Thunderbird - gmail - sajat levelek

 ( Szergio | 2007. december 10., hétfő - 23:11 )

Sziasztok!

gmail-os postafiókot kezdtem használni, thunderbird levelezőprogival. Valamit viszont elszúrhattam a beállításoknál, mert a levelezőlistákra általam küldött levelek hozzám nem érkeznek vissza (ha azokra válasz érkezik, akkor az befut hozzám, csak az általam írt levél nem tér vissza).

Valakinek van esetleg ötlete, hogy mit kavarhattam el, vagy mi lehet a gond?

Szer

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

No annyit "tisztult" a helyzet, hogy:
- ha webről irok a listára, akkor visszajön az én levelem is.
- ha levelező progit használok (márpedig alapesetben Thunderbirdet használok), akkor nem jön vissza hozzám a saját levelem.

A pop elérés mire van beállítva a gmailben?

POP beállítások a gmail-on:
1. Állapot ...
2. Ha POP-al nézed az üzeneteket: a Gmail másolatának megtartása a Beérkező levelek között

Nem igazán témába vágó, de van egy nagy problémám.
Múlt hét hétfő óta nem működik normálisan a Thunderbird.

Állandóan lefagy(beszürkül:), és nem tudom meghatározni az okát.
Semmilyen változást nem eszközöltem rajta, csak úgy...hétfőtől.
Ubuntu Gutsy-Compiz

Hello!

A pop3 felhasználónévhez ezt írd be: 'recent:(felhasználóneved)'. Ekkor le fogja tölteni azokat a listás emailjeidet is, amiket te írtál.
Először le fogja tölteni az összes régi emailedet is, ne lepődj meg, de utána már mindig lejön pop3-mal is a saját emailed. Ajánlom a következő plugint a duplikált emailek törléséhez: https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/956

Háááát ... próbáltam én mindenféleképpen ... @mail.com -al és annélkül is ... de sajnos nem fogadja el a jelszót.

Imap-ban ... aztán meg pláne nem :-( (pedig jó lett volna ... hiába na a megszokásaimon már nehezen tudok változtatni ;-))

A Gmail kicsit másként áll hozzá a dolgokhoz mint a szokásos. Ha egy levelet te írsz vagy más nem olyan nagy különbség számára logikailag (egy nagy halmaz van, azt lehet keresni mondja ő).

Amit te írtál -mivel te írtad- olvasottnak tekinti, és megvan, csak kapásból archiválódik mikor megjön. Ugyanez a helyzet akkor ha fenn vagy egy csomó listán amiken részben ugyanazok az emberek vannak, és valamit elküldenek többre is: csak egyszer kapod meg látszólag.

Szerintem ez a gmail legjobb szolgáltatása :-))
korábban állandóan könyörögni kellett a lista-adminoknak hogy ne kelljen a sajátomat is elolvasni.

Amikor mégis megkapod a sajátodat, annak az lehet az oka hogy valaki válaszol rá, és akkor az egész szálat szokta megjeleníteni (weben), és ha valaki válaszol rá akkor mindent mutat, a tiedet is.

Ugyanez a helyzet ha valami idiótát ki akarsz szűrni (pl kapásból archiválni észrevétlenül) akkor mégis látod a listás leveleit ha valaki válaszol neki a listán.

Olyan ez mint egy fórum...

-----------------------------
Debian Etch desktop
Ubuntu Gutsy server

De igazából, ha én web-en elolvasok egy levelet (ott elolvasottként megjelenik) ... azt aztán letölti a pop-al gond nélkül.

Tehát ha az általam - Thunderbirdben - írt levelet olvasottként is látja, szerintem le kellene töltenie ... de mégsem teszi :-(

igen, de ami elküldött is és bejövő is, azt nem küldi el a fentiek miatt. szerintem.

-----------------------------
Debian Etch desktop
Ubuntu Gutsy server

Aha .... tényleg valami ilyesmi lehet. Mert az All Mail alatt megjelenik a levél. Most csak az a kérdés, hogy valahogy mégsem tudnám-e ezt kivarázsolni az Inbox-ba, s onnan letölteni.

(Bocs', de nekem tényleg szükségem volna arra, hogy lássam is, hogy megérkezett a listára a levelem ... az meg eléggé macerás, hogy mindig fellépjek webes felületre s ott ellenőrizzem).

Sziasztok.

Nem pont ehez a témához de talán elfér itt a lama kérdésem.
Thunderbird 2.0.0.5 frissült (win32 hu) 2.0.0.9 -re azóta a levélben kapott linkek nem működnek. Valamit rosszul állítottam be vagy ez ilyen ? Van valakinek hasonló problémája winxp alatt? Köszi a segítséget.
--
üdv: virtualm