nfs nem lát jól (vagy én adtam rossz szemüveget)

 ( emberk | 2006. szeptember 19., kedd - 12:07 )

Sziasztok!

nfs-el akarok csinálni belső hálózatot, az exports beállítva tudom mountolni a másik gép filerendszerét (azt hiszem fat32 a másik de szerintem mindegy) az exportsom:
/mnt/ 192.168.123.0/255.255.255.0(rw,sync,no_root_squash)
a mountolást :
mount -t 192.168.123.xxx:/mnt /home/gep2
le is fut a mount de a könvtárban lévő 4 könyvtárat látom és kész hiába mountolom a másik gépben a könyvtárakat, semmi. Tudom hogy az nfs-elsősorban a home könyvtárak hálózatra kapcsolására alkalmas, de nem oldható meg ez a probléma?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Eleg kusza amit irsz. Lassuk jol bogoztam-e ki:
Az _egyik_ gepen Linux van es ez van a /etc/exports -ban:
/mnt/ 192.168.123.0/255.255.255.0(rw,sync,no_root_squash)
A _masik_ gepen szinten Linux van es hasznalni akarod az "egyik" gep /mnt konyvtarat itt, ezert kiadod az alabbi parancsot:
mount -t egyik.gep.ip.cime:/mnt /home/gep2
Ennek igy mennie kene... DE hol van itt FAT32? VAlamit felreertek gondolom...

Valóban félreérthető a lényeg a következő:
Van 2 gép az egyiken egy öreg slak 10.0 mert a gép is kicsi. ez még szépen elmegy. Az én gépemen egy Gentoo (mondhatin teljesen friss kb 1/2 havonta updatelem) és van a két gépen 1-1 windóz is. Hogy ne legyen írási és olvasási problémája van egy-egy partíciónk az mnt-jkönyvtárban ami fat32, ezt mindkét rendszer tudja írni olvasni. A többi stimmel amit írtál, de ennek ellenére mountolni tudok azt ami az mnt-könyvtárban van ott lévő (de csak a közvetlen alatta levő könyvtárakat) látom fileknek se híre se hamva, pedig az adott gépeken vannak filek is. Azt nem tudom hogy túl nagy a külömbség a két nfs rendszer között, vagy valami lehet baj még, kernel szinten lehet valami, úgyis most updateltem és van új kernel.

UI:
Ja van egy router is, lehet hogy fontos. :D