Scribus+Ubuntu Dapper = - margók

 ( bilbo | 2006. június 27., kedd - 0:29 )

Használjátok a Scribust? Én már évek óta és nagyon elégedett vagyok vele, de most akadt egy kis gondom. Ubuntu Dapper alatt képtelen vagyok beállítani a margókat, ha megpróbálom, mindent lenulláz. Több verziót is kipróbáltam csomagból, illetve forrásból feltettem az 1.3.3.3-as legújabb verziót, de semmi változás. Nem szívesen tennék fel e miatt SuSE-t, de ha nem tudok semmit kitalálni, kénytelen leszek. Van valami ötlet? Minden tippért hálás vagyok! Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Írható a home-od alatti .scribus mappa? Jártam már úgy, hogy rootként másoltam át egy másik gépről, hogy ne kelljen bíbelődni a beállításokkal, csak elfelejtettem átállítani a tulajdonost, és hasonló lett a vége. Esetleg a hely fogyothatott még el a home vagy a tmp partíciójáról, az is hasonló tüneteket okozhat. Legalábbis a tünet olyan, mintha nem tudná írni a konfigurációs fájlokat, és emiatt mindig visszaállna az alapbeállításokra. Aligha ubuntu spec. probléma.

A scribus mappa írható, és hely is van bőven. Közben kifigyeltem, ha beírom a kívánt margóértéket mértékegység nélkül, akkor néha sikerül beállítani. A fel-le nyilas választó egyik opciónál se működik, ahol számot kell megadni. Szerintem is Ubuntu spec. probléma lehet, de jó lenne rájönni pontosan mi.

A dapperben található scribus-ng-t használod? Nekem breezy óta benn van a sources.list-ben a scribus honlapján talált apt-sor (breezy-hez, de megy dapperrel is), és azzal nem volt ilyen bajom.
Mértékegységet nem szoktam írni, mindig beállítom a default unitot mm-re, így mindenhol az van.

Igen, már a breezyn is az volt nekem is.
Köszi!

D-a-p-p-e-r Drake

Köszi, de ezzel valószínűleg nem segítettél a probléma megoldásában, de azért köszi!

szia

1.3.3.2 van fent
menu fajl:dokumentumbeallitasok:margok

allitsd be a kivant margokat majd kat a
apply margin settings to all pages rublikara
majd okezd le

nallam igy mukodik

Köszi! Így tökéletes!