postfix, emailek letöltése sec mail serverről

 ( prygme | 2008. február 6., szerda - 13:31 )

secondary mail serverről kell letölteni pop3, esetleg imap protokollal az emaileket egy postfixes email serverre. van ehhez beépített funkció a postfixben? ha nincs mit érdemes használni? a sima fetchmail default azért nem jó, mert össze kell fésülni a leveleket a postfixes primary mail serverrel. mert nem egy másik mail accountról van hanem egy másodlagos backup mail serverről.
mindkét mail serveren ugyanazok a felhasználók természetesen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A masodlagos mailserveren kotelezo kikezbesiteni a leveleket? Nalunk ugy van megoldva, hogy a masodlagos nameserver berakja queue-ba a leveleket, es amint feltamad a primary mx, atkuldi neki a leveleket. Tehat az mx2-on nincs kezbesites. Persze ez nem megoldas a problemadra.

itt a másodlagos server a régi levelezést kiszolgáló server, egy isp mail server személyében. pop3 van, elvileg imap is. egy ideje a cégen belüli mail server üzemel, azt mi kontrolláljuk. de a backup servert sajnos nem. ezért onnan nem tudok forwardolni emaileket, az elsődleges servernek kell leszednie.

miert nem jo a fetchmail?

az a baj vele, hogy külön fileba szedi le a backup postafiok tartalmát. de ugy kellne, hogy időrendben összefésülje a bakcup mail serveren tárolt leveleket userenként, az elsődleges mail serveren levőkkel.
erre funkciót nem találtam a fetchmailben. ha mégis megoldható vele, akkor persze megfelelő. tud ilyet a fetchmail?