ScienNet

Fórumok

ScienNet : http://gazdagodjon.com/

Hasznalja valaki ezt a rendszert? Ha igen, akkor milyen tapasztalataitok vannak vele kapcsolatban? Megeri regisztralni? Latvanyos penzeket lehet vele visszakapni?
En a sok reklam hatasara figyeltem fel ra es igy utana olvasva jo dolognak tunik es meg a kis sarki ABC is az adatbazisukban van :)

Hozzászólások

Nekem a névválasztásuktól picit beindul a parám.

termeszetesen 100%-ban nem lehet kizarni hogy van valamifele kozuk egymashoz, mindenesetre nem szci fedoszervezet (mint amilyen pl a drogmentes maraton, narconon meg a tobbi jotekonykodasnak alcazott toborzoszervezet)
anno a prohardver.hu szcis topicjaban is szoba kerult
ha szci alapokra epitkeznenek, valoszinuleg megemlitenek a hubbard-fele techet, ugy tudom ez kotelezo ha hasznaljak (vagy csak nem tagadhatjak le ha rakerdezel? fene tudja)

mindenesetre ha kiderulne hogy barmifele penzugyi vagy szervezeti kapcsolatban allnak a szci-vel, azonnal kilepek :D

Lyoness konkurencia, gondolom pont úgy lesz@rják, hogy milyen rendszer van a gépeiden. Ezért a Lyoness is esélytelen nálam, mert a rendszerük nem kompatibilis mással mint a szeretett Windows-al. Annyit pedig nem tudok keresni vele, hogy én valahova Windows-t telepítsek. Egyébként mindkét rendszer működik, ha sokat forgalmazol, vagy sokat dolgozol vele. Na de mivel nem lehet jól keresni, ha ezek adottak?
______________________________________________________________________________
- Igazi alternatíva az Ubuntu-ra: www.blackpanther.hu vagy ha ez nem jött be akkor a microsoft.com -

Igen?! Sajnos én több, milliárdos forgalmat bonyolító céget veszítettem a qurva Lyoness miatt. De ha nálatok működik akkor dobj egy mailt és ha korrekt a történet akkor esetleg alád regelek és megpróbálom áthozni ezeket a cégeket...Persze, ha te is szeretnéd:)

Ui: én a kártyás vásárlói, pontlehúzós rendszerre gondoltam, hogy nem megy Linux alatt a Lyoness esetében.
______________________________________________________________________________
- Igazi alternatíva az Ubuntu-ra: www.blackpanther.hu vagy ha ez nem jött be akkor a microsoft.com -

egy biztos. a pénz elköltése nem termeli a pénzt. valaki bukik rajta. és biztos lehetsz benne, hogy azok nem ők lesznek. amúgy meg a névválasztás érdekes. _ha_ nincs semmi köze a szcientológiához, akkor a "mindent perelő amerikaiak" pont ezt nem perelték volna be? (pl. hitelrontás, vagy akármi miatt?) használd, ha akarod, de ne légy abban a hitben, hogy majd te jól meggazdagodsz azon, hogy "szórod a pénzt". ez nem kicsit hülyeség...

--
xterm

Bele húztak engem is a Lyoness-be, de lassan rá kellett jönnöm, hogy nem más mint a vásárlók befolyásolása, hogy mely üzleteket preferálják. Pl. az "zöld leveles" bolt volt benne, aminél hiába kapok vissza pénzt a vásárlásom után, ha ugyanazokat a termékeket egy másik üzletben olcsóbban megkapom.
Gazdasági válság van, és mi jobb annál, ha olyan rendszert hozunk létre ami az amúgy is eladósodott köznépet vásárlásra sarkalja?
Szerintem akkor éri meg belépni, ha eddig is azokat az üzleteket részesítetted előnyben, melyek benne vannak ebbe a rendszerben, vagy a mostaniaknál olcsóbbak.

Nem szándékozom vitát indítani...csak leírtam a véleményem...és szerintem befolyásolás. Ha meg minden cég benne lesz a rendszerben, akkor mi az értelme az egésznek? Akkor egy cégnek sem lesz nagyobb forgalma, hiszen ugyan úgy beáll a stabil állapot, mint előtte.

Jaja, engem is mikor hívtak, hogy csatlakozzak, úgy kezdem, hogy nem tudok kedvezményt adni, mert így is irreálisan alacsony árréssel dolgozunk. A válasz az volt, hogy akkor emeljek árat. Mi ez ha nem át@szás?

______________________________________________________________________________
- Igazi alternatíva az Ubuntu-ra: www.blackpanther.hu vagy ha ez nem jött be akkor a microsoft.com -

amit írsz nem biztos, hogy jó arra, amit felvetettem. a pénzt termelni kiadással nem lehet. amit te írsz, az a forgalom irányának megváltoztatása (időlegesen). ettől a forgalom mértéke nem nő. és ha nőne se termelne pénzt a kiadás... persze ettől még hihetsz benne, csak nem így van ;)

--
xterm

A sciennet (meg a konkurensei) szerintem egy idő után kifulladásra vannak ítélve. Nem tudnak folyamatosan bővülni. Azaz fennt fog állni az az állapot, amikor nincs több fogyasztás (nem növekszik a tag cégek forgalma tovább), mint azelőtt volt, hogy az egészet beindították. Meg sokan bele is fizetnek, amitől további kedvezményeket kapnak, stb., ez viszont leapad, ha minimálisra csökken az új tagok száma, esetleg szűkülni fog a kör. Azaz okafogyottá válik az egész rendszer.

********************
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkens)
http://holo-media.hu

Szerintem ti azt nem értitek, hogy a bukás része az üzleti tervnek. Nem buta emberek csinálják ezt, ők is tanultak a gráfokról meg az exponenciális függvényről, így egy pillanatig se gondolják, hogy örökké lehet növekedni, sőt, nyilván hónapokkal korábban látják azt is, hogy mikor van vége a játszmának.

