DVI2HDMI vagy HDMI2HDMI?

 ( prygme | 2007. május 8., kedd - 16:25 )

szükségem lenne egy hosszabb kábelre, ami egy PCből távolabbi LCD tévére vinné a képet. két lehetőség van,
a vga DVI kimenetőről egyik oldalon DVId kábellel viszem a jelet a TV Hdmi bemenetére,
illetve a vga kártya HDMI kimenetét kötöm a tv HDMI bemenetére.

elvileg a DVId teljesen kompatibilis a HDMIvel. így ez lenne a jobbik választás, mert így olyan PCket is rá tudnék miken még nincs HDMI kimenet. jelenleg még pofátlanul drágán árulják ezeket a hdmi kábeleket, főleg a hosszabbakat ezért csak egyet veszek.
ha nem megy a minőség rovására a DVI2HDMI megoldás, illetve nem kapcsol be valamilyen felbontáscsökkentő hdmi baromság DVId forrás esetében, akkor ezt választom.
természetesen ha DVIdről romlik a minőség akkor sima HDMI2HDMI kábel a nyerő.
tapasztalata van vkinek ezzel kapcsolatban?
romolhat a minőség DviD2Hdmi kábel használatával?
mennyi lehet a maxinális kábelhosszúság?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy érdekesség: nem minden HDMI csatlakozással rendelkező TV-t lehet közvetlenül PC-re kötni. Ilyen pl.: a panasonic TX32LE60P
Egyébként nálam ez a típus időnként teljesen hektikus módon lekapcsolja a HDMI bejövő jelet. Az üzletnben (S*TURN) azt mondták ez nem hiba. "Az a gond, hogy nem panasonic cucc van rákötve." Súlyos.

Mikor en vettem a tv-mhez, lattam 20 meteres peldanyt, igy ha jol sejtem nem olyan veszes. :) Az pedig tok mindegy, hogy a kabel mely vegen alakitod at a csatlakozot. Lenyeg, hogy ne DVI-M jojjon ki a gepbol. (Nem az lesz.)

S mivel mind a HDMI, mind a DVI-D digitalis jelet visz at, igy ketlem a minosegvesztes letet. :) Ha lesz, akkor nem attol. Pl. az en TV-m felbontasa 1344x768, de HDMI-n 720p ill. 1080p fer be, es a TV meretezi at. Mivel csak filmet nezek rajt, igy nem zavar.

---
pontscho / fresh!mindworkz

"First, to clear away one element that can be confusing: DVI and HDMI are exactly the same as one another, image-quality-wise. The principal differences are that HDMI carries audio as well as video, and uses a different type of connector, but both use the same encoding scheme, and that's why a DVI source can be connected to an HDMI monitor, or vice versa, with a DVI/HDMI cable, with no intervening converter box."

Nincs minőségromlás, mert a képátvitel ugyanaz. Gyakorlati tapasztalat alapján dvi2hdmi kábellel 1360x768-as felbontású tmds-t használó monitorként működnek. Néhány videovezérlő van, ami nem tud tmds-t, csak lvds-t, talán a via epia ilyen. Azokkal nem megy.
Láttam olyat, hogy kilógott a kép egy része dvi2hdmi-vel, így csak dvi2vga kábellel tudtuk használni a tv-t.
Hdmi2hdmi-t még nem próbáltam:)

Gábor