Ultravnc singleclick

Sziasztok.
A fent említett ultravnc-nek van egy nagyon jó szolgáltatása a singleclick. Röviden ha valaki nem ismeri: kis konfiggal beállítod a paramétereket, online legenerálod az exe-t, majd a távfelügyelt gépen a felhasználó elindítja. Tulajdonképpen ez egy mini szerver. A felügyelő gépen az ultra vnc viewer részét kell elindítani -listen opcióval és ez visszakonnektál a bejelentkezés után erre a mini szerverre. Nagyon jó, mert nem kell telepíteni, nem kell konfigurálni a felhasználóknak.
Na most mivel linux-ot használok és az ultravnc csak windows-on megy, ezért kipróbáltam néhány vncviewer-t linuxon. (thight, real stb.) A csatlakozás megtörténik, csak képet nem kapok. A vncviewer -listen parancsot adom ki egy konsole ablakban. Valaki próbálkozott már ezzel, vagy ez teljesen halott ötlet?

Hozzászólások

Ezzel en is szivtam, ameddig nem jottem ra, hogy csak tightvnc-vel nem megy, valamint a vncviewer az a tightvnc-t hivja meg. Ami neked kell, az a:


xrealvncviewer -listen

Egy időben, mikor több gépen mind a kettő (Tight és Real) is fent volt, a viewer-ekkel nem tudtam csatlakozni mindkettőhöz, azaz mindegyiknek csak a sajátja volt jó. Az Ultra kompatibilis volt a Tight-tal, itt gondolom a protokollok különbözősége tette be a kaput. Ha jól emléxem, a Real-nál egy újabbb protokollra hivatkozva dobta el a kapcsolatot. A baj ugye ott van, (bár ezt is régen néztem már), hogy a két ingyenes verzió nem fut service módban winen, csak a fizetős Real.
Sok beszédnek sok az alja, hogy hogy jutottam ide?! :)