Képernyő energiatakarékos mód véletlenszerűen

Fórumok

Sziasztok!

Csak érdeklődöm, hogy másnál is előfordul-e az a jelenség, hogy a képernyővédőtől függetlenül elsötétül a képernyő. A következő sorrendben: Nem használom a gépet 5 percig, ezután annak rendje szerint elindul a képernyővédő. Megmozdítom az egeret, dolgozok vele, majd pár perc múlva energiatakarékos módba lép a képernyő.

A hivatalos fórumban ezt az összefüggést nem írták le, de szerintem olyan, mintha nem tudna arról, hogy azóta kikapcsolt a képernyővédő.

Hozzászólások

Hm.. Erdekes, nekem olyan volt, hogy hirtelen feketere villant a kepernyo majd, egy pillanat mulva vissza, de drotigazgatas, meg restart segitett.

Milyen wm kornyezetben tapasztalod ezt ?

http://djszapi.homelinux.net

Oké, megvan a hiba oka. A gnome-power-manager nem kapja meg a képernyővédőtől (gnome-screensaver), hogy megmozdult az egér és nem kell tovább müködnie. Persze ahogy energiatakarékos módba vált a képernyő, egyből elkezdi figyelni az aktivitást és ha megmozdítom az egeret, visszatér, de egyre jobban zavar ez a dolog.

Már csak azt nem tudom, hogyan javíthatom a hibát. Arra viszont rájöttem, hogy csak 64 bites arch csinálja.

Gratulalok, szep felderites! Ha van kedved/idod foglalkozni a buggal akkor szerintem elso korben probalj meg korbenezni a gnome bugok kozott (http://bugzilla.gnome.org/), hatha mar jelentve van. Az 587748-as bug valami hasonlo, bar nem teljesen ez, de lehet koze hozza. Aztan esetleg az ArchLinux foruman is korbe lehet kerdezni hogy masnal jelentkezik-e.