Webszerver miből?

 ( gao182 | 2006. június 7., szerda - 17:01 )

Üdvözlet mindenki!

Nem tudom van-e már ilyen fórum téma, ha van elnézést, de azt hiszem egy webszerverrel kapcsolatos téma leginkább a hálózatba tartozik. Az okosoktól szeretném megkérdezni, hogy ha én otthon egy saját fejlesztésre szánt webszervert szeretnék létrehozni, vajon tapasztalat szerint szükségem van-e arra, hogy mondjuk egy BSD-t tegyek fel a masinára, és úgy nyomjam fel az Apache-t, PHP-t és a MySQL-t vagy elég lenne-e a SuSE linux is az ő kis könnyen konfigolható webszerver stuffjával? A fontos dolog még az, hogy a szerver egy virtuális ghép lenne, nevezetesen a VMWare, nem tudom hogy melyik OP rendszer hogyáll ennek a támogatásával, tapasztalat szerint a suse el tudja fogadni. A másik kérdés a megbízhatóság. Mennyire biztonságosabb egy BSD mint egy SuSE vagy fordítva? nah ezekre az alap kérdésekre szeretnék én választ kapni.

Üdv,
gao

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Linuxot semmifele keppen nem fogok ajanlani. Csakis OpenBSD -t.
Es mivel te emulalva akarod felrakni az OS -t ezertis csak OpenBSD -t tudok ajanleni mert a base rendszer par szaz mega amibe mar apache is benne van (openbsd altal karbantartott verzio). Utanna pedig pillanatokat alatt fel tudod rakni php4 -t vagz php5 -t es a mysql -t is. Netkapcsolattol fuggoen kb 10-20 perc egy ilyen install ugy hogy fut is.

CD image beszerezhető valahonnan a 3.9 re? Mert megmondom őszintén most még melóban vagyok és ahogy hazaérek szeretnék nekiesni, és amennyit tudtam keresni, az ennyi volt. Olyannyira, hogy nem nagyon találtam hogy amd64-re CD image merre van, ezt a segítséget m,ég szivesen venném :)

Persze, hogy beszerezhető, pl. megveszed Thugtól. :))

Nincs letölthető CD-image, FTP-ről lehet telepíteni. Olvasd el a doksiját.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

thuglife: Linuxot semmifele keppen nem fogok ajanlani. Csakis OpenBSD -t.
Ejj, ezt nem szoktuk meg tőled... ;>

Tényleg: meddig jutottatok az OpenOffice hekkeléssel? Lehet már forgatni ProPolice-szal OpenBSD-n?

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

De van ISO! Trey altal csinalt nekem mukodik :). Itt a link: http://hup.hu/node/24625

Én csináltam egy sajátot. A cdrom39.fs file használod mint boot-image-t, a seteket pedig bemotyózod a /3.9/i386 könyvtár alá. A többi meg mehet netről.