mencoder dvd, idozitesek

Sziasztok!

mencoder

-rel probalne'k dvd-rol lementeni mpeg2-ben filmet. Ez igy oke is, egyetlen aprosagot leszamitva, hogy par adatot, ami a dvd-n kicsit furcsan van rajta, 1:1-ben orokol (pl. az idoziteseket leiro SCR mezo" kb. 1.6x hosszabbnak mutatja a filmet). Oke, nosza, probaljuk nem csak (frame)copy-t csinalni, hanem atkodolni (vcodec=mpeg2video), hatha ugy elfelejti ezeket a fals idoziteseket, de ez sem segit (es cserebe legalabb sokaig is tart), vagyis csak reszben, de pont az SCR idozitesek tovabbra is rosszak. Amik raadasul nem is a streamban vannak benne, hanem a kontenerben (program stream vagy miafene).
Kerdes az az, hogy a mencoder-nek hogy a fenebe lehetne megmondani hogy _felejtesen_el_ minden infot a bemeneti streamrol? Abban az esetben ui. ha egyeb kodolasbol (pl mpeg4 avi) csinalok mpeg2-t, akkor jok lesznek az idozitesek.
szerk: kodolas kozben is latszik, hogy a mencoder + idozites nem komalja egymast, teleirja a kepernyot, pl. `ERROR: scr 2127.902, dts 0.000, pts 1740.720` tipusu izekkel (src/pts ~ 1.6, a pts az teljesen jo ertek, az scr meg igencsak nem).
koszi, A.