UHU-Linux Klub

 ( trey | 2004. április 1., csütörtök - 7:40 )

Ismert, hogy az UHU-Linux készítői az 1.1-es kiadás alkalmával megváltoztatták az UHU-Linux licencét, és ez nem aratott osztatlan sikert. A licencben az állt, hogy céges felhasználáskor, a cégnek legalább egy dobozos UHU-Linuxszal kell rendelkeznie (egyéb non-profit felhasználásra továbbra is ingyenes lett volna).

Óriási flame lett a dologból.
Akkor a felvetettem, hogy a licenc helyett inkább egy UHU Klub-ot kellene alapítani, amelynek tagdíjából lehetne bevételeket realizálni.
Úgy tűnik, hogy az UHU-sok érdemesnek tartották az UHU Klub ötlet kidolgozását, mert már meg is születtek a támogatói Klub működésének részletei, a tagdíjak, stb.

Lássuk:"Kedves Látogató!

Bízunk benne, hogy Te is az elégedett UHU-Linux felhasználók táborába tartozol! Megfordult már a fejedben, hogy kedvenc Linux terjesztésed felhasználóit össze kellene fogni egy különleges kedvezményeket biztosító társaságba?

Ha igen, akkor az UHU-Linux Klub pontosan ezt az kívánságodat fogja teljesíteni!

Terveink szerint 2004. májusától az Magyar Linux Alapítvány beindítja az UHU-Linux Klubot, melyen keresztül különleges szolgáltatásokat és juttatásokat fog biztosítani a Klub tagjai számára.

Az elmúlt években az UHU-Linux fejlesztőinek köszönhetően elkészült az a szoftver háttér, melyre alapozva Klubtagjaink a következő szolgáltatásokat és kedvezményeket élvezhetik a jövőben:

* Könnyű és kizárólagos hozzáférés az új termékekhez.
* Klubtagjaink hozzáférhetnek és igényelhetnek új programcsomagokat.
* Korai hozzáférést biztosítunk a nagyobb szoftvertermékek (KDE, OpenOffice.org, Mozilla) új verzióihoz.
* Kizárólagos hozzáférés a jelenlegi és a később elkészülő UHU-Linux kézikönyvekhez és technikai dokumentációkhoz.
* Hozzáférés olyan üzleti alkalmazásokhoz, melyek egyébként csak a kiskereskedelemben megvásárolva dobozos termék megvásárlásával lennének elérhetőek.
* Különleges árengedmény az UHU-Linux Kft. és külső szállítók termékeire, szolgáltatásaira. (Előzetes terveink szerint ez egyes hardver termékekre is vonatkozik majd!)
* Normál és Bronz támogatóink kedvezményt kapnak az UHU-Linux Office termékek vásárlásánál.
* Ezüst, és Arany támogatóink jelentős árengedményt kapnak az UHU-Linux Kft. termékeire, szolgáltatásaira.
* Platina támogatóink térítésmentesen férhetnek hozzá az UHU-Linux Kft. termékeihez és a szolgáltatások díjából is jelentős árengedményt kapnak.

Tervezett klubtagsági díjak:

* Normál klubtagság (1.500.- HUF/hó 18.000.- HUF/év)
* Bronz klubtagság (3.000.- HUF/hó 36.000.- HUF/év)
* Ezüst klubtagság (6.000.- HUF/hó 72.000.- HUF/év)
* Arany klubtagság (15.000.- HUF/hó 180.000.- HUF/év)
* Platina klubtagság (30.000.- HUF/hó 360.000.- HUF/év)

Megjegyzés:

A "normál" klubtagsági szint diákoknak és kis jövedelműeknek ajánlott. Az összes klubtagsági szint valamilyen előnnyel jár!

VIP klubtagság

Azok a személyek, cégek akik magasabb összeget kívánnak az UHU-Linux fejlesztése érdekében önként felajánlani, megkaphatják a "VIP" tagságot. VIP támogatóink kedvezményeit egyedileg tárgyaljuk.

Feliratkozás

Amennyiben érdekel az UHU-Linux Klub és szeretnél értesítést kapni a belépés részleteiről, az alábbi kérdésre adott válasz és e-mail címed megadása után kattints a Mehet gombra.

Melyik klubtagsági díj elfogadható a számodra (válaszod csak tájékoztató jellegű, kötelező érvénye nincs):

Normál
Bronz
Ezüst
Arany
Platina
VIP

E-mail címed, ahová az értesítést küldhetjük:

Köszönjük, hogy végig olvastad! :o)

Magyar Linux Alapítvány
UHU-Linux Csapat"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azért megjegyezném, hogy ez nem áprilisi tréfa. ;)

Attól tartok, hogy a diákoknak az 1.500.- HUF/hó is sok lesz, de ne legyen igazam.

A weblapon szavazást is tartunk a kérdésről, illetve aki úgy gondolja, hogy _valóban_ csatlakozna, az pedig a klub oldalán tudja ezt jelezni. Ezek alapján a felmérések alapján lesz eldöntve, hogy milyen összegek lesznek, a jelenlegi árak egyelőre tényleg csak _tervezett_ összegek.

Én is azok között vagyok, aki szívesen csatlakozna, csak sokallom a normál tagdíjat (is).
A szavazással meg az a baj, hogy a legkisebb összeg 1500/hó.

Nekem az a furcsa, hogy havi tagsagi dijban gondolkodtok.
En lehet hogy rászánnék evi 10-20eFt-ot a klubtagsagra. De hogy en havonta szaladgaljak a postara a csekkel, az bistosan nem OK. Arrol mar nem is beszelve, hogy fejbe kell tartani a a befizetesi hataridot es nem elfeljteni. Egyebkent ez nektek is kisebb adminisztraciot jelent.
Szoval szerintem esszerubb evi dijat megadni, esetleg megengedve a havi reszletben torteno fizetest is.

Az eves dij havi reszletekben uolyan szaladgalast eredmenyez, mint amit megreklamaltal :)

Felvetodott az csevej@ listan az eves befizetes lehetosege is (ekkor % kedvezmeny) es megfontolas targyava tettek (teszik).

haver

-En nem reklamaltam, csak leirtam a velemenyem. :}

-a valaszod logikus, de nem eletszeru. Nyilvan nem arra gondoltam, hogy most havi tagdijnak, vagy az evi tagdij 1/12-enek nevezzuk-e a havi befizetest. Hanem arra, hogy ha evi tagdij van deklaralva, akkor a tagsag 90%-a ezt 1 osszegben befizeti, es csak akinek ez problemas, az keres konnyitett megoldast. Mig ellenkezo esetben, ha havi dij a default, akkor eleve kapok 12 csekket 1 evre, es morfondirozhatok, hogy most mennyit is fizessek be belole hirtelen: 1-et, 2-ot, 6-ot,12-t. Es amilyen gyarlo az ember (en is), a tobbseg a kisebb osszeget valasztja (1 honap). Azutan meg reszben elfelejti, elvesziti stb a tobbit. Ahogyan ez egyebb befizetesekkel (villany, telefon,stb) is idonkent megtortenik.