PTR rekord felülírás - szívat az atw ?

Sziasztok!

Van egy VPS -em, amivel kapcsolatban azt vettem észre, hogy a t-online és az aol egyik napról a másikra visszadobja a mailokat reverse dns hibára hivatkozva.
Az ip cím, amit a szolgáltató adott a vps-hez egyik napról a másikra felvette a ix-xxx.shosting.atw.hu címet és mától már csak így oldható fel, azonban a szolgáltatóm csak az atw -tól veszi az ip tartományt, tehát nem az atw szolgáltat nekem közvetlenül.
Szerintetek mit lehet tenni, hogy a saját domain nevem alapján lehessen feloldani az ip címet?

A válaszokat előre is köszi!

Hozzászólások

Azt már próbáltad, hogy írsz a szolgáltatódnak? :) Ennél sokkal többet egyébként nem tudsz tenni.

(Ha nagyon nem jutsz dűlőre akkor VPS ügyben megkereshetsz. :) )

Írtam, most várom a választ épp...
Nem tudom, de nem igazán lehet úgy szolgáltatást biztosítani, ha egyik pillanatról a másikra lehurrognak a nagy ISP-k mailszerverei, az ügyfél előtt meg teljesen amatőrnek tűnsz...

Ha aktuális lesz,az csak emiatt lehet, de akkor bizti megkereslek... :)

__

/*no comment*/

Szerintem azzal hurrognak le, hogy a helo hostname amit mondasz az tökmás mint a reverse. Ezen átmenetileg könnyű segíteni.

Könnyen lehet, hogy a problémát egy backupból visszaállított névszerver okozza. Nem tudom mióta van belőve a reversed erre, de ha egy hónapnál régebben akkor elég csúnya dolog, hogy nincs backup.

Kb 1-2 napja van ez így...
Egyébként én is valami ilyenre gondoltam. A baj csak az, hogy kimenne pár hírlevél (!=spam) az adott címzetteknek, s ezt ők nem kapják meg...
Arra gondoltál egyébként, hogy hellozzak a reverse name-vel? Workaround -nak nem rossz, de ez télleg csak átmeneti...

__

/*no comment*/

Na nem pont helo, hanem kell egy forward is, ahogy fentebb a T-Online -os ember írja és igaza van, nekem meg késő. :)

Szal amire szoktak (általában) az ISP-k ellenőrizni:
- Az adott IP reverse feloldódik-e ua. IP-re ahonnan jön a juzer
- A helo hostname forwardja-e egyezik-e a kliens IP-vel
- A fenti kettő eset egyben, tehát ami a reversed, azt mondod a heloban és kell rá forward is

Ebben az esetben a workaround nehezen fog menni, mert az atw-s domainben nehezen állítasz be forwardot. :(

Kedves Wladek!

A T-Online DNS alapú szűrése az IP címhez rendelt PTR-t, annak forward (A) rekordját és az így előálló két IP cím egyezőségét vizsgálja.

Azaz a lényeg, hogy ha az 1.1.1.1-es IP címhez akarmi.valami.hu. PTR tartozik, akkor akarmi.valami.hu. olyan A rekord legyen, amely az 1.1.1.1-es IP címre mutat.

Amennyiben ennél bővebb segítségre van szüksége, nyugodtan írjon a postmaster(a)t-online.hu-ra, ha tudunk, segítünk.

--
Magyar Telekom NyRt.
T-Online postmaster

Köszönöm, a problémát én is láttam, a megoldás viszont a szolgáltató felelőssége a továbbiakban.
Csak azt nem értem, hogy egy akkora cég, mint az ATW hogy engedhet meg magának olyat, hogy egy teljes ip címtartományhoz új hostname-ket rendel, s erről nem tájékoztatja a közbenső szolgáltatót, aki pedig engem tudott (volna) tájékoztatni.
Nem tudok másra gondolni, mint hogy ők végezték ezt a múveletet...

__

/*no comment*/

A válaszokat köszönöm mindenkinek; a host lekérdezés alapján tisztán látszik, hogy A rekordot jegyzett be az atw az ip-re, eléggé elítélhető módon, ugyanis nem is ők szolgáltatnak nekem...
Van valami tool arra, hogy megtudjam, mikor is történt a bejegyzés?

Tényleg: Esetleg atw -s rendszergazda található itt?

__

/*no comment*/

Ha kepben lennel a DNS-sel nem kerdeznel ilyeneket. Inkabb menj a szolaltatodhoz (akivel szerzodesben vagy) es frocsogj neki. Ha nem valaszol a mailedre az sem az ATW hiabja... Sz'al naluk tudsz reklamalni ha problemad van es ha valoban nem ok baxtak el hanem az ATW akkor meg felejuk ok tudnak reklamalni. Tok felesleges itt csinalni a marketinget... Mindenki hibazik. Nekem egy teljesen masik szolgaltato modositotta meg a revdns bejegyzesemet anno az 1ik gephez megsem frocsogtem itt hanem 1 telefonnal megoldottam... Amugyis mi koze ehhez barkinek rajtad meg a szolgaltatodon kivul!?!?

Hol fröcsögtem, barátom? Ha körülézel, számtalan ilyen írással találkozol a HUP -on.
Én nem ellenreklámot csinálok az atw-nek, csupán megállapítottam, hogy mi történt.
Való igaz, nem vagyok teljesen képben a DNS -el kapcsolatban, de ezek szerint az sem, aki önkényesen bejegyzett hostneveket az ip címekhez, meggátolva mások munkáját. Ez pedig nem a szolgáltatóm volt - lévén nem is tud ilyet tenni -, hanem az, akitől kapja ezt az ip tartományt.

__

/*no comment*/

Tok mindegy, hogy ki csinalta. Feled a szolgaltatod a felelos. Vele kell elintezned. Amugy meg siman ki szoktak delegalni a reverz ip tartomanyokat ha mondjuk nem 1-2 IP-t hasznal a szolgaltatod... Szoval biztos vagy benne, hogy nem a szolgaltatod csinalja? Sztem ne legyel. Amugy a tobbi ilyen jellegu irassal is tokomkivan de mind1. Visszaterve a temara: tevedni totalisan emberi dolog. Ne mondd, h te sem tevedtel meg mert az ki van csukva. Akarki mas is tevedhet es esetleg tevedesbol atallithat egy reverzet veletlenul. Bennevan. Az, h a "szolgaltatod" nem tesz semmit ezugyben miutan szoltal nekik az akkor kinek a hibaja is?