudom a tutit, mindenki más hülye" szöveg hiteltelenné teszi. Eleinte egész jó bejegyzései voltak, amelyek némileg konstruktívan álltak hozzá a témához, aztán idővel váltott a mostani mocskos szájú fröcsögésre.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

A cikk szerzője is elgondolkodtató: Szendi Gábor, egy közismert szcientológus. Akik minden oltást elleneznek.

Mondjuk eleve vicces, hogy a fenti portál szcientológus propagandacikket hoz le.

Azért veszélyes dolog, hogy orvosként hülyeségeket beszél. Olyanokat ír pl, hogy: "De nem tudjuk, mi lesz 10 év múlva ezekből." Közben meg hogyne tudnánk, hiszen ugyanezzel a technológiával oltanak Magyarországon 50 éve, és még nem volt vele gond... Vagy hogy a statisztika szerinte megegyezik a tippeléssel...

Egy virológus nyilatkozta, hogy a védőoltás nem véd meg az influenza betegségtől. Mivel véredben lévő antitesteket megtanítja a védekezésre, de az orrnyálkahártyán lévőket nem. Így a betegséget nem úszod meg, de ha bejut a véredbe ott nem csinál galibát. Tehát alapvetően annak kell beadni akinek amúgy is baj van az immunrendszerével és megborulhatna egy komolyabb vírusfertőzéstől. Vagyis annak édemes aki:
1) Idős
2) Megborult az immunrendszere (betegség vagy másból kifolyólag)

Féligazságokból szűrsz le hamis következtetéseket. Olvass utána!

Akkor légyszíves tájékoztass. Miben hibázok? Hogy akinek bedják az is megebtegszik (pont itt volt egy link ahol ezt nemzeközi kutatásokkal igazolták)? Vagy hogy ezek után csak gyenege immunrendszerű embereknek érdemes beadni?

Te állítottál valamit, hol a forrás?

Másrészt van itt jópár ember, akinek beadták. Nem betegedtünk meg. (Nem is ebtegedtünk meg. :-D ) Hol az a link, ami szerint pl. én nekem meg kellett volna betegednem?

Ki mondta hogy ha beadattad magadnak akkor meg kéne betegedned? Ez azért enyhe logikai bukfenc. Képzeld én nem adattam be magamnak, és mégse lettem (eddig) beteg, ebből még nem következik aki nem adja be magának az nem is fog.

"Féligazságokból szűrsz le hamis következtetéseket. Olvass utána!"

Ha tényleg értesz hozzá akkor légyszíves cáfold meg a gondolatmenetemet (amit leírtál az csak személyeskedés), és kérlek mutass rá arra hogy mi a féligazság és mi lenne a helyes következtetés. Ha meg nem, akkor légyszíves vegyél vissza az arcodból.

Linket nem biztos hogy tudok adni, mivel feleségem orvos, ő mutatta ezt a hozzászólást, és 1) nem tudom hol volt, 2) nem biztos hogy csak úgy be lehet ide linkelni.

Mielőtt postolsz hülyeségeket, olvassál már utána, akár a mai sajtóban is, hogy ez a virnya elsősorban a fiatalabb korosztályra jelent veszélyt.

No, most írj megint okosat.

Mi az hogy veszélyeztetett? Az hogy nagy valószínűséggel elkapja?
Akkor igen nagyobb valószínűséggel kapja el mint egy felnőtt mivel minden influenza amit átélsz részben védettséget ad. Kevesebbet voltak influenzások mint egy felnőtt=> Nagyobb valószínűséggel elkapják.
Vagy úgy érted hogy nagyobb valószínűséggel belehalnak?
Akkor nem. Egy gyerek immunrendszere ezt ki kell hogy állja - a statisztikai adatok alapján nem veszélyesebb mint egy átlag influenza plusz még kezelhető is nem úgy mint a legtöbb influenza. Plusz rájuk jobban vigyáznak mint egy egyedül élő idős nénire/bácsira.

Attól hogy egy gyerek nagyobb valószínűséggel kapja el nem jelenti hogy be kell oltani, mert mint írtam (nem én hanem egy virológus) a megbetegedés ellen nem véd.

