Dual WAN fail-over router 3G-vel

 ( LiRul | 2008. február 7., csütörtök - 13:21 )

Van egy Draytek Vigor V2910VG+ tipusu routerunk, ami a celnak tokeletesen megfelelne. Dual WAN-os, es van rajta egy USB port, ahova ra lehet kotni a Pannonos 3G-s adaptert. Tud fail overt, ha lehal a kabelnet, szepen atmegy 3G-re, s ha visszajon a kabel, lecsatlakozik a mobil. De akar on-demand-ra is be lehetne allitani, ha a kabeles savszel igeny tul magasra szokne. Van benne QoS, csomagprioritizalas, egy normalis chain alapu tuzfal. (Tud meg IPSec-et is, ez speciel nem igeny.)

Szoval minden jo (lenne). Csakhogy a router az utobbi 2 honapban 3x ment tonkre ugy, hogy abbol 1x csak a Gamaxnet tudta helyrehozni. Masik ket esetben pedig csak a hardreset segitett. A routeren a legujabb firmware van fent (3.1.2). A gubancok mindig minden elojel nelkul jottek: egyik pillanatban meg ment, aztan vege. Teljesen maskepp kezdtek el villogni rajta a LEDek, felig le-reset-elodott (gyari IP-vel jott fel, dhcp ment rajta, de weben mar nem ertuk el) stb. A Wifi resze is rettenetes, elotte egy tizezer forintos LinkSys volt, annak wifije 3x olyan messzire ellatott (ez is, az is gyari firmware-rel). Es mar nem kicsit bosszanto, mert igy nem lehet dolgozni.

A kerdes tehat: tudtok-e ilyen kaliberu routert ajanlani helyette? Ami lehetoleg arban is kb. ennyi (45-50e forint), Cisco es tarsai sajnos kereten felul vannak. Linksys WRT54G3G ezt talaltam hirtelen, de nem vilagos, hogy tudja-e amire nekem szuksegem lenne (ill. a leiras vegig csak Vodafon 3G adapterrol beszel, netan vendor lockos?). S meg annyi, hogy nem szeretnek ezert egy akarmilyen kibuheralt linuxos desktoppc-t beallitani, fontos a kis meret, kicsi aramfelvetel es a nema uzem.

Thx.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nincs otlete senkinek?