Brother MFC-465CN

 ( john_silver | 2008. szeptember 3., szerda - 20:45 )

Szeretném a régi nyomtatómat meg a szkenneremet leváltani és a tárgyban lévő eszközt néztem ki.
Tudom, hogy a multifunkciós készülék általában kompromisszumot jelent, ezt a cikket olvastam ami felkeltette az érdeklődésemet.
A fax nem lenne túl fontos, de nem találtam másik olyat a Brother-nél ami mindezt tudja, de nincs rajta fax, de van rajta LCD kijelző amin a képet is meg lehet nézni és az ára is ilyen kedvező.
Olvasgattam fórumokat meg megnéztem a Brother linuxos oldalát és ha jól vettem ki linux alatt is megy a fax a nyomtatás és a szkennelés. A nyomtatás, és szkennelés hálózatból is.

Akinek van esetleg bármilyen tapasztalata a Brother tintasugaras nyomtatókkal kérem ossza meg velem akár winen akár linuxon.
Ami még szintén nagyon szimpatikus, ha itt veszem akkor az ÁSZF-jük szerint ilyen a garancia:

"VII. Garancia, szavatosság

VII.1. A jótállásra és a szavatosságra a Ptk-ban és a 151/2003. (IX. 22.) kormányrendeletben foglaltak az irányadók. A Brother irodatechnikai termékek mellé három éves teljes körű magyar garanciát biztosítunk. A garancia folyamatosságának feltétele az évenkénti térítésmentes átvizsgálás."

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

van egy 115c-m, megy a nyomtatás és a szkenner is linux alatt is, de egy picit molyolni kell vele, nem out-of-the-box sajna :(
csak 2 bajom van vele:
1, minden áram alá helyezéskor tisztogatja magát, ha meg nem kapcsolom ki, akkor képes éjjel 2kor fejet tisztogatni, kellemes ha egy légtérben alszol vele :D
2, nekem 4 patron van (fekete+3 szín), ha egy is üres, akkor nem nyomtat... érted, nyomtatnál egy fekete-fehér lapot, de nem tudsz, mert a kék elfogyott :(

Linux alatt nem próbáltam, Win-nel pöpec.

Telnet-re ezt böfögi:
Brother NC-150h Command Console
Copyright(C) 1999-2007 Brother Industries,Ltd.
KASAGO TCP/IP Copyright (c) 1997 Elmic WESCOM, Inc.
Copyright(C) 1983-1998 PACIFIC SOFTWORKS INC.

http://host.domain.tld-re ezt:
404 Not Found

Doksiját idő hiányában nem olvastam, ha van webes interfésze írd már le, hogyan éred el.