És már csinálják is a következőt...

---
Science for fun...

+1 egyik ismerosom naluk dolgozik, es szepen levezette ugyanezt, ez csak addig mukodik, amig van olyan vasarlo, aki a rendszeren kivul van, es ha a bovules potencialja eleri a maximumot, a rendszeren kivuli boltok max tonkremennek, a rendszeren beluli boltoknak meg okafogyotta valik a kedvezmeny adasa, mert nincs szembenallo csoport, amivel szemben szuksege lenne erre.

---
return NEVER;

Ubuntu 8.10
HP nx6110
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3OTI2NzY5
www.tszebeni.hu

Ezt hívják telítődésnek, de ez soha nem következik be.
A probléma nem is ez, hanem amiért egyébként is "behalt" volna.

Egy MLM-rendszer hasonlóképpen működik elszámolását tekintve, mint egy hagyományos kereskedelmi rendszer. Vannak bevételei (vásárlások) és vannak kiadásai:
- áru bekerülési költsége
- logisztika
- adminisztráció
- jutalékok
Ami marad, az a cég nyeresége.
A ScienNet esetében a bevétel a kedvezmény összege, a kiadás az ebből kifizetett jutalékok és az adminisztráció.
Szeptemberi KSH adatok szerint Magyarországon a kiskereskedelmi forgalom 620 mrd Ft volt. Ha átlagosan 3 fős családokkal számolunk, és 350 ezerre tesszük a SN taglétszámát, akkor az a teljes forgalom kb. 10%-a (feltéve, hogy mindent SN-partnernél vett), vagyis maximum 62 mrd Ft. Ha feltételezzük, hogy a kereskedők 10%-a ad SN kedvezményt (ettől szerintem messze voltak), akkor az 6,2 mrd Ft. Ebből vegyünk átlagosan 10%-os kedvezményt (irreális), akkor marad 620 millió Ft bevétele a SN-nek.
Tekintsünk el az adminisztrációs költségtől, de vonjunk le 10%-ot (ha jól emlékszem, 1% kedvezményt tart meg magának a SN), így marad kb. 560 millió Ft.
Ez annyit tesz, hogy átlagosan egy SN tag havi 1600 Ft-ot keres. (Irdatlanul fölébecsült számokkal.)
Ehhez képest a sokat szidott Amway is jobb, ahol egy tagra átlagosan minimum havi 4000 Ft jövedelem jut Magyarországon.

Mi ebből a tanulság? Az MLM-rendszert a gyártóknak találták ki (1934-ben Carl Rehnborg kérésére fejlesztették ki a módszert a Nutrilite táplálékkiegészítők értékesítésére), nem a kereskedőknek. Egyszerű összehasonlítás:
Kereskedő:
- áru: 90%
- marad: 10%
Gyártó:
- áru+logisztika: 50%
- marad: 50%
Na, melyikből lehet ténylegesen jutalékot osztani?

Az újabbnál újabb MLM-rendszerek bevezetői is tudják ezt, ezért próbálnak "kiskapukat" találni a "forgalom", és ezzel a jutalékkifizetések fellendítésére (előlegfizetéssel szerzett pozíciók), de ez előbb-utóbb egyszerű piramisjátékká degradálja az egészet, ilyen alapon működött a SN is, és van még ilyen Magyarországon (direkt nem írok neveket). Ezért halnak ki ezek a rendszerek, nem a telítődés miatt (odáig esélyük sincs eljutni, előbb bebuknak).

Konklúzió: meg lehet gazdagodni egy MLM-rendszerből, de csak megfelelő hozzáállással, és főleg olyan termékkörrel, amire tényleg szüksége van valakinek (senki sem költ havi 70-80 ezret mosóporra, és a 16e Ft-os "mindenre gyógyír" lötty sem csodaszer).

benne vagyok. semmi scientologia nincs benne. en is tartottam tole, de felesleges volt.
egy biztos, nekem eddig 0 forintomba fajt. veszteni semmit nem lehet vele, nem is vesztettem.

Egy újabb lehetőség, hogy még többet tudjanak a népről.

Kiváncsi lennék, ez mennyiben tér el a hagyományos piramisjátéktól.
___________________________________________________________________________
MOS Technology 6510 @ 0.985 Mhz + 64 KByte (32kB RAM + 32 kB ROM)

Ez egy okosan kitalált pénzlehúzás. Attól piramisjáték, hogy fizess be X*10.000 Ft-ot és akkor, ha alattad is ezt teszik jó sokan, akkor visszakapsz X összeget. A fel nem használt befizetések pedig szépen egy bankban kamatoznak annak aki kitalálta a vásárlói rendszert. Sajnos adatbázisnak is felhasználható egy ilyen rendszer, mind a vásárlási szokásokat, mind az anyagi helyzetet elég jól nyomon lehet követni, innen mindenki fantáziájára bízom, hogy mit tehetnek vele.

Mindenütt jó, de legjobb a szabad szoftver !

Szélsőséges esetben akár azzal is számolni lehet, hogy eladják az adatbázist valami balkáni maffiának, ahol a vásárlási szokások alapján kiválogatják a tehetősebb kuncsaftokat és szépen meglátogatják őket egymás után... persze ez fikció, de akár miért ne? De csak ha neked nem elég az Apeh miatt aggódnod :)

miert beszelsz hulyeseget ha azt sem tudod mirol van szo? a belepes egyetlen fillerbe sem kerul (legalabbis nekem es paromnak ingyen volt), es utana sem kell egyetlen petakot sem fizetned ha nem akarsz - en pl. meg soha nem hasznaltam a kartyamat, a parom nehanyszor igen, de olyan helyen ahova amugy is ment volna

az lehet, hogy van halozatepitos resze is, de ilyenekkel eleve nem foglalkozom meg megismeres szintjen sem, a kedvezmeny jo es kesz...

