Szabad Szoftver Pályázat 2009

 ( szorpi | 2009. október 14., szerda - 20:27 )

Kedves Egybegyűltek!

Még lehet pályázni mindenféle szabad szoftveres projektek támogatására (lásd baloldali sávon színes blokk)! Van valami igazán hasznos, jó projekted? Akkor ne tétovázz! Pályázz!

Másrészt kíváncsiak vagyunk, hogy mit szóltok ehhez a kezdeményezéshez. Jó-e ez, van-e hatása arra, hogy kicsit meglendüljön a szabad szoftver élet és fejlesztői, honosítói, ... közösség, vagy nem? Egyátalán lesz-e rá érdeklődés, vagy kiderül, hogy nem ez az az irány, ami megindítja a hazai fejlesztéseket, honosítókat, fejlesztőket, ... . Mit gondoltok?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha azt tudjátok adni a pályázónak, amire szüksége van, akkor jó dolog. Biztos van olyan munka, amihez pont pénzre van szükség, hogy mehessen. Ha az jó kezdeményezés, akkor szerencsés találkozás a ti szándékotok és a szabad szoftveres tenni akarás. Ha valakinek mondjuk szabadidőre van szüksége, azt nem nagyon tudtok adni :D
Vitzet félre téve ezt a pályázatot csak üdvözölni lehet!
Ha véget ér a pályázati idő, szívesen olvasnám, milyen volt a dolog a ti oldalatokról nézve. Voltak-e viták, vagy nagy tanakodások, milyen pályázatok érkeztek, mennyire jók estébé.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

"mondjuk szabadidőre van szüksége, azt nem nagyon tudtok adni" ebben nem feltétlen értek egyet veled, mert ha pl a pályázó 1M Ft-ot nyer, akkor lehet tudja úgy alakítani az életét, hogy jusson ideje a projectre.

De hogy a felvetéshez is hozzászóljak részemről is ez egy építő dolognak látszik (mégtán pályázok is), de a legtöbb a pályamunkák minőségén múlik, mert hiába a pénz, ha nincs olyan amire érdemes lenne költeni. Én csak remélni tudom, hogy itt összegyűlt szakemberekből akad pár olyan, akinek van kedve és ideje valami értelmes dolgot összehozni, és ha ez így van, akkor pont jóhelyen kopogtattok a pályázattal.

.:LISA PHP Framework:.

"nem feltétlen értek egyet veled, mert ha pl a pályázó 1M Ft-ot nyer, akkor lehet tudja úgy alakítani az életét, hogy jusson ideje a projectre."
Az igaz.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Jah, hát például vehet ki 2-3 hónap fizetés nélküli szabadságot, hogy csak egy bizonyos határidős munkával foglalkozhasson.

Ami nekem homályos, hogy a támogatás jogi és könyvelési oldala milyen?
Tehát például van 2-3 ember, aki csinál valamit hobbiból. Persze némi tőkével jobban is mehetne. De gyakorlatilag nincs semmilyen szervezeti keretük, hogy kinek adják a támogatást, hogyan számoljanak el vele. stb. Nekem ez homályos. :S

>>: sys-admin.hu :<<

Sajnos máshogy nem tudjuk megoldani, megbízási szerződést kötünk, amit akár magánszeméllyel is lehet, így a hobbi kicsit munka is lesz, majd amikor elvégzi a munkát, akkor kifizetjük neki. Hiába vagyunk közhasznúak, és hiába kapja meg az eredményeket a közösség (tehát ez nem üzleti tevékenység, hanem karitatív :-) ), ez itt nem sokat ér ebből a szempontból, tehát nem adhatunk "csak úgy" támogatást.

Végül is a megbízási szerződés az jól működhet.

>>: sys-admin.hu :<<

A megbízási szerződést sajna 17% járulék és 18% adó (ez utóbbi 36%, ha más jövedelemmel együtt meghalad valami határt) terheli friss tapasztalatom szerint. Bár a végösszeg kicsit több volt, mint amire számítottam, szal nem egészen látom át, hogy alkalmazzák a %okat.
Úgy 30% vagy 50% körüli a levonás mértéke.
(magánnyugdíj pénztári tagság nem tudom kötelező-e hozzá, azt előtte már korábbi fix idejű munkavégzés kapcsán rendeztem)

Azt hiszem idén nyártól változtak ezek a dolgok.

> hiába a pénz, ha nincs olyan amire érdemes lenne költeni

akkor pl. megbízhatnak cégeket olyasmikkel, amikre érdemes költeni

"de a legtöbb a pályamunkák minőségén múlik, mert hiába a pénz, ha nincs olyan amire érdemes lenne költeni"

Ez igaz!
Talán ennek a threadnak is köszönhető, tegnap 3 pályámű érkezett, ami örvendetes, hiszen talán több pályázatból az igazán jók is többen lesznek.
Én bízok benne, hogy lesz olyan köztük, amire érdemes költeni, de ez csak a pályázókon múlik :)

ígérd meg, hogy nem költötök pénzt rosszabb pályázatokra, akkor sem, ha még marad ki pénz

Én úgy tudom, hogy már megígérte.

