OpenMoko - iPhone összehasonlítás

Címkék

Rövid összehasonlítása a két készülék fizikai és szoftveres paramétereinek. Az OpenMoko-nál (Neo1973) számos információ feltételes, de így is érdekes.

Hozzászólások

iPod-ot is azért nem veszek, mert rajta van a színes alma, és ezért drága. ez a telefon is kicsit jobb, kicsit rosszabb, és végül úgyis az ár dönt.

szokasos ostobasagok
embedded OS X <- rotfl

Gondolom az embedded arra vonatkozik, mint a többi operációs rendszer esetében, hogy a felesleges driverek és szolgáltatások nélkül van maga az oprendszer implementálva. Tehát minek ezerféle nyomtató driver, ha a gépnek nincs nyomtatás funkciója. Kb erre gondolnék.

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Wikipedia oldalarol

Embedded operating system:
...
Windows XP Embedded
...

Mint ahogy akarmilyen oprendszer lehet embedded akar full verzioban (ha van akkora eroforrashattere a rendszernek, hogy kepes legyen futtatni) akar egy modositott verzioban (kiszedegetve a folosleges dolgokat es csak azt bennehagyva amire szukseg van a rendszer mukodtetesehez)

"An embedded operating system is an operating system for embedded computer systems. These operating systems are designed to be very compact and efficient, forsaking many functionalities that non-embedded computer operating systems provide and which may not be used by the specialized applications they run. They are frequently also real-time operating systems." (Wikipedia)

PS: Most jön az a rész, hogy elkezdenek bizonyos szavakon lovagolni, és a topic átcsap nyelvészkedésbe. Ezt nem szeretném:(

Azért nekem tetszik a GPS és a 285 ppi-s kijelző.

Érdekes összehasonlítás. Igazából eléggé különböző a két cucc, és a célcsoport is más. iPhone felhasználói felülete (a videók alapján) nagyon átgondoltnak és hatékonynak tűnik, ráadásul szép is. Nagyon jól egyesíti egy okostelefon és egy iPOD funkcióit. Persze valószínűleg a vevők nagy része nem azért fogja megvenni, mert logisztikailag problémát jelentene egy mobiltelefon és egy iPOD együttes cipelése, hanem azért mert jelenleg talán (érthető okokból) ez a legdivatosabb hordozható digitális cucc a piacon.

Az OpenMoko teljesen más. Azt azok fogják nagyon szeretni, akik számára az a fontosabb, hogy szabadon tudják hackelni az eszközt. Speciális célfeladatokra, vagy egyszerűen a geek-faktor miatt fogják venni. Azt se felejtsük el, hogy a kettő nem teljesen konkurense egymásnak, hiszen teljesen más árkategóriában szerepelnek: Az iPhone két éves hűségnyilatkozattal is 500 dollár, míg az OpenMoko 350 dollár kártyafüggetlenül.

Mondjuk én mindkettővel várnék egy kicsit: Az iPhone nagyon drága, és nem tud 3G-t (biztos hamarosan jön az a változat, ami tudni fogja), míg az OpenMoko még WiFi-t sem tud (ennek hiánya pedig egy ilyen cuccnál nagyon fájdalmas).

Nekem még mindig a Nokia 770-es koncepciója tetszik leginkább, egy egyszerű mobiltelefonnal kiegészítve.