Bírom az ilyen MLM fanatikokat.

Az Amway (Network 22, meg isten tudja most hogy hívják)-ba akartak beléptetni. Kezdődött a meeting:

MLM majom: "Mennyit költesz havonta tisztálkodási és háztartási szerekre, 80.000 Ft ugye?"
ÉN: "Maradjunk 2e-nél"
MLM: "Az nem lehet"
ÉN: "Lehet mert anyámmal élek 1 háztartásban"

Gondolkodik... most besz*rt az MLM szöveg, erre nem tértek ki a "tanfolyamon".

ÉN: "Most ugye gond van a matekkal, mert így nem 100 ember kell alám hanem lazán a 40xese és már nem is olyan jó biznisz"

Két héttel később (HTT) "hogyan tovább találkozó"-ra hozott egy magas pozíciójú makit.

Aki bevallotta ÉS MOST JÖN A LÉNYEG: "Vannak akik építő emberek és vannak akik fogyasztók" - Mondom erre : "Okés, így őszinte volt, nyúljam le a legjobb barátaimat, plusz 100-500 embert, családapákat, anyákat... kössz ez nekem nem kell!"

Nem neked kell elfogyasztanod, az ismerőseidnek is oda/eladhatod... hehehe... Na ez az a része a dolognak, ami az egészet hiteltelenné teszi. Picit olyan, mint az "akár 100Mbit/s sebességű LAN-os internet-kapcsolat" -- persze, a szolgáltató első eszközéig akár 100 fullban is összefütyül a kártya, de onnan meg a 48 portra van egy darab gigás uplink...

Az esetek 99,9% -ban így is megvan a 100Mbps.
Ez olyan mint a villamos hálózat, ha minden fogyasztó egyszerre szeretné kivenni a maximális teljesítményt akkor összeomlana. De szerencsére nagy szervezettség nincs a fogyasztók között, mert amikor a lakosság kezd el nagyon fogyasztani (pl. este), akkor az ipari fogyasztók leállnak.

Ez. Befizetsz x Ft-ot, aztán ha alattad h darab hü...hü...hűdeokos is befizet (h általában néhányszor tíznél nem kevesebb), akkor te visszakapsz k*x-et, ahol k>1.

Jogászabbul:
Melléklet a 2008. évi XLVII. törvényhez

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

14. Piramis-elvre épülő olyan eladásösztönző rendszer létrehozása, működtetése vagy támogatása, ahol a fogyasztó azzal a lehetőséggel számol, hogy – elsősorban további fogyasztóknak a rendszerbe való beléptetéséből, és kevésbé az áruk értékesítéséből vagy fogyasztásából eredően – valamilyen juttatásban részesülhet."

Jelen esetben egyértelmű, hogy a 10.000Ft-os "jogvásárlás" lehetősége ezt kimeríti, hiszen ez nagyságrendjében is több, mint a fogyasztói hálózatban elért/elérhető értékesítés, illetve fogyasztás alapján a rendszeren keresztulfutó jutalék összege.

Amit írtál az a Piramis, vagy pilótajáték. De ez nem az volt, mivel a 10.000Ft-ért nem jogot tudtál vásárolni hanem vásárlási utalványt amit később le tudtál vásárolni. Ezt a jogot a vásárlásokból is össze lehetett gyűjteni.

A pilótajátéknál nem kapsz semmit sem a pénzedért. Csak befizeted és ennyi. Az IlFerro az már az volt, mert ott semmit sem kaptál a pénzedért. még te fizettél azért, hogy reklámoztad az ilferrőt, na az tényleg vicces.

Az érdekes az, hogy más ilyen rendszerek (pl Lyoness) már jópár éve működnek rendesen, tisztességesen több országban. Persze ott tisztességesen adóznak is.

Nekem a tulaj korábbi ügyei voltak nagyon gyanúsak már az elején.

Én csak regisztráltam, de soha nem használtam. Egyszer akartam aztán kiderült, hogy a cég már nem áll szerződésben az SN-nel.

Van olyan netes számtech bolt ami alkalmaz hasonló ötletet. Pl ha regisztrálsz és vásárolsz elégedett vagy, javaslod a haverodnak, hogy ő is ott vásároljon akkor a bolt ad neked pontokat amiket le tudsz vásárolni ergó akár ingyen kapsz valami kisebb cuccot, vagy mondjuk 10-15% árengedménnyel. Ilyenek most is vannak ha vásárolsz pl 10e-ért kapsz egy utalványt aztán kapsz 5% engedményt a következő vásárlásból.
Gondoljunk csak bele hányszor javaslunk REKLÁMOZUNK egy-egy vinyót, procit, számtech boltot stb az ismerőseinknek, hogy ők is azt vegyék, mert mi elégedettek vagyunk vele. És a bolt vagy gyártó semmit sem fizet nekünk, pedig mi reklámoztuk őt és forgalmat generáltunk neki.

A 0.5% egy vásárló után nem sok pénz. A boltoknak sem volt sok az a 3-5% árengedmény. Viszont ha már van 1000 vásárlód (amit ha valaki komolyan csinálta egész gyorsan el lehetett érni) és az költ havi átlagban 40.000-et akkor már egész szép összeget kapsz. Pedig az emberek csak kenyeret, tejet, gyümölcsöt stb vettek.
Ismerek olyat aki otthagyta a munkáját mert elég szépen keresett ezzel, a kérdés az, hogy most mit fog csinálni?
Persze a minden vásárlásból 1% ami az SN-nek ment az már elég szép summa volt. Egyszer belemásztam, hogy hogyan is működik és kiszámoltam, hogy mennyi pénzt lehetne ezzel keresni. Sokat de nem gyorsan és sok munkával.
Én örülök, hogy nem foglalkoztam ezzel.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

