Doom3 - Kegyetlen szaggatás

 ( karika200 | 2007. október 30., kedd - 23:27 )

Üdv!

Elég ritkán szoktam játszani, de most marhára nincs kedvem semmihez így gondoltam felteszem a doom3-at, megnézem, hogy mégis mien ez... Fennvan, remekül elindult, menüig szépen eljutott szaggatás nélkül, namondom akkor new game.. Olyan kegyetlen módon elkezdett szaggatni.. Vagyis inkább úgymondanám hogy néha látok egy-egy új képkockát.. Egy 2,8-as Athlon CPU van alatta és 512 mbyte ram, 256-os ati videokártya. Direct rendering természetesen van... Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg ötlet, hogy most hogyan tovább? Minámális grafikával próbáltam hajtani a játékot..

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ötlet? Van! Dosbox! És a régi dosos doom, heretic, duke3d stb, megy mint a villám!
Igaz, nem annyira szépek a hullák, de az öldöklés örömén ez nem sokat változtat!

duke fut natívan is linuxon ;] Nemis aza gond, csak kiváncsi lennék erre a 3-ra, mer még nem láttam..:) De köszi a tippet :)

Ha komoly a kérdés, akkor azt ajánlanám, hogy nézd meg, játék közben sokat tölt-e a vinyó!

Ha igen, akkor dugjál bele még vagy 1 GB-ot plusszban ;)

Ezzel egyetértek, a Doom3-nak nagyon kell a sok memória.
----------------------------------------------------------
Sebeink emlékeztetnek arra, hogy a múlt valóban megtörtént

Ez azért nem teljesen igaz. 384 MiB memória doom 3-nak a minimum, nekem is 512 MiB van, és gyorsan fut. (2.5 Ghz-es celeron)
Szerintem inkább a videókártya driver-rel lesz a probléma.

Hasonlóan jártam Q4-gyel...
glxinfo azt mondta direct rendering: no (ha jól emlékszem), pedig fent volt már nvidia bináris drivere, bár uhu 2.0 alatt volt némi frissítési probléma. Nosza előkapom legfrissebb nvidia driver csomagot, amiről tudtam, hogy az van fent és --uninstall. Aztán újratelepítés, x indít és... x nem indul mondván nem tudja betölteni az ilyen és ilyen verziójú nvidia modult... He??? De hisz ez egy jóval korábbi verziójú, mint amit az előbb tettem fel. Ezek után, új verzió ismét --uninstall majd az x.org logban jelzett vereziójú régi driver elővakar, telepít és örül, mert működik :-)

Szóval mégis csak meg kéne nézni azt a videókártya drivert...

Nah akkor utánnanézek ennek a driver gondnak.. Csak vicces h minden más 3d-s kacat szépen megy... Nade ez a szépsége a számítástechnikának ;] Köszi a tippeket :)

akkor passz :)