BMW M3 Challenge - ingyen

 ( kovi | 2007. szeptember 14., péntek - 11:19 )

Bizonyára sokan szeretik a Need for Speed játéksorozatot, de talán akadnak olyan játékosok is, akik (hozzám hasonlóan) egy ideje már rohadtul unják az erősen arcade vonalat, ahol az éjszakai illegális versenyeken kell lenyomni az atomkemény negyvenkilós tuningbuzi laza majomgyerekeket.

A komolyabb szoftverre vágyóknak jó hír, hogy elkészült a BMW által szponzorált autóverseny szimuláció, ennek "örömére" ingyen letölthető az egész cucc. A natívan érintett platform kimerül a Win32 széria tagjaiban (valaki nézze már meg Wine/Cedega alatt pls), a letöltendő állomány 350MByte. Holnap, képek stb itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Letöltöttem, kipróbáltam, király... de billentyűzettel használhatatlan....
Amúgy meg csak 1 autó, és egy játszható pálya van benne, szóval szerintem valami komolyabb programnak lesz ez a demója:D
Másrész a cucc tényleg kő reális, ebből jön az, hogy kormány pedál sebváltó trió nélkül nem érdemes nekiállni.

"Amúgy meg csak 1 autó, és egy játszható pálya van benne, szóval szerintem valami komolyabb programnak lesz ez a demója"

dehogyis: http://forum.m3-challenge.com/showthread.php?t=41
idő kérdése egy nagyobb peccs...

ui: ha a pályák és autók forrását közzé tennék (ettől még az alapkód zárva maradhat) akkor a geometria;"modell-lapítás";textúraforma és egyebek ismeretében naponta születhetne tucatnyi pálya és autó. aztán ha a kód multiplatformos lenne, köszönthetnénk az új racer-t. persze ekkor a bilibe bele is lógna a kezem.

--
senki földjén, senki fia

Elég lenne pontosan ismerni a pályák és modellek belső felépítését. (Meg minden olyan fájlét, amit a motor felhasznál.) Akkor lehetne írni openm3-at. És akkor aztán tényleg köszönhetnénk a racer új változatát. :)

Megvan nekem is, C2D T7300 + 2GB DDR2 RAM + Geforce 8600MGT-vel nem akad abszolute, fut kiralyul. Mondjuk nalam Vista alatt. Csak a Nurnburgring es a Nurnburgring sprint van benne, de ez a web-laprol is kiderul, meg 350-400 megaba nem is nagyon ferne bele tobb. Az M3 festes es a felni varialhato meg, es tenyleg nagyon jo szimulator, az auto hangja is ugyanolyan, mint az igazi M3-ase, es a viselkedese is full szimulator, nem hiaba volt benne a BMW AG keze a dologban.

Wineben nálam nem megy, azt írja, hogy "fixme:d3d:IWineD3DImpl_CheckDeviceMultiSampleType Quality levels unsupported at present", majd bejön a BMWConfig.exe. Persze ott akármit állítok be, nem megy... Szerintem nem a hardverrel van a gond (bár azzal is lehetne, a videókari elég gyengus (nvidia gf 4)).

Szerintem ha már wine, akkor a szintén ingyenesen (bár...) letölthető Far Cry jobb választás. Úgy tom az megy jól.

De én a Command & Conquert várom a hétvégével, dosbox gondolom viszi :)

Es hogy jon az autos jatekokhoz a CNC meg a Far Cry (strategia, meg FPS) ?
Eleg sok game van, ami elfut meg ezeken kivul is wine-vel raadaskepp. :)