A fiatalabb korosztály alatt jelenleg a 14-65 éves korosztályt értik. Tehát hogy ez pont nem az időseket veszélyezteti leginkább (mármint a fertőzés, nem a következmények). Egyébként ez ellen az influenza ellen nem sokat jelent a korábban átvészelt influenza, csak a szezonális ellen.

Egyébként az egy dolog, hogy nem nagyobb a halálozási arány, mint egy normál influenzánál (sőt, inkább kisebb). A baj az, hogy fertőzőképesebb. Legalábbis hol szokott nyáron, ősszel influenzajárvány lenni? Több fertőzött nagyságrendileg azonos halálozási ráta mellett = több halott. De nem is ez a lényeg, hanem a kieső munkaórák.

0-35 éves korosztályt értik per pillanat ez alatt. Statisztikailag meg majd tavasszal tudunk beszélgetni, hiszen egy kezdődő járványt az eddig lezajlottakkal statisztikailag összehasonlítani...erősen kétséges eredményt ad. Azt tudjuk, hogy az emberek szervezete nem találkozott még ezzel a virnyával, tehát...és mégis az elméletileg erős és leginkább még egészséges korosztályok szenvednek tőle jobban az eddigi adatok szerint.

Én 14-65-öt olvastam egy cikkben. De mindegy, a lényeg: nem a gyerekekre gondolnak kizárólag.

Én is úgy értettem, hogy az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy...

"A fiatalabb korosztály alatt jelenleg a 14-65 éves korosztályt értik."

Nekik is ki kéne bírni egy vírusos megbetegedést.

"A baj az, hogy fertőzőképesebb. ... Több fertőzött nagyságrendileg azonos halálozási ráta mellett = több halott."

ugyanakkor azt írod hogy

"Egyébként az egy dolog, hogy nem nagyobb a halálozási arány, mint egy normál influenzánál (sőt, inkább kisebb)"

Tehát pont úgy tűnik hogy azokra igazán veszélyes akinek más baja is van. Akkor meg miért is kéne beadatni magamnak és esetleg családomnak a védőoltást? Én nem azt mondtam hogy aki veszélyeztetett az ne kapjon, de aki egészsége annál meg kell fontolni, hogy minek a nagyobb az esélye az oltási szövődménynek vagy annak hogy belehal a h1n1-be?

Aki kapott az utóbbi években oltást a szezonális influenza ellen, és nem lett baja tőle, arra teljesen veszélytelen a H1N1 oltás, mivel a mellékhatásokat nem az új vírustörzs okozza, hanem az oltás gyártástechnológiájából adódó szennyező és hordozó anyagok - ez utóbbiak se a mennyiség miatt, hanem az allergiás reakció miatt.

A H1N1 azért okoz problémákat, mert az egyik szövődménye a vérzéses tüdőgyulladás, amely egészséges embernél is órák alatt halált okozhat, de túlélve is meg tudja nyomorítani az embert egy életre.
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

"Aki kapott az utóbbi években oltást a szezonális influenza ellen, és nem lett baja tőle, arra teljesen veszélytelen a H1N1 oltás, mivel a mellékhatásokat nem az új vírustörzs okozza, hanem az oltás gyártástechnológiájából adódó szennyező és hordozó anyagok - ez utóbbiak se a mennyiség miatt, hanem az allergiás reakció miatt"

Én úgy tudom nem tisztázott hogy mitől alakulhat ki pl. bénulás influenza oltás szövődményeként. De oltási szövődmény lehet a túlzott ellenreakció is.

"A H1N1 azért okoz problémákat, mert az egyik szövődménye a vérzéses tüdőgyulladás, amely egészséges embernél is órák alatt halált okozhat, de túlélve is meg tudja nyomorítani az embert egy életre"

Sima influenza is okozhat vérzéses tüdőgyulladást

"Nekik is ki kéne bírni egy vírusos megbetegedést."

Menj el Afrikába hastífuszos területre védőoltás nélkül. Nézzük, ki kéne-e bírnod? Mivel egy mérés nem mérés, vidd magaddal a családod is! Vállalod? (Félre ne érts, nem kívánok rosszat, csak egy gondolatkísérlet.)

A kérdés az volt hogy érdemes-e (értelemszerűleg magyarországon a HUP-osok körében) beadni az új influenza oltást.

