skype4pidgin, mi a fene ;)

Sziasztok.

úgy gondoltam a fent említett program megér egy topic-ot! Ide írhatja, mindenki, kinek, milyen tapasztalatai vannak vele!
A projekt honlapja: http://code.google.com/p/skype4pidgin/
Akinek esetleg Hardy csomag kell, itt egy újabb: http://www.getdeb.net/app/skype4pidgin

Hogy mi is ez? Ez egy olyan "plugin" a pidgin-hez, ami segítségével a pidgin-ben tudjuk kezelni a skype-os kapcsolatokat! Magyarul /bár a skype-nak futnia kell, egyenlőre, de dolgoznak ezen is/, a kontaktok, ott jelennek meg, tudunk hívást indítani, fogadni, írni, és mindent, mintha natívan pidgin-el "skype-olnánk"! Használhatjuk a pidgin libnotify plugin-jét az események megjelenítésére, használhatjuk a pidgin musictracer-jét zeneinfók autómatikus küldésére, stb, érdemes kipróbálni! Js, és van vidózos verzió is, bár vindózom nincs :P, meg OSX.

Tapasztalatokról:
Én Ubuntu Hardy alatt próbáltam a fent említett csomagot, pidgin 2.5.1-el ( http://www.getdeb.net/app/Pidgin ), musictracker 0.4.7-el ( http://www.getdeb.net/app/pidgin-musictracker ), nálam tökéletes, semmi fagyás, ilyesmi, XMMS-el megy a zeneinfó, megy a hívás indítás, fogadás, fájl küldés, fogadás, chat! Nekem nagyon bejött!

Akit érdekel, hajrá, és várom a véleményeket!

Üdv

Hozzászólások

Próbáltam már, és tetszett is.
Nem használom mert futnia kell a Skype-nak is.
"bár a skype-nak futnia kell, egyenlőre, de dolgoznak ezen is"
Majd használom ha végeztek a munkával, addig is szurkolok nekik. :)

-----
HaNs

hasznalom. hogy fut a skype is nem tulzottan zavar, pidgin iditja/allitja, csak plusz egy ikon a talcan, illetve az extrabb funkciokat abbol hasznalom. amig ezt nem probaltam, soha nem volt kedvem kulon skype-ot inditani, most meg mar raszoktam vele a normal telefonok hivasanal is:-)

én használom, bevált...
néha a skype chatboxa felugrik, de meg lehet szokni...

Mukodik, par ismeros mar regota hasznalja mert Orca nem tudja olvasni QT4-es cuccokat, viszont igy megkerulheto a dolog. Ezen a felhasznalasi modon kivul viszont ertelmet nem latom.

/bár a skype-nak futnia kell, egyenlőre, de dolgoznak ezen is/

Nem kötekedni akarok, de hogyan dolgoznak rajta? Bruteforce kvantumszámítógéppel? Skype kulcs megvásárlása millárd $-okért (amit még a titkosszolgálatoknak se adtak ki)? Utána az ügyvédet ki fizeti? Vagy a "fejlesztés" költségeit? ;)

X+1. Skype API újracsomagolás - feljebb írták, sok értelme nincs, ha már a skype fut, miért nem azt használod?

Fringnél minden IM hálózat egy központi gatewayen keresztül érhető el, ott pedig egy licenszelt kliens csatlakozik a különféle IM szolgáltatókhoz.
Ha a Pidgin fejlesztői elindítanak egy ilyen szolgáltatást, tetemes lenne a fenntartási költség... A felhasználók fizetnének a kliensért ezután?
Arról nem is beszélve, hogy a Pidgin normál esetben közvetlenül csatlakozik az egyes szolgáltatásokhoz.

Tehát nem, nem megoldható úgy ahogy a Fring csinálja (az adatvédelmi szempontokat pedig meg se említem).