>>: sys-admin.hu :<<

Hát ha nem is szószerinti ígéret, de benne van a pályázati kiírásban is, hogy ha nem kapunk elég sok jó minőségű, támogató pályázatot, akkor inkább nem osztjuk ki a teljes keretet és ezt komolyan is gondoljuk, azért került bele.

Részemről volt benne, csak nem költöttetek rá.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Szeretném kérdezni, hogy a "felmerülő feladatok, ha van értelme, akkor mérföldkövekre bontva, költségek, valamint rész
és egész teljesítések határidejeinek (szerződés megkötésének időpontjához viszonyítva)
összefoglaló táblázata" pontnál a költség alatt mit értetek? Ugyanis egy szofver fejlesztés esetén, legalábbis amit mi csinálunk, a fejlesztők idején kívül nincs felmerülő költség, a fejlesztést meg önszántunkból csináljuk, tehát nem igazán értem, hogy ide mit szeretnétek egészen pontyosan??

Köszi a választ ha még kapok.
Üdv.

.:LISA PHP Framework:.

Valami ilyesmi:

1. értelmes részfeladat: 1 hónap, 2 fő, 24 Ft
2. értelmes részfeladat: 2 hónap, 2 fő, 48 Ft
3. értelmes részfeladat: 1 hónap, 1 fő, 12 Ft
Összesen:
1 értelmes projekt: 4 hónap, 7 emberhónap, 84 Ft

:D

Mennyi idő is van még összedobni egy pályázatot? :D
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Holnap a vége, de ki van írva a balhasábban.

.:LISA PHP Framework:.

Bocsi hogy, értetlenkedek, de ez egy magánszemély esetén nincsen, hiszen nem adok pénzt senkinek, nekem nincs kiadásom, én magam meg amúgy is megcsinálnám, tehát max azt tudom megbecsülni ha pénzért csinálnám, mennyibe kerülne, de ez meg elég furi.

.:LISA PHP Framework:.

Igen, ez volt nekem is a problémám. A pályázat kiírása szerint kb 10 pályázatot támogatnának 3 millából, tehát kb 300 000 Ft-ot kaphat egy projekt.

Mondjuk 4000 forintos órabérrel (ha nem kezdő a pályázó, akkor ez szerintem elfogadható) ez 75 munkaóra, ami alúról veri a fél ember hónapot. Ennyiből nem sok mindent lehet kihozni.

Rendben van, hogy ha van egy Open Source projektem, amit lelkesedésből tolok, akkor ez mindegy, de akkor konkrétan mire kérem a pénzt? Persze támogassanak, csak nehezen számszerűsíthető, hogy mivel, legfeljebb úgy tudok mondani emberhónapokat, ha önerőt is számolok. Vastagon.

De épp itt van a csavar, mivel egyébként is csinálom, 5e Ft. is "jóljön" tehát 5.000-1.000.000 Ft.-ig tök jó ha támogatnak. Tippelek oda valamit és ez lesz.

.:LISA PHP Framework:.

"Rendben van, hogy ha van egy Open Source projektem, amit lelkesedésből tolok, akkor ez mindegy, de akkor konkrétan mire kérem a pénzt?"

Mondjuk tételezzük fel, hogy a projektedet nem tolod, hanem csak tologatod, mert kevés időd van, nem olyan jó a fizud, így elvállalsz mindenféle vacak maszekot. Hát akkor már nem jobb volna mindenféle vacak meló helyett a jó kis Open Source projektre kapni egy kis támogatást? :)

Hát igen ez éppen akár lehetne is. Igazából csak az az ellentét van, hogy szívesen kapnék egy kis pénzt, csak úgy motivációnak, de ha kiszámolom, hogy ennyi pénzért mennyit dolgoznék maszekolással, akkor sokkal jobban megérné maszekolni, mert kevesebbet. Persze ha éppen van pénzem, akkor hagyom a fenébe a gányolást és inkáb OS-t fejlesztek saját örömömre, és ha még kicsit támogatnak is, akkor pláne jó. Csak ezt nehéz odaírni, hogy projekt X hónap Y összeg csupán csak motivációnak :).

De azt hiszem ezt már túltárgyaltuk. Nem kötözködni akartam, maximálisan drukkolok a pályázatnak, inkább csak jelezni egy véleményt. Meg azt is értem, hogy ha SoC-os fix összegen gondolkoznánk, akkor meg a fix összeget nehéz belőni (persze egy első pályázat segíteni fog ezen is).

Mi is beadtuk 10-900.000 forintra a suliwikihez:

Magyar Debian Alapítvány

:-)

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Sziasztok,

Valaki, aki ott volt az eredményhirdetésen, le tudná írni, hogy mely pályázatok nyertek támogatást?

Üdv,
Gergely

Lesz hivatalos hír róla, sajnos az eredményt bár hallottam, megjegyezni nem jegyeztem meg.

Csak nevek hangzottak el, plusz annyi, hogy teljes vagy résztámogatás fog esetükben lezajlani.

Ha jól emlékszek még a pályázat témája sem hangzott el. Ha mégis, elnézést feledékenységem miatt.

Elhangzottak a pályázatok címei is elhangzottak. Hamarosan kikerül a weblapra.

Sejtettem. :-)