Rosszul tudod. Vásárlási utalványt foglalóztál le és meg is kaptál egy 10.000Ft-os utalványt. Amit fel is tudtál használni levásárolni. De csak a kedvezményre tudtad felhasználni. GYK: pl befizettél 10e-et így van egy 10.000Ft-os utalványod és venni akarsz egy laptopot ami mondjuk 150e HUF. Kedvezmény 10%. Ekkor már van 10e-ed utalványban és még hozzá kell tenned 140e-et. Onnan tudom, hogy egy ismerősöm csinálta és részletekbe menően kikérdeztem mindenről amikor gépet akartunk venni. Ebből visszakapsz 1%-ot azonnal plusz még a 6.5%-át jóváírják mind utalványt. Tehát ekkor lesz 6.500Ft-os utalványod amit hasonlóan tudsz felhasználni. Az más kérdés, hogy a cégek 10e Ftos utalvány alatt nem foglalkoztak veled.

És ha nem fizette be valaki a 10e-et akkor mondjuk az előbbi helyen megvett egy laptopot mondjuk 200e x 15% kedvezmény=30.000 Ebből 1%-ot azonnal visszakapott ez 300Ft ezt utalták a számlájára. 1% ment a SN-nek, 1% ment jutalékba azokhoz akikhez regisztrálva volt az illető és 6.5% pedig jóváíródott az árengedmény számlán. Ha itt összegyűlt 10.000 ezer Ft akkor kapott egy új jogot az illető ha sok joga volt (nem tudom mennyi) akkor meg egyéb jutalékokat.
Ebben semmi átverés nincs. Csak az emebrek nagy rész nem érti, hgoy ezek a rendszerek, hogyan működnek nem is veszi a fáradtságot, hogy megértse és akkor már átverésnek tartja az egészet.
Ha adóztak volna rendesen akkor egy jól működő hosszútávú jövedelemforrásuk lett volna. De idióták voltak.
Azt mondják, hogy az ilyen rendszerekben a "piramis" tetején lévők kapják a nagy lét. Miért a hagyományos cégeknél nem a felsővezetés keresi a legtöbb pénzt? A hagyományos kereskedelemben az árban ugyanúgy benne vannak a reklám és egyéb költségek sőt ott még drágábban kapsz meg egy terméket. Kb 4-5x áron. Csak persze ezt nem "reklámozzák" Pl a nagy üzletláncok kisker árrése 30% körül alakul. Az már elég húzós. ÉS akkor még rájön a nagyker árrése az régió árrése, a gyártó árrése a Reklám ktg ami elég szép hányada tud lenni egy-egy terméknek. Nem baj a sok hülye meg el is hiszi, hogy olcsón vásárol.
Egyébként meg bárki többet kereshet, mint az aki "felette" van.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

Nagyon különböző dolgot írtál le: ugyanis az üzlet - vásárló (ajánló) - új vásárló rendszer normális és működik. Itt üzlet - sci - szint 1 - szint 2 - ... - szint n - szint n+1 - te a struktúra, ahol a lánc "két vége" között van kedvezményes adás-vétel tranzakció. A ténylegesen termékek ajánlására (NEM elsődlegesen az eladásra!) épülő normális MLM megoldásban hiába a sok szint, a tényleges termékforgalom/kedvezmény adása a kettő kombinációja: cég ... szint n - szint n+1 - (fogyasztó) A szint n+1 ajánlja a terméket, a cégtől kapja a bónuszt, a kedvezmény/adás-vétel viszont közte és a fogyasztó között történik.

Vegyünk egy egyszerű számtanpéldát. Szeretnél 100.000 Ft nettó, saját célra elkölthető pénzt az üzletből. Ez, ha vállalkozásban csinálod, és ügyes a könyvelőd, nagyjából 200-250.000 Ft bevételt kell, hogy jelentsen (nagyjából, de inkább a magasabb összeg). Ha ez az általad felépített/gondozott hálózat fogyasztásából jön össze, és a jutalékod 5%, akkor 4-5Millió Ft-nyi forgalmat kell hozzá bonyolítani.
Fogyasszon a rendszerben egy ember havi 45-50E Ft-nyit (többet nem, így is felülbecsültem), azaz folyamatosan legalább 100 főnek kell "alattad" lenni.

A végére egy kérdés: 4-5M Ft-os forgalmat bonyolító vállalkozásból szerinted mekkora az elvárható haszon/jövedelem?

És ahhoz, hogy 5milliós forgalmad legyen neked mennyit kell belefektetned? Hogy megvedd a rengeteg terméket amit megvásárolnak, hogy kifizesd az alkalmazottakat az üzlet fenntartási és egyéb ktg-eit? Kicsit ezen gondolkozz el. Mert mondjuk ha ezt saját magad bonyolítod akkor ha a tiszta nyereség mondjuk 10% 500e az elfogadható. De ott TE fekteted bele a pénzt TE fizetsz ki mindent.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

Szépen névhez lehet kötni a vásárlásokat, majd eladni az egész adatbázist..

Engem egy ScienNet-es volt évfolyamtársam szeretett volna bevonni, és akkor elkezdtem a Google-n utánaolvasgatni a fellelhető információkat. Akkor észrevettem, hogy a LYONESS korábban létezett már, ezért én megbízhatóbbnak ítéltem meg, mert mindenütt a forrás eredetét keresem, és abból szeretek "kortyolni". A feleségem nemsokára belépett, majd utána jómagam is.