Tisztázzuk: Én nem a védőoltás ellen mint intézmény ellen nyilatkoztam, csak az influenza elleni védőoltés ellen. Ugyanígy hülyeségnek tartanám beoltatni pl. gyermekeimet bárányhimlő ellen. A védoltás jó. Csak kezeljük a helyén.

Na, ez eddig tényleg nem volt tiszta.

De légyszi tényleg adj linket az "Egy virológus nyilatkozta..." állításodra!

Az a helyzet, h az emberiség olyan kezd lenni, mint a mezőgazdaság: nagyvolumenű (túlnépesedett), monokultúrás. Amelyben a kártevők is nagyobb pusztítást tudnak végbevinni.
Nyomatjuk a peszticideket...

(Csak hasonlat, nem kell túl komolyan venni ;-)

Értem én, értem én. Szépen bújtatva-kódoltan azt mondtad, hogy "a sok marha!"

Hol marad a mosolyka? :-)

Ilyesmire persze nem is gondoltam. Csak arra, hha nagyon megnő egy helyen az egyedsűrűség (pl. városokban), akkor az minőségileg más helyzetet teremt a betegségek terjedésehez. Mivel az emberiség "hozzánőtt" a városaihoz, ki kell valamit találnia. Továbbgondolva, a városok statikus alakzatok, de az emberiség rendkívüli mértékben mobilizálódott is és nem csak térben, de időben is "sűrűsödik". Globalizálódtak a betegségek!

A Debreceni Élettudományi Könyvtárban az alábbi linket küldték el a minap minden dolgozónak.

http://lenkeidoktor.hu/?p=263#more-263

Klassz ! Habár a jelen tényei erősen cáfolják az ebben foglaltakat. :)

Én nem értek hozzá, neki viszont ez a szakmája, szóval hitelt tudok adni annak amit írt. Egyébként a jelen tényei miben cáfolják a benne írottakat? (elég mondjuk 5 példa :) )

ps.: A félreértések elkerülése végett ez nem támadás akar lenni, csak tényleg érdekel. Egyfelöl nem követem a média ömlengését a dologról, másfelöl nem is hallottam semmit, ami megcáfolta volna a linkben írottakat.

Ez a szakmája? Táplálkozáskutató, nem virológus. vitaminkészítményeket áruló webshop-ot futtatnak, úgyhogy igen elismert kutató lehet, ha erre fanyalodik. Persze sosem lehet tudni.

Én is aláiratok valamit a feleségemmel, ő is Dr. Mondjuk azt, hogy az AIDS nincs is, ha meg mégis, kézrátétellel gyógyítható. Ez a szakmája, hát doktor. Az, hogy a földtudományok doktora, azt majd jól nem mondom.

"Ez a szakmája? Táplálkozáskutató, nem virológus. vitaminkészítményeket áruló webshop-ot futtatnak, úgyhogy igen elismert kutató lehet, ha erre fanyalodik."

Hmm... a linken belül csak még egyet kell kattintani, és: http://drlenkei.hu/content/view/12/ Nekem itt ez áll:

Orvos vagyok. 1986-ban szereztem orvosi diplomát Debrecenben, summa cum laude, azaz kitűnő minősítéssel.

Meg ez:

Ezt követően dolgoztam:
1.) Kutatóorvosként a Mikrobiológiai Intézetben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. A mikrobiológia a nagyon kicsiny, mikroszkópikus méretű élőlényekkel foglalkozik, mint pl. baktériumok, vírusok.

Meg ez:

2.) Belgyógyász lettem a DOTE (Debreceni Orvostudományi Egyetem) III. számú Belklinikáján.

Meg ez:

3.) Szülész-nőgyógyász lettem a DOTE Női Klinikáján. Tapasztalatokat szereztem szülészként, nőgyógyászként és az onkológiai osztályon dolgozva is. Az onkológia a daganatos betegségeket lenne hivatott gyógyítani.

Lehet, hogy butaság volt a részemről feltételezni, hogy ez a szakmája.

Azt meg, hogy milyen webboltja van vagy nincs, azt nem tudom, hiszen én a blogját linkeltem (és csak a Rólam részt olvastam el utána), de egyfelöl manapság állítólag minden orvosunk "nagyon sikeres" Magyarországon (persze nem tudom, mert nem vagyok orvos).

