Mandriva - Network bridge rendszerindításkor elinduljon

Mandriván létrehoztam egy lan bridget. Ha újra indítom a gépet mindig meg kell csinálnom újra a bridge-t is. Csináltam hozzá egy scriptet de nem tudom hová másoljam hogy rendszerindításkor lefusson?

Hozzászólások

Gugliztam egy sort ebben a bridge ügyben, de már nagyon ráuntam.
Leírom mi a jelenség, mert fogalmam sincs ez miért lehet. Tehát, van 2 hálókártya a gépbe. Hídba hozom őket rootként konzolból:
brctl addbr br0
brctl addif br0 eth0
brctl addif br0 eth1
Bemegyek a Mandriva "számítógép beállítása"\"Hálózati kártyák beállítása" menübe, ott a két hálókártya mellett létrejön egy új opció a bridge0. Ezt kiválasztva beállítom a hidat, ip szám, stb, el is indul a kapcsolat, bemegy a hálózatba. Ha újraindítom a gépet a bridge nem jön létre automatikusan, megint nekem kell mindent végigcsinálni. Guglizás után megvan az infó, script kell ami indításkor lefut. Még több guglizás után kiderül, hogy a Debian (mert legtöbb info ahhoz van) és a Mandriva között az is a különbség, hogy ezt az indításkor lefuttandó bridge-scriptet teljesen máshová kell berakni, dehogy Mandriván hova - azt a jó ég tudja. Találtam egy másik infót, hogy a Mandrivához ne scriptet rakjak mégsem, hanem hozzak létre néhány sort a /etc/rc.d/rc.local fájlban, és lesz network-bridge!

Mindezt megcsinálom, restart után nem indul el a hálózat, viszont megjelenik a Mandriva "Szám. beállítása" (vezérlőpultban) egy bridge0 opció, amit ha lefutattok elindul a bridge, funkcionál ahogy kell. Volt is nagy öröm, de amikor egy Windows gépen lefuttatam egy lan-ip tesztet kiderül, hogy hálózaton 3-szor jelenek meg, 3 különböző ip számmal, de ugyanzzal a gépnévvel! :)) Megjelenik az eth0, eth1, bridge0 - külön, külön IP-vel. (Jó, az igaz hogy amikor nem volt bridge, akkor az eth0-nak és az eth1-nek is adtam külön IP számot) De ha bridge létrejön, miért nem állnak le ezek az IP számok? (Mint Windowsban: ott ha létrehozol bridge-t akkor az egyéni eszköz IP-k megszűnnek, és csak a bridge IP látszik) Jó elfogadom, hogy linux az más. Megszüntetem az egyéni IP számokat és csak a bridge-nek hagyok IP-t, erre leáll a bridge, hiába hogy kiadtam neki az IP-t és ifconfigban látom is, a hálózatba b...ik bemenni, nincs kapcsolat.

Kitöröltem minden bállítást, bridge-t, újrakonfigoltam mindent, most jó minden ott vagyok ahol elkezdtem. Tudja valaki hogy kell megcsinálni a bridget Mandriván?

Gondoltam az előző hosszú írásomban még beszúrok egy infót, de még azt sem tudtam elküldeni, mert az oldal közölte velem hogy a "Hozzáférés megtagadva Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez", úgy tűnik ma semmi nem jön össze.
Csak beakartam tenni /etc/rc.d/rc.local fájl tartalmát, hátha érdekel valakit az infó mit írtam bele:
ifconfig eth0 x.x.x.x
ifconfig eth1 x.x.x.x
brctl addbr br0
brctl addif br0 eth0
brctl addif br0 eth1
ifconfig br0 x.x.x.x

Nallam igy mukodik a rc.local ban:
ifconfig eth0 down
ifconfig eth1 down
ifconfig eth0 0.0.0.0
ifconfig eth1 0.0.0.0
brctl addbr br0
brctl addif br0 eth0
brctl addif br0 eth1
ifconfig br0 x.x.x.x netmask 255.255.255.0 up

--
The worst or stupidest ideas are always the most popular.