Nyílt levél az Informatikai miniszternek

 ( trey | 2003. február 6., csütörtök - 19:06 )

Az LME (Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete) nyílt levélben fordult a szakminisztérium vezetőjéhez. A levél célja, hogy felhívja a figyelmet a szabad szoftverekben rejlő lehetőségekre. Igaz, hogy a levélre utaló link be lett idézve reggel a "Népi kezdeményezés" című cikk hozzászólásaiban, de lehet, hogy nem olvasta ott mindenki. Kiteszem ide is.

LME nyílt levele PDF formátumban

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tegnap lent jártam az LME-ben, mint áttéve érintett a DHP - Debian Honosító Project kapcsán létrejött LDCs - LME Debian Csoport létrehozásában, amelyet formálisan is elkezdtünk, vsz. jövő szerdán hivatalosan is megalakul, valamint létrejön a DHP levlista.


Szerencsére egyre több a szabad szoftverekre irányuló kezdeményezés, de még mindig nem általánosan a nyílt forrású rendszerekről van szó, ezért érdemes még ezt a témát tökéletesíteni. Ezért teszem ki ide is a free_software_hu jahus levlistára utalást, hátha egyszer sikerül egy olyan közösséget létrehozni, amely abszolút átfogóan képviseli a nyílt szoftver ügyét, nemcsak a linuxokét, a gazdasági hasznok propagálása mellett.