OFF

Másfelöl nem értem, hogy miért kell alapból lenézni egy olyan embert, akinek az a véleménye, hogy a gyógyszergyártók csak ugyanolyan profitorientált cégek, mint bármely másik cég, és így elsősorban egyáltalán nem azért küzdenek, hogy neked jobb legyen. Tudtommal (persze javítsatok ki, ha tévedek), a világ legnagyobb "iparága" (nem tudom, lehet-e használni ezt a szót) az gyógyszeripar (amie beleértem az orvosi műszereket is), így naívság lenne azt hinni, hogy minden tisztán folyik körülötte. Ez most elég konyhanyelven megfogalmazott vélemény, de nem vagyok szakmabeli.

Most mit gondoljak a szcientológiáról?

Nem tudom, szerinted mit mondjak, mit kellene gondolnod róla? :)

Csak olyat, amiért nem perelhetnek be.

Biztos nem egy rugóra jár az agyunk, mert nem értem mire akarsz kilyukadni.

guglizz utana...

Megtettem, és eszembe sem jutott a hapit összekötni vele. Biztos velem van a gond (rossz az aki rosszra gondol, mi?).

A szcientológia már a nevéből adódóan is nagyon tunományos, nem? :-P

Nem azért nézem le, mert más a véleménye. Azért, mert nem kompetens.

"Mivel felismertem, hogy ezek a parányi „kórokozók” valójában nem is kórokozók – bármennyire is riogatja a felelőtlen média újabb és újabb hisztériahullámokkal a jóhiszemű, de tájékozatlan közönséget – hanem olyan élőlények, amelyek csak jelzik, hogy már korábban is súlyos gondok voltak, nem láttam értelmét felesleges kutatásokra, áltudományos vizsgálódásokra pazarolni a figyelmem és energiám."

Magyarul a virológiát áltudománynak tartja. Namost ha a matematikát sarlatánságnak tartom, akkor nem érvelek matematikai tételekre hivatkozva. Szóval ez nekem nem virológus szakember. Biztos bennem van a hiba.

A világ nem olyan egyszerű, h az ún. szakemberek (papírom van róla!) tudják csak a tutit. Nézz körül: autószerelők, fogorvosok, kőművesek, programozók, rendszergazdák körében stb. Lehet nem "szakszerű" a véleményed adott dologről, de ha alaposan tájékozódsz sokféle forrásból, alapozhatsz rá olyan döntést, mintha egy szakbarbáréra tennéd. És a tévedés joga így a tiéd, nem másé :-)

Nekem az az egy is elég, hogy egy éppen felfutóban lévő járványt bagatellizál, amiről nem lehet tényeket kijelenteni, csak majd tavasszal.

Egyébként jól összeszedett irka-firka, de pl. a védőoltások jelentőségét eléggé lekicsinyíti, pedig a föld túlnépesedését többek között ezeknek is köszönhetjük, ergo, ha hasztalanok lennének ezek, ma nem lennénk ilyen sokan.

De az is érdekes, hogy az írás nyáron született,[szerk: amikor először olvastam, még júliusi dátum volt a végén] tehát nem is tudhatta akkor még a tények csokorbagyűjtésekor, hogy a H1N1 tünetei mégsem olyanok, mint a régi szezonális influenzáé.

Összehasonlítja a közlekedési balesetek halálozási arányát ennek a halálozási arányával. Érted. A kockát és a gömböt összehasonlítja, hogy tényleg egyenlő-e a sarkaik száma.

Negatívumként - kiemelten - hozza, hogy a hagyományos influenza oltása 50-60%-os hatékonyságú és csak pár hónapra ad védelmet. Azt elfelejtette kiemelni, hogy ez pont elég és hogy ezért évente kell beadni a szezon előtt. :)

Felrója, hogy nincs rendesen kitesztelve, amiben van valami, bár nem 100%-osan igaz, de azt elfelejti mondani, hogy erre nem is lett volna idő. Itt dönteni kellett. Vagy a hivatalos protokoll szerint tesztelgetik, ebben az esetben beadhatnák mindenkinek a járvány lezajlása után, bár akkor már minek vagy kockáztatnak, nem nagyot és a járványt megelőzik vele.

