Megjelent az OpenSolaris 2008.5

Fórumok

A Sun Microsystems ma a CommunityOne (San Francisco) rendezvényen bemutatja az OpenSolaris első hivatalos verzióját az OpenSolaris 2008.5.

Letölthető és/vagy megrendelehtő a http://www.opensolaris.com/get/index.html címen.

Hozzászólások

Voltak probálkozásaim mult év augusztusában Sun oprendszereivel:

SunOS unknown 5.11 snv_79a i86pc i386 i86pc
SunOS unknown 5.10 Generic_137112-05 i86pc i386 i86pc

hatással voltak rám, de nem igazán váltak be, fogtak meg, aztán szeptemberben felfedeztem Indiánát. :)

SunOS lBaltazar 5.11 snv_95 i86pc i386 i86pc Solaris <== ezzel kezdtem és eljutottam eddig:

SunOS lBaltazar 5.11 snv_101b i86pc i386 i86pc Solaris, itt megtorpantam, mert nagy optimalizálási rohamban sikeresen kinyirtam az ipkg-t, ui elfelejtettem, hogy uninstall parancs =/= reinstall. :) Természetesen "-r" kapcsoló összes előnyét kihasználtam közben. :-o

p.s. deszktopként használom. :D

Szerintem a képet szedd ki.
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Hát igen szuper ez a galéria.
Nálam ami van kép a DDD, és a gVIM, mindkettö már saját forditás eredménye.
most még feltettem rá a mc -t is.

Olyant kérdeznék hogy a iso-8859-2 karakterkészletett hol lehet beálitani, meg a GDM induláskor csak 640x480 az asztalom viszont már 1600x1200 ez mitöl van ?

Sziasztok!

Lehet h buta kérdésde megkérdezem noteszgépre ez a rendszer noteszgépre mennire alkalmas?
és milyen alapokta épül?

Köszi a választ

Nézd meg a HCL -t, hogy felmegy -e egyáltalán a gépedre, hogy támogatva van -e az összes hardver összetevőd. Vagy használd ezt.
Milyen alapokra épül? Szerinted? Benne van a nevében. A SUN jó ideje elérhetővé tette a Solaris forráskódját és ezt felhasználva egy közösség fejleszti tovább az OpenSolaris -t. Szóval a SUN Solaris OS -ének alapjaira épül.
Az, hogy alkalmas -e számodra, azt neked kell eldönteni, hogy mire is szeretnéd használni.

--
http://laszlo.co.hu/

Szia,

Notebookra szerintem korlatozottan alkalmas, megfelelo notebookon jol megy. Nekem macbook pron mar nincs vele bajom (sem a nevadaval), megy az nvidia kartya, az atheros wifi es a vezetekes halokartya is. Az nvidia kartyas T61-en szinten lehet tudni, hogy jol megy. Az energiagazdalkodasi kepessegei meg nem olyan jok, mint egy linuxe, a mac os-et pedig meg sem kozeliti. Solaris kernel engineerek blogjat erdemes nezegetni ilyen teren, valamilyen rejtelyes okbol kifolyolag ha ok vesznek valamilyen laptopot, akkor azokon egy ido utan jol megy a Solaris.

Halihó!

Jelenleg egy szolgáltatónál bérlek egy Solaris zónát. Lassan kezdem kinőni a zóna adta lehetőségeket, és egy szervert tennék be egy szolgáltatóhoz, OpenSolaris oprendszerrel. De gondolkodom még FreeBSD oprendszeren is, mivel régebben FreeBSD-s szervert üzemeltettem. A FreeBSD-ben a ports nagyon jó, viszont a jelenlegi Solaris-ban a csomagkezelés és a programokkal való ellátottság eléggé gyér (sunfreeware, blastwave, stb.). Az OpenSolaris mit nyújt ezen a téren?

Solaris felé hajlok, mivel a szerveren egy csomó Java program fog futni és FreeBSD-re nem túl meggyőző a Java támogatás, bár az OpenJDK jól használható lesz valószínűleg.
--
http://www.javaforum.hu

Nekem nincs bajom a FreeBSD Foundation által kiadott Java csomagokkal, mondjuk nem használok túl sok Java programot, de amit igen, az stabilan megy. Ezeket az XML-es eszközöket használom:
Apache FOP
Xalan
Xerces

Illetve főleg a FOP-ot, de a másik kettővel is ment rendesen, amit eddig csináltam. Szerintem egy próbát megér.

Oh, azóta már átköltöztem, és mindenféle gond nélkül megy a Glassfish, ami lévén Java EE 5, eléggé érzékeny lehet a JDK-ra. Ami bajom van, az a jail-ből adódik, mert a Glassfish IPC-vel gondol a cluster tagjai között beszélgetni, az meg nem megy jól. De majd a GFv3... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.8.2/display/FREEBSD

Hali, ...

lehet frissiteni akit érdekel, én megtettem, nállam eredményes volt a frissités ha valakit érdekel és nem boldogul ide tudom irni hogy nálam, hogyan müködött

Amint látom nem igazán sokakat érdekel vagy mindent tudnak mert nem nagyon megy forum.
Ha érdekel valakit aki használja eszmecsere vagy egyéb pötyögjön már pár sort és megdumcsizhatnánk, nem ártana kisebb közösség szerü ebböl sem én a kezdetektöl használgatom több keveseb sikerel, most jó, a frissités is hibátlan nálam ment igaz kicsit kacifántos volt :)

Hello!

Azt szeretnem kerdzni, hogy a frissites, az tartalmaz HW drivereket is, elsosorban halokartya driverekre gondoltam.

En sajnos a szuk HW tamogatasa miatt nem hasznalom, egy idoben volt a gepemen Solaris 10(de ott sem volt sajna halokartyam ahogyan openSolaris alatt sem), az tetszett nagyon, de sajna szuksegem volt Win-re is, igyhat megvaltam tole.

Most openSUSE 11.o illetve Win-t hasznalok,de szivesen valtanek.

Elore is koszi az infokat.