Programozó tanfolyamot keresek (OKJ lenne a legjobb)

Fórumok

Sziasztok!

Szeretnék megtanulni programozni (már mióta ...), vagy legalább az alapokat ami után tovább fejlődhetek magam. A legjobb lenne OKJ-s tanfolyam, mert legalább papírom is lesz róla (ami néha nagyon fontos), de elsősorban nem az érdekel! Egyszerűen csak szeretnék végre megtanulni programozni.

Egyedül is meglehet tanulni biztos, de sajnos arra egyszerűen nem tudom rászánni az időt, de ha tanfolyamra járok akkor "muszáj" lesz.
Keresgéltem már kicsit neten de pl ez: http://www.centernet.hu/tanf_programozo.php nem tetszik, mert itt a 640 órából 250 Delphi 7, matek kevés és sztm serverek üzemeltetése helyett mást is lehetne tanítani. Lehet, hogy hülyeséget mondok (abból kifolyólag, hogy nem értek hozzá) de nekem a Delphi nem szinpatikus és szerintem még csak nem is "népszerű". Legalábbis kevésbé mint a C/C++, de ne legyen ebből vita és ne erről szóljon a topik :)
Az ára még elmegy, de találtam ahol 600 óra, 600.000 Ft és 4 félév volt. Nah ennyit nem ér nekem, vagy legalábbis nem tudom kifizetni.

Szóval a kérésem, hogy aki tud Budapesten esti programozó tanfolyamot ami OKJ-s vagy csak akármilyen más, de lehetőleg C orientált az kérem ajánlja be nekem.

Köszi / budacsik

Hozzászólások

Elsőként azt döntsd el, hogy mit akarsz: megtanulni programozni, vagy megtanulni egyetlen, számodra szimpatikus (pl. C) nyelvet?

Az igazi programozó bármilyen nyelven tud kis idő ráfordítását követően dolgozni.

A programozás mint tevékenység/szakma nem abból áll, hogy tudsz egy grafikus felületű IDE alatt dolgozni, vagy ismersz 1-2 nyelvet... a programozás egyfajta gondolkodásmód, amit akár papíron is meg lehet tanulni! Egy jó tanár ezt meg tudja tenni.

Amit az eredeti kérdéshez válaszként írnék, a GRÁF Iskola Kft-t messzire kerüld el!

Jelentkezz egyetemre, és menj el MSc-ig. OKJ-n nem fogsz megtanulni programozni, max csak valami RAD-vacakon, ami egyrészt platformhoz kötött (Windows), másrészt egy helloworld program is 5 MB, mert egy halom runtime lib kell neki. Arról nem is beszélve, hogy működő programot tudsz majd írni, de hatékonyat soha. Ráadásul a Deplhi az pascal alap, amivel meg alapból meg vagy lőve (én érettségi miatt foglalkoztam pascal-lal, de így az írásbeli után sírva menekültem vissza a Python/Java/PHP/C/C++ ötösfogatomhoz).

---------
WARNING: Linux requires you to type! After rebooted to Windows, you can safely unplug your keyboard.
szerény blogom -- új címen!

csatlakozom.
en senkinek sem ajanlanam, mert a programozashoz semmi koze (szigoruan vett programozas nagyon primitiv benne, egy ciklus benne egy utasitas es szevasz), viszont absztrakt matek az egesz, az eleg durva.

en is ezt tanultam, mert ez egy ELTE prog.matos tankonyv.

- Use the Source Luke ! -

Az algoritmusok könyv legalább annyira könnyen elsajátítható, mint a Fóthi féle. Persze, mindkettőt némiképp viccből írtam, hiszen a programozás nem egy egyszerű tudomány, ezt bizony meg kell tanulni. Tanfolyamon nem fogod az erős alapokat megtanulni, csak valamilyen kész megoldást fogsz kapni, pl. egy Delphi tudást, amit pascallal kezdenek el alapozni(persze DOS-os környezetben); botrányos :-D

Ha programozni szeretnél megtanulni, akkor olyan információ után kell menned, ami egy speciális matematikai tudás, és ez nem adja egykönnyen magát, elég sok munkával jár az elsajátítása, és amikor a végére érsz, még mindig nincs egy olyan eszköz a kezedben, amivel bármilyen konkrét problémára a gyakorlatban is megoldást tudnál nyújtani; kizárólag csak elméleti ismereteid vannak. Ekkor, vagy közben kell egy konkrét nyelvet elsajátítanod ahhoz, hogy az erős elméleti tudásodat a gyakorlatban is alkalmazni tudd.
Ez lenne a programozói út az én szemszögemből.

persze, persze a programozas hatalmas tudomany, foldi halando azt sosem ertheti meg kiveve te. es elengedhetetlen az elemenkenti feldolgozas tetelenek es a bizonyitasnak ismerete (amit foti koynvebol ismerhetunk meg). komolyan te hol elsz? magadat hulyitheted ezzel, de masokat nem kene...

