mencoder alsa gond

Fórumok

Buta fejjel (egy apró gond miatt) felraktam forrásból az 1.0.15-ös alsa driver, alsa-lib alsa-utils progikat Ubuntu Gutsy-ra. Jó is majdnem minden, csak többé a mencoder felvétel tv-tuner kártyáról meghal. Egyre eszi a memóriát, nem vesz fel semmit, a fájl marad 0 byte-os.

Üzenet:
Error reading audio: Input/output error

Majd egy kis idő után elkezdi köpni a "video buffer full - dropping frame" üzeneteket. Hang nélkül (nosound opcióval) tökéletesen vesz fel.

Újratelepítettem az eredeti alsa csomagokat (mindent, aminek köze lehet az alsa-hoz), semmi változás. Felraktam forrásból az 1.0.14-est, dettó.

Kis Googizás után láttam, hogy többeknél előfordult ez a mencoder gond, de megoldást nem találtam. Pl. itt: http://hup.hu/node/33273 (Az itt bevált alsa újratelepítés nálam nem jött be :-()

Nincs valakinek valami ötlete?

Hozzászólások

ha nem nyúltál volna hozzá, hanem hagytad volna a előre készre csomagolt cuccost, lehet hogy jobban jártál volna.

Mindenesetre ha már gentoosra vetted a figurát, és nekiálltál forgatni, akkor én már hozzáforgatnám az alsa-s motyóhoz az mplayert is. veszitenivalód innen már nincs. :)

amúgy csak alsa-val van gond, vagy oss sel sem megy ?

U.I: Ilyenkor azért debecs + debian-multimedia rulez ám nagyon. :))) de ezt csak piszkálódásképpen. bocs. ;-)

régen én is forgattam mplayert, de már egy ideje nem. / nagy élvezet elsőre, mert egyesével kell összeszedegetni a hiányzó -dev csomagokat amikben a fejlécek (headers) vannak ;-))) / Aztán leszeded mert nem kell, és új verziónál megint kezdődik... ;-))

--------

Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy...

"ha nem nyúltál volna hozzá, hanem hagytad volna a előre készre csomagolt cuccost, lehet hogy jobban jártál volna."

Ez nagyon valószínű.

"Mindenesetre ha már gentoosra vetted a figurát"

Ez nem hiszem, hogy Gentoo-s lenne. Jó sok Linuxot használtam már, de eddig mindig kellett forrásból forgatnom ezt-azt. Nem baj az. Eleinte (használható) Mplayer is csak forrásból volt.

Egy Mplayer-Mencoder-t fordítok, ez nem tűnik rossz ötletnek. kösz!