Amúgy egy osztrák informatikus indította el a Lyoness-t, és az alábbi történetet találtam róla:

"A Lyoness-ötlet története hat évvel ezelőtt kezdődött. Egy osztrák férfi egy bécsi boltban vásárolt, és elég nagy összeget hagyott a boltban. Arra gondolt, ha már ennyit költ, járna neki egy kis kedvezmény. Alkudozni kezdett, de az eladó hajthatatlan volt.
Emberünk -nem kis bosszúságára- dolgavégezetlenül távozott, de nem hagyta nyugodni a gondolat: hogyan lehetne vásárlóként minél nagyobb kedvezményt szerezni egy-egy eladónál? Addig törte a fejét, amíg végül kitalálta vásárlási rendszerét: ha sok vásárló összefog, és egységes csapatként működve vásárol, az komoly előnyt jelenthet a kereskedők felé. Törzsvásárlói közösségként fellépve ugyanis akkora vásárlóerőt képviselnek, hogy megéri majd kedvezményekkel odacsalogatni őket az üzletekbe. Hubert Freidl, mert hogy ő volt az az úriember, meggyőzte a szemfülesebb kereskedőket, hogy kifizetődő az egyre bővülő csapat kegyeit keresni, hiszen ha nekik kedvezményesen adják termékeiket, a vásárlócsoport csak ott, náluk költi majd el a pénzét. Ráadásul a kedvezmények miatt idővel jelentős megtakarításaik lesznek, amivel szintén ugyanabba az üzletbe mennek majd.
Létrejött tehát a világ első vásárlóközössége, amelynek minden résztvevője: a termékpartner és a vásárló is előnyökhöz juthat.
Hubert pedig - a férfi, akit hat éve egyszerűen kinevettek az osztrák üzletben - ma már csak olyan helyeken vásárol, ahol saját cége előnyöket harcolt ki a vásárlóközösség tagjai számára. Ez a Lyoness. A vállalat mottója ezért lehetett a "Pénzvisszatérítés minden vásárlás után.""

Sokféle, bővülő területen, például tankoláskor is kedvezményhez lehet jutni.

Azért az ötlet nem teljesen eredeti. Létezett már minden kereskedőnek pontgyüjtő akciója, amivel a törzsvásárlóknak kedvezményeket adtak. A Supershop is már jópár éves találmány. Annak ellenére hogy a gyomrom felforúl a Scienetes MLM rendszertől, az még nem törvénytelen amivel foglalkoznak. A hírek is csak arról szólnak offshore szerű adóelkerülés történt. Ezért ma nagyon sok vállakozót le lehetne csukni, gyanítom hogy ez csak egy kirakat ügy, hogy az MVM és BKV meg minden másról ne beszéljenek az emberek.

Pont multkor agyaltam rajta. Nézzük:

- Adott 100 vásárló a piacon és ehhez tartozik 10 üzlet.
- Megjelenik a piacon egy ilyen társaság, aminek hatására 60 ember belép, valamint 4 üzlet is.
- A 60 ember inkább a 4 üzletben vásárol (ld törzsvásárló), amitől az a 4 üzlet úgy érzi, jobban megy neki.
- A pénz valahol forog, a többlet bevételből kap a társaság is (1%), az üzlet több pénzt kap, amiből megy a "kedvezmény" is.
- Ezt látja még 2 üzlet, aminek hatására belép. Ergó semmivel nincs beljebb senki sem, de cserébe még csengetni is kell.
+1 Az ilyen üzletek lehet, hogy látatlanban árat emelnek, tekintve hogy a vásárlók inkább hozzájuk mennek és nem néznek szét a konkurenciánál.
+2 Ez akkor érheti meg egy üzletnek igazán, ha amúgy is akart törzsvásárlói kártyát osztogatni, mert nem kell kiépíteni az infrastruktúrát.

Következtetés: ez addig működik, amíg több vásárló hisz benne, mint ahány üzlet belép. Ha hiba van a logikában, cáfoljatok meg.

De nem csatlakozhat minden üzlet a rendszerhez, pont ez a lényege, és nem fog minden vásárló sem ott vásárolni. Pl nem fog egy vásárló 1 órát buszozni, hogy 1%kal olcsóbban vásároljon, hogy ha 5 percre van egy közért. Nincs olyan, hogy piac telítődés. Egyszer erre egy kereskedő azt válaszolta, hogy "AZ MI?" és nevetett. Ennyi erővel már rég nem kötnének új mobil előfizetéseket, vagy új kábeltv-t, internetet stb.
Egy szűk területen lehet piactelítődés, de olyan területen ami nagy tömegeket mozgat meg ott nem.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

Én nem írtam, hogy a piactelítődés az amikor 0 a forgalom Lehet meg kéne tanuln olvasni. Ezt honnan vetted? Én üzletileg soha nem foglalkoztam vele, csak egy ismerősömet kérdeztem ki részletesen.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

Én benne vagyok, sőt, állítólag fater "alám" már szervezett is pár embert, de eddig bárhol vásároltam, sehol se tudták, hogy mi az a sciennet, vagy az volt a válasz, hogy "már tárgyalnak, de még nem tagok".
Szal eddig kedvezményeket nem sikerült kapnom - lehet, hogy rossz helyen vásárolok? Pedig majdnem minden második nap jön a hírlevél, hogy milyen új boltokat vettek fel, és kiket raktak ki, mert sumákolt.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."

nekem ezt az izet orakon at magyaraztak. de azt -- es most vessetek meg ha akartok -- nem tudtak megertetni velem, hogy a legeslegeslegvegen KI FIZETI A REVESZT ???

Ismerosom annyira nyaggatott, hogy beleegyeztem, hogy leptessen be, de szerintem marhasag, sosem fogok vele foglalkozni. Ismeros meg legalabb orul.

