van ahol irjak a tejes pacot, bar marhahoz az nem az igazi szerintem, szoval olaj+mustarra gondoltam. keverjek bele tojast+lisztet? vagy csak a mustart fuszert es az olajat ossze, es abba a husi?
a vajon piritast ugy gondoltam, hogy veszek valami ehetobb gombat, itt a piac mellettem (skala). otletek hogy melyik a legjobb, ami nincs annyira elszallt arban?
- NagyZ blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 2733 megtekintés
Hozzászólások
Biztosan jó helyen tetted fel a kérdést? :D
Drukkolok neked, hogy jól sikerüljön! Ha biztosra akarsz menni, azért rendelj valami backup kaját is :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
trey gasztroblogja után szabadon miért is ne?
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hát fűszereket izlés szerint...., de a ha a pácba gondololtad a tojás-liszt kombinációt, akkor azt neee....
Elég aha előző este teszed a pácba a húst és hűtőben pihenteted.
http://www.kifozde.hu/pac.htm
http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.konyhamest…
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20040507/a_husok_fuszerezese_pacolasa/ ;)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pácban az én kedvenceim (sütéshez):
olivaolaj, hagyma (többféle), só, bors (többféle), szárított morzsolt zöldfűszerek (bazsalikom, majoranna,tárkony, kakukkfű), mustár, ketchup, kis méz, mustármag, koriander
A marhahús az simán pácolódhat 2 napig (valszeg a 3 se lesz sok neki).
A csirkét azt elég 1 napig pácolni, a halat pedig csak órákra szabad.
Remélem adtam jó ötletet :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
leirom mit terveztem holnap este odarakni (pentekig pacolni akarom a husit), Ti meg irjatok le hogy mennyire tetszik :)
Nekem egyáltalán nem, mert undorodom a marhahústól. Bocs, te kérdezted. :))
--
"Only an expert can deal with the problem"
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Neked sosem lehet a kedvedre tenni. :P
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hi, no a marhanak szerintem a 3 nap kell, eleg lehet a 2 nap is, de en mikor marhat pacolok steaknek akkor ott 1 het a pac. A mustar nem rosz, de inkabb zsirosabb es nem ilyen "jo" hushoz tennem, mert itt a husanak az izet szerintem kicsit elnyomna. az olivaolaj, vagy jo a sima olaj is + zoldfuszerek nagyon jo izt tudnak adni. igazabol az en velemenyem, hogy itt a husnak kell adnia az izt, es ha csak borssal meg olajjal (esetleg fokhagyma) pacolod akkor is jonak kell lennie! :) es jo is lesz ...
Gomababol en az olyan gomabakat szeretem igy piritani vajon, amiket majdnem egeszben vagy felben oda tudom tenni es meg zamatos gombaizu marad a belseje, a kulseje meg kicsit megpirul (sima csiperke pl).
A negybors martas szerintem ah sutod akkor tokeletes hozza, ha inkabb fott akkor a gomba, de ez izles kerdese. a sutesnel vigyazz nehogy tulsusd (ez nem lesz ropogos) mert akkor cipotalp effektus fog bejatszani.
remelem nem okoskodonak tunik de en mar megjartam parszor :P
szép napokat
zsömi
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
felreertettel: nem negybors martast akarok a gombahoz, hanem negyborsos pacba rakni a husit :)
3 nap pac meglesz, ma este rakom be.
akkor zoldfuszerek + fokhagyma + negybors lesz a nyero. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tojas lisztes pacokat nem szeretem, valahogy szamomra a szezon es fazon kevereses dolog.
Pacolni, hutoben max. 3 napig szoktam. Hasznalj velemilyen jol zarhato edenyt, mert atveheti a kaja hutoszagot.
Olaj+ecet+fuszer+so pacokat szoktam hasznalni. Olajnak valamilyen oliva olajat szoktam hasznalni.
Tejet puhitashoz es edes pachoz szoktam hasznalni. Pl. Tej+mez+gyomberben 2 napot erlelni a hust.
Ecetekbol lehet tobbfelet hasznalni. Ami jo volt az a sima ecet+malnaecet kombo.
