Mplayer lejátszóablak eltűnik

Sziasztok!

Eddig jól ment az mplayer de most a compizt feltettem és azóta(ez nem biztos hogy emiatt) elromlott!
HA egy filmet elakarok indíitani eltűnik az az ablak amibe a filmet kellene lejátszani csak az a panel marad meg ami a film elindítására megállytására stb -re szolgál mit tegyek?Ráadásul be is lassul a gép a lejátszás alatt!

Köszi!!

Hozzászólások

Sziasztok!

Valakinek a hozzáértő segítsége kéne!

és ha elindítom az mplayer reboot után akkor megjelenik a lejátszóablak csak éppen nagyon zsét van húzva és ha kiteszem fullscreen-re akkro egy fekete képernyőt kapok!

Passz.

Ötlet:

Töröld ki a /home/kispista alól a .mplayer könyvtárat (ha nincs benne fontos, extra beállítás), és indítsd azután el, hátha megváltozik.
Vagy telepítsd újra!
Milyen rendszer / disztró? Csomagból, binárisból vagy forrásból települt?
Nem használsz valami extra bőrt (skin-t)?

én megnézném más lejátszóba, hogy mennek e a filmek. ha mennek akkor a ~/.mplayer mappát törölném én is elősször. ha ezután sem pörögnének azok a filmkockák, akkor törölném a gépből az mplayert, letölteném a legújabb forrását, újraforgatnám és ha az újjal menne, akkor azt feltenném. ha pedig nem mennek más lejátszóval sem a filmek, vagy az újraforgatottal sem, akkor szerintem a compizzal van a baj.

Végigpróbáltad, amit tanácsoltunk? Azzal kezdeném (tehát pl. vlc-vel sem megy a film? Aztán .mplayer törlése stb.)

(Amúgy kizárt, hogy a compiz a hibás, nálam is megy simán Ubuntu-n is és más disztrókon is. Esetleg valami extra compiz effekt lehet talán zűrös. Miket kapcsoltál be?)

-vo xv paraméterrel? Esetleg a többi paraméterrel (-vo help -re kapsz listát)?

csak a sima mplayer akad amit feltettem synapticcal(mplayer movie player) ezt akartam használni filmekhez ennek is volt alapból grafikus felülete aztán egy napig jó volt aztán vmit babráltam és elromlott.smplayer-el megy a film csak ezekhez valami szebb skin kellene

ha pedig parancssorbol indítom az mplayert akkor viszont rendesen megy a film

röviden ennyi...:-)

Úgy látom tisztázni kell valamit:

Az mplayer alapból csak parancssoros lejátszó, tehát ha beírod terminálba, hogy pl. mplayer valami.mpg , akkor csak egy kép ablakod dob, abban megy a film, de csúszka, kezelőgomb stb. panel nincs.
Az egy plusz előtét az mplayer-hez, ennek neve gmplayer. Ez az alap grafilus felülete általában (terminálból a gmplayer paranccsal indítható, a csomag neve általában mplayer-gui).
Természetesen rengeteg más grafikus előtét is van hozzá (az említett SMplayer nagyon jó, de van KMplayer is (bár az xime-t is használ) és sok más, ld. az mplayer honlapját).

Tehát visszatérve problámádhoz számomra egyértelmű, hogy a gmplayer-rel van gond, ha a sima parancssoros mplayer működik.
Ez esetben passz..

Amúgy törölted már a .mplayer könyvtárat (a /home/teneved alól)? Nincs hatása? Alapértelmezett skinnel sem megy?

más lejátszókkal megy a film most épp vlc használok!mert az mplayer nem akar mükődni!:-(

az lenne akkor a kérdésem mint ahogy windowsban ha lejátszók egy filmet általában sok lejátszóban az egeret a képernyő valamelyik széléhez viszem előjön egy kis ablak navigációs sáv ezt pl a vlc-nél meglehet csinálni??

köszi a választ