Nem foglaló volt hanem vásárlási utalványt kaptál a 10.000Ft-ért amit le tudtál vásárolni, de nem volt kötelező ezt az összeget befizetni.
Máshol is tudsz vásárlási utalvány venni. Vagy nem? Tévednék? Dehogy nem pl a Tigáz most reklámozza a GÁZ (vásárlási) utalványát. Akkor ők is piramisjátékot csinálnak?
Vagy ezek a cégek mind csalók?
http://www.max-city.hu/Szolgaltatasok/Vasarlasi_utalvany.html
http://www.fotomarket.hu/products.php?catid=37
http://www.ebolt.hu/CouponInfo.php

Nem a SNt védem csak a fogalomzavarokat kellene helyre tenni.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

A hsz-edből látszik, hogy nem ismerted a rendszert. 10e utalványhoz elég volt 160e-ért vásárolni egy olyan helyen ahol 10% az árengedmény. A részleteket leírtam valahol feljebb.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

No, azért ez, így ebben a formában nem teljesen ekvivalens... Vásárlási utalványra fogyasztói hálózatot építeni... Az ötlet nem rossz, csak a kérdés az, hogy mi volt a hálózat elsődleges célja, rendben volt-e a be- és kifizetések bizonylatolása, adózása, a befolyt összegek valóban (és garantáltan) fedezték-e ezeknek az utalványoknak az értékét (hiszen abból az x Ft-ból a fölötte lévő szintek jutalékába is került!), vagy a rendszerben kialakulhatott olyan helyzet, amikor a kibocsátott utalványok fedezet nélkül maradtak... Soroljam a gondokat?

mi az az "azonnali utalvany foglalozasa"?
nekem van sciennet kartyam, igaz soha nem hasznaltam. van a paromnak is, o ha jol tudom olyan zoldsegeshez jar ahol kapott ra nemi kedvezmenyt
egyikunk sem fizetett egyetlen fillert sem

biztos en vagyok hulye, de nem latom hogy ebben hol a piramis...

igaz, azt nem tudom hogy a boltok reszerol hogyan kell(ett volna) mukodnie a dolognak, de mint vasarlot, baromira nem is erdekel :D

Kedves doc ez a történet nem rólad szól. Te és a párod arra kellettél a SciNet-nek, hogy ne egyértelműen piramisjáték legyen a dolog. Kellett néhány statiszta aki nem rak be pénzt és akkor el lehet mondani, hogy nem volt kötelező fizetni...

De azért a beszervezéseken ezerrel nyomták, hogy fizess előre...

ok, igy ertem
a 'beszervezos' reszevel soha nem foglalkoztam, gyakorlatilag azt sem tudtam hogy letezik ilyen
bar azt meg mindig nem ertem, hogy ha a beszervezettek nem adnak penzt, akkor az honnan jon?
tehat ha en most behozok 15 masik emberket, akkor honnan lesz nekem penzem, ha egyszer egyikuk sem fizet egy fillert sem, csak siman hasznaljak a kartyajukat hogy 2-3% kedvezmennyel, 20 ft-tal olcsobban vegyenek mosoport?

+1, aki engem akart beszervezni, mindig elmondta hogy minimum 10 ezer forintot be kell adni "hogy valamit elérj". Hiába sírtam röhögve, nem hitt nekem. Több tízezer forintjának annyi.
Akárhogy is hívják, akárki is csinálja, bárhogy is van előadva, baromság az egész, és a nehezen megkeresett pénzt egyszerűen NEM ADOM ODA egy ilyen bandának. Se a következőnek, se annak aki öregkoromban fog b.szogatni.
De tegyük fel hogy elég kedvezményt kapok azért a tizesért vásárláskor hogy megtérüljön.
De az összeszedett lóvé után nem adóztak. Minden pénz amit összeloptak, megy az államkasszába. Pff.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Már többször beollózták:
http://www.vilaggazdasag.hu/vallalatok/kereskedelem/orizetben-a-scienne…

De mi lenne ha az end-userekre is rászállna az APEH. Végigmenne mindenkin (mivel van nekik szép nagy, rendezett adatbázisuk) akiknek van kártyájuk.
Aztán megnézni, hogy "AHHA, honnan is volt erre, arra, amarra pénz... mert bizony a munkáltató csak minimálbért jelent be utána, hogy vett 10%-kal olcsóbban LCD TV-t 2-3 havi fizetésén, de mellette közben zöldséget is."

Nem biztos, hogy kell ez nekünk, mikor a kormány is pontosan tudja, hogy divat a KKV körökben a minimálbér + fekete jutattás dolog.

Ez így beugrott :) bocsánat ha paranoid vagyok...

Azért az így összejött adatbázis nem használható fel csak úgy akármilyen "nemes" célt is szolgálna. ;-) Ha jól tudom hasonló van vatera, teszvesz ügyekben is. Ami szerintem érthető.

---
BornToBePuli
Software is like sex! It's better when it's free! ;-) -Linus Torvalds-

Szted a könyvelő mit csinál? :D Igen beküldik... És nem minden számla, csak az elkönyveltek, de cégről lévén szó van bejövő és kimenő számlája, és ennek van különbsége ezután adózik..

Részletekért keress fel egy könyvelőt..

És igen megjelent az APEH-nál:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/30/csak_magyarorszagon_mukodott…

Az, hogy a vásárlói hálózatba ingyen lehetett belépni, az valóban nem piramisjáték. Arról mi a véleményed, amit itt lehet olvasni: "...foglald be ezt a jogot 10.000 forintért..."? Két, párhuzamosan, a szervezők célja szerint összemosva futtatott dologról van szó -- a sima vásárlói hálózat építése, vélhetően mint fedőtevékenység működött a hiszékeny és/vagy kapzsi emberek lenyúlására és saját zsebek tömködésére kialakított, szándékosan nehezen átlátható matematikájú rendszer védelmére.

igen.
akár az apeh is egy mondvacsinált, nem bizonyított indok alapján kiállított határozattal.

viszont aki engem becsap, csal, lop, kárt okoz nekem, annak a vagyonát nem tudom zároltatni a nyomozás és ítélethozatal végéig, csak hosszú hónapok alatt, ami alatt szépen mindent eltüntet a nevéről.

lyoness-es cimboramnak mar hetekkel korabban felvetettem,h nekem nagyon nem tiszta ennek a 2 'cegnek' az adozasa, illetve a tagjai szamara hogy mosodik tisztara a visszautalt penz? Aztmondta,h ezek teljesen feher dolgok, tobb ugyveddel atnezettek anno.

