Ingyenes dokumentumkezelő cvs-szerűség?

 ( kaktusztea | 2006. július 20., csütörtök - 14:56 )

Sziasztok!

Túrom a netet, de nem találok olyan portált, ami a következő igényemet kiszolgálná:

OpenOffice-ban irogatok párhuzamosan több odt file-t, a filenévben verziózom is őket. Pl. alma_v0.6.5.odt, barack_v0.1.0.odt, stb.
(Tehát nem text file-ok!)

Egy olyan oldalt szeretnék, ahova a nap végén feltölthetem a file legfrissebb változatát a fenti verziós névkonvencióval. Plusz jó lenne, ha lennének általános letöltési linkek, amik mindig a legutóbbi verzióra mutatnak. Pl. feltöltöm az alma v0.6.5.odt file-t, akkor az alma nevű link automatikusan mutasson erre az új file-ra.

Ez azért is lenne fontos, mert mások is letöltenék néha, és fontos, hogy mindig a legfrissebb verzióhoz jussanak hozzá.

Plusz jó lenne, ha feltölthetnék mindegyikhez szöveges changelogot, amit egy egyszerű felületen meg is nézhetne a user. Pl. kíváncsi rá, hogy mit módosítottam az alma_v0.6.5.odt-ban az alma_v0.6.4.odt-hez képest.

A fejlesztéssel kapcsolatban (nem informatikai témájú amúgy) csináltam már levlistát a googlegroups-on, de a dokumentumkezelés rész nem túl jó ezzel megoldva.

Kérdés 1: Ismertek portált, ahol ilyet meg lehet csinálni? (Ismétlem, nem software fejlesztéhez kell)
Kérdés 2: Van olyan tool, ami képes diff-szerű file-t készíteni 2 odt file-ból? (Vagy a változásokat mindig kézzel kell lejegyzetelnem)

Előre is kösz, és bocs, ha hülyeséget kérdeztem.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Senkinek nincs ötlete? :(

Szerintem ez egy sajátságos, speciális megoldást kíván. Talán jobb volna valamicskét feladni az igényekből és egy általánosabb szisztémát követni.

ELaci

Mint pl?

Max az, hogy írsz magadnak egyet. Sajnos jobb nem jut eszembe.

"No boom today. Boom tomorrow. There's always a boom tomorrow. What? Look, somebody's got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!" -- Lt. Cmd. Ivanova

Az opendocument csomagok sima zip file-ok, talán ha kitömörítve tárolod mondjuk cvs-ben, az már eléggé hasonló ahhoz amit szeretnél. Már csak az automata ki és becsomagolást kell megoldani.

A OO magában is tud verzió követést és a verziók közti összehasonlítást. (File menü)

Köszi, ha más nincs, akkor lehet, hogy ez lesz, bár szeretném, ha nem minden verzió külön file lenne.

És valahol láttam egy cikket hogy phyton-ból hogyan lehet kezelni OO dokumentumokat.
Megkeresem.

Köszönet :)

Nem találom, de erősen az a sejtésem hogy a linuxvilág -ban olvastam róla.

Esetleg van olyan ingyenes portál/szolgáltató, ahol nem sw fejlesztő projektek futnak és van rajta ilyen file-verziókövetés szerűség?

owl az ilyen, nem?

A dokumentumok verziókövetésére esetleg alkamas lehet egy Subversion repository, amit WebDAV-on keresztül érnek el a kliensek. Windows webfolderként föl tudja csatolni a Subversion repositoryt a DAV interfészen keresztül és szerintem linux alatt is megoldható a repository fájlrendszer szerű kezelése. A régebbi verziók webes böngésézéshez, kereséséhez pedig számtalan program létezik, pl. WebSVN.

OK, de nincs publikus szerverem, amire feltehetném. Ezért kéne inkább egy ingyenes tárhely-portál, ami szolgáltat ilyesmit, vagy legalább hasonlót.

sourceforge.net ?

"2. kérdés:"

Nem teszteltem túl, de valami ilyesmi elfogadható eredményt ad szerintem:

#!/bin/bash
unzip $1 content.xml
cat content.xml > /dev/null | sed "s/<[^>]*>/\n/g" | grep .
rm content.xml

Első paraméterben bekéri az odt file nevét, aztán kizúzza belőle az xml tageket és a newline-ra cseréli, majd az üres sorokat kiszűri, végül kinyomja a konzolra. Szal ezt már trivi diff-elni.

Köszi, kipróbálom.

unison?

covek@covek.hu