....

Szóval kicsit gyurcsányos a stílus. Nincs kibontva az igazság minden részlete, így sokszor fehérnek látszik a fekete és viszont.

Értem. Nem ismertem ilyen szempontból az előéletét (sem neki, sem az írásnak). Egyébként is gyógyszefóbiám van, ezért elfogadhatónak tűnt, amit állított, de akkor az így jártam eset forog fent.

egy ilyen oltást nem kell tesztelni. a gyártástechnológia ki van tesztelve. évek óta használják. most csak a kiinduló vírustörzs más. nem értem ezt a hisztit az oltás körül.

"most csak a kiinduló vírustörzs más."

Igen, csak olvasni/hallani lehetett olyan esetekről,-asszem németországban volt?- hogy élő virus is keveredett a vakcinába.
Lehet hogy a gyaártás során kapkodtak!?

Nem mindegy mit adnak be védőoltás gyanánt!

Meg olyat is(megnt németország) hogy a politikusok
egy spécibb oltást kapnak, mint a mezei polgár!
Ezt a televízióban közölték.

Mire gondolsz, ha ilyen "rémhíreket" olvasol/hallasz.

arra, hogy bulvár

Korrekt kis összeállítás, de a jó doktorról tudni kell, hogy hihetetlen profi a féligazságok keverésében, valamint hogy az eddigi öt könyve arról szól, hogy miképpen próbálnak terelgetni, befolyásolni az egészségügyben téged, és hogy mindezt persze megúszhatod, ha hihetetlen mennyiségű dr. lenkei-terméket vásárolsz. Tehát valahol őt is üzleti érdek és marketing mozgatja.

---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

"Tehát valahol őt is üzleti érdek és marketing mozgatja."

Ez biztos (ezen túl más is mozgathatja). De ez nem baj. Az egyik dolog, h a te érdekeiddel ez találkozik-e. A másik, h érvei összhangban vannak-e más tényekkel, forrásokkal. Biztosan vannak köztük olyanok is, melyek mögül a szcientológia lólába kandikál ki, ezeket akkor figyelmen kívül lehet hagyni. Az összeesküvés elméletek pl. mindig nagyon gyanúsak, ezeknél jogos helyből a kétkedés, míg végül ki nem mutatják a szérumból, h tényleg csipet tartalmaz :-)

Azt mondja a doktor úr, hogy mérlegelni kell a védőoltás várható előnyei és az esetleges káros mellékhatásai szerint. Ő azt állítja, hogy a védő hatás kétséges. Rendben van "tegyük fel", hogy én ezt elfogadom. Azért azt nem állítja, hogy biztosan hatástalan!
Egy másik írást idéznék: "A józan észre kellene hallgatni" - Berencsi György virológus, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) tudományos tanácsadója
Ebben ez a másik doktor, (aki nem vitaminokkal házal hanem elég magas polcra tették) ezt mondja: "A magyarországi vakcinát több mint ötven éve gyártják és alkalmazzák, ezalatt több mint húszmillió adagot adtak be, és soha senkinek nem volt olyan baja tőle, ami miatt aggódni kellene."
Én ebből azt szűröm le, hogy ha nyújt valamilyen kis védelmet és gyakorlatilag semmilyen káros hatása sincs, a beadással semmit sem kockáztatok csak nyerhetek vele!
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

A szcientologusok csak tudjak.

--
[citation needed]

Hogy jön ide a szcientologia?

Úgy, hogy Lenkei a magyar szci egyház egyik zászlóshajója:
http://objektivszcn.blog.hu/tags/lenkei_g%C3%A1bor

Értem. Nos, ilyen irányú elhivatottságáról nem volt tudomásom, de a linkelt szövegben én nem találtam erre utalást, szóval ez így off volt. (nem a Te hozzászólásod, hanem aki erre utalt)

lol

+1; kicsit kell csak utananezni es nyilvanvalo...

Tehát nem az számít, hogy mit mond, hanem h ki mondja.

A szcientológusok eleve ellenzik a védőoltásokat "vallási" okokból. Innentől ez náluk nem szakmai, hanem hitbeli kérdés. Tehát számít ebben az esetben, hogy ki mondja.

