Spring 0.76b1

Címkék

A napokban megjelent a 3D RTS Spring legújabb kiadása (korábbi nevei: TA Spring vagy Total Annihilation: Spring). Letölthető Linuxra innen, Windowsra a Spring főoldaláról. A játékhoz további mod-ok (pl: Spring:1944) és kiegészítők az unknown-files-ról szerezhetők be. Changelog itt.

Hozzászólások

Én mindenhol egy ~12Mb körüli telepítőt látok, ami lehúzza netről a pályákat meg egyéb kiegészítőket. Nincs meg valahol az egész egy fájlban, mert ez így nem túl LAN-party képes?

Amúgy a játék jónak ígérkezik, régen a TA nagy kedvenc volt :)

Le lehet szedni az összes pályát, csak irdatlan sok. LAN party-hoz elég lesz a 20 legjobb az unkown files-os szerverről.
Amúgy melegen ajánlom mindenkinek, kétség kívül a legjobb RTS ami van a piacon (including win), feltéve, hogy nem single playerezni akarsz (ami amúgy is baromság egy taktikai játékban). Az irányítás és a játékmenet egyszerűen fenomenális. Tutorial-t mondjuk el kell olvasni a billentyűhasználathoz, különben behozhatatlan a hátrány.

A sakkprogramoknak azért elég jó "intelligenciája" van. Az RTS-be rájössz mi az ideális nyomoluási mód a gép ellen aztán végigviszed N pályán keresztül. Képtelen alkalmazkodni az AI, hiába nyomják a PR-ba mindig, hogy tanul a gép.
Élő ember ellen játszani összehasonlíthatatlanul nehezebb és egyúttal izgalmasabb is. A Spring erre van kihegyezve. Hihetelen jó dolgok vannak benne, több száz, ezer egység irányítása értelmes módon, láncolt utasítások, multiplayer ínyencségek. Lehet, hogy máshol is vannak jó dolgok, de itt össze van lopva az összes jó ötlet, sőt még meg is van fejelve.
Ebben a játékban egyébként nincs single player, botok elleni játék van, de nem sokat ér.

Na, azóta kipróbáltam. Nem mondanám a játékélményt azért annyira fenomenálisnak. Minden medium, 800x600, 3.0GHz P4 && GeForce FX5700 -on 7-8 fps, a procit meg járatja 100%-on. Mindezt winen.(Kicsit olyan érzésem volt, mintha a renderelés prociból menne, de ezt persze nem volt hol ellenőrizni.)

tudom, egy kicsit off, de nekem rogton az application framework ugrott be :)

neztem is, hogy 0.76b1? wtf? :) 2.5.1nel jarunk afaik :)

de aztan RTFA -ztam :P