Most a Scienet borulas utan ismet rakerdeztem,h megis mivan?:) Erre kozolte,hogy a Lyoness nem Scienet.. hat..

Alapvetően, aki azt hiszi, hogy érdemi munka nélkül lehet pénzt keresni (átlagpolgárról beszélek), az téved, és hülye naív, ha bedől az ilyeneknek. Persze a piramis csúcsán lévők jól járnak, de a tömeg sosem.

Ha pénz kell, más módot kell keresni az előteremtésére (munka, bankrablás akármi).
--
http://www.open-st.eu

A minap a forgalomban láttam nagyon törtetve sietni egy piros sciennetes autókát, gondoltam is, hogy nem mehet jól az üzlet, ha ennyire szűkös az idő, meg hogy a reklám így eléggé visszájára sül el. De így utólag érthető a sietség is, és a márka imidzsének figyelmen kívül hagyása is.

Egy személyt őriztbe vettek a ScienNet törzsvásárlói hálózat ellen adócsalás gyanúja miatt indított nyomzás során – értesült a Világgazdság Online.

Cikkek az ügyről

Attol fuggetlenul hogy van a halozatban ket "kulfoldi" ceg, akik szerintuk kulfoldon adoznak (ami akkor lenne igaz, ha a tevekenyseguket kulfoldon vegeznek, de Magyarorszag teruleten vegzik csak igy fioktelepet kellett volna letesiteniuk az APEH megitelese szerint, valamint az USA "offshore" cegek is csak az USA-ban mentesulnek az adozas alol, akkor ha a tevekenyseg helye kulfoldon van, de ebben az esetben abban a kulfoldi orszagban kell adozni, ahol tevekenykedik) es a penzuket vedeni probaljak, attol fuggetlenul valami blogon lattam ahol egy regisztralt tag mutogatja a beerkezo utalasokat (bizonygatva hogy fizet a ScienNet) es a ScienNet egy CIB-es szamlarol utal.

Ez egyebkent is jellemzo a hazai "offshoreozok" koreben, hogy CIB-nel nyitnak szamlat a kulfoldi ceg neveben. Amator.

--
http://bsdbased.com

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/30/csak_magyarorszagon_mukodott…

"Csak Magyarországon működött a Sciennet"
"Az LLC adófizetési kötelezettségének a bejegyzés szerinti országban sem tett eleget, adószámmal nem rendelkezik."
"A Magyarországon található szervert és a cég valamennyi számláját is lefoglalták, összesen 1,6 milliárd forintot."

Mar amennyire megbizhato hirforras az Index, de azert elegge egyezik azzal amit mondtam.

--
http://bsdbased.com

Apa, kezdődik! :-)

Ettől függetlenül szíves figyelmetekbe ajánlom:

A LYONESS karácsonyi road show-t szervez.
A karácsonyi road show útvonala:

* 11. 30. Nyíregyháza - Nyír Pláza
* 12. 01. Debrecen - Debrecen Pláza
* 12. 02. Miskolc - Miskolc Pláza
* 12. 03. Eger - Agria Park
* 12. 04. Salgótarján - Alba Üzletház
* 12. 05. Szolnok - Szolnok Pláza
* 12. 06. Békéscsaba - Csaba Center
* 12. 07. Szeged - Szeged Pláza
* 12. 08. Kecskemét - Malom Center
* 12. 09. Szekszárd - Park Center
* 12. 10. Pécs - Pécs Pláza
* 12. 11. Kaposvár - Kaposvár Pláza
* 12. 14. Zalaegerszeg - Zala Pláza
* 12. 15. Szombathely - Family Center
* 12. 16. Győr - Győr Pláza
* 12. 17. Veszprém - Balaton Pláza
* 12. 18. Székesfehérvár - Fehérvár Pláza
* 12. 19. Tatabánya - Vértes Center
* 12. 20. Budapest - Duna Pláza

A 18:00-kor kezdődő információs előadások helyszínei városokra bontva:

- Nyíregyháza - Lugas Szálloda, Prága u. 3.
- Debrecen - Hotel Divinus, Nagyerdei Krt.1.
- Miskolc - Pannónia Hotel, Kossuth u. 6.
- Eger - Hotel Korona, Tündérpart 5.
- Salgótarján - Környezetvédők Háza, Rákóczi út 11.
- Szolnok - Aba Novák Kulturális Központ, Hild János tér 1.
- Békéscsaba - Hotel Fiume, Szent István tér 2.
- Szeged - Megyeház, Rákóczi tér 1.
- Kecskemét - 3 Gúnár Hotel & Conference Centre, Kecskemét, Batthyány u. 1-7.,
- Szekszárd - Garai Gimnázium Díszterme, Szent István tér 7-9
- Pécs - Hotel Laterum, Hajnóczy u.37-39.
- Kaposvár - PTE Egészségügyi Főiskolai Kar Kaposvári Tagozat , Szent Imre utca 14/B., Földszint 1-es előadó terem
- Zalaegerszeg - Arany Bárány Hotel, Széchenyi tér 1.
- Szombathely - Tó Vendéglő, Rumi Rajki sétány 1.
- Győr - Hotel Famulus, Budai út 4-6.
- Veszprém - Völgyikút Ház, Kopátsy u. 2.
- Székesfehérvár - Novotel-Palást Terem, Ady Endre 19-21.
- Tatabánya - Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Stúdium tér 1.

az ilyeneket jo lenne nem reklamozni basszatok meg

Nincs semmi baj a BN-tel csak dolgozni kell. Mint egy vállalkozásban. Csak sokan azt hiszik, hogy azt a pénzt amit ott keresnek azt KÖNNYEN meg lehet keresni.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

A TRL Bluk -on beolvastak egy levelet az egyik usertől aki 2 millió forintot adott a Sciennetnek. Nem kapott és valószínűleg nem is kap vissza belőle semmit. Tönkrement.
Most ez: NORMÁLIS?