Tulajdonkeppen igen, mert pl a maghasadasrol se feltetlenul egy autoszerelo velemenyet tartanam hihetonek es megalapozottnak :>

Tehát egy szcientológus orvosi múltját el kell felejteni?

Félre ne értsetek, egy csöppet sem szimpatizálok a szcientológia eszméivel. Egyszerűen nem gondolom, h automatikusan el kellene utasítanom egy szcientológus tag által megfogalmazott állításokat. Vizsgáljuk meg azokat és vessük össze más forrásokkal!
Ha más vallások negatív vonásaiból kiindulva próbálom meg megítélni egyes tagjai szavahihetőségét, akkor elég sokmindent kidobok vele az ablakon.

Az embereket érdekek mozgatják (szeretem a csokit, mégis tényszerű az állításom, h a csoki finom :-), ez elkerülhetetlen.

Az autószerelő lehet, h olvasott ember és tud olyat mondani a maghasadásról, amit te még nem hallottál. Csak azért, mert ő mondta, helyből elutasítod? Ha utánanézel az állításainak más forrásokban is, eldöntheted, h igazat mondott-e vagy sem (persze ez még mindig inkább csak valószínűség, mintsem bizonyosság).

Az orvosi multjat/hozzaerteset eleg sok helyen vitatjak, mindemellett a vitaminbizniszben utazik, ezert nem erzem objektivnek a velemenyet.

Egy autoszerelonek is lehet velemenye, meg akar igaza is, de ha egy szakmabeli mast mond, nem kerdeses, melyikukre hallgatok, ennyi.

Egyetértek. Mindig megfogadom, hogy nem keveredek "vitába" a hupon, mert a nagytöbbség szellemi szintje nem fejlődött tovább a "Microsoft rossz. Minden ami rossz, az csak Microsoft lehet." szintű következtetési sémán. Nem állítottam, hogy amit a hapi mond, az biztos, hogy igaz, lévén, hogy nem vagyok orvos. Mondjuk én ezt belátom, a többiek viszont nem nagyon. Nekik ugyanúgy van egy más véleményük, amit egy másik orvos (esetleg orvosok) által tart megalapozottnak. Kísértetiesen hasonlít ez arra, mint amikor két laikus az operációs rendszerekről vitázik, és mindkettőnek hozzáértő emberek véleményére hivatkozik.

Gondolom ha ez a fazon azt mondja, hogy a rák egy kellemetlen dolog, akkor az hülyeség, hiszen tudjuk, hogy honnan is fúj a szél... Ha Bill Gates egy csomó pénzt ad egy gyerekalapítványnak, akkor az ökörség, hiszen mégis csak szegről végről Microsoft. És akkor ehhez még jöjjön egy kis politika is, hogy ha akármelyik politikus akármelyik mondatával is értesz/nem értesz egyet, akkor természetesen a politikus által képviselt/ellenzéke álltal képviselt pártba tartozol. Most is. Ha mertem linkelni a hapit, akkor természetesen én is szcientologus beállítottságú kell, hogy legyek.

No mindegy, a beszélgetésből kiszálltam. Jó pap is holtig tanul, néha megerősítést kell nyerjen, hogy miért is nem csinál az ember valamit (bonyolódik "vitába" a hupon).

Egyetértünk :-)
Nem sokkal ezelőtt írtam egy hsz-ben, h az iskolában retorikát kellene tanítani. Mindannyiunk nagy hasznára válna.

Netán a gyogyszer bizniszben van érdekeltséged? Esetleg az ő dumájúkat megkajáltad?

Ha van benne chip, lehet ár linuxot tenni? Vagy már az van rajta? Vagy W7? Vagy már volt ez a felvetés?:)

Semmit nem tudok a betegsegrol, csak annyit hogy allitolag van. Mivel nem hiszem, hogy velem is megtortenhet, igy nem foglalkozok vele.

Jelenleg náthás vagyok, "ég" a szemem, "kapar" a tokom, hamar elfaradok. 3 napja tart ez, ugye nem H1N1? :O
Johetnek a +1, -1 -ek:)

Az ilyen fórumtémákat olvasgatva mindig az a gondolatom támad, h az iskolában retorikát is kellene tanítani. De nagyon.

(Bocsánat! Hhitem szerint nem a tiédre válaszolva írtam..)

