Szerverfarm

Sziasztok!

Szeretnek egy vasat egy szerverparkban elhelyezni, melyik szolgaltatot javasoljatok erre a celra? Es melyiket nem ajanljatok?

Koszi!

Hozzászólások

iw, nekem nulla gondom volt veluk eddig (elotte kisebbekkel sokat szivtam)

Elfelejtettem kerni: arat is irjatok lecci :)

-----
Si vis pacem, para bellum...

IW-vel műszuakilag nincs gond. Több gépünk is van ott. Csak számlareklamációba ne keveredj velük... :omg: Bár a szerverhostingos számlát nem szokták elszúrni.
ja, ár. asszem 23+áfa a listaár 1 éves hűségnyilatkjozattal.

Ismerős akart gépet elhelyezni valami kicsihez, ahol az oldalon 1 órábn belüli elhelyezélst ígértek. A végén 2 nap alatt sem sikerült időpontot találni, amikor a T. Szolgáltatónak is megfelelt volna az elhelyezés...

amugy sok kicsi ugyaoda teszi a gepet ahova az iw vagyis az iw termebe.
a kicsik elonye az olcsosag, viszont olyan kicsihez se menj aki sajat termet uzemeltet az irodajaba. egy ilet beszoptam, mert csodbe ment a ceg es lefoglaltak a szervereket, persze akkor mar nem voltaka gepek a neten. akkor meg maganszemelykent volt bent aszerverem amit hasznaltam vettem persze papirom nem volt rola. ugy adtak ki, hogy igazolnom kellett, hogy az enyem. megszereztem az adasvetelit, d emeg ugyis a testi erofolenyemmel kellett ervelni. beigertem, hogy szet rugom az ajtot, ha nem nyitjak ki. lett kulcs, lett ujra a szerverem.

Javaslom a services.hu -t, Ők is a IW -be rakják le a gépet, és az első próba hónap ingyenes. Ár: 15990Ft/hó (br. 19980) Amit tudni kell róluk, vidékiek, sok gépük van az IW-ben (nekem is egy náluk), és mindíg mindenben segítőkészek. Amúgy azon kívűl hogy Ők küldik a számlát, pont úgy érzed magad mintha az IW ügyfél lennél.

Amúgy semmi közöm a services-hez azon kívűl hogy én is ügyfél vagyok náluk. Van még gépem a GTS-nél és az Adatparkban, de azok mindíg flegmák velem :-(

> Van még gépem a GTS-nél és az Adatparkban, de azok mindíg flegmák velem :-(

Némelyik IW-s operátor is tud alkotni, bár többségük tök rendes és normális. Legutóbb gépet cseréltünk szombat reggel 9-kor. Az IW-s operátor meg olyan szinten látványosan szenvedett, hogy melóznia kell, hogy rossz volt nézni. Kb. mintha hajnali 5-kor törtem volna rá az ajtót és az ágyából rángattam volna ki. Aztán mire végeztünk, addigra fel is ébredt nagy nehezen. De szerencsére ilyen eddig egyetlen egyszer fordult elő.

a pont ugy azert santit, mert ha tavolrol kell valamit csinalni az iw nem nyul hozza meg egy restart erejeig sem, ha jol tom.

szvsz talan megiscsak erdemes kozvetlen az iw-nel tarolni a gepet, foleg ha a kolleganak tavolsag az iw, nameg ha dzsunka pc-t tesz be es nem normalis szervert, scsi cuccokkal.

Az IW megcsinálja a restartot, mert azt is nyilvántartják, hogy ki férhet hozzá a géphez. Bemondod a neved és személyigazolvány számot, és már konzolozzák is be a gépet.

ALR 386 SX 16 MHz, "Turbo" Button, 387 FPU, 40Mbyte Hdd (parkable) 3,5'' Disk, advenced VGA Video System

Milyen arban mozog a Dataplex? Illetve kulfoldi/belfoldi sav hogyan van?

Nekunk Datanetnel van par gep es jo is szerintem, kedvesek, korrektek. IW-ben volt szerencsenk jopar tahohoz, sot egyszer meg szemelyit se kert csak hozta a gepet es csokolom csinaljatok vele amit akartok. :)

Ha komoly forgalomra és nagy üzletre kell a szerver, akkor a Pantel a megoldás. Ők négyzetméterre szabnak árat, tehát egy szekrényt kell bevinni, adnak egy villanyórát, és egy dedikált gigabites vonalat is. Nem olcsó de ők szolgáltatnak az IW-nek és egyes esetekben még a T-nek is. Úgy 180ezer+Á/hó körül van az ár ha jól tudom. Cserében Gigabites vonalad van, amin csak te vagy rajta egészen Bécsig, és Prágáig. Azután felfelé a csillagos ég a határ. Egyéni ajánlatot tesznek...