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Nem voltam egyértelmű. Az illető odaadta minden pénzét és most futhat utána és tönkrement (az illető).

A pénzét (minden más befizetésekkel együtt) kb. 1:1 arányban a be nem fizetett adó pótlására fordítják.

Szóval szerencsétlennek volt 2 millája amiből valami okos kezdő befektetést csinálhatott volna, most meg nincs semmije.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Az illető. De nehezen vergődünk zöld ágra.

Hiszen hogy jut el odáig a humán processzora hogy pénzt (ráadásul ennyit, ráadásul ha tönkrement, akkor minden pénzét) adjon egy ilyennek.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Engem az öcsém a "másik mosóport" nyomató társaságba akart beszervezni (az L betűsbe). Addig értettem a rendszert, hogy kedvezményt kapok, ami egy számlán gyűlik. Aztán amikor elkezdte mondani, hogy ebből "egységeket" kell venni, meg befizetéssel több "egységet" is vehetek, meg majd ezekből és az alattam lévők "egységeiből" marha jól meg fogok élni, akkor lefagytam. Sehogyan nem fért abba a kemény fejembe, hogy ebből hogyan lesz pénz a zsebemben. Mondta, hogy majd elhívja a haverját, aki már 800k-val van benn és ebből él, majd ő elmondja.
Szerintem most már annyira nem fog érdekelni a dolog :) Inkább indítok egy saját piramisjátékot.

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."

Igen, mert ezek olyan ostobák, hogy csinálnak egy MLM-et, fedőtevékenységet rendelnek hozzá, adót csalnak, aztán a végén hagyják magukat elkapni egy ilyen Magyarország nevű szemétdombon, ahol eddig asszisztált mindenki a tevékenységükhöz. Korrupciónak nevezik.

Fogalmazzunk úgy, hogy megcsíptek egy bábot, akit Leinemann Zsoltnak hívnak közös megegyezés alapján.

"hagyják magukat elkapni egy ilyen Magyarország nevű szemétdombon"

Szájbarágó következik azoknak akik képtelenek szöveget értelmezni és még fel is vágnak vele:

A Sciennet vezetősége gondolja azt Magyarországról, hogy egy újabb szemétdomb, ahol 2 évig nyerészkedhetnek mielőtt felszámolják a tevékenységüket.

Én nem gondolom azt Magyarországról, hogy szemétdomb, ez nem az én véleményem.

Úgy látom képtelenek az emebrek felfogni, hogy mi az a piramis játék és mi a hálózati marketing. Mert a kettő CSAK hasonlít egymásra de nem ugyanaz. Ha kapsz valami kézzelfoghatót a pénzedért akkor az nem piramisjáték. Bár vannak nagyon gyanús esetek. Pl Freedomrocks ahol kapsz egy szoftvert amit semmire sem tudsz használni havi 100dollárért. Jogilag nem piramis/pilótajáték mert kapsz terméket a pénzedért.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

Most jön az a rész, hogy ki gazdagodjon meg?

A közjáték utáni lehetséges végjáték

(Mindig is szerettem volna lenni valaki. Most, hogy viszem ki a szemetet, elhatároztam, legközelebb pontosabban fogalmazok - ügyelve a részletekre is.)

Amit ide esetleg be akarunk írni, az már itt le van írva 545 oldalon keresztül.

A GVH-ról annyit, hogy iszonyat nagy baromságokat tudnak csinálni. Volt egy cég amit elmarasztaltak, hogy félrevezeti a fogyasztókat a termékeikkel kapcsolatban. Aztán pár évvel később kiderült, hogy amit a termékekről mondtak igazak. És mindezt a hülye törvények miatt. Mo-on valami ritka ididóta törvénykezés van.
Miért lenne az félrevezető, hogy van egy kártyám amire árengedményt kapok? Hány ilyen kártya van? Most soroljam inkább nem.
Egyébként van olyan cég amelyik nem sérti ezen törvényeket? Ugyan már! Ma pl simán feljelenthettem volna az egyik mobilszolgáltatót, mert olyan szolgáltatást reklámozott amit nem lehet igénybe venni a rendszerük hibája miatt. Nem lehetett ma szerződést kötni, pedig a hirdetés szerint már nov 30-tól lehetne. Az volt a válasz, hogy még nem állították be a rendszert. Nov 30 óta nem volt erre idejük?
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

A Pallas Antikvárium kiadott egy könyvet; Tari Tünde-Takács Tamara: Az MLM rabszolgái voltunk.
A könyv médiatámogatója a ZSARU Magazin.

A könyv kiadása, legalábbis részben, feltehetően maga is a jó üzlet reményében fogant, de akkor is tanulságos elolvasni.

Az ismertetőjéből idézek:

"Ismerős beköszönés: az MLM üzletek tapsolós, sikersztorikkal megtűzdelt gyülekezései mindig így kezdődnek. És sokan, nagyon sokan elkezdenek hinni a kevés munkát, kis befektetést, rövid idő alatt nagy hasznot ígérő hálózatos, piramis rendszerre épülő üzleteknek.
Munkákat, barátokat áldoznak be egy jobb élet reményében, egy olyan világban, ahol a pénz nem boldogít, de boldogtalanná tesz, ha nincs."

A könyv honlapja:
http://www.mlmrabszolgai.net/

Egy könyves blog hozzászólásokkal:
http://konyvesblog.freeblog.hu/archives/2007/05/16/Tari_Tunde-Takacs_Ta…

Egy kapcsolódó fórum:
http://lapforum.lap.hu/mlm/az_mlm_rabszolgai_voltunk_c_konyvrol/2096889…