- Use the Source Luke ! -

Leírtam a véleményemet, ahogy te is a sajátodét, miért baj, ha tudománynak tartom a programozást? Persze, ahogy minden szakmában, itt is akad bőven kotnyeles...

Ha már beszélsz valakiről, legalább helyesen: Fóthi Ákos, és nem foti...

"magadat hulyitheted ezzel, de masokat nem kene..."
Nézőpont kérdése, mert ha valaki mégis hasonlóan gondolja, mint én, akkor a te nézőpontos a hülyítés annak az embernek a szemében ;-)
Lehetnél picit nyitottabb: attól, hogy te nem használsz valamit, nem jelenti, hogy az használhatatlan!

denessel ertek egyet, mind a fothi fele konyv ajanlasa,
mint az algoritmusok konyv ajanlasa egy kezdonek _teljesen_ felesleges.

legalabbis amig megnem szokja a szintaxist, ilyesmit. aztan majd ha mar arra
van szuksege, hogy "hatvazz ez lassu", akkor megnezheti az algoritmusok konyvet,
es megirhatja quicksorttal buborek helyett.

a fothi fele konyvbol meg semmire sincs szukseg programozas kozben(*),
es tapasztalatom alapjan aki igy ismeri meg elosszor, haaat nemigen lesz jo programozo.

(*): eltudok kepzelni olyan helyzetet, ahol szukseg van matematikai helyessegvizsgalatra,
nalunk is mindig ezzel peldaloztak: metro, atomeromu. de kerem, ez az embereknek egy nagyonnagyonnagyon
kicsi szazalekat erinti.

figyelj en 10 eves koromtol programozm , elvegeztem az elte prog.mat-ot (igaz nem prog.terv.-et)
es most is programozokent dolgozom. ha mar igy osztod az eszt, kivancsi lennek te mit tettel le az asztalra?

szerk: nem mintha olyan maradanot alkottam volna, csak azt probaltam bizonygatni, hogy sejtem mirol beszelunk

- Use the Source Luke ! -

Köszönöm az eddigi válaszokat.
Lehet mégis hülye ötlet volt ez tőlem és csak pénzkidobás lenne.
Mivel úgylátom a PHP könnyebben megtanulható egyedül (+1 kis hup:D) így ezzel kezdeném, majd talán később erre alapozva menni fog egyedül a C is. Ez így reális?

Én nem is tartom igazából komoly tudásnak a PHP-t, hiszen nagyon könnyen elsajátítható, és az egész egy pongyola szkript. Na jó, lehet benne szépen is fejleszteni, de ez a fehér holló kategória.

Persze, ha csak úgy valamit szeretnél programozgatni, ráadásul Internetet, akkor a PHP egy egészen jó választás, de nincs sok köze a C-hez, vagyis attól, hogy megtanulsz PHP szkripteket írni(egészen pontosan összelegózni), még nem lesz könnyebb a C elsajátítása.

Egyáltalán mit vársz a programozástól?

"Egyáltalán mit vársz a programozástól?"

Programozni azért szeretnék megtanulni, mert (mint "kívülálló") érdekesnek találom. Alkotni lehet vele és ez jó. És sok más egyéb "mellék"tudást is lehet szerezni a tanulásával. Pl, jobban meg lehet ismerni a dolgok műkédését, egészen mélyen.
Na meg kitudja, lehet, hogy ha nagyon megtetszik akkor egyszer komolyan foglalkozom vele.

Kb ennyi.
(Nekem egyelőre megfelelő még a php is :))

PHP-t azért jó ismerni, mert ha az ember akar magának egy értelmes blogot (vagy csak simán valami weblapot), akkor nem nagyon marad más választása. Ráadásul a PHP hatalmas változáson ment át az 5-ös verziójára (jó kis OOP alap van már mögötte), és nagyon gyorsan fejlődik (és keretrendszerek is készülnek hozzá, pl.: SMARTY), úgyhogy lehet pár év múlva már minden igényt kielégítő weblapok készíthetőek vele.

Mondjuk az tény, hogy semmi köze a C-hez (hasonlít a szintaxis, annyi). Teljesen más világ a két nyelv, ég és föld kb.

---------
WARNING: Linux requires you to type! After rebooted to Windows, you can safely unplug your keyboard.
szerény blogom -- új címen!