ALR 386 SX 16 MHz, "Turbo" Button, 387 FPU, 40Mbyte Hdd (parkable) 3,5'' Disk, advenced VGA Video System

TVnet és T-Online, apró zökkenőktől eltekintve mindkettővel elégedett vagyok. A TVnet az IW szervertermében tartja a cuccait, az IW-s operátorok szolgálnak ki, de így is korrekt a színvonal, nem volt soha semmi gond velük.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Miért akarsz cuccolni amikor manapság már olcsóbban bérled cakkli-pakkli (pl.: AMD 3000+, 1 GB RAM, 2X80 GB HDD RAID1, Debian 3.1 alapinstall, 100 Mbit) éves 150-160-tól - nézz kicsit a neten körül

Olcsóbb mintha vennéd a vasat plusz a sávot ;-)

--
az iw-nél sávtémába meg mértékegységekkel jobb datanet ;-) /iw-nél úgy rémlik 1100m2-en 2200db gép, ami belföldön/belföldre gagyizni biztosan jó, de már horvátból se nagyon akard nézegetni - tapasztalatból mondom /

igen jól megfigyeled, nálunk úgy hírdetik, hogy ennyi a vas + vegyél még hozzá sávot.
Tényleg Mo.n ez van.

Viszont nézd meg ebben a témában talán a világ legnagyobb szolgáltatóját. -> ott ebbe a pénzbe benn a 100Mbps is.

Ha számolunk:
- a gép az 200e körül van -> évesbe avul 80ezret
- itthon a legkissebb hosting is 12e/hó, az 144/év

Tehát kint gyak a gépet adják ingyen, csak hosztolj ott - igen mert akkora kapacitásokat építettek ki. (nálunk az ADSL is csak a napokban esett le 3-3500 Ft-ra, egész eddig mesterségesen volt dupláján tartva)

--kint csak egy bibi van
pl. egy reset - ha reboot mondjuk elakad - az 21 dolcsi, ha totál elcseszed és reinstallt kérsz az meg tán van vagy 250-300 dolcsi is (luzer tehát ne ezeken kezdjen, jó annak a kis hazai iw ahol ingyé nyomkodják a gombjait, hameg totál nem megy akkor besétál és a konzolszobába félnapokig szintén ingyé elekecsel)
-- viszont pl. élmány: nem tudom állított-e már valaki be magának egyedi RIPE bejegyzést weben grafikus felületen? :-)))

ja hw-hiba téma:
1 - RAID-en vagy
2 - ehhez a 2x80-ashoz kapsz 50GB backupot
-- adat tehát nem veszhet (csak ha hülye vagy)

3 - a gépet meg ha szólsz 25 perc /nem ám 20 de nem is 30 :-))/ cserélik. Nem javítják, cserélik! (oszt ha tényleg hw gond volt ingyenesen, hanem akkor perkálsz valamit a melóért meg a bevizsgálásért - gondolom én)

Viszont próbálj meg itthoni hosztingnál hw hiba esetén 1 órán belül felálllni. (itt még ha pesti vagy és viszed hónod alatt a másik gépet akkor is félnapod kiesett)

2. persze lehet ilyen, lehet az IW hibaja is, de egyaltalan nem biztos, foleg nem a kulfoldi savszel gond miatt. Lehet routolasi problema valahol utkozben, lehet savszel problema valahol utkozben.. Egyik szolgaltato sem a vilag barmely pontjara garantalja a kulfoldi savszelet. Csak arra probaltam ravilagitani, hogy ez nem egyertelmuen IW hiba.

Skuzzy egyik oldalról - technikailag akár - igazad is van, hisz tényleg előfordulhat, hogy nem az IW tehet róla.
Másik oldalról meg azt kérdezem, hogy engem mint fogyasztót ez érdekel? (magyarázattal sokszor tele a padlás)
Oldja meg, csinálja úgy, vegye onnét, figyeljen oda IW-is a neki beszállítókra, stb.. nekik ez a feladatuk. (mérjék, teszteljék, reklamáljanak és bővítsék ha kell, stb..stb..) mert a lényeg: hogy nem jó. Innéttől az összes többi csak duma. Felesleges duma.
--
máskülönben - iw-s logikában - akár én is, kisgarázsomban is nyithatnék szerverparkot, nagyon tutti lenne (áram, klima, stb..), hisz miért érdekeljen, hogy az hogyan és hova jut el? Megy amerre megy, meg tehet róla aki tehet én nem oszt kész.
Ugye, hogy fals lenne?