Miért, én például mindig szép kerek mondatokat írok; mondhatni: lingvisztikailag ott vagyok a szeren.:)
---
Mondd csak, százados... Ezek lajtam löhögnek...?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szónoklattan
"... Ma a rendszeres gondolkodás és önkifejezés eszköze, a kulturált érvelés, vitatkozás tudománya."
Amit persze szép kerek mondatokban mondatokban művelünk. :-)

De az és örvendez mert ha ezzek a tűneteid akkor nincs mellék szereplő. A h1n1 csak felerősíti a már meglévő esetenként lappangó bajokat és az okoz gubancot. Nekem is volt h1n1 em és a doki haverjaim mondták, hogy abból lábaltam ki. Ja és azért örvendez mert megkaptad a "védőoltást." :)

Vicc.

Háziorvosnál:

Doktor Úr! Mit tegyek a H1N1 influenza ellen?

"H"át "1"e"N" "1" almát!

most hogy már a sóder klubban is leadták 1 hónapja, nagyon friss poénként hatott :)

Update :)

Nem követem az ezzel kapcsolatos eseményeket, sem a médiában sem máshol.

Egy egyszerű kérdésem lenne, a témában teljesen tudatlanként.

Utánna jártam, sacc/kb 10.000 HUF 2 főre, a normál + az "új" influenza elleni oltás beadása.

Ha az "új" tényleg olyan veszélyes, ahogy az elején beharangozták, miért ilyen "drága"? Vagy én vagyok eltévedve?

Köszönöm.

udv
letix

---------------------------------------------
linux alapparancsok - http://www.doksi.atw.hu

Nekem a két oltás (H1N1 + normál oltás) összesen 3000 HUF volt........

--------------------------
Fit-PC2
eGroupWare hírek, letöltések, gentoo, ledger
eGroupWare hoszting instant, VPS csomagok

Én meg ingyen kaptam. Gondolom mert egy háztartásban élek :) ...vagy azért, mert kiszórtak egy csomót ebből és senki nem kérte, ezért a házidoki félt, hogy rászárad.

Zseniális kötelező darab!
és persze hogy elgondolkodtató márisss: http://www.youtube.com/watch?v=MtRJvilGTng#t=6m22s
Indul a szezon miniszter!
......
http://szentendreinyaralo.hu

..

a kisfiam 4 honapos, kizarolag anyatejen el.
anyuka eleteben nem talalkozott a h1n1 nicku virustorzzsel.
merlegelve kockazatokat utanaolvasva, tajekozodva.
csalad osszes tagja beoltatna magat.
ANTSZ tajekoztatoja szerint, az egy haztartasban elok ingyen! kapjak az oltast.
Regionalis ANTSZ szerint, Orszagos Epidemologiai Kozpont szerint 3.fazis van mivel jarvany.
Helyi ANTSZ kistersegi iroda szerint 3.fazisban oltanak csaladot igy ingyen
3. fazis kezdete szerintuk 2010.januar.1.
nagypapa elsetal haziorvoshoz viszi ANTSZ tajekoztatot haziorvos felhivja helyi ANTSZ-t
3. fazis oltasi kezdete 2009.december.15!
Par ora alatt mar 15 napot modosult az idopont.
kivancsi vagyok amikor en elsetalok anyukaval a haziorvosunkhoz vajon mit fog mondani.:D
asszem tovabbkuldom a bash.hura a sztorit.

OpenBSD 4.6/i386 theo for the prezident:D

Beoltattuk a 3 gyereket (9.5 év; 8 év; 5.25 év) H1N1 ellen. Semmi bajuk.
Én is beoltattam magam + a normál influenza ellen is, ha már ott voltam (a háziorvos olyan volt, mint egy oltópont: csak mondtam, fizettem, kaptam mind a két vállba).

Fájt egy kicsit a helye (eddig :)

Mivel tudőgyuszira hajlamos vagyok, nem adom meg az esélyt a szövődményre, különben hamar elpatkolnék, amit érthető okokból nem kívánnék megtenni.

Mindenki maga dönt, én sem kértem más tanácsát.

