A HP felügyeleti és fürtözési technológiák a Linux-piacon

Címkék

Sajtóhír:A HP nagyvállalatoknak szánt felügyeleti és fürtözési technológiákkal erősíti vezető pozícióját a Linux-piacon

A Bank of America, az AutoTradeCenter és a Sandia Labs példájának tanúsága szerint gyorsan terjednek a vertikális szegmensekben a HP Linux-alapú rendszerei

SAN FRANCISCO, LINUXWORLD kiállítás, 2003. augusztus 13. - A HP (NYSE: HPQ) ma bemutatott Linux-alapú felügyeleti és fürtözési megoldásai felgyorsítják a nagyvállalatok számára informatikai beruházásaik megtérülését.

Az új felügyeleti szoftverek segítségével a nagyvállalatok gyorsan bevezethetik környezetükben a Linux-alapú és a blade-szervereket, alapszintű hálózatfelügyeletet és valós idejű teljesítményfigyelést valósíthatnak meg, továbbá hatékony hibaelhárítást végezhetnek Linux-rendszerükben. Az új fürtözési megoldások közé tartozik a gyárilag integrált, 16-128 node-os műszaki számítástechnikai cluster; a HP Linux-szerverekhez, tárolókhoz, adatbázisokhoz és üzenetátviteli rendszerekhez ajánlott, továbbfejlesztett fürtözési szoftvere; valamint az Oracle® Real Application clusterekhez kidolgozott "csináld magad" csomag. A mai bejelentések tovább erősítik a Linux-alapú megoldások első számú szállítójaként ismert HP piacvezető pozícióját. A HP eddig több mint 2 milliárd dollár árbevételre tett szerint Linux-rendszerek és -szoftverek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások értékesítéséből. Az IDC adatai szerint a 2003-as naptári év első negyedévében a HP vezetett gyári árbevétel szerint a Linux-szerverek globális piacán.(1)

A Linux-szolgáltatásokra és -támogatásra szakosodott, ötezer fős szakembergárdát foglalkoztató HP rendelkezik a világon a legnagyobb Linux-támogatási szervezettel. A cég ipari szabványos Linux-rendszereivel a nagyvállalati és műszaki számítástechnikai ügyfelek - köztük az AutoTradeCenter, a Bank of America és a Sandia National Laboratories - kiaknázhatják a Linuxban rejlő költségtakarékossági lehetőségeket, és ezzel együtt gyorsabban áttérhetnek az alkalmazkodó (adaptív) nagyvállalati infrastruktúrára.

"Az ügyfelek olyan ipari szabványos platformokra épülő, megfelelő támogatási háttérrel kiegészített, sziklaszilárd Linux-megoldások bevezetését várják a HP-től, amelyek segítségével jobban kézben tarthatják IT-infrastruktúrájukat, fokozhatják nyereségességüket és kiépíthetik a kritikus alkalmazásaik futtatásához szükséges teljesítményt" - mutatott rá Martin Fink, a HP Enterprise Servers and Storage Linuxért felelős alelnöke. "A továbbfejlesztett felügyeleti és fürtözési képességek, valamint az átfogó szolgáltatási és támogatási háttér révén a HP számos üzleti és műszaki számítástechnikai környezetben meg tudja könnyíteni ügyfelei számára a Linux használatát, ezzel is felgyorsítva a rendszer elterjedését a nagyvállalati piacon."

"Az IDC-kutatásaiban a felhasználók rendszeresen a felügyeletet jelölik meg a Linux gyenge pontjaként. Linux-portfóliójának folyamatos bővítésével - azon belül is a felügyeleti megoldások fejlesztésével - a HP a Linux-felhasználók egyik legfontosabb igényére reagál" - hangsúlyozta Al Gillen, az IDC rendszerszoftverek szegmenséért felelős kutatási igazgatója. "Meggyőződésünk, hogy a HP erőfeszítései nyomán a Linux egyre elterjedtebbé válik majd az üzleti életben."

Folytatás itt.