Szünetmentes tápkérdés (PFC)

 ( honorshark | 2008. április 17., csütörtök - 16:20 )

Lenne egy kicsit "offtopic" kérdésem, így gondoltam ide írom (na meg nem is létezik hasonló kérdésekkel foglalkozó részleg). Azt szeretném megkérdezni, hogy ti milyen szünetmentes tápegységet ajánlatok a lenti linken látható tápegységhez. A tápegység: Chieftec 400W PFC .. Mivel úgy tudom PFC-hez másfajta szünetmentes való, ezért kérem a segítséget. Előre is köszönöm...

http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=05631

Esetleg ha tudnátok, PCX-es , vagy "Arukereso.hu"-s linket adni, egy kompatibilis szünetmenteshez, nagyon szépen megköszönném..
ui.: Otthoni használatra. NEM szerver, semmi hasonló szerkezet. Lényegében egy kb 1mp-es kimaradást kéne átvészelnie..

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

(h)up..(csak-csak nem olyan nehéz a válasz..^^)

Attól függ, hogy aktív vagy passzív PFC-s.
Ha passzív, akkor mindegy milyet veszel hozzá.
Ha aktív, akkor pl. az APC SMART UPS-ek jók, ha jól tudom.

Még annyit tennék, hozzá, hogy ezeket én is csak olvastam.
Amikor vásároltam az UPS-t és az aktív PFC-s tápomat, akkor ezekről a dolgokról még nem hallottam, így nálam egy sima (NOVA 600 AVR) UPS van a Chieftec 400W APFC-s tápom előtt. Közel 1,5 éve használom így, napi 10-12 órában (20-30 áramkimaradás) és eddig nem volt vele gondom.
Valahol azt is olvastam, hogy nagy baj nem lehet, max kikapcsol a tápegység, máshol meg azt, hogy akár tönkre is mehet. Én az előbbiben reménykedem.

Oké, köszönöm az infót. Az a gond elég borsos árakat találtam. Majd még körbelesek, de mindenesetre nagyon szépen köszönöm.

Sajnos az APC SMART nem óccsó.
Magam részéről Zalman és Enermax tápokat használok nem-SMART UPS-ek (Sweex, Centralion Blazer) mögött és eddig nem volt gond.
A másik, amire figyelj (már volt itt aHUP-on szó róla), hogy ne köss az UPS-be nem kapcsoló üzemű táppal rendelkező eszközt. A legtöbb külső modem például ilyen. Mondjuk a Palm Treo-hoz nekem apró kis switching power supply-t adtak. Az mondjuk mehetne bele. De minek.

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Több féle ups van, a "buta" ups-ek csak átengedik magukon a 220-at és túl kicsi vagy nagy fesz esetén akksiról tolnak ki delejt, ami minden csak nem színusz. A drágább (apc smart) ups-ek folyamatos szinuszt adnak, és elvileg az aktív PFC-s tápok azt szeretik igazán. Lehet, hogy a kvázi szinusz is elég nekik, de ehhez nem értek.

HWSW fórumon egyéb hw/tápkérdés vagy ups vagy hasonló topic-ban nézz szét (pl.: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=126661), ki van vesézve a téma rendesen. Ha nem találod meg a választ (a kereső eléggé nemjó szerintem) akkor biztos válaszolnak az okosok, didyman pl. javít is ilyet, az elméletével is eléggé tisztában van.

Másik javaslat: sos ups. ők az APC szervíze is, szóval értenek hozzá. Náluk lehet venni felújított ups-t is.

HWSW fórumon az a konszenzus, hogy ha jót és olcsón akarsz, akkor vegyél használt APC smart-ot, mivel ezeknek az elektronikája kb. örök élet, max. az akku lehet rossz benne, de azt is kicseréled (ha nagyon perverz vagy savazod), és lesz egy pöpec ups-ed. Most kerestem ilyet:
http://www.vatera.hu/apc_smart_ups_700i_net_62070856.html 16e + szállítás
http://www.vatera.hu/apc_smart_ups_700i_net_62070858.html ugyanaz
http://www.vatera.hu/apc_smart_ups_600_szunetmentes_tapegyseg_64067273.html ez monnyuk 25-ért drága

http://www.sosups.hu/index.php?page=felujitott itt a SC420I 23,5 vagy a SU450I 25-ért