Van egy mondás: "Magyarország a 10 millió zseni országa."
Újból bebizonyosodott :) Úgy látom, csak nekem nincs orvosi diplomán :)

--------------------------
Fit-PC2
eGroupWare hoszting instant, VPS csomagok

Hehe, itt a kegyetlen dilemma:
Mitől félsz jobban? A vírustól, vagy az oltás esetleges negatív mellékhatásaitól?

" ha egy hétig nem megy az ország (legyen fele, optimista becslés) dolgozni, az elég nagy baj"

Bár csak dolgozna az ország fele!

De még a munkaképesek fele is elég lenne! :)

Mivel az oltásba nálunk még nem haltak bele, ezért én inkább azt választottam mint a nem oltást.

Most visszaolvastam a témát.

Annyi bizonyos, hogy könyvet már lehet irni róla (H1N1)
Tud valaki valamilyen kronológiai sorrendbe rendezett eseménygyüjtöről (megjelenés, hirek, média, események, lecsengés és végül tanulság) ?

Bár a tanulságra még vissza kell térni úgy két hónap múlva.

Szerintem ez a legfontosabb (Kronológia)

*-------------------------------*
* Ami nem öl meg, az erősít..*
*-------------------------------*

Üdv

Én be voltam oltva hini ellen.
Karácsony este jöttem ki a korházból.
Nem bántam meg hogy beoltattam magam, 2 hétig voltam kórházba, és nem hetekig lélegeztetőgépen :P
Meg megnyugtató, hogy pár évig nem leszek hinis :) (Vagy addigra, már kihal a médiából a HINI hisztéria)

Lázon kívül nem volt semmi extra.

BUÉK :)

Igen, a cikkíró a ló másik oldalán ül. Olyan cikk van, amit olyan névhez lehet kötni, aki ért is a lóhoz, a nyergében is ül, esetlek csak elfogulatlanul szemléli a ló két oldalán fetrengőket ?

Lehet kicsit OFF de:

Én megkaptam és rá egy napra eléggé lázas lettem...
Soha nem szokott semmi bajom lenni ebben az időszakban, de most rendszerint kisebb-nagyobb kihagyásokkal taknyom-nyálam egybe folyik 1-3 napon keresztül. Nem tudom, hogy az oltástól van vagy sem de ez van.
Mint említettem nem vagyok beteges fajta, inkább a széldzsekiben telelősnek nevezném magam, de hát most...

De hát most olyan telünk van, hogy a hét elején -16 a hét végén +16 fok van....ehhez rendesen kell öltözködni.

Hanem lennék lusta, leirnám időrendi sorrendben a megjelentetett hireket. Az index.hu n viszont találtam ilyet
http://index.hu/24ora/?s=&tol=2009-01-10&ig=2010-01-10&rovat=osszes&cimke=h1n1&p=11
(358 cimke=H1N1 2010.01.10)

Érdemes a címeket elolvasni, a többet nem is.
de még nincs vége.

Próbáltam volna pontos adatot keresni a tényleges számokra, de a legfrissebb adat is csak két éves amikor is még szó sem volt h1n1-ről. (vagy én nem jó helyen kerestem vagy nem publikus, vagy ...)

Topic off.
Viszont ennek kapcsán találtam azt az adatot miszerint 2009 sikeres év volt. A halálos balesetek száma 817 re csőkkent az előző évhez képest (996)
A hír innen: http://www.propeller.hu/auto/929375-megvan-a-2009-es-baleseti-statisztika

Részletesen itt: http://www.baleset-megelozes.eu/pics/2009_dec.pdf

Javallom azt a mentalitást bevezetni a közlekedésben miszerint
Legyél büszke arra, hogy figyelmes és előzékeny vagy még akkor is ha ezt más is megtehetné. (csak mert jólesik)
Topic on.

*-------------------------------*
* Ami nem öl meg, az erősít..*
*-------------------------------*

Nos egy 'kis idő' eltelt 2009 óta, de érdemes visszatekinteni, és következtetéseket levonni.

Ez a link röviden: http://www.demokrata.hu/cikk/a_h_n__panik_tanulsagai/

Itt egy kicsit hosszabban: http://www.forradalommost.bplaced.net/images/stories/forradalommost/Leleplezodhet_a_H1N1.pdf
*-------------------------------*
* Ami nem öl meg, az erősít..*
*-------------------------------*