[Megoldva] Canon Pixma MP 140 nem nyomtat

Fórumok

Adott a címbeli multifunkciós nyomtató. Találtam hozzá, Linuxos drivert a Canon oldalán, ami működni is látszik...

Nyomtatási parancsot kiadva, lapot behúzza, de ahogy húzza, úgy köpi is ki üresen... A nyomiban van színes és fekete patron is, fénymásoló módban nyomtat gond nélkül...

Merre induljak? Aki tud, kérem segítsen, adjon ötletet, mert furcsamódon a nyomtató listában, MP 140 nincs is. Mármint ilyen nevű driver.

Szerk: a Gutenprint megoldotta gondomat.

Hozzászólások

én javaslatom:
1. wines driver letölt
2. cabextract
3. PPD file megkeres
4. webes cups-os felületen nyomtató hozzáad.

Bár a hardy esetén semmi gondom nem volt a nyomtatómmal, bedugtam az usb-be erre előjött meglepetésemre egy buborék, hogy akkor most ő betöltötte a drivert, aztán meg minden ment. Kihúzásnál meg azt mondta, hogy akkor most ennyi volt köszi szépen. Megint bedugtam, aztán azt mondta, hogy akkor megint betöltötte szevasz. Szóval hardy esetén semmit sem csináltam, a nyomtatók között nincs canon, amíg be nem dugom az usb-t. Gondolom valami udev és hald varázslat lehet a háttérben.

Nekem is ilyen nyomtatóm van, két driver van hozzá, az egyik a fentit hibát generálja a másikka tökéletesen működik, keresd meg a másikat és rakd fel, nem lesz gond vele! Nekem etch alatt szépen megy a nyomtatás, scenner, copy.