Az Apple kiadja a Remote Desktop új változatát

 ( trey | 2003. április 7., hétfő - 20:15 )

Robosztus távirányítási és üzemeltetési rendszer kisebb-nagyobb Mac gépparkok számáraCupertino, 2003. április 2.

Az Apple bemutatta az Apple Remote Desktop szoftver legújabb, 1.2 verzióját, mely az elképzelhetô legegyszerûbb lehetôséget kínálja nagyobb Mac gépparkok távirányítására, üzemeltetésére és karban tartására. Az Apple Remote Desktop szoftver használatával a hálózat üzemeltetôje könnyen és egyszerûen távolról, a hálózaton keresztül telepíthet szoftvereket és készíthet felméréseket a géppark állapotáról, illetve segíthet az egyes felhasználóknak. A tanárok felügyelhetik a diákok munkáját, illetve szükség szerint a segítséget nyújthatnak, átvéve a diák számítógépének irányítását. A szoftver új, 1.2 verziója kiemelt támogatást biztosít a szoftverek távolról történô telepítéséhez és a hálózaton keresztül történô rendszertöltés beállításához.

Az Apple Remote Desktop leegyszerûsíti a komplex Mac rendszerek üzemeltetését — lehetôvé teszi a tanárok és rendszer-adminisztrátorok számára, hogy mind jobban kihasználják a rendelkezésükre álló eszközöket és ugyanakkor csökkentsék a karbantartási költségeket.

„Az Apple Remote Desktop segítségével összesen kétfôs személyzettel 2.200 felhasználót szolgálunk ki, körülbelül 600 hálózatba kapcsolt Mac számítógépen, melyek öt különálló épületben helyezkednek el,” mondta Eric Hackl, a winnetkai (Illinois) nyilvános iskolakörzet munkatársa. „A város átellenes végébe telepített Mac gépekre is úgy tudunk szoftvereket telepíteni, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunk az irodából. Percek alatt végzünk olyan feladatokkal, melyek korábban napokat vettek igénybe: ezzel idôt és közpénzeket takarítunk meg.”

KépernyôkAz Apple Remote Desktop 1.2 új szolgáltatásai közül érdemes kiemelni:

  • Távoli szoftvertelepítés a hálózaton keresztül, akár több Mac számítógépre egyszerre is
  • Hálózati rendszertöltés paramétereinek távoli beállítása Mac OS X felhasználók számára, akár több gépen párhuzamosan is — NetBoot kiszolgálókhoz és hálózati szoftvertelepítô kötetekhez való csatlakozáshoz
  • Apple Remote Desktop kliens szoftverek önmûködô frissítése a hálózaton keresztül
  • Továbbfejlesztett biztonsági és titkosítási szolgáltatások, Keychain („Kulcskarika”) támogatással a jelszavak és más személyes adatok védelme érdekében

    Az Apple Remote Desktop 1.2 megrendelhetô a hivatalos magyarországi Apple viszonteladóknál. A szoftver korábbi változatait megvásárlók számára a frissítés díjmentesen hozzáférhetô a Software Update panelen keresztül.

    A sajtóhír az www.apple.hu -n jelent meg.