A piacos gomba tokeletesen megfelel, de nezd meg, hogy friss-e. Ha a lemezei feherek vagy csak szurkesek akkor jo. A sotetebb esetleg mar kicsit tocsogos akkor felejetos. Vegszukseg eseten valami dobozos.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
tudtommal sot nem szabad a pacba rakni, mert megkemenyedik a hus.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Huh, asszem van nemi felinformacio itt.
A sozas hatasara a hus levet ereszt, mert a hussal erintkezo sokristalyok roncsoljak a sejteket. Ha sutesnel, pacolasnal, tulzasba van vive, akkor emiatt kiszaritja a hust ezert lesz kemeny lesz az. Ugyanakkor ha a sozast a sutes elott legalabb egy oraval ejti meg az ember, akkor a husszeletek felveszik a sos let.
Pacleben a so ugyanugy mukodik mint a tobbi savas osszetevo (mustar, ecet) azaz roncsolja az izomsejteket ezaltal puhitva a hust.
A masik gyakori tevhit, hogy a paclevel eleg megkenni, vagy felig belemeriteni a husszeleteket. Ez ket okbol is rossz, egyreszt az aerob bakteriumok vidaman elhedereznek a gyengen atkent husfeluleten, masreszt a pac csak a hus kulso reszen marad, pedig a tobb napos pacleves aztatasnak pont az a lenyege,hogy a hust atjarja a pacle.
Akiket jobban erdekli a tema, azoknak ajanlom Hervé This konyveit.
A husokkal es azok sozasaval a Molekularis gasztronomia cimuben foglakozik.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ah, hm.
en ott akarom hagyni ugy, hogy teljesen ellepje a pac, nem csak megkenni :)
szoval sutes elott 1 oraval sozzam be?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az egy ora nagyon rovid ido egy husszelet szempontjabol. Ez nagyjabol annyira eleg, hogy az eleresztett levet visszaszivja. Mint az korabban irtam, en a paclebe teszem a sot, es nem sozom a hust.
Huspuhitas szempontjabol tobbfele reakcio jatszodhat le.
Amikor savas kozegbe kerul a hus (pacolas, marinozas tipikusan ilyen, a sav elkezdi roncsolni a hust alkoto izomszovetet. Emiatt az izomkoteg fellazul es az igy keletkezo resekbe be tud hatolni a fuszeres le.
A huspuhitokeverek hasznalatanal, egy enzimes bontasi folyamat jatszodik le. Annyi a kulonbseg, hogy nem fogod erezni a savanykas izt.
A tejes puhitasnal azt hasznaljuk ki, hogy a hus rostokbol all, ezert mint egyfajta szivacs felszivja a folyadekot amibe belehelyezik. A tej abbol a szempontbol kulonleges, hogy a benne talalhato tejzsir sutesnel megakadalyozza a hus osszehuzodasat.
Vegul van a bruteforce modszer, amikor egy megfelelo atmeroju tuvel es fecskendovel zsirt injektal az ember a husba.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nálunk a marha bors+babérlevél+kevésmustár+simaolaj pácban pihen minimum két napig, maximum 5 napig — soknak tűnhet, de nem az:)
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ja, es azt tudtatok, hogy nem szabad a paclet barmire felhasznalni, mert rakkelto?
Some studies have shown that a reaction between creatine in muscle meats and amino acids caused by flame-cooking at high temperatures produces cancer-causing agents known as heterocyclic amines (HCA).
The American Institute for Cancer Research recommends discarding used marinade that has been applied to raw meats. Meats, such as red meat, fish, and chicken, may contain unhealthful substances which may enter the marinade, according to health experts attributed by the AICR. These substances would become neutralized in the cooking process but using the same marinade later in preparation holds the risk of reapplication. If additional flavoring from the marinade is desired, prepare a new batch.[1]
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
3 nap biztos nem lesz sok. En a steaknek valo hust 3-4 hetig szoktam erlelni. Ekkor az 1-1.5 kg-os belszint vagy hatszint bekenem libazsirral es racson pihen a hutoben 3-5 C-on.
Rendesebb steak ettermekben az erleles 4-8-12 hetig tart, mert akkor jon elo a hus igazi ize.
--
42
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni