Racer

 ( kovi | 2007. május 22., kedd - 8:24 )

helló

tegnap kaptam egy tucat levelet Racer ügyben. arról van szó ugye, hogy 2 napja küldtem egy hírt a friss Racerről, így képbe jöttek a régebben megpiszkált autók és pályák. ezekről, röviden:

-igen, a Dodge Charger teteje szar. a pótlásként automatán betett stub réteg miatt vöröslik az egész. javítva itt.

-igen, a Porsche 911 árnyéka röhejes. "félig-meddig" javítva itt.

-a Brands Hatch pálya mosódik. egyelőre nem tudok mit kezdeni vele, ehhez kevés vagyok. majd ha lesz időm kerítek valakit és ránézünk erre is meg pár egyéb modellre (szerencsés esetben a fejlesztője észreveszi és javítja a hibát). addig is friss képek: a, b, c.

ne haragudjatok: a kutya nem szólt, hogy a friss motor másképpen kezeli a régebbi modelleket. changelog meg nuku.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

hali

arra nincs 5leted hogy miert nem megy nekem a billenyuzet racerbol?
nem tudok hozzarendelni semmi a billhez, csak egerhez, a jatekbol sem lehet kilepni esc-vel, ki kell loni. par gomb mindha menne, pl c, meg a camera nezetek. azt kifujt :(

helló

1. állítsd a billentyűkiosztást angolra
2. a racer.ini-ben meg kelle adnod a default.ini helyett a default_keyboard.ini-t, mint vezérlést leíró fájlt. (a data mappában valamelyik alkönyvtár tartalma árulkodó lehet, a pontos nevet ezért nem tudhatom biztosan)
3. próbáld meg elkerülni, hogy a játék ablakban fusson. nekem menedzselt ablakban ugyanígy nem működik a dolog. KDE-t használok.

üdv

--
senki földjén, senki fia

Szép estét!

Lenne egy kis gondom a game-el:
Elindul szépen, de free drive, meg quick race módban is, betöltés után egyszerűen kilép:

ODE Message 2: vector has zero size in dNormalize4()
/usr/local/bin/racer: line 123:  4816 Floating point exception./${GAME_BINARY} ${CMD_ARGS} "$@"

Az ODE message-ből van egy pár...

Erre van valmi megoldás? Egyáltalán mi lehet a baj?

érdekes, többen is jeleztek ilyesmit. csak annyit tudok mondani, hogy Frugalware és Slackware terjesztéseken az utóbbi egy évben nem futottam össze Racer hibával.

a jelzett problémák egyébként szinte mindenütt az Open Dinamics Engine üzeneteire vonatkoznak, és jellemzően Ubuntu / Debian rendszereken futottak össze vele. már ha lehet ilyen következtetést levonni 10-15 levélből.

--
senki földjén, senki fia

Én Slackware currenten futottam bele ebbe a hibába, tehát szerintem inkább a legújabb X lesz a ludas.

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

ezek alapján a leveleknek más olvasatja van, mégpedig az, hogy az emberek leginkább Ubi és Debian Linuxot nyúznak.

ui nálam évek óta nVidia kártya van, ha számít valamit. mert szerintem számít.

Ruud (és többek) reakciója a felmerülő hibákra (jelenleg a lap tetején kezdődik a szál):

--
senki földjén, senki fia

Slackware current 7.3-as Xorg Nvidia Geforce 4 Ti 4200 kártya, 96.31-es driverrel.
Xfce környezet.

Szerk: most nem tudom kipróbálni a tippeket, de majd átnézem.

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Igen, szinten debian (sid), es ati kartya...

pár beszólással lentebb kiemeltem egy Racer fórumos linket. nézz rá légyszíves, hátha segít.

--
senki földjén, senki fia

Köszönöm! Majd ránézek... :)

Megpiszkáltam a racer.ini-t, de ugyanaz a hiba... mást nem nagyon találtam...

Nekem is ugyan az a bajom. De nekem már 1x működött.

Korábban Kubuntu 6.10-em volt, saját vanilla kernellel. Nvidia oldaláról letöltött drivert használtam a 3d gyorsításhoz. geforce 7300 gs kártyám van, a recer gond nélkül futott rajta.
Miután frissítettem a kubuntumat 7.04-re, hibaüzenetet irt ki. Olyan amit a fentiekben is linkeltek.
Gyári kernellel is (2.6.20) és saját forgatott kernellel is ugyanaz a hibajelenség (2.6.21.3 és 2.6.22-rc3). Feltettem teszt miatt egy régi kernelt is, hasonlót amit az edgy használt, azzal is ugyanez a gond. Ezekből gondolom, hogy nem a kernel a ludas. De akkor mi?
Mit tegyek, hogy úrja játszhassak e remek játékkal???

Mindegyik esetben az új 0.5.3 béta verziót használtam/próbáltam.

Senki se tud segíteni? Kovi? Hogy tudlak téged elérni ? Levelemre nem reagáltál :(
Ami változás, hogy kipróbáltam a 0.5.2-8-beta9-et, es az elindul.
De az új (jobb) verzió továbbra sem megy.

Hello!

Pár emberke mostanában írta ,hogy nem indul el alegújjabb béta vrziójú racer neki. Én a 0.5.3beta6-tal kisérleteztem.A gondom az volt hogy a játék inditásakor az ablak megjelent egy pillanatra és be is záródott és valami BadLength bla..bla dumával elszált a program. Már ti is írtátok ,hogy feltehetőleg valami X hiba miatt volt.
Ahogy elnéztem lehet ,hogy az nvidia driverrel volt valami gáz.Én az eredeti drivereket szoktam feltenni és nem amit a repokból lehet letölteni. Nálam most az 1.0-9755 van fent.Véletlenül megnéztem ,hogy van-e direct rendering ,de érdekes módon nem volt pedig előzőleg is hiba nélkül ment fel.Fogtam magam és installáltam megint plusz rmmod nvidia és modprobe nvidia parancsok után tettem egy kísérletet. És lőn világosság.Elindult a nagy kedvenc játék.Próbáljátok ki hátha nektek is segít bár azt nem értem ,hogy miért nem volt direct rendering amikor a boot során látom hogy betöltődik hiba nélkül az nvidia modul.

Üdv.

Hello!

Sajnos egy kicsit túl optimista voltam. A játék elindul,de amikor free drive-ot akarok játszani akkor ez a hibaüzenet fogad és elszáll a program:
ODE Message 2: vector has zero size in dNormalize4()
./racer: line 123: 6519 Floating point exception./${GAME_BINARY} ${CMD_ARGS} "$ @"

Más is belefutott ebbe a hibába?
Ha igen ossza meg velem ,hogy lehet orvosolni.

Üdv.

Hi, amint latom, és te is láthatod nekem is ugyanaz a bajom.

Jelenleg 7.04 kubuntu, 2.6.22-rc3,OpenGL renderer string: GeForce 7300 GS/PCI/SSE2/3DNOW!
OpenGL version string: 2.1.0 NVIDIA 97.55, nvidia oldaláról telepített driver.
Régebbi nvidia driverrel is próbáltam, azzal sem volt jó

Kisérleteim:

kubuntu 7.04 2.6.21.3 hiba
kubuntu 7.04 2.6.18 hiba
kubuntu 6.10 2.6.17 működött
kubuntu 6.10 2.6.20 működött

Nem akarok visszatérni 6.10-re. De szerintem biztos , hogy nem nvidia és nem kernel gond.
Ezek mind a legújabb betéval jelentkeztek. 0.5.2.beta8-9 nél nem.

Állítólag Kovi itt a nagy mester, de eddig akárhogy kerestem nem jelzett vissza.

helló

1. szabin vagyok néhány napja, anyámat meg apámat furikázom Debrecentől távoli városokba (mert ez az orvosi, ellátási tökömtudja milyen átalakítás olyan jó lett, hogy bizonyos vizsgálatokért K-Mo legnagyobb városából súlyos 100km-eket kell utazni. rohadjon meg aki kitalálta). mással nem nagyon van időm foglalkozni.

2. eddig semmilyen megkeresés nem jött felőled. se pü, se mail, csak itt a fórum kontakt, amit nem tudok valami sűrűn nézni. ez van. nem hiszem, hogy tévednék, de a levelezési rendszerem nem tartalmaz idegen címről jött levelet már vagy másfél-két hete... lehet, hogy a szűrő túl erős???

minden valószínűség szerint az Open Dimanics Engine verzióinak különbsége indokolja az értelmetlen faultot. de mivel Ruud sem tudott teljes értékű választ adni a felmerült gondokra, így ezt tőlem sem ésszerű elvárnod. nem egyedi hibajelenségről van szó, mint azt láthatod (hivatalod Racer fórum), de amíg a programozó a saját munkájának problémáit nem tudja egyértelműen értelmezni, addig én is csk találgathatok. ráadásul az új verzió forrása már nem nyitott, és ez sem könnyít a helyzeten...

ui: én nem tartom magam nagymesternek, sőt, igen kicsi pontként látom amit teszek. így ezt a "kovi itt a nagy mester" szöveget lehetőségekhez mérten tisztelettel kérem szépen minimalizálni. ha lehet.

--
senki földjén, senki fia

Hi!

Nem akartalak zavarni, csak eddigi hozzászólások alapján úgy láttam, hogy a Te segítségeddel oldódtak meg a raceres problémák.

2. Már két fórumban is jeleztem , hogy szeretnék veled beszélni. Pü-ket nem fogadsz, ki van kapcsolva nálad. Honlapodon lévő címedre irtam levelet kispalsz (kukacka) gmail (pont) com -rol 2007.06.05. 8:20 dátummal. A levél elment, nem jött vissza hiba. Azért szeretném felvenni a kapcsolatot emailen is, ha lesz időd légszi küld el az olvasott emailcimedet levélben.

a nagymester címért bocsi, csak eddig más nem nagyon foglalkozott itt a racerrel.

Köszi!

u.i: 1-es ponttal én is egyetértek, engem is hátrányosan érint ez az átalakítás.

Hello!

Én már használtam a rtacer 0.5.3.beta6 verziót az 1.0-9755 nvidia driverrel két-három hete gond nélkül. Most csütörtökön akartam játszani vele és azóta nem működik úgy ahogy kellene.Szerintem volt valami oprendszer frissítés beli dolog ,mert minden nap van nálam apt-get update és apt-get upgrade. Majd meglátjuk ,de remélem majd menni fog. Persze az is igaz ,hogy a 0.5.0 racer gonde nélkül működik ,de azt inkább nem akarom használni ,ha nem muszáj.

Üdv.

Milyen rendszered van most? Milyen disztro?

Hello!

Most is és amikor ment a racer akkor is Debian lenny a rendszer egy saját fordítású 2.6.21.1 kernellel és egy nvidia 6600 videokártyával. Szerintem frissült az X.org vagy valamely része csak nem vettem észre és ezért nem megy. De ahogy eddig olvastam ebben fórumban nagyobbrészt más is Debian vagy Ubuntu rendszeren akarta használni a játékot. Majd meglátjuk?!

Üdv.

Ha debianod van akkor van a var/log alatt egy dpkg nevű fájl. A végét be tudnád ide másolni, vagy elküldeni a fájlt nekem. Ha lehet onnantól amikor még működött egészen addig amikor már nem. Hátha ki tudjuk szűrni melyik az a csomi ami a hibát okozza. Lehet, hogy elég lenne azt a csomit downgradelni.
Várom leveled a kispalsz (kukacka) gmail (pötyi) hu cimen.

Hello!

Az a probléma ,hogy a log megvan viszont nem emlékszem mikor működött még és mikor volt amikor már nem működött. Én minden nap nyomok apt-get get update és upgradet ezért elég nagy a log és tényleg nem emlékszem mikor használtam a racert.

Üdv.

Jaja. Értem én, de legalább neked lenne kiindulási alapod. Én úgy frissítettem edgyről feistyre, hogy töröltem a régi oprendszert. És azóta nem megy. Szóval nekem nincs logom. A te logodból meg megpróbáltam volna kicsemegézni, hogy mi az ami miatt nem működhet. Pl felrakni egy hasonló rendszert mint a tied volt ( vmwaren) kb 1 hónapja, amikor még működött, és onnan egyesével befrissítgetni a rendszert. Minden egyes frissítés után megnézni, hogy működik-e még a racer.

Szerintem meg is próbálom, ha lesz egy kis időm, ugyanis a másik autós játék amit ismerek linuxon, Torcs nagyon alul marad a racernek.

Azt írtad, hogy debianod van, de pontosam milyen?

Hello!

Én a debiannak a testing ágát használom amit ,ha minden igaz lenny néven emlegetnek. Saját 2.6.21.1 kernellel és épp most frissítettem az nvidia drivert is. A legfrissebb változat most az 100.14.09 és az X.org is most frissült 7.2-3 verzióra ,de sajnos még most sem működik. A hiba ugyanaz maradt a frissitlsek után is.

Üdv.

Hello!

Épp most néztem át egy külföldi fórumot és ezt találtam ,mint megoldás:

I have a little trick to 'skip' this bug. Press SHIFT+F while the track is loading and maintain pressed it until the car is in the track. It's a rudimentary solution and doesn't work with all the tracks (only with 'splined' tracks), but works if you wanna to test this version in linux.
Don't press neither SHIFT+R nor SHIFT+P during the game (you'll get the same error), only SHIFT+F.

(Is the routine of SHIFT+R and SHIFT+P doing something wrong?)

EDIT: Watch out with Num Lock, Caps Lock...status, this trick only works if all of them are deactivated (at least for me)
Kipróbálná valaki ,mert én most a 0.5.2.8 verziót raktam fel és az gond nélkül működik.

Üdv.